Welkom bij de eerlijke recensie over de Agency Masterclass. Ben je nieuwsgierig naar wat mijn ervaring was met deze training? Is de Agency Masterclass een scam en is Mitchell Weijerman een oplichter? Of is deze cursus een aanrader om te kopen? Lees dan deze eerlijke review + ervaringen van anderen.

Wie ben ik dan om deze review over Mitchell Weijerman te mogen schrijven?

De meeste mensen achter reviewsites en recensies over de Agency Masterclass, hebben geen commerciële achtergrond. Met deze review wil ik daar verandering in brengen.

Dit is niet zomaar een kleine review-website en bovendien heb ik een bachelor in marketing. Ook draai 20.000+ marketing-omzet per maand en heb ik naast deze website een bekende marketingblog: bedrijvenconsultant.nl.

Als je dus een review over Mitchell Weijerman en de Agency Masterclass zoekt, dan vind je hier een review vanuit daadwerkelijk een academische marketing-achtergrond.

Hoe ik van de Agency Masterclass hoorde – en wat is mijn eerste indruk?

Via een gratis training op Facebook Live kwam ik voor het eerst in aanraking met deze methodiek van Mitchell Weijerman en Team Unstoppable. Mijn eerste indruk was eigenlijk vooral ongeloof: hoe durven ze te doen alsof marketing zo makkelijk is? Hoe durven ze eventjes uit te leggen dat je duizenden euro’s kunt verdienen door even snel een plaatje op Facebook te uploaden en op ‘bericht boosten’ te klikken.

Terwijl ik 4 jaar marketing moest leren, blijkt dat je met een paar klikjes gewoon duizenden euro’s kunt ophalen? Ik moest het lang verwerken. Ik wilde in ieder geval bijna een ‘haat-comment’ schrijven, maar ik wachtte zodat ik er goed over kon nadenken.

Ik besefte langzaam dat ik nogal verbaasd was omdat ik in mijn academische marketing-opleiding op het hbo nog nooit zulke praktische stappen had geleerd. Als echte marketeer moest ik de volledige cursus dus een kans geven om te kijken hoe het nou precies zit. Ik investeerde in de Agency Masterclass om ook de praktische kant van geld verdienen te leren – en uiteraard om te kijken hoe het nou precies zit met deze methodiek…

Misschien wil je ook zelf een eerste indruk krijgen van Mitchell’s methode. Dat kan via deze gratis training.

Review: vond ik de Agency Masterclass een goede training of is het oplichting?

agency-masterclass-is-het-goed

Bij mij gingen de alarmbellen rinkelen toen ik al die beloftes hoorde die ik in mijn marketing-opleiding niet hoorde, maar ik besefte me wel dat mijn marketing-opleiding in elkaar was gezet – en gedoceerd werd – door mislukte en on-inspirerende ex-ondernemers.

Ik verwachtte alsnog een slordige training die opgezet is door een paar jongens in hun vroege twintig, maar mijn eerste indruk van de cursus was juist het tegenovergestelde:

 • Het was goed georganiseerd.
 • De lessen zijn makkelijk te volgen.
 • De live groepscoaching op elke woensdag is erg helpend.
 • Het is resultaat-gericht: ze hebben het echt over concrete bedragen en hoe je die binnenhaalt.
 • Er zitten kant-en-klare scripts en templates in de training, wat het leer- en toepas-proces makkelijk maakt.
 • Er is een actieve Facebook-community met inspirerende succesverhalen. Er zitten honderden gemotiveerde mensen in.
 • Je leert de kracht van verwachtingen managen, waardoor je makkelijk klanten binnenhaalt als ‘junior die nog aan het leren is’, waardoor je jezelf indekt tegen fouten en zonder risico vooruit kunt gaan.

Laten we eerst eens het een en ander ophelderen, want niet alles is zo mooi als beweerd wordt. Pas bijvoorbeeld op voor claims over rijkdom en passief inkomen. Verderop in dit artikel gaan we hier dieper op in door een reële berekening van jouw potentiële inkomsten te maken. Maar eerst: wat is de Agency Masterclass precies?

Wat is de Agency Masterclass nou precies?

Er wordt geadverteerd dat een advertisement agency runnen een high income skill is, maar wat leer je nou precies in deze cursus? Waar hebben we het hier eigenlijk over?

Het is simpel: in de Agency Masterclass leer je hoe je een Facebook Ads Agency opzet en runt. Met andere woorden: je leert hoe je voor andere bedrijven advertenties gaat plaatsen op Facebook. Verderop in deze review zal ik uitleggen waarom hier veel geld mee te verdienen valt, maar dat je moet oppassen voor extreme beweringen.

De Agency Masterclass bestaat uit community-coaching, 7 Modules en 44 lessen. De lessen variëren van 10 minuten tot 90 minuten, zijn actie-gericht en hebben elk ondersteunende scripts, tools, PDFjes en praktische huiswerktaken.

Ook kun je een goed beeld van deze methode krijgen via dit gratis webinar van Mitchell.

Het bedrijf achter de Agency Masterclass: Unstoppable Academy (bekend van Jia Ruan)

Unstoppable lifestyle bv

De Agency Masterclass is ontwikkeld door Unstoppable Lifestyle B.V. met als hoofdtrainer Mitchell Weijerman. Unstoppable Lifestyle B.V. is bekend geworden door een andere training van ze: de Bol Masterclass met als hoofdtrainer Jia Ruan.

Is de Agency Masterclass een scam?

Omdat ik Unstoppable Lifestyle B.V. al langer kende, wist ik dat ook de Agency Masterclass betrouwbaar zou zijn als het gaat om de levering van het product. Ik kreeg gewoon binnen 15 minuten toegang tot de lessen en de community. Het is dus geen scam waarbij je zou betalen en vervolgens niks zou krijgen.

Nu blijft de vraag over: is de Agency Masterclass oplichting doordat de inhoud van het programma nergens op slaat? Daar ga ik in de rest van deze review op in.

Mijn ervaring met Mitchell Weijerman: is Mitchell Weijerman te vertrouwen?

mitchell weijerman scam

Tijdens het volgen van de Agency Masterclass viel me uiteraard het nieuwe gezicht op: Mitchell Weijerman. Dat is eens wat anders dan Jia Ruan. Is hij net zo inspirerend en hard werkend? Die vraag had ik voor mezelf vrij snel beantwoord:

 • Hij is een echte harde werker.
 • Hij hoort bij de elite – en is een echte ondernemer.
 • Hij communiceert goed en duidelijk – net als Jia Ruan – zonder ‘uhmms’, haperingen of een zwakke presentatie.

Mitchell Weijerman, een internationaal gevestigde naam

Voor de duidelijkheid: dit is niet zomaar een jongetje die opeens leraar is geworden. Hij heeft al een hele carrière in Sillicon Valley gehad als consultant en heeft meerdere bedrijven opgericht, waaronder Nomad Accelerator, inclusief een bijbehorende Facebookgroep met 18.000 leden. Hierdoor heeft hij al jaren als digitale nomaad geleefd en is hij door diverse internationale podcasts geïnterviewd.

Mijn Ervaring Met De Agency Masterclass? In ieder geval erg professionele lessen

Ik kreeg echt het gevoel dat ik een training voor de elite aan het volgen was. Dus er was geen ‘veterstrik-diploma’-vibe, maar juist een professionele, zakelijke, harde vibe. Dat was erg welkom omdat ik groot wil dromen – en daar hoort geen kinderachtige training bij. Een van de opmerkelijkste punten:

 • Goede sheets.
 • De hoogst mogelijke videokwaliteit.
 • Meest premium elektronische leeromgeving: Kajabi, waar Team Unstoppable 6.000 euro per jaar voor betaalt.
 • Geen kinderachtig huiswerk, maar taken die jou met twee benen in het werkveld zetten.

Het beste van de training vond ik de kant-en-klare methodiek

De Agency Masterclass leert je standaard-stappenplan om toe te passen, waardoor je klanten krijgt én direct winstgevende advertenties voor ze maakt. De cursus maakt gebruik van een bewezen systeem waarmee honderden studenten geholpen zijn om succes en vrijheid te behalen.

Er zitten bijvoorbeeld kant-en-klare scripts en templates in de training voor het maken van winstgevende advertenties, wat het leer- en toepas-proces makkelijk maakt. Je leert in zo’n script bijvoorbeeld ook de kracht van verwachtingen managen, waardoor je makkelijk klanten binnenhaalt als ‘junior die nog aan het leren is’, waardoor je jezelf indekt tegen fouten en zonder risico vooruit kunt gaan en klanten kunt krijgen.

Hoe gaat de methodiek die je in deze cursus leert? Geen startkapitaal vereist

De methodiek die geleerd wordt, gaat in grote lijnen als volgt:

 1. Jij gaat advertenties managen voor een bedrijf.
 2. Jij krijgt van het bedrijf het budget voor die advertenties. Laten we bijvoorbeeld zeggen: 700 euro per maand om te besteden aan de advertenties voor dat bedrijf.
 3. Jij ontvangt een management fee voor het feit dat jij dit regelt voor het bedrijf: het maken van de advertentie, het managen van het budget en het instellen van de advertentie in Facebook. Dat is bijvoorbeeld 1.000 euro per maand.
 4. Stel dat je per maand voor 10 nieuwe klanten zorgt voor dat bedrijf. Laten we zeggen dat het een sportschool is waar nieuwe klanten 600 euro vooruitbetalen om zich een jaar lang in te schrijven. Jij levert per maand dus 6.000 euro op voor dat bedrijf.
 5. Het bedrijf is blij, want zij hebben 6.000 – 700 – 1.000 = 4.300 euro per maand extra brutowinst.
 6. Jij bent ook blij, want van deze ene klant van jou, ontvang je 1.000 euro per maand. Dat is jouw brutowinst voor jouw dienst aan die ene klant.
 7. Als je al een paar van dit soort klanten hebt, dan maakt dat financieel gezien een grote impact in jouw leven.
 8. Je kunt echter ook 2.000 euro per klant per maand vragen voor jouw service. Dan is jouw klant nog altijd blij met zijn/haar 3.300 euro extra winst per maand.

Het bijzondere is echter: je gaat waarschijnlijk niet voor 10 extra inschrijvingen per maand zorgen voor – bijvoorbeeld – een sportschool. Dat is namelijk nog een laag aantal. Kijk maar eens of je 100 inschrijvingen per maand kunt behalen voor je klanten! Dan is er ook meer winst voor jou! 10.000 – 20.000 per maand – en dat van die ene klant.

Wat leer je nog meer in de volledige cursus?

 • Hoe je consistent resultaten kunt halen met Facebook-advertenties.
 • Welke klanten je moet vinden en wat de eigenschappen zijn van goede klanten.
 • Hoe je jezelf kunt pitchen, oftewel verkopen.

Mitchell Weijerman geeft trouwens een heel groot deel van zijn methode alvast prijs in een gratis webinar. Hier kun je je daarvoor aanmelden.

Waarom werkt dit businessmodel?

agency-masterclass-mitchell-weijerman-review

Waarom is een Facebook Ads Agency de heilige graal onder de businessmodellen? Een van de eerste lessen uit de Agency Masterclass is dat je het besef krijgt dat dit een van de meest lucratieve verdienmodellen is.

Dit businessmodel is namelijk als volgt: je gaat ondernemers jouw hulp aanbieden bij het opzetten van Facebook-advertenties. Er zijn een aantal feiten over die ondernemers, waardoor dit een van de best mogelijke verdienmodellen is:

 1. Ondernemers willen investeren zodat ze meer geld kunnen verdienen. Ze trekken dus erg makkelijk de portemonnee voor grote bedragen – veel makkelijker dan consumenten. Ondernemers hebben veel geld om te spenderen.
 2. Ondernemers hebben promotie nodig om voort te kunnen bestaan. Ze hebben simpelweg klanten nodig. Daarom staan ze te springen om advertising agencies in te huren. Simpelweg omdat een bedrijf niet zonder kan.
 3. Ondernemers moeten zoveel mogelijk zinvolle kosten maken zodat hun boekhoudkundige winst voor een bepaald jaar omlaag gaat en ze dus in dat jaar minder belasting hoeven te betalen.
 4. De gemiddelde ondernemer is 40-50 jaar oud. Het zijn geen arme studenten meer maar het zijn de middenklasse- en 120.000 miljonairsuishoudens van Nederland. Ze willen niet in al die computer-dingetjes duiken en ze betalen dus graag iemand om dat voor ze te doen.
 5. Ze weten wel een beetje hoe social media werkt, maar ze hebben geen flauw idee hoe je moet adverteren op social media. Het is hocus pocus voor ze.
 6. Ze willen zich focussen op het runnen van hun business. Ze willen niet bezig zijn met allerlei zij-activiteiten. Met liefde betalen ze een agency veel geld om dat uit handen te nemen.

Kortom: ze kunnen niet zonder een advertising agency. Ze kunnen niet zonder jou. Ze hebben klanten nodig om te kunnen bestaan. Ze hebben jou nodig om klanten te kunnen (blijven) krijgen en om te kunnen groeien. Klanten zijn namelijk de zuurstof van ieder bedrijf.

Is dit ook een businessmodel voor passief inkomen?

Ik was inderdaad nog niet klaar met de krachten van dit businessmodel, want met dit businessmodel kun je ook passief inkomen behalen. Er zijn namelijk nog meer redenen waarom dit misschien wel mijn #1 favoriete businessmodel is:

 • Je kunt locatie-onafhankelijk werken, zolang je maar een laptop mee kunt nemen.
 • Je hebt geen startkapitaal nodig.
 • Je kunt jouw favoriete klanten kiezen, met jouw producten en diensten kiezen die eigenlijk zichzelf verkopen. Kies je ervoor om advertenties te maken voor een geprezen sportschool, dan ga je met weinig moeite abonnementen verkopen via Facebook Ads. De sportschooleigenaar heeft het harde werk al gedaan door zijn reputatie en bedrijf op te bouwen, inclusief duur gebouw en dure fitness-spullen.
 • Alles is te automatiseren: de advertenties werken 24/7 terwijl jij je 1.000 euro per maand blijft ontvangen van die ene klant.
 • Maandelijks wederkerende inkomsten – en dat stapelt zich op naarmate je er steeds meer klanten bij krijgt.
 • Ook jouw werk is te automatiseren, bijvoorbeeld door personeel en assistenten aan te nemen. Hierdoor wordt het inkomen nog passiever.
 • Je gaat in de Agency Masterclass leren hoe je jouw Facebook Ads-proces standaardiseert, waardoor je niet steeds opnieuw dingen moet gaan bedenken. Je levert steeds dezelfde dienst aan de bedrijven waarvoor jij gaat adverteren. Dit geeft je rust en mentale rust, doordat je niet steeds jouw belangrijke mentale kracht moet verspillen. Mentale activiteit is namelijk erg vermoeiend. Je kunt nog maar
 • Er is geen plafond aan wat je kunt verdienen.

100% passief inkomen bestaat echter niet. Je moet uiteindelijk nog wel een aantal uur per week het een en ander managen, maar de rest van je tijd ben je vrij. In 80% passief inkomen geloof ik dus zéker.

Je begint gewoon met hard werken, maar op een gegeven moment wordt het passief. Klik hier om het te leren in Mitchell’s gratis webinar.

Je leert een standaard-proces om winstgevende advertenties te maken en te beheren voor jouw klanten

agency masterclass goed of niet

Je leert in de Agency Masterclass om een gestandaardiseerd proces te volgen rondom hoe je de Facebook Ads maakt en welke tools je moet gebruiken. Je leert bijvoorbeeld:

 • Welke rechtenvrije afbeeldingen je kunt gebruiken.
 • Hoe je er een banner-ad van maakt met een hoge kwaliteit.
 • Hoe je een winstevende Facebook-ad instelt.

En zo krijg je alle andere gestandaardiseerde stappen zodat je minimale mentale kracht verspilt. Je hoeft niet steeds opnieuw na te denken – waar je erg moe van zou worden – over hoe dat proces gaat om een campagne te lanceren.

Je leert dus hoe het je géén denkkracht kost. Het is direct klik-klik-klik en er staat een nieuwe campagne voor een nieuwe klant. Met andere woorden: je leert het systeem.

Ook leer je een systeem om klanten te krijgen: hoe je ze aantrekt, hoe je contact met ze opneemt zónder te hoeven verkopen en hoe je ze transformeert tot klant.

Het is een recept, een routine. Als je dit herhaalt, kun je jouw agency oneindig schalen.

Zeer nuttig huiswerk

Je leert door middel van het huiswerk niet alleen de winstgevende Facebook Ads-methode, maar je leert winstberekeningen maken, je ideale winst-bedrag berekenen en bepalen hoeveel klanten je moet binnenhalen om – door middel van jouw management fee – jouw ideale winst-bedrag gaat behalen.

Reacties en ervaringen

ervaringen agency masterclass

Tijdens het meet-moment in 2020 heeft Mitchell Weijerman al meer dan 300 studenten en een gigantische lijst met succesverhalen. Ik heb heel veel ervaringsvideo’s gevonden. Hieronder vind je een greep uit de reacties die ik opmerkelijk vond:

 • Rebien – Ik heb mijn baan opgezegd
 • Rick – Ik heb direct extra verkopen gemaakt met mijn eigen business
 • Nikita – Je leer exact wat je moet doen om dit te laten slagen!
 • Nicola – Ik heb direct 6 klanten afspraken!
 • Alex – Ik ben al benaderd door 3 bedrijven
 • Denzel – Het is mindblown hoe groot deze opportunity is.
 • Abdel – Met je laptop vanaf de bahamas kan werken…
 • Amber – Je kan de investering al in je eerste maand terug verdienen.
 • Bram – Ik heb mijn eerste dag 2 klanten binnen gehaald
 • Iman – Ze leggen je alle systemen en processen uit die je moet weten
 • Janeiro – Volg deze training als jij vrijheid voor jezelf wilt creëren. Je leert een high income skill (dit leer je niet op school)
 • Mionne – Je gaat je omringen met like-minded mensen die je helpen groeien

Conclusie van deze recensie: waarom ik vind dat je de cursus moet volgen

Deze methode is niet leuk, maar de snelste route naar geld. Waarom? Nogmaals: omdat alle bedrijven wel geld aan marketing moeten uitgeven om klanten te krijgen. Daarin kun jij voorzien. En dat is de reden waarom deze vaardigheid getallen met heel veel nulletjes op je bankrekening kan opleveren.

Deze training en methode is niet de meest leuke manier om geld te verdienen. Wil je je passie volgen, ga dan knutselen, zingen of Youtube-filmpjes maken. Dat het geld dan in heel kleine hoeveelheden – en pas na lange tijd – binnenkomt, moet je dan maar voor lief nemen.

Je draait in deze methode niet om het geld heen, maar je gaat direct naar de plekken waar het grote geld te halen valt: bij ondernemers die staan te springen om geld te investeren in advertenties. Als je het spelletje doorhebt, kun je hiervan profiteren.

Meld je hier aan voor het gratis webinar van Mitchell

Mitchell houdt regelmatig gratis online trainingen waarin hij zijn hele methode alvast uitlegt. Dit webinar raad ik in ieder geval aan omdat je deze high income skill alvast leert.

Klik hier om gratis mee te doen (tip).

Agency Masterclass kopen?

agency masterclass kopen

De geheime kortingspagina met een bijzondere aanbieding komt na het webinar.

In de Agency Masterclass zit het volgende:

 • ​Online videocursus (20+ uur) met een waarde van 2.997
 • Kant-en-klare- marketing-campagnes met een waarde van 1.997
 • Wekelijks groepscoaching met een waarde van 1.997
 • Lifetime toegang tot de exclusieve Facebookgroep ter waarde van 997
 • 30 dagen klanten-challenge ter waarde van 997
 • Het perfecte sales script ter waarde van 497
 • Kvk Succes Checklist ter waarde van 47
 • ​Lifetime toegang tot alles
 • ​Checklists, scripts en veel meer
 • ​24/7 support community
 • ​Meer dan €4000,- aan bonussen

Totale waarde: €9529,- maar er is een hoge korting mogelijk via een speciale pagina. Er is een grote kans dat Mitchell in zijn gratis webinar een aanbieding gaat doen en een heel hoge korting gaat geven.

Meld je hier dus aan voor de gratis training met de volledige methode.

Slotgedachte: Het belang van een high income skill

Leren adverteren betekent in feite: leren hoe je iedere 1 euro in minimaal 1,01 euro verandert. In de praktijk verander je vaak 1 euro in 1,50 euro, 2 euro of meer. Dit wordt ook wel een Return On Investment (ROI) genoemd. Heb je een ROI, dan hoef je je nooit meer zorgen te maken over geld als jij weet hoe je succesvol winstgevende advertenties opzet.

Deze skill noemen we een high income skill: van 1 euro steeds 2 euro maken, en dat steeds opnieuw. Je laptop wordt dus een geldmachine. Daarom raad ik iedereen deze complete cursus aan, vol met scripts, informatie en templates om je succesvolle SMMA-business te laten groeien.

Bekijk de gratis training of maak direct gebruik van de tijdelijke kortingspagina.

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...