authentiek daten

Authenticiteit bij het daten – Hoe je de ware kunt vinden

Authenticiteit en daten is sterk verbonden aan persoonlijk contact. Datingsites/apps halen ons uit dat echte leven. Persoonlijk contact hoort normaal te zijn, maar digitaal contact is helaas normaler dan iemand persoonlijk aanspreken. Creëer daarom magische momenten door elkaar gewoon persoonlijk aan te spreken. Maak zo je eigen sprookje!

En het hoeft zeker niet perfect. Je hoeft geen salto’s te maken, draken te verslaan, en super leuke grappen te maken zodat de ander je leuk vindt. Een erg knullig gesprek is misschien zelfs beter, omdat het echter is. Authenticiteit en integriteit: gewoon op een directe manier laten weten dat je iemand leuk vind. Dat is het kader wat alles makkelijker maakt, en het gaat zeker niet ten koste van de spanning. Hieronder drie principes die je hierbij helpen.

authentiek daten

Authenticiteit bij het daten

1. Wat voel ik en wat wil ik?

Wees authentiek. Authentiek betekent hier: zeggen wat je echt wil zeggen, zeggen wat in je opkomt en besluitvaardig uitkomen voor je gevoelens en je waarden. Ik ga niet uit van ‘uiterlijke trucjes en zinnen die ik moet zeggen’ Ik ga juist uit van integriteit met mijn waarden en gevoelens, zodat de onderliggende neurologische niveaus (gedrag, wat je zegt) automatisch ingevuld worden. Be real.

Oefening in tweetallen: laat iemand anders jouw waarden uitvragen op het gebied van relaties. Hier zal nog een link naar de oefening komen. Deze waarden gebruik je later als je gaat ‘screenen’ voor je relatie. Dit zorgt voor de koper-mentaliteit in plaats van de verkoper-mentaliteit: je gaat de ander evalueren: ‘Is ze wat ik wil’? ‘Wat zoek ik in haar wat mij in mijn levensmissie gaat helpen?’ Daarop, en op andere dingen, ga je screenen. Zij voelt hierdoor dat ze jou ook voor zich moet winnen: ze hoeft niet enkel een vrouw te zijn om al leuk gevonden te worden

2. Zintuiglijk scherp zijn

Alles wat je ziet/hoort/voelt/ruikt/proeft is interessant. Geef daar aandacht aan, en benoem het. De inhoud is niet belangrijk, de manier waarop je iets zegt wel.
Oefening in tweetallen: praat over iets oninteressants/triviaals dat je zintuiglijk opmerkt, zoals een baksteen, maar breng het zo authentiek en/of interessant mogelijk. Als de baksteen je oprecht niks kan schelen, vul je de tijd door te zeggen hoe je je voelt over deze oefening of praat authentiek over het feit dat je niks kunt bedenken.

3. Leiderschap

Er moet wel vooruitgang komen in de interactie (en in de meeste gevallen komt dat initiatief niet vanuit de vrouw). Wacht dus niet af maar toon intentie: man tot vrouw (of vrouw tot man). Voorkom een oneindig gesprek dat nergens toe leidt, maar laat de interactie juist ‘romantisch vooruit gaan’. Hier hoort een stukje risico bij, maar de ander gaat je juist respecteren om het feit dat je risico nam. Het resultaat, zoals een eventuele afwijzing, maakt dus niet uit.  Doorloop de volgende fases om de interactie vooruit te leiden. 1. Aanspreken 2. Haken (rapport bouwen) 3. Aantrekking (plagen/tegenpolen, aanraken en screenen) 4. Comfort (normaal doen) 5. ABC Always Be Closing (zelfs bij matige gesprekken!), dus  zoenen/date voorstellen.

Een aantal andere principes die onder leiderschap vallen”

  • Nogmaals, het resultaat is niet belangrijk, dus hecht je er niet aan. Je criteria voor succes is: ik heb het gedaan, ik heb mijn best gedaan, ik gaf mezelf, zonder aarzeling.
  • Weet dat alleen feedback bestaat, dat feedback nooit persoonlijk is, en dat alle feedback je steeds dichterbij brengt bij het ‘snappen’ van ‘de dans van verleiding’.
  • Zelf-amusement: het gaat om plezier maken. Niet: ‘ik wil een reactie van haar’. Wel: ik geniet hiervan om wat het al is. In het moment zijn en je eigen feestje creëren. Niets geven om hoe ze reageert. Dus niet: ‘gaat dit werken, vind ze me leuk’ (dat impliceert schaarste/aanhankelijkheid)
  • Maar tegelijk: assertiviteit, ‘entitlement en daadkracht: je slaagt 100% van de tijd als je het ook echt 100% wil, met volledige daadkracht. Als je afgewezen wordt komt dat omdat een deel van jou stiekem wilde dat ze nee zou zeggen.

Begin vandaag met authentiek daten

Jouw opdracht is nu om authentiek iemand aan te spreken. Ook al durf je niet, dan zeg je dat eerlijk tegen de persoon die je aanspreekt. Geen act! Zeg iets simpels als ‘Hoi, hoe gaat het?’ Een gewone zin, die ze weliswaar vaak heeft gehoord, maar ze heeft hem nog nooit van JOU gehoord, dus is het uniek. Je brengt jezelf. Geen act! Alleen al aanspreken is genoeg voor deze opdracht. De volgende fases in de interactie zijn mooi meegenomen.

Tot slot hebben we nog gratis bronnen voor je

Bedankt voor het lezen. Reageer even hieronder en dan zal ik reageren. En... sharing is caring!