Wie was P.T. Barnum en hoe kun je zijn boek ‘De kunst van het verkrijgen van geld' gratis thuisgestuurd krijgen? Je kent hem vast van de film ‘The Greatest Showman'. Laten we kijken wat de belangrijkste lessen van zijn boek zijn…

Wie was P.T. Barnum?

Phineas Taylor Barnum was een van de meest beroemde Amerikaanse showmensen van de 19e eeuw. Het Barnum & Bailey circus was zijn grootste project, waarmee hij mensen vermaakte en daar veel geld mee verdiende. Ook reisde hij Europa door met zijn circus en schreef hij boeken over geld verdienen. In 2017 werd er een film-musical gemaakt van zijn leven, genaamd The Greatest Showman.

‘De kunst van het verkrijgen van geld' van P.T. Barnum is een verborgen pareltje

pt barnum boek

Het boekje ‘De kunst van het verkrijgen van geld' van P.T. Barnum heeft 5 sterren op Amazon. Wat Barnum in zijn boek beschrijft, is verbazend actueel. De belangrijke principes die in de 19e eeuw werkten, hebben ook nu een gigantisch effect.

Waarover gaat het boek van P.T. Barnum? Passie en geldmanagement

P.T Barnum beschrijft in het begin van het boek jouw roeping. Die hoeft niet hetzelfde te zijn als die van je ouders. Je moet uitgaan van je eigen kwaliteiten. Wat vind jij leuk en interessant? Word dus niet gedwongen een bepaald beroep uit te voeren. Vind je roeping. Dan leid je een succesvol leven.

Ook zitten er andere waardevolle lessen van Barnum in zijn boek, zoals het vermeiden van schulden. Dat is een vervelende gewoonte die de kwaliteit van het leven verlaagt.

Doorzettingsvermogen en hard werken

Daarnaast leert hij je alles over doorzettingsvermogen en niet opgeven. De meeste mensen stoppen hun onderneming na 10 maanden, nét toen ze op het punt stonden om succesvol te worden. Eeuwig zonde! Maar dat is wel hoe het werkt.

Ook bevat het boek waardevolle lessen over het belang van hard werken. Als je geld krijgt om in jouw bedrijf te investeren, zal je het uitgeven aan bijvoorbeeld een marketingbureau dat in een paar maanden tijd 50.000 opmaakt voor een simpele campagne en een paar simpele landingspagina's. Weg geld. Als je jouw eigen harde werk erin zet, zal je bedrijf daadwerkelijk groeien.

Barnum was zelf in armoede opgegroeid

armoede pt barnum

Begrijp dus de waarde van geld. Barnum heeft er zelf hard voor gewerkt omdat hij in armoede is opgegroeid. Hij was dan ook dankbaar voor wat hij had opgebouwd, vanuit helemaal niets.

Investeren VS inflatie

Investeer het geld dat je hebt. Geld dat je op de bank houdt, zal devalueren. Stel dat je 100.000 euro winst hebt gemaakt, dan verlies je vanwege de inflatie 2.000 euro per jaar. Vind dus een winstgevende investering voor je geld, want alles is beter dan er niks mee doen.

Geen trucjes, maar kwaliteit

Ook leert Barnum je veel over klantvriendelijkheid. Trucs werken niet, alleen oprechte aandacht en kwaliteit. Wees eerlijk en verdien je geld eerlijk. Dat lukt trouwens makkelijk als je je passie volgt.

Het geheim van de rijken: niet opscheppen

rijkdom niet opscheppen barnum

Tot slot benadrukt Barnum dat je jouw strategieën, successen en verliezen niet met iedereen zomaar moet delen. Het zijn vervelende gespreksonderwerpen waar niemand wat aan heeft. Je verliest alleen vrienden, vriendelijkheid en misschien wel kostbare concurrentieposities.

Klein boekje

Het boek De kunst van het verkrijgen van geld van P.T. Barnum is heel kort. Het heeft namelijk minder dan 100 pagina’s. Een snelle en inspirerende manier voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Weggeefactie

Het boek van P.T. Barnum kun je gratis thuisgestuurd krijgen als je de verzendkosten van € 6,47 verzorgt. Je krijgt dan ook allerlei bonussen ter waarde van €158,85.

+ gratis boek (t.w.v. 9,95)
+ gratis e-book (t.w.v. 8,95)
+ gratis training (t.w.v. 99,95)
+ gratis audioboek (t.w.v. 49,95)
+ gratis rapport (t.w.v. 69,95)

Klik hier om het pakket aan te vragen.