Wat zijn de beste boekentips voor de zomer? Welke leesboeken kun je dit jaar meenemen op vakantie? Soms heb je tijdens je vakantie gewoon zin in een ontspannend boek. Lees verder voor de aanraders…

Laten we beginnen met drie boeken over… reizen!

Als je op reis bent, zit je al in de sfeer van reizen en ontdekken. Dan is het best wel passend om direct te gaan lezen over reizen en om daarbij weg te dromen. Dubbel ontspannend!

1. De wereld rond in 10 jaar – BNN

Wat een goed TV-programma is 3 op Reis. Vlot, informatief en diepgaand. Je kent het van presentatoren Geraldine Kemper, Floortje Dessing en Chris Zegers. Na al die jaren is er genoeg inspiratie verzameld voor een prachtig volgepakt boek. Het is een soort ultieme bucketlist-gids om mee weg te dromen, inclusief insider-tips van de presentatoren.

2. Het Engeland van Jane Austen – Karin Quint

Dit is een boek om weg te dromen over de tijd van de kostuumdrama’s. De 18e eeuw was een mooie maar bikkelharde wereld. Ken je de boeken van de achttiende-eeuwse auteur Jane Austen? Pride and Prejudice of Mansfield Park bijvoorbeeld. Waar kreeg ze haar inspiratie voor al die kostuumdrama’s vandaan? Het boek beschrijft plekken als de cottage in Chawton, waar ze deze boeken schreef, of de stad Bath… inclusief de landhuizen, dorpen en natuur die je in al die kostuumdrama’s terugzag.

3. Ultieme bestemmingen – Lonely Planet

Deze boeken worden steeds populairder. Ken je de reisexperts van Lonely Planet al? Ze nemen je bij de hand en laten je de 500 beste plekken op de wereld zien waar je naar af moet reizen. Ook de verborgen parels komen aan bod. Deze boeken bevatten altijd mooie verhalen en foto’s.

Boeken voor tijdens het reizen

Maar goed, je zit eenmaal te chillen aan het strand of je zoekt boeken voor op reis terwijl je nog in het vliegtuig zit. Welk boek ga je lezen?

Fictie: zie deze lijst met beste boeken aller tijden

Welke boeken ga jij meenemen op vakantie? Deze lijst biedt uitkomst.

➡️Deze boekenlijst op basis van recensies en bekendheid is zowel voor mannen als vrouwen.

Fictie: zie deze lijst met beste Nederlandse boeken

➡️Klik hier voor de Nederlandse lijst.

Non-fictie: bekijk deze boekenlijsten

➡️ Bekijk hier alle boekenlijsten.

Veel leesplezier deze zomer!

Dit waren de beste boeken voor op vakantie. Wat ga jij deze zomer lezen? Geniet ervan!

Gerelateerd: lees verder...