Wat zijn de beste boekentips voor de zomer? Welke leesboeken kun je dit jaar meenemen op vakantie? Soms heb je tijdens je vakantie gewoon zin in een ontspannend leesboek. Lees verder voor de aanraders voor op vakantie in 2024…

Snel overzicht: Deze boeken voor op vakantie raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 keuzeThe Eyes of Darkness: Dit boek heeft onze aandacht getrokken als dé thriller om te lezen in 2024, vooral gezien de aandacht die het kreeg in 2020. We vinden het intrigerend en perfect voor die vakantieavonden. >> Check laagste prijs
Beste voor zelfontdekkingDe vierde dimensie: Dit boek heeft ons verrast met verhalen over synchroniciteit. We geloven dat het een geweldige toevoeging is voor degenen die graag diepgravende verhalen lezen tijdens hun vakantie. >> Check laagste prijs
Beste voor entertainmentMindf*ck Next Level: Voor ons is dit een boek vol verrassingen van Victor Mids. Als je op zoek bent naar iets leuks en vernieuwends om deze zomer te lezen, denken wij dat dit een uitstekende keuze is. >> Check laagste prijs

Beste boeken voor op vakantie in 2024

Hier vind je onze top 10 voor deze komende vakantieperiode.

De #1 beste keuze: Het NLP Doe-Boek

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Natuurlijk raden we hieronder ook leuke fictieboeken aan, maar vakantietijd is de ideale tijd om ook eens door een luchtig zelfontwikkeling-boek te bladeren. Het NLP Doe-Boek raden we aan voor op vakantie omdat het geen muren vol met tekst bevat. Er zitten gewoon 129 leuke kleine psychologische experimenten in om jouw communicatie en relaties te versterken. Zie het inkijkexemplaar >>

2 – De vierde dimensie

Verhalen over synchroniciteit zijn gaaf – zo ook dit populair boek. Had je hem nog niet gelezen, dan is hij ideaal voor de vakantie van 2024.

3 – Mindf*ck Next Level

Dit boek van Victor Mids kwam slechts anderhalf jaar geleden uit, dus grote kans dat je hem nog niet hebt gelezen. Ideaal dus om mee te nemen deze zomer, zodat je er allerlei leuke dingen in kunt ontdekken.

4 – Mindgym

Mindgym is populair. Had jij hem nog niet opgepakt? Dan is dit jaar jouw kans

5 – De meeste mensen deugen

Misschien had je het al gezien dankzij de Corona-crisis en alle altruïstische initiatieven die daardoor ontstonden: er zit goedheid in de mens. Dit boek kwam precies op het juiste moment.

6 – Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen

Iedereen met kinderen of een kinderwens praat hierover sinds dit boek uitkwam aan het einde van 2019. Een fijn boek voor deze zomer.

7 – Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Een random boek met wat random paragraafjes – niet eens poëtisch maar gewoon in heel pragmatisch geschreven. Lekker simpel, maar dat is juist het hele punt van op vakantie gaan: om niks bijzonders te doen en wat simpels te lezen.

8 – De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen' gaat wederom niet door

Herman Finkers is goed. Op papier al helemaal. Een prachtige nieuwe dichtbundel voor 2020. Had je hem gemist, neem hem dan mee op vakantie in 2024.

9 – Sapiens

Dit is niet voor niets nu al een bestseller. Wil je inzicht in de mens? Neem deze dan mee.

10 – The eyes of darkness

Een spannend boek om te lezen op vakantie in 2024? Het kan niet anders dan dat het dit boek zou worden. The Eyes of Darkness is niet alleen een spannende, goed geschreven klassieker… Het is ook hét boek dat in 2020 onder de aandacht kwam vanwege je-weet-wel en daarmee is dit de thriller om te lezen in 2024. Momenteel enkel nog als e-boek beschikbaar.

Bonustip – Alles wat je moet weten

De samenzweringstheorieën van deze auteur zijn vermakelijk. Ze staan namelijk zo lekker dichtbij de werkelijkheid – zelfs als ze over aliens gaan. Of je er nou in gelooft of niet – de auteur kan het prachtig beschrijven. Zijn nieuwste boek uit 2019 is ideaal voor op vakantie in 2024 – omdat je het wellicht in het perspectief van de gebeurtenissen in 2020 kunt zien.

Laten we verder gaan met drie boeken over… reizen!

beste zomer vakantie boeken

Als je op reis bent, zit je al in de sfeer van reizen en ontdekken. Dan is het best wel passend om direct te gaan lezen over reizen en om daarbij weg te dromen. Dubbel ontspannend!

1. De wereld rond in 10 jaar – BNN

Wat een goed TV-programma is 3 op Reis. Vlot, informatief en diepgaand. Je kent het van presentatoren Geraldine Kemper, Floortje Dessing en Chris Zegers. Na al die jaren is er genoeg inspiratie verzameld voor een prachtig volgepakt boek. Het is een soort ultieme bucketlist-gids om mee weg te dromen, inclusief insider-tips van de presentatoren.

De wereld rond in 10 jaar

De wereld rond in 10 jaar€ 24,50

2. Het Engeland van Jane Austen – Karin Quint

Dit is een boek om weg te dromen over de tijd van de kostuumdrama's. De 18e eeuw was een mooie maar bikkelharde wereld. Ken je de boeken van de achttiende-eeuwse auteur Jane Austen? Pride and Prejudice of Mansfield Park bijvoorbeeld. Waar kreeg ze haar inspiratie voor al die kostuumdrama's vandaan? Het boek beschrijft plekken als de cottage in Chawton, waar ze deze boeken schreef, of de stad Bath… inclusief de landhuizen, dorpen en natuur die je in al die kostuumdrama's terugzag.

Dominicus - Het Engeland van Jane Austen

Dominicus – Het Engeland van Jane …€ 18,99

3. Ultieme bestemmingen – Lonely Planet

Deze boeken worden steeds populairder. Ken je de reisexperts van Lonely Planet al? Ze nemen je bij de hand en laten je de 500 beste plekken op de wereld zien waar je naar af moet reizen. Ook de verborgen parels komen aan bod. Deze boeken bevatten altijd mooie verhalen en foto's.

Ultieme bestemmingen

Ultieme bestemmingen€ 25,70

Boeken voor tijdens het reizen

beste vakantie boeken lijst

Maar goed, je zit eenmaal te chillen aan het strand of je zoekt boeken voor op reis terwijl je nog in het vliegtuig zit. Welk boek ga je lezen?

Fictie: bekijk deze lijst met beste actuele boeken

De beste actuele boeken hebben we in een groot overzicht geplaatst.

➡️ Je kunt dit volledige overzicht hier vinden.

Fictie: zie deze lijst met beste boeken aller tijden

Welke boeken ga jij meenemen op vakantie? Deze lijst met klassiekers biedt uitkomst.

➡️Deze boekenlijst op basis van recensies en bekendheid is zowel voor mannen als vrouwen.

Fictie: zie deze lijst met beste Nederlandse boeken

Wat zijn de beste Nederlandse boeken om mee te nemen op vakantie? Bekijk deze lijst:

➡️Klik hier voor de Nederlandse lijst.

Non-fictie: bekijk deze boekenlijsten

Tot slot hebben we tientallen lijsten met goede non-fictie-aanraders:

➡️ Bekijk hier alle boekenlijsten.

Veel leesplezier deze zomer!

Dit waren de beste boeken voor op vakantie. Wat ga jij deze zomer lezen? Geniet ervan!