Fans Krijgen? Beste Email Marketing Software (Verbazende #1)

Zoek je naar een top 10 e-mail marketingsoftware zien, wil je de verschillende programma’s vergelijken of wil je de best mogelijke e-mail marketingtool weten voor Nederland? Wat ik je kan bieden is mijn ervaring als ondernemer met verschillende nieuwsbrief-software. Lees verder…

Beste gratis e-mail marketingsoftware…

Als ik de beste gratis e-mail marketingsoftware zou moeten aanwijzen, is er maar één het meest bekend: Mailchimp. Ze zijn in 2008 een prijzenoorlog aangegaan door hun programma volledig gratis beschikbaar te stellen, maar tot het moment van schrijven (2018/2019) is er nog geen grote concurrent in meegegaan: alle andere tools zijn standvastig gebleven en bieden alleen betaalde pakketten.

Natuurlijk zijn er wel een aantal andere (onbekende) programma’s die een gratis versie aanbieden, maar die gratis versie’s zijn veel beperkter dan Mailchimp. Bij andere gratis programma’s, zoals Wix Shoutout, mag je bijvoorbeeld maar 3 nieuwsbrieven per maand sturen, terwijl je bij Mailchimp zelfs 6 e-mails per maand mag sturen als je 2.000 abonnees hebt.

Is de gratis versie van Mailchimp aan te bevelen? Absoluut! Het is namelijk volledig bruikbaar voor organisaties of ondernemers zonder budget. Je krijgt gewoon heel veel interactie en je kunt gewoon lekker veel gaan verkopen met je nieuwsbrieven.

Je krijgt echter ook heel veel dingen niet in de gratis versie, zoals geavanceerde analytics en support. Daarnaast maak je onderaan iedere nieuwsbrief verplicht reclame voor Mailchimp. Dit is allemaal geen ramp voor beginnende ondernemers. Bovendien biedt Mailchimp van alle programma’s die ik gebruikt heb de mooiste templates en de makkelijkste visuele builder.

Hierna lezen:  Divi Wordpress Thema: Review, Handleiding, Tutorial & Uitleg [NL] [Lees Voordat Je Koopt]

Waarom Aweber het beste nieuwsbrief-programma is?

Zoals je in mijn Sharpspring-review kunt lezen, kan ik ook soms kritisch zijn als (e-mail) marketingsoftware totaal niet mee wil werken of als de klantenservice er alleen maar zit om je door te sturen naar een reseller waar je weer 150 euro per uur mag betalen.

Ook over Aweber ben ik kritisch: de e-mailtemplates zijn niet zo strak en modern als Macilhimp en het is niet vertaald naar het Nederlands, maar om twee redenen is dit toch het beste programma.

  • Hun deliverability is de beste van de branche: je berichten belanden via Aweber het vaakst in de inbox.
  • Hun support-team heeft awards gewonnen en is de beste van de branche. Ze zorgen ervoor dat je jouw Aweber-account optimaal instelt en dat je van alle functionaliteiten gebruikmaakt. En zodra je ergens mee vastzit, krijg je direct uitgebreid hulp en advies via telefoon, mail of chat.

Let wel op: Aweber heeft een bijzondere regel…

Let er wel op dat Aweber – net als de meeste programma’s – geen info@-adressen accepteert in jouw mailinglijst. Dit is eigenlijk iets positiefs, omdat info@-adressen erg spam-gevoelig zijn en dus van weinig waarde zijn in je e-maillijst. Een van de weinige programma’s die dit beleid niet voert, is Mailchimp.

Als je dus een b2b-bedrijf bent, plaats dan bij je Aweber-formulieren een opmerking dat je websitebezoekers geen info@-adressen moeten gebruiken.

Waarom e-mailmarketing? 10 x meer verkoop en 100 x meer fans

online email marketing beste software

Er is een heel simpele reden waarom je aan e-mailmarketing moet doen: het maakt verkopen veel makkelijker. Ik kan mijn website volproppen met banners om direct producten te verkopen, maar ik verkoop er dan eentje per 100.000 weergaven…

Hierna lezen:  Beginnen Met Affiliate Marketing [Geld Verdienen] [Tips & Stappenplan]

Vervang ik die banners echter met e-mail optin-formulieren, dan kan ik uit die 100.000 weergaven opeens een paar honderd e-mail-abonnees halen, waarvan zo’n 10 ook een product koopt via een nieuwsbrief.

Iedere euro die je in e-mailmarketing investeert, levert je 44 euro op.

Gratis 45+ e-mail content-templates en de complete cursus om geweldige e-mails te schrijven…

Bekijk deze handige gratis bron om geweldige e-mails te schrijven. Dan krijg je ook meteen de filosofie van Aweber mee.

Start hier met Aweber

Starten met Aweber kan hier.

Een net zo goed alternatief? Bekijk Getresponse.


Try AWeber free for 30 days! – AWeber Communications

Slotopmerking over affiliate-links: op deze pagina kon je mijn eigen ervaring lezen met deze twee e-mail marketingtools die ik daadwerkelijk gebruikt heb. Ik noem op deze pagina ook de door mij ervaren nadelen van deze twee tools en ik claim nooit dat een tool goed is als ik er zelf geen gebruiker van zou zijn geweest. Dit is is dus een eerlijke ervaring-uitwisseling van ondernemer tot ondernemer. De affiliate-links dienen als beloning voor mij als gebruiker van de tools.

Tot slot hebben we nog gratis bronnen voor je:

Stel hier je vraag over dit artikel of geef een tip of compliment. En... sharing is caring!