Zoek je naar een top 10 e-mail marketingsoftware, wil je de verschillende mailprogramma's vergelijken of wil je de best mogelijke e-mail marketingtool weten voor Nederland? Dan is deze vergelijkingspagina belangrijk voor je. Wat we hier bieden is onze ervaring als ondernemer met verschillende nieuwsbrief-software. Lees verder…

Om te beginnen: beste gratis e-mail marketingsoftware…

Als ik de beste gratis e-mail marketingsoftware zou moeten aanwijzen, is er maar één het meest bekend: Mailchimp. Ze zijn in 2008 een prijzenoorlog aangegaan door hun programma volledig gratis beschikbaar te stellen tot 2.000 contacten, maar tot het moment van schrijven (2021) is er nog geen grote concurrent in meegegaan: alle andere tools zijn standvastig gebleven en bieden alleen betaalde pakketten.

Natuurlijk zijn er wel een aantal andere (onbekende) programma's die een gratis versie aanbieden, maar die gratis versie's zijn veel beperkter dan Mailchimp. Bij andere gratis programma's, zoals Wix Shoutout, mag je bijvoorbeeld maar 3 nieuwsbrieven per maand sturen, terwijl je bij Mailchimp zelfs 6 e-mails per maand mag sturen als je 2.000 abonnees hebt.

Is de gratis versie van Mailchimp aan te bevelen? Absoluut! Het is namelijk volledig bruikbaar voor organisaties of ondernemers zonder budget. Je krijgt gewoon heel veel interactie en je kunt gewoon lekker veel gaan verkopen met je nieuwsbrieven.

Je krijgt echter ook heel veel dingen niet in de gratis versie, zoals geavanceerde analytics en support. Daarnaast maak je onderaan iedere nieuwsbrief verplicht reclame voor Mailchimp. Dit is allemaal geen ramp voor beginnende ondernemers. Bovendien biedt Mailchimp van alle programma's die ik gebruikt heb de mooiste templates en de makkelijkste visuele builder.

Waarom Aweber over het algemeen het beste nieuwsbrief-programma is?

beste email marketing software

Zoals je in mijn Sharpspring-review kunt lezen, kan ik ook soms kritisch zijn als (e-mail) marketingsoftware totaal niet mee wil werken of als de klantenservice er alleen maar zit om je door te sturen naar een reseller waar je weer 150 euro per uur mag betalen.

Ook over Aweber ben ik kritisch: de e-mailtemplates zijn niet zo strak en modern als Macilhimp en het is niet vertaald naar het Nederlands, maar om twee redenen is dit toch het beste programma.

  • Hun deliverability is de beste van de branche: je berichten belanden via Aweber het vaakst in de inbox.
  • Hun support-team heeft awards gewonnen en is de beste van de branche. Ze zorgen ervoor dat je jouw Aweber-account optimaal instelt en dat je van alle functionaliteiten gebruikmaakt. En zodra je ergens mee vastzit, krijg je direct uitgebreid hulp en advies via telefoon, mail of chat.

Let wel op: Aweber heeft een bijzondere regel…

Let er wel op dat Aweber – net als de meeste programma's – geen [email protected] accepteert in jouw mailinglijst. Dit is eigenlijk iets positiefs, omdat [email protected] erg spam-gevoelig zijn en dus van weinig waarde zijn in je e-maillijst. Een van de weinige programma's die dit beleid niet voert, is Mailchimp.

Als je dus een b2b-bedrijf bent, plaats dan bij je Aweber-formulieren een opmerking dat je websitebezoekers geen [email protected] moeten gebruiken.

Alternatieve e-mailmarketing-programma's die we niet als beste hebben verkozen

Onderstaande alternatieven voor e-mailmarketing hebben het toch moeten afleggen tegen Aweber toen we ze met elkaar vergeleken – of het nou hun volledige versie of proefversie was:

  • Constant Contact
  • SendInBlue
  • GetResponse
  • MailChimp
  • ConvertKit
  • Drip
  • Keap
  • Active Campaign

Waarom e-mailmarketing? 10 x meer verkoop en 100 x meer fans

online email marketing beste software

Er is een heel simpele reden waarom je aan e-mailmarketing moet doen: het maakt verkopen veel makkelijker. Ik kan mijn website volproppen met banners om direct producten te verkopen, maar ik verkoop er dan eentje per 100.000 weergaven…

Vervang ik die banners echter met e-mail optin-formulieren, dan kan ik uit die 100.000 weergaven opeens een paar honderd e-mail-abonnees halen, waarvan zo'n 10 ook een product koopt via een nieuwsbrief.

Iedere euro die je in e-mailmarketing investeert, levert je 44 euro op.

Gratis 45+ e-mail content-templates en de complete cursus om geweldige e-mails te schrijven…

Bekijk deze handige gratis bron om geweldige e-mails te schrijven. Dan krijg je ook meteen de filosofie van Aweber mee.

Start hier met Aweber

Aweber is – vergeleken met andere e-mail software voor ondernemingen – het makkelijkst en best ondersteund.

Starten met Aweber kan hier.

Een net zo goed alternatief? Bekijk Getresponse.


Try AWeber free for 30 days! – AWeber Communications

Slotopmerking: op deze pagina kon je mijn eigen ervaring lezen met deze twee e-mail marketingtools die ik daadwerkelijk gebruikt heb. Ik noem op deze pagina ook de door mij ervaren nadelen van deze twee tools en ik claim nooit dat een tool goed is als ik er zelf geen gebruiker van zou zijn geweest. Dit is is dus een eerlijke ervaring-uitwisseling van ondernemer tot ondernemer. 

Tot slot hebben we nog gratis bronnen voor je:

Gerelateerd: lees verder...