Als je online yoga-lessen wilt volgen, is er nogal wat keuze. Er is veel gratis materiaal én er zijn gestructureerde betaalde yoga-lessen. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste gratis & betaalde online yogalessen voor beginners en gevorderden. Ook hebben we de beste aanbiedingen op een rijtje gezet. Lees verder…

Dit zijn onze favoriete online yogalessen en -trainingen

zelf thuis yoga doen

Niets is zo fijn als na een lange dag werken even lekker te ontspannen met yoga. Met yoga kun je namelijk zowel je lichaam als je geest even helemaal tot rust laten komen.

Zeker wanneer je werk hebt dat fysiek of mentaal veel van je vergt, is een momentje voor jezelf precies wat je nodig hebt. Met online yoga-lessen hoef je zelfs je huis niet te verlaten. Je kunt in de privacy van je eigen omgeving de oefeningen uitvoeren.

Ook als je niet op zoek bent naar het ontspannende aspect van yoga, maar juist yogalessen wilt volgen om je spieren te versterken, dan kun je hiervoor online gratis en betaalde premium-lessen volgen.

In dit artikel delen we onze favoriete online yogalessen met je, zodat je weet welke online yoga-lessen je moet volgen. Deze yogalessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

1 – Happy With Yoga

Op nummer 1 in onze aanrader-lijst staat Happy With Yoga. Een aanrader voor beginners is het YouTube-kanaal Happy With Yoga. Op dit kanaal zijn Nederlandstalige yogalessen te volgen waarmee je kunt ontspannen en je spieren sterker kunt maken.

Zeker wanneer je een zittend beroep hebt, is het fijn om deze lessen te volgen aangezien met name de rug en andere spiergroepen worden aangesproken.

Een voordeel van deze yogalessen is dat je verschillende poses ook apart kunt oefenen voordat je overgaat op een volledige work-out. Op die manier maak je de verschillende poses op een eenvoudige manier eigen.

Voor de beste online yoga-lessen via een vriendelijk geprijsde cursus, moet je ook bij Happy With Yoga zijn. Wil je gestructureerd een vaste yoga-practice voor jezelf opbouwen, dan is het vriendelijk geprijsde premium yoga-programma van Happy With Yoga – de Yoga-stap-voor-stap-cursus – een uitstekende bron van oefeningen voor beginners en gevorderden. De oefeningen kunnen thuis gedaan worden. Hier vind je meer informatie over de Yoga-stap-voor-stap-cursus.

De lessen worden ook rustig uitgevoerd met duidelijke instructies en voldoende tijd om te oefenen. De yogalessen van Happy with Yoga zijn dus een goede manier om te starten met yoga.

2 – Yoga with Adriene

Graag willen we je voorstellen aan het YouTube-kanaal Yoga with Adriene. De Engelstalige yogalessen zijn uitermate geschikt voor beginners. Dus als je zonder enige ervaring wilt starten met yoga, is dit een goede start.

Adriene heeft een hele rustige stem en neemt je stap voor stap aan de hand bij het uitvoeren van de poses. Adriene heeft ook video’s die geschikt zijn voor gevorderden.

Er zijn video’s beschikbaar waarmee je specifieke problemen aan kunt pakken, zoals rugpijn. Kortom: Yoga with Adriene is een aanrader voor zowel de beginner als gevorderden.

3 – Strala Yoga door Tara Stiles

Tara Stiles ontwikkelde een geheel eigen vorm van yoga: Strala Yoga. Deze yogatechniek kenmerkt zich door krachtige en ontspannende oefeningen waarbij de aandacht voor het lichaam en de ademhaling centraal staan.

Na een burn-out is Tara namelijk zelf op zoek gegaan naar een bewegingsvorm waarbij zij het contact met haar lichaam kon herstellen. Je kunt bij de yogaoefeningen goed merken dat Tara een achtergrond heeft als danseres.

Je kunt kiezen uit yoga-oefeningen waarmee je jouw lichaam weer wakker schudt en meer energie creëert of uit oefeningen waarmee je juist ultieme ontspanning bereikt.

Met name de yogalessen van de laatste categorie zijn ideaal als je na een lange werkdag je hoofd lekker leeg wilt maken. De Engelstalige online yogalessen zijn te volgen via het YouTube-kanaal van Tara Stiles.

4 – Yoga Magazine

Yoga kan niet alleen worden ingezet als een middel om ultieme ontspanning te bereiken – Je kunt met yoga ook zeer succesvol je spieren trainen.

De online yogalessen van het YouTube-kanaal van Yoga Magazine helpen je met fysiek zwaardere yogaoefeningen je spieren te versterken. Door je spieren te versterken wordt je lichaam niet alleen strakker, maar ben je ook fysiek beter in staat om te functioneren.

Zo krijg je met de yogalessen een sterkere rug en raak je minder snel geblesseerd. Je moet tijdens het volgen van de lessen wel goed naar je lichaam blijven luisteren. Als je verder gaat dan je fysiek aankunt, kan dit juist blessures in de hand werken.

De yogalessen van Yoga Magazine zijn daarom enkel geschikt voor gevorderden. Het voordeel is dat de yogalessen in het Nederlands worden gegeven.

5 – Boho Beautiful

Het YouTube-kanaal Boho Beautiful biedt online yogalessen voor beginners en voor gevorderden. De online yogalessen zijn met name geschikt om het hoofd leeg te maken nadat je mentaal erg druk bent geweest.

Er zijn korte yogalessen waarmee je even helemaal kunt ontspannen. Zo’n korte les is voor iedereen in de dag te passen, hoe vol je agenda ook is.

De Engelstalige yogalessen worden op een rustige manier gegeven met een ontspannen muziekje op de achtergrond. Er is een groot aantal verschillende lessen beschikbaar voor verschillende niveaus zodat er voor iedereen fijne online yogalessen bij zitten.

Betaalde online yogalessen: dit zijn de beste…

happy with yoga review

Naast de gratis online yogalessen via YouTube, is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten voor betaalde online yogalessen. De kosten van deze online lessen variëren tussen de 10 en de 40 euro per maand. Je kunt vaak ook een abonnement van een jaar afsluiten. In sommige gevallen is het ook mogelijk om voor een losse online yogales te betalen.

Een goede start met online yogalessen kun je bijvoorbeeld maken bij Happy With Yoga. We vinden ze beter dan bijvoorbeeld de andere Nederlandstalige aanbieder: The Fat Yogis. Wij raden de cursussen van Happy With Yoga absoluut aan. Hier vind je onze volledige review over Happy With Yoga.

Deze Nederlandstalige yogalessen zijn geschikt voor iedereen die met plezier yoga wil beoefenen, zonder dat het uitmaakt of je voldoet aan het perfecte plaatje van een yogi.

➡️Klik hier voor de Yoga-stap-voor-stap-cursus.

➡️Klik hier voor de chakra-cursus.

➡️Klik hier voor de Yoga Nidra-cursus.

➡️Klik hier voor de mindfulness-cursus.

➡️Klik hier voor onbeperkt Yoga-lessen.

Een andere aanrader is The House of Yoga, een platform waarbij je online yogalessen kunt volgen onder leiding van internationale yogadocenten. Het is mogelijk om losse online yogalessen te volgen of een serie door middel van een abonnement.

Tot slot kunnen we natuurlijk niet om het grootste online platform van yoga heen: EkhartYoga. Hier kunnen zowel beginners als gevorderden tegen betaling online yogalessen volgen. Met ruim vierduizend online yogaklassen maak je deel uit van de grootste online yoga community van Europa.

Op jouw geluk!