Wat is de beste wetenschappelijke literatuur van wetenschappelijke schrijvers om te kopen? Lees verder voor een lijst met de beste wetenschappelijke boeken over verschillende onderwerpen.

De lijst met beste wetenschappelijke boeken

Laten we hieronder naar de aanraders gaan kijken van de beste wetenschappelijke lectuur/literatuur.

1 – Beste wetenschappelijke boeken over hersenen? Dick Swaab

Dankzij Dick Swaab hebben we eindelijk meer kennis over ons brein. Het is erg interessant om te lezen en je leert een heleboel over ziektes en het brein.

2 – Beste populair-wetenschappelijke boek: Best of Quest

Dit boek is bekend van het beste populair-wetenschappelijke tijdschrift van Nederland. Ik bleef me steeds maar weer verbazen: hoe doen ze dat toch? Iedere maand tientallen uitgebreide en compacte populairwetenschappelijke stukken op een leuke manier schrijven. Er zit veel werk en liefde in.

3 – Wetenschappelijke parels

In dit boek heeft de auteur bijna 200 wetenschappers gevonden die hem antwoord hebben gegeven op zijn vraag:'Wat is het meest interessante en belangrijke recente wetenschappelijke nieuws?'

4 – Een kleine geschiedenis van bijna alles

Dit boek – met de belangrijke wetenschappen als geologie, scheikunde, paleontologie en astronomie – houdt het continu spannend en laat zich lezen als een roman.

5 – Kwantumfysica-boek: Reality is not what it seems

Kwantumfysica gaat diep. Wat is de werkelijkheid? Wat is echt? Ook filosofen als Alan Watts waren gefascineerd door kwantumfysica. Hoe zie jij de wereld? Mooi!

6 – Kwantum – Einstein, Bohr en het grote debat over de natuurkunde

Nóg meer over kwantumfysica, omdat het zo interessant is. Je ziet een boom, en dat lijkt rotsvast te zijn, maar zoom je in, zie je opeens elektronen met heel veel ruimte…

7 – Psychologie voor dummies

Alle wetenschappelijke kaders voor psychologie. Belangrijk voor iedereen die – zonder universitaire studie – zich alsnog bezig wil houden met psychologie.

8 – In Europa – Geert Mak

De beste historicus van Nederland slaat in deze bundel niks over als het gaat om de geschiedenis van Europa.

9 – De vergeten wetenschappen

Wetenschap hoeft niet alleen maar om de bèta-vakken te gaan. Ook taalkunde, logica, retorica en muziek zijn wetenschappelijk.

10 – De melodie van de natuur

Nog maar eens een boek over alles wat we niet met het blote oog kunnen zien, maar dan van een nuchtere Nederlandse auteur.

Wetenschap-boeken voor de jeugd

In ‘Waarom'? vind je wetenschapsvragen over de aarde, het lichaam, voorwerpen, dieren, energie en beweging.

In het Young Scientist Doe-Boek komt de jeugd in aanraking met hoe je op een wetenschappelijke manier iets kunt meten.

Meer wetenschappelijke boeken online kopen

Kijk eens bij het wetenschap-overzicht van Bol.com.

Veel leesplezier!