Wat is het beste premium WordPress-thema om te kopen? Hoe kies ik een WordPress-thema? Uiteraard kun je een gratis WordPress-thema kiezen, maar een ‘premium theme' is een kleine investering als je beseft hoe belangrijk je website is. In dit artikel vind je een video-handleiding en review over Divi. Van ondernemer tot ondernemer. Lees verder…

Mijn Divi-websites als simpel voorbeeld (middagje werk)

Ik heb mijn andere blogs bedrijvenconsultant.nlorigyne.nl en happyrubin.com, in een middagje opgezet met Divi. Met minimale moeite staan er al moderne websites. Ze zijn niet af, ik heb totaal niet alle functies gebruikt en ik vind persoonlijk een mooi ontwerp ook totaal niet belangrijk, maar toch heb ik met minimale moeite mooie sites kunnen opstarten.

Je kunt op internet verschillende Divi-reviews vinden op WordPress- en marketing-websites, maar zij schrijven reviews ‘omdat ze dat moeten'. Deze review is uniek omdat het door een gewone ondernemer is geschreven die Divi gebruikt voor zijn eigen websites/blogs.

Daarnaast heb ik Divi bij talloze marketing-klanten van mij geïnstalleerd. Je mag het thema gewoon gratis onbeperkt bij anderen installeren. Dit is een van de vele redenen waarom de prijs van Divi (249 dollar inclusief btw) uiteindelijk erg meevalt. De andere redenen vind je hieronder:

Waarom is Divi het beste wordpress thema?

Door de jaren heen heb ik de volgende redenen ontdekt om voor Divi te gaan:

 • Divi Bevat geavanceerde én eenvoudige ‘WordPress-templates'. In Divi worden dit ‘layouts‘ genoemd: kant-en-klare pagina's voor jouw website.
 • Divi heeft layouts voor bijna ieder vakgebied. Divi is een compleet pakket waar bijvoorbeeld ook het beste ‘WordPress-thema' voor fotografie, mode, restaurants en nog veel meer bij inbegrepen zit.
 • Elegant Themes, het bedrijf achter Divi, heeft zich volledig op Divi gefocust. Iedere week komen er wel nieuwe updates, functies, verbeteringen, tips en layouts.
 • Elegant Themes vindt het niet erg als je Divi onbeperkt met vrienden of klanten deelt. Dat zit dus ook in de prijs inbegrepen. Je kunt je Divi-pakket gewoon gratis bij allerlei andere mensen installeren. Ze moedigen je zelfs aan om dit te doen.
 • De builder is snel om er een site mee te bouwen. Vroeger waren visual builders traag om ermee te werken, maar de Divi-builder heeft alleen ‘vertraging' als je op een heel trage computer aan het bouwen bent.
 • Ook voor de eindgebruikers is het snel. De pagina's laden op normale snelheid en worden niet vertraagd doordat het met Divi gebouwd is.
 • Het thema is maximaal responsive. Je kunt zelfs specifieke afbeeldingen, elementen, rijen en secties specifiek aan mobiele apparaten tonen of vice versa.
 • Perfect geïntegreerd met Woocommerce: het voegt bijvoorbeeld een winkelwagentje toe in het hoofdmenu en het heeft heel mooie shop-pages.
 • Alles zit in het thema, waardoor je haast geen plugins meer nodig hebt. Contactformulier? Zit erin. Pricing tables? Zit erin. Flexibele sidebars? Zit erin. Sliders? Zit erin. E-mail opt-in? Zit erin…

In mijn beleving is dit het meest ‘premium' thema en is er geen reden om voor een ander thema te kiezen. Toch zijn er een aantal gevallen waarin het wel beter is om niet voor Divi te gaan…

Wanneer moet je geen Divi aanschaffen?

Er zijn twee situaties waarbij je Divi links moet laten staan:

 • Als je geen bedrijf, maar een simpele hobbyist bent. Gedreven hobbyisten en bedrijven willen gerust 249 dollar inclusief BTW betalen om het beste uit WordPress te halen, maar aan een gratis WordPress-thema heb je ook genoeg als je op hobby-basis werkt.
 • Als je verwacht binnen korte tijd weer een ander WordPress-thema te nemen. Alles wat je qua opmaak in Divi hebt gemaakt, is dan niet meer bruikbaar. Je kunt dan alleen nog je teksten en afbeeldingen overzetten naar het andere thema. Aan de andere kant is er eigenlijk totaal geen reden om weg te stappen van Divi, want het is het meest complete thema waarin alles mogelijk is.
 • Als je blij bent met je huidige thema en geen zin hebt om alles om te zetten. Je kunt namelijk ook gewoon de Divi Builder Plugin gebruiken in combinatie met je huidige thema. Die zit in het Divi-pakket (249 dollar inclusief BTW).

Moet jij het Divi WordPress-thema kiezen? Bekijk hier de tutorial / handleiding / recensie / review

Bekijk hieronder de video-uitleg en review over Divi. Heb je er vragen over, stel ze in de reacties onderaan deze pagina en ik zal het beantwoorden of eventueel een begeleidend filmpje met uitleg voor je opnemen.

Zoals je in de video gaat zien, is dit met afstand begrijpelijker, sneller en krachtiger dan andere visuele builders voor WordPress, zoals Elementor of Beaver.

Alternatieven: wat zijn goede thema's voor minder geld?

Ik kan me niet voorstellen dat je niet voor het beste wilt gaan, maar als je tóch om de een of andere reden niet meer dan 50 euro te besteden hebt, is het beste alternatief Themeforest! Daar heb ik namelijk het huidige thema van deze website (hetnlpcollege.nl) vandaan.

Meer informatie over het Divi-thema?

Klik hier om meer informatie te krijgen over Divi.

Slotopmerking over affiliate-links: Ik ben daadwerkelijk klant van Divi. Zoals je in dit artikel kon lezen en zien, heb ik er voor mijzelf en anderen websites mee gemaakt. Ik ben er ondertussen als jarenlange WordPress-gebruiker van overtuigd geraakt dat dit het meest premium thema is. Op deze wijze ben ik een ambassadeur voor Divi, en Elegant Themes gaat affiliate-partnerschappen aan met mensen zoals mij. Daarom zitten er affiliate-links in dit artikel.

Gerelateerd: lees verder...