Is Clickfunnels een goed programma om in te zetten voor jouw marketing-activiteiten? Is het ook geschikt voor Nederlandse bedrijven of is het te schreeuwerig en is de koppeling met Ideal en/of Mollie te omslachtig? Lees verder voor de ervaringen en onze review

Iedereen praat maar over ‘funnels’ – en dan is er nog dat schreeuwerige Clickfunnels…

Als je je al een tijdje in de wereld van online marketing begeeft, heb je misschien wel eens van ClickFunnels gehoord. Iemand in je ondernemersgroep heeft je misschien verteld dat je je moet aanmelden of ‘dat je een funnel nodig hebt’. Velen verwijzen dan ook direct naar Clickfunnels, maar is dat ook een handige tool voor Nederland?

Clickfunnels review voor Nederlandse ondernemers

ClickFunnels is op dit moment een van de krachtigste funnel-builders op de internationale markt. Dit alles-in-één-salesfunnel-platform biedt je een pagebuilder, autoresponder, e-mailservice en nog veel meer. Is dit echter ook zinvol voor Nederlandse ondernemers?

Voordat we met de review beginnen, is het handig om te weten dat je Clickfunnels ook 14 dagen zelf gratis kunt testen. Hier kun je direct beginnen met het uitproberen van Clickfunnels.

In dit artikel gaan we Clickfunnels eens goed reviewen voor de Nederlandse markt. Nu weet ik wat je denkt: “Heb ik ClickFunnels echt nodig om succesvol te zijn met mijn online bedrijf?” Er zitten nogal wat haken en ogen aan. Laten we erin duiken…

Het ontstaan van Clickfunnels: een jonkie en toch al marktleider

hoe goed is clickfunnels nederland

ClickFunnels is ontworpen en gemaakt in 2014 door Russell Brunson, een internet marketeer en ondernemer die de hele werkwijze heeft veranderd waarop de meeste bedrijven vandaag de dag naar marketing kijken. Ondertussen is Clickfunnels marktleider geworden op het gebied van funnel-building-tools.

Clickfunnels is niet alleen marktleider met hun funnel-software, maar ook met hun funnel-cursussen. Zo is er de One Funnel Away Cursus. Voor slechts 100 dollar krijg je een maand lang iedere dag training en begeleiding. Iedere twee weken starten 1.500 mensen over de hele wereld met deze funnel-cursus.

En je raadt het al: deze cursus maakt je warm voor de software, dus inderdaad: de cursus is onderdeel van hun eigen funnels. Het is overigens daadwerkelijk een zinvolle cursus waarin je alles leert wat er maar te leren valt over funnels maken, teksten schrijven en een goed aanbod bedenken.

Wat is Clickfunnels?

De Clickfunnels-software bestaat uit meerdere tools in één om jouw producten en/of diensten aan de man te brengen. Je kunt met Clickfunnels namelijk het volgende doen:

 • Landingspagina’s maken. Deze landingspagina’s bevatten allemaal slimmigheidjes – zoals aantrekkelijke buttons en het ontbreken van het hoofdmenu – om traffic effectief om te zetten in leads of om leads verder warm te maken en om te zetten in klanten. Voorbeelden hiervan zijn: nieuwsbrief-aanmeldingen, webinar-aanmeldingen of aanvragen van één-op-één-gesprekken.
 • E-mails verzenden. Inderaad, Clickfunnels is dus óók een e-mailmarketingprogramma. Zodra je leads hebt verkregen via de landingspagina’s, kun je ze meteen via Clickfunnels vervolgmails sturen. Dit kan ook via geautomatiseerde funnels.

Bovenstaande twee elementen zijn het belangrijkst. Clickfunnels heeft echter nóg meer tools onder één dak:

 • Clickfunnels bevat ook een betaalsysteem en shopping cart.
 • Ook is Clickfunnels een CRM-systeem. Je kunt per nieuwsbriefinschrijving een profiel inzien met gegevens en acties van deze lead.
 • Je kunt jouw online training op Clickfunnels hosten. Voor de prijs die je aan Clickfunnels betaalt, zit deze kostbare software-oplossing er al in. Dit heet ‘memberships’.
 • Je kunt met Clickfunnels ook je eigen affiliate-programma starten zodat jouw klanten beloond worden als ze nieuwe klanten voor jou regelen. Deze tool heet Backpack.
 • Je kunt webinars geven met Clickfunnels. Dit is echter niet aanbevolen omdat het wat gebreken heeft. Je kunt beter Webinarjam erbij aanschaffen en je webinars via Webinarjam geven.

Clickfunnels is dus meer dan louter eenvoudige software voor landingspagina’s – het is een salesfunnel die het voor iedereen gemakkelijk maakt om zijn producten online bekend te maken, te verkopen en te leveren.

Als je even zelf de toolbox openklapt, krijg je een beter beeld van wat het is. Klik hier om Clickfunnels gratis uit te testen.

Wat is er goed aan?

 • Clickfunnels is ingericht op verkoop. Dat betekent dat alle tools erop gericht zijn om jouw publiek daadwerkelijk iets te laten kopen. Commercieel slim dus.
 • Alles-in-een voor een vriendelijke prijs: als je steeds andere diensten moet inschakelen en apart moet betalen voor een online training-builder, funnel-builder, landingspagina-builder, e-mailmarketing-programma, affiliate-builder, crm-systeem, shopping cart en webinarsoftware, ben je veel meer geld kwijt.
 • Kant-en-klare funnels.
 • Veel pakkende templates
 • Intuïtieve en soepele drag-and-drop-bouwer.
 • Clickfunnels is marktleider en dus erg populair. Daardoor is er veel support voor, inclusief een grote community van gebruikers en fans.
 • Het is handig voor mensen zonder technische kennis.
 • Goede integratie met systemen zoals betaalsystemen en WordPress.

Er is een 14-dagen proefversie beschikbaar waarin je alle functies van de tool kunt proberen.

Wat is er niet goed aan?

clickfunnels slecht of goed

Clickfunnels maakt online marketing simpel én een beetje schreeuwerig tegelijk. Het kan nogal chaotisch op je overkomen en je kunt overweldigd worden door alle functies – die je waarschijnlijk niet allemaal zal gebruiken. Het is gewoon een beetje te Amerikaans. Even wennen dus.

Je kunt ook gebruikmaken van de Clickfunnels-support. Daarmee is het ook wel gezegd. Er is niks bijzonders aan de support. Je krijgt niet de snelst mogelijke of meest aandachtige service.

Clickfunnels prijzen

Clickfunnels is verkrijgbaar in twee soorten pakketten. Eentje van 97 dollar per maand en eentje voor 297 dollar per maand.

 • Clickfunnels 97 dollar per maand: Maximaal 20 funnels en maximaal 100 landingpages met maximaal 20.000 bezoekers op die pagina’s.
 • Clickfunnels 297 dollar per maand: Onbeperkt aantal funnels, onbeperkt aantal landingpages, onbeperkt aantal bezoekers op die pagina’s, toegang tot marketing automation en toegang tot de affiliate-tool Backpack.

Clickfunnels Nederland: Mollie en Ideal Payment

De integratie met externe betaalsystemen als Mollie is zeker mogelijk met extra tussenstap. Echter, de meeste Nederlandse bedrijven die Clickfunnels gebruiken, laten de klanten afrekenen via hun eigen website en gebruiken Clickfunnels vooral voor het genereren en warm maken van leads. Wil je wél de afrekenmodule van Clickfunnels gebruiken mét Ideal, dan zijn er allerlei oplossingen, waaronder die van Secure Inspired.

Een andere optie is normaal gesproken om Clickfunnels met Stripe te koppelen. Stripe bevat namelijk ook Ideal als betalingsmethode. De instructies vind je in de help-sectie van Clickfunnels over Stripe. Echter, zo’n standaard Stripe-integratie bevat vaak alsnog ook geen Ideal. Helaas. Dan blijven er twee opties over:

 • Clickfunnels enkel voor de funnels gebruiken en vervolgens je eigen betaalsoftware gebruiken.
 • Een software-oplossing nemen zoals het hierboven genoemde Secure Inspired.

Trouwens, gebruik de gratis Clickfunnels-trial en krijg deze bonussen

clickfunnels ervaringen

Bij de trial van Clickfunnels krijg je ook toegang tot een gigantische stapel met bonussen van grote namen zoals Tony Robbins, Justin Brooke en Russell Brunson zelf. Wanneer je je aanmeldt bij ClickFunnels met de onderstaande link, dan krijg je ook nog eens toegang tot deze geweldige bonusstapel:

 • 14-Day Trial voor Clickfunnels
 •  Product Secrets ($97 Waarde)
 •  Funnel Builder Secrets ($1,997 Waarde)
 •  Ad Skills Course ($498 Value)
 •  Tony Robbins Private Collection ($997  Waarde)
 •  100+ Funnel Templates ($1,997 Waarde)
 •  Funnel Hacker Forum (Priceless!)
 •  Gratis Book Funnels Templates
 • Gratis Webinar Funnels Templates
 • Gratis Product Launch Funnels Templates
 • Gratis High Ticket Funnels Templates

Hier kun je je aanmelden voor de trial van Clickfunnels.

Gebruiksgemak en ontzorgen

Als het gaat om gebruiksgemak, komt niets in de buurt van Clickfunnels. Sommige mensen denken misschien dat het duur is, maar je moet bedenken wat je bespaart.

Je hoeft je geen zorgen te maken over:

 • Hosting
 • Ontwikkelaars
 • Onderhoud van de server
 • Uitval en downtime
 • Nadenken over een pakkend en converterend ontwerp
 • Bedenken wat voor elementen je moet inzetten om je conversie te verhogen

Als je die factoren optelt, is Clickfunnels heel goedkoop! Het enige waar je je op hoeft te concentreren is het bouwen van een verkooppagina voor je bedrijf – en ook daarvoor hebben ze duizenden bonussjablonen die je kunt gebruiken. Het stelt je in het bijzonder in staat om je te concentreren op wat belangrijk is, en dat is het verdienen van geld.

Is Clickfunnels ook te integreren met je huidige website?

Je kunt Clickfunnels toevoegen aan je huidige website of je kunt het gebruiken als een op zichzelf staand alternatief. Het platform maakt het gemakkelijk en snel voor zowel onervaren als ervaren internet marketeers om hoge conversies op hun verkoopkanalen te creëren.

Als je geen website hebt, maakt het platform het mogelijk om live sales funnel te maken zonder kosten voor hosting en gedoe met het beheren van een normale website. Je kunt ook een aangepast domein hebben voor elke funnel die je aanmaakt. Zo kun je vrij veel websites hosten voor al je ondernemingen!

Een stapje terug: wat is een funnel, oftewel salesfunnel?

clickfunnels nederland slecht of goed

Een salesfunnel is een reeks stappen die jouw klant naar een aankoop zal leiden. Ook daarna kan de klant verder ‘gefunneld’ worden. Wanneer iemand een product van jou heeft gekocht, heb je de mogelijkheid om aan jouw klant nog meer – andere – items te verkopen.

Tegenwoordig is een verkooptrechter een van de meest fundamentele en meest noodzakelijke concepten in digitale marketing. Het kan een compleet onbekend bedrijf met de juiste copywriter in zeer korte tijd in een miljoenenbedrijf veranderen. Het leren beheersen van funnels is dus een belangrijke vaardigheid voor iedere ondernemer.

De top-eigenschappen van Clickfunnels

Clickfunnels kent honderden functies, maar laten we eens naar een paar topfuncties kijken waarmee Clickfunnels zich onderscheidt van andere soortgelijke programma’s.

 • De ClickFunnels-templates: ClickFunnels heeft 22 soorten professionele salesfunnel-sjablonen die met succes kunnen worden gebruikt voor elk bedrijf. De Funnels zijn ingedeeld in vier categorieën: lead-funnels, salespage-funnels, evenementen-funnels en membership-funnels.
 • Converterende landingspagina’s of opt-in pagina’s.
 • ClickFunnels is eigenlijk méér dan een landingspagina-builder. Het platform laat je namelijk kiezen uit vooraf gebouwde, kant-en-klare funnels voor specifieke soorten diensten of producten. Denk bijvoorbeeld aan een funnel die speciaal ontworpen is voor premium e-boeken. In ieder geval: je hoeft geen tijd te verspillen aan het maken en linken van een reeks van landingspagina’s – het is al voor je gedaan.
 • Een geweldige Visual Drag and Drop Editor waarmee je elke pagina en funnel er precies zo uit kunt laten zien als je wilt.
 • Enorme keuze uit pagina-elementen. Deze elementen zijn ook nog eens speciaal ontworpen op een manier die essentieel is voor de conversie. Denk aan knoppen, invoerformulieren, headline-widgets, aftel-timers en videowidgets. Clickfunnels biedt ook andere geavanceerde elementen zoals enquêtes, prijstabellen en voortgangsbalken. Deze worden gebruikt om een klant aan te sporen zich aan te melden of een e-mailadres in te voeren.

Goede tutorials en trainingen voor klanten

clickfunnels doen of niet

ClickFunnels biedt duidelijke tutorials die jou helpen om vertrouwd te raken met hun service. Zodra je je aanmeldt, maak je kennis met een 7-daagse challenge om te onboarden met een leercurve die niet al te moeilijk is. Dit proces wordt speels gemaakt zodat je er met nog meer plezier mee aan de slag gaat.

Elke stap omvat een taak en een kort videofragment waarin Russell Brunson uitlegt wat je moet doen om het proces te voltooien. Hoewel het hele proces optioneel is, kun je na het voltooien van alle stappen een leuke prijs winnen bij ClickFunnels.

Hieronder vind je een lijst met hoogwaardige funnel-trainingen die goedkoop of zo goed als gratis zijn. Dit materiaal is door Clickfunnels ontwikkeld – met Russell Brunson als brein erachter – maar je kunt van al dit materiaal gebruikmaken zonder Clickfunnels. Je kunt de principes namelijk gewoon toepassen met andere vergelijkbare tools, zoals WordPress.

Alternatieven voor Clickfunnels

 • Builderall: Op dit moment hebben we het gevoel dat Builderall de nummer 1 Clickfunnels-concurrent is. Dit is de moeite waard om te bekijken als je een flink budget hebt.
 • Leadpages: Leadpages is een 2e Clickfunnels-concurrent, maar Leadpages heeft helemaal geen e-mailmarketing-functie. Je kunt Leadpages alleen gebruiken als page-builder.
 • Thrive Themes: Als je op zoek bent naar een meer op maat gemaakte aanpak, dan is Thrive Themes een goed alternatief voor landingspagina’s. Dit is echter een professionele softwarekit en kan het beste worden overgelaten aan professionele website bouwers.

Is dit in onze ervaring een goede tool?

clickfunnels review ervaringen goed slecht

Ik hoop echt dat deze review een antwoord geeft in je zoektocht naar hulpmiddelen om goede funnels te maken. Als je je afvraagt of Clickfunnels het geld waard is? Ons antwoord is ja. ClickFunnels is betrouwbare software waarmee je effectieve landingspagina’s kunt maken, evenals verkooppagina’s en salesfunnels waar mensen doorheen kunnen navigeren om de gewenste acties te ondernemen, zoals het kopen van jouw producten.

Is dit in jouw ervaring ook een goede tool? Je kunt het gewoon proberen via deze pagina.

Conclusie van deze review: is Clickfunnels geschikt voor Nederlandse bedrijven?

Als je je afvraagt of Clickfunnels het waard is? Het antwoord is ja. ClickFunnels is betrouwbare software waarmee je landingspagina’s kunt maken en verkooppagina’s in de funnels kunt verwerken zodat je leads de gewenste actie ondernemen. ClickFunnels is een hulpmiddel dat elk bedrijf zou moeten overwegen om erin te investeren.

Begin hier met de gratis trial en krijg die grote lijst met bonussen er gratis bij.

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...