Overzicht Nederland

Scroll naar beneden voor het overzicht met de beste NLP-coaches

Alle coaches op een rij

Op deze pagina vind je (NLP-)coaches die kunnen helpen bij verschillende doelen en uitdagingen. Dat doen ze met verschillende methodieken, trajecten en programma's.

NLP-coaching & meer

Alle coaches uit dit register maken in meerdere of mindere mate gebruik van de NLP-technieken en -principes in hun coaching. Je vindt steeds een uitgebreide beschrijving per coach.

Het register met coaches

Vind hieronder jouw coach:

Eskil de Jong

Eskil de Jong

Ondernemers- en bedrijfscoach

Ben je als ondernemer op zoek naar een coach die jou door middel van NLP verder kan helpen op het gebied van communicatie, sales of management in het algemeen? Dan ben je bij Eskil aan het goede adres. Hij heeft ruime ervaring in het begeleiden van individuen en teams binnen de vastgoedwereld. Je kunt bij hem dan ook een-op-een sessies volgen om je doelen te behalen, maar het kan ook zijn dat je met een team vanuit je bedrijf of het gehele bedrijf seminars of trainingen bij hem volgt. Het mooie is dat Eskil’s begeleiding en expertise twee kanten op werkt: je hebt er als persoon zelf iets aan en de omgeving waarin je functioneert kan positief beïnvloed worden. Of je nu manager of verkoper bent, met de NLP-technieken die binnen het programma aangeboden worden, kun je je vaardigheden en professionele houding op een prettige manier ontwikkelen. En hierbij sta jij als persoon altijd centraal.

Lianne van Es

Lianne van Es

Coachingspraktijk MoeD

Bij Lianne kun je voor diverse soorten hulp terecht. Ze is namelijk van oorsprong Kinder- en Jeugdpsycholoog en heeft haar expertise daarna uitgebreid met het aanpakken van andere problematieken, zoals het behandelen van angsten, problemen op het werk en problemen met zelfvertrouwen. Haar werkvlak is dan ook veel breder dan je kunt vermoeden en dat maakt haar meteen een krachtige tool voor je persoonlijke ontwikkeling. Bij Coachingspraktijk MoeD wordt actief naar jou geluisterd; naar je verleden, naar het heden en hoe je wilt gaan bouwen aan de toekomst met ondersteuning van Lianne’s krachtige aanpak. Verwacht bij MoeD geen standaardaanpak, want Lianne zal er alles aan doen om de technieken en (actieve) werkvormen die ze beheerst aan te laten sluiten bij wat jij werkelijk nodig hebt. En is dat uiteindelijk niet waar je echt behoefte aan hebt?

Auke Jongbloed

Auke Jongbloed

Personal Lifestyle Coach

Bij Auke combineer je het ontwikkelen van je mentale welzijn met een positieve stimulans van je fysieke lichaam. Het gaat Auke als Personal Lifestyle Coach namelijk om meerdere aspecten tegelijk en juist die combinatie zorgt ervoor dat je je doelen haalt en niet meer terugvalt in oude gewoonten. Deze Personal Lifestyle Coach heeft een actief element (bewegen), maar ook je gemoedstoestand en je eetgewoonten worden onder de loep genomen. Door alle drie de aspecten aan te pakken, krijg je vertrouwen in je lichaam, maar ook in je gedachten en gevoelens. Je onderzoekt samen met Auke waar bepaald gedrag van vroeger vandaan kwam en hoe je dit om kunt zetten in iets positiefs. Alleen op deze manier kun je blijvend resultaat verwachten. Na de coaching van Auke zit je lekkerder in je vel en dit straal je dan ook uit. Je komt in een positieve spiraal terecht, waardoor je de toekomst weer met plezier en energie tegemoet gaat.

Suzanne Hubert

Suzanne Hubert

Hypnokracht

Suzanne is van alle markten thuis en dat kan je juist dat zetje geven om contact met haar op te nemen. Ze heeft niet alleen ervaring door de vele opleidingen die ze gedaan heeft en bijscholing die ze volgt, maar heeft ook persoonlijk ondervonden wat goede therapie voor positiefs in je leven kan betekenen. Suzanne helpt je bij het veranderen van je gedrag en denken en ze ondersteunt dit met onder andere NLP, maar ook hypnotherapie of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) kunnen een van de vele tools zijn die ze inzet. Je zult merken dat je na je een aantal sessies met haar een totale verbetering in je leven bemerkt en dat is waarschijnlijk van veel meer waarde dan het specifieke deel waar je in eerste instantie voor bij Hypnokracht terecht bent gekomen. Bijkomend voordeel is dat je Suzanne’s hulp niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kleine kinderen of pubers kunt inschakelen.

Laura van Werven

Laura van Werven

Groen en Bloei

Groei en Bloei staat geheel in het teken van vrouwen die op zoek zijn naar een balans tussen werk en leven. Wanneer je net een kindje gehad hebt en weer moet gaan werken, kan ze je ondersteunen bij het vinden van je nieuwe ritme. Ook wanneer je kinderen al wat ouder zijn kan de combinatie van werken met een gezin draaiende houden een uitdaging vormen. Je merkt aan Laura dat ze hier zelf ervaring mee heeft en daardoor voel je je snel op je gemak bij haar. Ze herkent je problemen en ze hoort je verhaal dan ook echt. Ze is ook een realist en weet dat elk leven pieken en dalen heeft, maar ze geeft je handvatten in hoe je om kunt gaan met die momenten dat het leven even tegenzit. Deze aanpak zorgt ervoor dat je weer met twee benen op de grond komt te staan en dat je als het nodig is “nee” leert zeggen, of het nu een letterlijke vraag van iemand is, of om dat stemmetje in je hoofd gaat dat vaak strenge eisen aan je stelt.

Lieneke Gerzon

Lieneke Gerzon

Rouw- en verliescoach

Bij Lieneke kun je terecht voor al je vraagstukken omtrent rouw en verlies. Ze gebruikt niet alleen NLP om je op weg te helpen, maar kent bijvoorbeeld ook de technieken van ACT en narratieve therapie. Zelfs als je het onderwerp te lastig vindt of maar moeilijk uit je woorden kunt komen door de intensiteit van het verlies, helpt ze je bij het uiten van je verhaal om je daarna op diverse manieren te ondersteunen in je verwerkingsproces. Uit ervaring weet ze hoe bepaalde tools – zoals wandelingen of spelvormen – kunnen helpen bij het losmaken van emoties en het invullen van de therapie om je verder te helpen in het leven. Haar flexibele aanpak is haar grootste kracht in jouw ontwikkeling.

Mandy Ciere

Mandy Ciere

Mentor & Coach

Soms is het fysiek bezoeken van een coach lastig voor je en dat kan dan aan een mentale drempel of aan lichamelijke beperkingen liggen. Bij Mandy ben je dan aan het goede adres, want zij coacht je – met dank aan alle digitale ontwikkelingen – met enthousiasme en plezier op afstand vanaf het eiland Tenerife. Maar dat is niet de enige reden om contact met deze energieke coach op te nemen, want door haar levenservaring merk je al snel dat je in goede handen bent. Mandy werkt samen met jou aan je ontwikkeling wanneer je moeite hebt om het leven bij te benen. Ze heeft de kennis en ervaring om je met onder andere NLP-technieken en mindfulness weer terug in je kracht te brengen, zodat je na afloop van de sessies weer je eigen rots in de branding kunt zijn.

Wendela van Beek

Wendela van Beek

Rust in mijn hoofd

Ook bij Wendela kun je op digitale wijze gecoacht worden. Je kunt haar echter ook persoonlijk bezoeken voor coachsessies. De website van Rust in mijn hoofd schetst een flink aantal problematieken waarbij Wendela je kan helpen en je zult er in dit lijstje ook geheid een aantal van herkennen. Wanneer je vervelende gevoelens ervaart, is het vaak lastig om zelf de vinger op de oorzaak te leggen. Met deze coach lukt je dat wel en daarnaast is het coachtraject maar van korte duur en levert het duidelijke resultaten op. Met Wendela’s aanpak bereik je letterlijk meer rust in je hoofd. Het maakt het leven weer wat luchtiger en een volgende keer dat je een hobbel op je levensweg ervaart, heb je geleerd hoe je hier mee om kunt gaan.

Ymkje Hoekstra

Ymkje Hoekstra

MultiplYMe

Bij Ymkje kun je twee online programma’s volgen (AboutME en MoveME), maar daarnaast ook individuele coachsessies boeken. Zodra je de website van MultiplYMe bezoekt, merk je al dat de energie er vanaf spat. Daar kun je ook wel wat van gebruiken als (nieuwe) moeder. Uit ervaring weet Ymkje hoe het is om een nieuwe balans in het leven aan te brengen na de geboorte van haar kinderen. Vele moeders die worstelen met dit nieuwe ritme gingen je dan ook voor. De twee online programma’s spreken voor zich. Tijdens de persoonlijke sessies word je bewust met bekende technieken als NLP en TimeLine Therapy op weg geholpen. Het ideale resultaat – volgens Ymkje – is de meest fitte versie van jezelf, zowel in je hoofd als in je lichaam. De nuchterheid van deze enthousiaste coach zet je weer met beide benen op de grond en je voelt al snel dat het leven je weer toelacht.

Grace Zonneveld

Grace Zonneveld

Vitaliteit Advies

Ben je overspannen of depressief? Zit je juist op het randje van een burn-out en wil je nu actie ondernemen, voordat de emotionele emmer helemaal overloopt en allerlei fysieke klachten gaat veroorzaken? Dan kan Grace je ondersteunen in je herstelproces. Ze pakt jouw vitaliteit in het algemeen aan en dat betekent dan ook dat je het hoogst haalbare resultaat behaalt. Bij Grace is er aandacht voor je fysieke ontwikkeling, voor het emotionele aspect, voor je mentale welzijn en je geestelijke of spirituele gesteldheid. De aanpak is ook op deze vier pijlers gericht. Afhankelijk van jouw situatie – die vooraf door een wetenschappelijke check bepaald wordt – kies je voor een bepaald traject. Ook de workshops die Grace aanbiedt kunnen je aan het denken zetten en vervolgens richting geven aan de rest van je leven.

Margo van Bork

Margo van Bork

Yellow Road Coaching

Met Yellow Road Coaching kun je digitaal of op 2 locaties in Nederland je coachtraject volgen. Margo helpt je om dat wat je tegenhoudt in het leven bloot te leggen en er concreet mee aan de slag te gaan. Vaak betreft het vrouwen vanaf 30 jaar die haar hulp inschakelen en het maakt daarbij niet uit of je een moeder bent die de taak van het opvoeden van de kinderen op zich neemt, of je het moederschap combineert met een parttime baan of dat je fulltime of als zelfstandig ondernemer aan de slag bent gegaan. Coaching kan je net dat steuntje in de rug geven om je leven weer zo in te richten dat je jezelf weer herkent, nadat je van je pad was afgedwaald. Je leert patronen die je van kleins af aan ontwikkeld hebt herkennen, doorbreken en gericht actie ondernemen om dat wat jij in het leven wilt bereiken ook werkelijk te gaan doen.

Elisabeth van der Meer

Elisabeth van der Meer

Sound Bytes of Wisdom

Sound Bytes of Wisdom biedt heling, trainingen en workshops, maar ook individuele coaching. Je kunt vanuit je persoonlijke ontwikkeling een traject bij Elisabeth volgen, maar ook van haar kennis en expertise als ondernemer in een vorm van coaching profiteren. Het kan om allerlei algemene problemen in het leven gaan waar je last van hebt, waarbij Elisabeth ter ondersteuning niet alleen NLP, maar ook Emotional Freedom Techniques (EFT) inzet. Alles is erop gericht om je zo snel mogelijk en blijvend te helpen. Je mag dan ook resultaten verwachten die de rest van je leven een positief invloed zullen hebben.

John Kijk in de Vegte

John Kijk in de Vegte

Komt Goed Coaching

John van Komt Goed Coaching gaat er vanuit dat je alle kennis om problemen op te lossen al in je hebt. Je bent alleen tijdens het ouder worden vergeten hoe je toegang krijgt tot deze kennis die al aanwezig is. De rol van de coach is het weer toegankelijk maken van wat je al wist, maar wat een periode verstopt is geweest. Je opvoeding, je cultuur of andere ervaringen in het leven kunnen je beperkt hebben in je potentieel. Door samen met jou een reis te maken en je kennis weer te activeren, ontwikkel je vaardigheden en handvatten om je persoonlijke doelen in het leven vorm te geven en na te streven. Je bent nog steeds verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling, maar John helpt je met NLP-technieken op weg, zodat je het daarna weer helemaal zelf kunt bolwerken.

Ans Meijer

Ans Meijer

Meijer Coaching & Hypnotherapie

Wil je een gerichte, maar niet te langdurige aanpak om van angsten, trauma’s of onverklaarbare klachten af te komen? Kijk dan eens naar de coaching van Ans. Ze kan je ook ondersteunen bij andere doelen, zoals afvallen, stoppen met roken of allergieën. Voor jou kan deze coach door middel van NLP en hypnotherapie snel resultaat opleveren. Gemiddeld zijn mensen die je voor zijn gegaan drie tot vijf sessies kwijt. Je bent daarna klaar voor de toekomst en kijkt weer positief tegen het leven aan. Je weet wat je klachten of problemen waren, hoe ze ontstaan zijn, maar vooral hoe je voorkomt dat diezelfde problemen weer terugkeren. Dit betekent dat je voor de rest van je leven geholpen met door de coachsessies van Ans.

Simone de Kaste

Simone de Kaste

En Balance

Simone is vooral als hypnotherapeute aan het werk en kan je bij diverse problemen of klachten helpen. Dit kan op afstand en in diverse talen, aangezien ze in Spanje woont. Zit je tijdens je vakantie aan de Costa Blanca en komen er bepaalde emoties naar boven die om verwerking vragen, maar waarbij je wel graag professionele hulp wilt? Dan komt Simone naar je toe. Overige sessies kunnen gewoon vanuit je eigen omgeving plaatsvinden. Door haar werk als uitvaartbegeleidster en de link met hypnotherapie te leggen, kun je haar diensten ook waarderen bij rouwverwerking.

Natasja de Lange

Natasja de Lange

Hartmissie

Natasja is de coach die je weer helpt met jezelf in contact te komen. Hoe vaak gebeurt het niet dat je gaandeweg jezelf een beetje – of heel veel – verliest in alles wat je doet? Je groeit op, haalt je diploma’s, kiest een werkgever en partner en zelfs als je goed eet en voldoende beweegt, kan er soms ineens iets gaan knagen. Je voelt dat je jezelf kwijt bent geraakt en dat je weer zelf wilt leren sturing aan je eigen leven te geven. Het overkomt je dan niet meer, jij krijgt het zelf voor elkaar met je kracht en energie. Natasja biedt als coach drie trajecten met een verschillend aantal sessies die je weer in balans brengen. NLP, systemisch werken, maar vooral het werken met je eigen ademhaling staan voorop in haar aanpak. Je komt weer dichter bij je hart en je ware ik. De coaching kan ook online plaatsvinden. In deze tijd heeft Natasja daar steeds meer ervaring in gekregen en heeft ze gemerkt dat afstand niet uitmaakt om diepgaande transformaties te bewerkstelligen.

Martin Koevoet

Martin Koevoet

‘sMart Coaching

Martin brengt je weer in beweging door je zelfkennis te vergroten en je doelen boven water te krijgen. Deze bewustwording – die niet alleen door je op verbale, maar ook op non-verbale communicatie opvalt – is leidend voor je resultaten. Hulpmiddelen die Martin ter ondersteuning van coachsessies gebruikt zijn niet alleen NLP, maar onder andere ook systemisch werken en Transactionele Analyse. Elke tool die ingezet wordt, is aangepast op jouw specifieke vraagstuk. Deze doelgerichte aanpak zorgt ervoor dat je goede resultaten bereikt. Doelen wordt SMART gemaakt, waardoor ze ook echt helder en haalbaar voor je worden. Je ontwikkelt een aanpak en vaardigheden die je op de rest van je levenspad helpen. Wil je niet op pad voor je coachtraject? Dan kan Martin ook digitale sessies met je afspreken.

Esmeralda Hubner

Esmeralda Hubner

Praktijk Koneksi

Bij Esmeralda kun je op diverse manieren te werk gaan. Je kunt eerst haar gratis E-book lezen of een eenmalige workshop volgen, maar daarnaast kun je ook kiezen voor haar online of face-to-face cursussen. De kern van haar aanpak – waarbij NLP ter ondersteuning wordt gebruikt – ligt in het leren lief zijn voor jezelf en het ontkrachten van negatieve gedachtepatronen. Vaak lukt het jezelf niet om uit een negatieve spiraal te geraken. Met Esmeralda’s ervaring en hulp gaat dit je wel lukken. Ze weet zelf uit de praktijk wat er voor groei bij je kan plaatsvinden door vertrouwen en positiviteit te leren voelen. Ze belooft geen wonderen, maar leert je hoe je met tegenslag of negativiteit om kan gaan. Je leert jezelf weer vertrouwen en je stem terug te vinden. Je leeft weer vanuit je hart in plaats van vanuit allerlei angsten die jaren grip op je hebben gehad.

Eveline Kuhlman

Eveline Kuhlman

Emigratiecoach

Ben je van plan om als een koning in Frankrijk te gaan leven, en zou je een zetje in je rug kunnen gebruiken om hiervoor een concreet stappenplan te maken? Heb je je droomhuis al gekocht en is het renovatieproces lastiger dan je dacht? Lopen de contacten met de dorpelingen nog altijd wat stroef en heb je het idee dat je regelmatig verkeerd begrepen wordt? Weet je niet zo goed hoe je in je nieuwe land op zoek moet gaan naar een baan of een nieuw sociaal netwerk ? Laat je dan meenemen op een coachingstraject door Eveline, die de ongeschreven regeltjes in beide culturen kent en goed op de hoogte is van de meest uiteenlopende aspecten van de Franse samenleving. Met als belangrijkste doel: jou het Franse joie de vivre duurzaam te laten ervaren. Eveline woont al 25 jaar in Zuid-Frankrijk en heeft daar werkervaring opgedaan als arbeidsintegratieconsultant, sportcoach, decorbouwer en restaurateur van historische gebouwen. Ze geeft sinds zes jaar beeldhouwlessen op een kunstacademie in Avignon en gunt zich daarnaast nu eindelijk de tijd haar eigen werk te maken en simpelweg te genieten van la douce vie in de Provence.

Ine Hermsen

Ine Hermsen

Coachingspraktijk voor Verandering

Wil je blijvend resultaat en ben je bereid om langdurig in je welzijn te investeren? Dan kan Ine je met een leefstijltraject gedurende twee jaar lang ondersteuning bieden in je reis naar persoonlijke groei en een beter leven. Je krijgt hulp op diverse vlakken, zoals voeding, slapen, ontspannen, bewegen en je gedrag. Door de duur van het traject kun je er zeker van zijn dat alles wat je tijdens de workshops en individuele coachgesprekken leert in je dagelijks leven opgenomen zal zijn. Het risico op terugvallen in oude gewoonten en gedrag is dan ook bijna nul. Je valt niet alleen af in die twee jaar, je leert een nieuwe manier van leven waardoor je helemaal niet meer de neiging hebt om terug in oud gedrag te vallen. Dit heeft niet alleen effect op je gewicht, maar op alle facetten van je leven. Je voelt je weer prettig in je lichaam, in je hoofd en in je relaties.

Mariska van den Ven

Mariska van den Ven

Coach

Je hoeft niet altijd jong te zijn om een verandertraject in te slaan. Mariska helpt namelijk mensen van alle leeftijden om hun leven te verbeteren. Door haar leefstijlbegeleiding kun je zelfs als je al het grootste deel van je leven met overgewicht worstelt, leren hoe je je problemen zelf aanpakt. Ook hier geldt dat de coaching voor een langere periode is, waardoor je ook voor langere tijd steun krijgt. Daarnaast helpt het traject je om nieuwe gewoonten aan te leren, waardoor je je vaste patroon verandert en nieuw gedrag aanleert. Wanneer je dit gedrag voortzet, heb je niet meer de neiging om bij elke tegenslag terug te gaan naar oude patronen uit je vroegere leven. Zelfs als je een keer een steekje laat vallen, leer je bij de coaching van Mariska vaardigheden om door te zetten.

Anja de Die

Anja de Die

Coaching & Training

Anja staat met beide benen op de grond om jou als ondernemer te coachen met behulp van NLP-technieken. Ze heeft haar eigen ervaring die ze nuttig in jouw traject kan inzetten. Deze ervaring heeft haar als persoon, maar ook als ondernemer doen groeien en dat wil ze graag met jou delen. Ze heeft de expertise en tools in huis om jou als individu en/of als ondernemer dichter bij jezelf te doen komen. Je leert hoe je je dromen omzet in haalbare acties, zodat je dat leven kunt gaan leiden waar je al die tijd naar uitgekeken hebt. Drempels zijn er altijd, maar door dicht bij jezelf te blijven en je vaardigheden te leren vertrouwen, durf je stappen te gaan zetten die je eerder niet voor mogelijk hield. Je ambities worden eindelijk omgezet in resultaten en je doorzettingsvermogen wordt niet meer in de weg gezeten door gevoelens van angst of twijfel. Die mindset leer je bij Anja ontwikkelen, daarna doe je zelf de rest.

Michelle van den Berghe

Michelle van den Berghe

Liefdesexpert

Bij relatiecoach en hypnotherapeut Michelle kun je – behalve een hoop tips op haar website Liefdesverdriet.nl – ook trainingen volgen om je gebroken hart te helen. Ook laat ze je zien hoe je je relatiebreuk kunt herstellen en welke belangrijke rol en verantwoordelijkheden je daar zelf in hebt. Zelfs als je geen liefdesverdriet hebt, en je haar website bezoekt met als doel om meer over liefdesrelaties te leren, kun je met de informatie die Michelle verstrekt groeien als liefhebbend persoon en partner. Ze combineert de theorie met de praktijk door eigen ervaringen met haar cliënten te bespreken en bewezen strategieën te introduceren. Je kunt bij haar zelf aan de slag middels het lezen van één of meerdere E-books. Daarnaast vind je in het aanbod haar online programma inclusief coaching per email, een 1-op-1 gesprek of een coachingstraject van 3 sessies hypnotherapie. Michelle is gespecialiseerd op het gebied van codependent gedrag, heeft diverse opleidingen gedaan op het gebied van relatiecoaching, NLP en hypnotherapie.

Amanda Leeuwenburgh

Amanda Leeuwenburgh

Spiritueel Coach

Amanda Leeuwenburgh heeft de opleiding NLP Coach IANLP mogen afronden en werkt als spiritueel coach. Ze geeft verschillende (spirituele) workshops en haar doel is om mensen te helpen om de juiste inzichten te krijgen zodat zij op een liefdevolle, positieve manier weer verder kunnen op hun pad. Amanda wil mensen graag het ware geluk en de wijsheid van hun eigen hart weer laten ervaren. Dit doet ze op een manier waarbij ze diverse disciplines combineert – met veel NLP, hypnose, maar ook gelaatkunde en energetisch werk.

Marga Dubach

Marga Dubach

Je Bent Okee

Ook als je bang bent om te falen, als je niet zo veel zelfvertrouwen hebt, als het even niet zo lekker loopt in je relatie, als jij of je omgeving niet zo goed weet om te gaan met je ADHD- of ADD-kenmerken, als je gepest wordt en zelfs als je anderen weleens pest. Het is okee, helemaal als je wilt werken aan de dingen die je in de weg zitten. Ik, Marga Dubach, help je daar graag bij.

Suzanne Hanson

Suzanne Hanson

Gezinscoach

Ik heb een aantal jaar geleden mijn NLP coach opleiding afgerond. Daarnaast specialiseer ik me in kindercoaching om coaching te kunnen geven aan ouders en kinderen. Erg veel zin in! Ik coach in mijn praktijk ouders en kinderen door NLP, een systemische manier van kijken en kindercoaching. De praktijk die ik heb opgezet heet Villa Bloomming.

Wim Annerel

Wim Annerel

Perfectionisme-coach

Wil je bevrijd raken van perfectionisme en faalangst? Dan begeleidt Wim jou (live of via videobellen) naar een blijvend resultaat met behulp van NLP- en OCP-methodieken. De OCP-methodiek is een manier van coachen die op basis van NLP ontwikkeld werd vanuit jarenlange ervaring en vanuit een missie om mensen van hun perfectionisme te bevrijden. OCP staat voor “Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme”.

Een geschikte coach

Denk je momenteel bij jezelf: ‘Ik zoek een coach‘? Wellicht dat een van onze coaches je kunnen helpen. Lees verder en ontdek hoe je een goede match kunt vinden.

Wil jij je doel niet meer uitstellen? Wil je ondersteuning krijgen en gepusht worden naar jouw doel? Dan kan het een goed idee zijn om een coach te zoeken. Gebruik het overzicht hierboven om iemand te vinden.

Inschrijven voor een coach kan ook via ons. Geef in een mailtje aan wat voor (life) coaching je nodig hebt. Daarna krijg je een aanbeveling voor een coach die bij jou past en kun je zelf met deze coach afspraken maken. Mail hiervoor naar [email protected]. Lees ook onderstaande tips om het meeste uit jouw coaching te halen.

beste nlp coaches lijst

Zo wordt jouw coachtraject een succes

 

Tip: vind een coach voor langer dan een maand

Je mag uiteraard ook een kort traject nemen, maar begrijp goed dat de essentie van coaching is dat jij expliciete taken gaat krijgen om daadwerkelijk dingen te veranderen in je leven. Boek daarom het liefst geen kort traject, maar een ‘doorbraakpakket' of een (half)jaarabonnement. Met een jaar coaching heb je geen excuses meer voor middelmatigheid.

Tip: zorg dat je een strategisch intakegesprek krijgt

Het is uiteraard goed om direct in de actie te duiken en thuis-opdrachten mee te krijgen. Daarnaast is er nog iets belangrijk: zorg ervoor dat je ook jouw doel glashelder krijgt met jouw coach. In een strategisch intakegesprek (let op: dit is niet gratis) kun je aan de hand van scherpe vragen, nieuwe inzichten en verrassende perspectieven ontdekken wat je doel is.

Tip: zie jezelf als reeds succesvol in de aanloop naar het coachingstraject

Heb je een life coach of een ander soort coach gevonden en ga je met hem/haar aan de slag met jouw doelen? Visualiseer jezelf in de dagen voorafgaand aan de eerste ontmoeting als reeds geheeld / reeds succesvol in jouw doel. Er zijn namelijk geen ‘gebroken' mensen en je kunt veel sneller bij jouw doel komen dan je denkt.

En NLP dan? Wat is dat?

Met de techniek van het Neuro Linguïstisch Programmeren krijg je inzicht in je eigen handelen en leer je je anders te uiten: Waarom doe je iets op een bepaalde manier? En hoe uit zich dit in jouw wijze van communiceren? Kan dit anders en zo ja, hoe dan? Vooral dat laatste aspect gaat je helpen, want je kiest niet voor NLP wanneer je liever wilt blijven graven in het verleden.

NLP helpt je juist om positieve verandering in je toekomst teweeg te brengen, het is een oplossingsgerichte techniek.  Je directe omgeving – familie, vrienden, collega’s – zal door jouw efficiëntere en bewuste manier van communiceren door je beïnvloed worden, maar jijzelf zult ook beter in balans zijn dan je voor NLP was.

Zoek je een NLP-coach? Met NLP-coaching word je – net als een gewone coach – begeleid met je belangrijkste doelen, én je krijgt er wat meer experimentele taakjes bij.

Lees in het overzicht hierboven welke coaches met NLP werken en wat hun kenmerken zijn. Je ziet snel of er een coach tussen zit waarmee je kennis zou willen maken. Zo kun je ontdekken of er die belangrijke klik is voor de basis van behandelingen: vertrouwen.

nlp coach overzicht aanraders

Wat zijn typische thema's waarmee je bij een NLP-coach terecht kunt?

 • Niet meer onzeker zijn?
 • Niet meer ongezond en in schaarste leven?
 • Weinig energie?
 • Niet fit?
 • Stress?
 • Een slechte nachtrust?
 • Angsten en fobieën?
 • Ook met oude emoties weet een NLP-coach wel raad. Verlos jezelf van woede, verdriet, angst, pijn, stress en schuldgevoelens. Met een coach raak je ervan af.

Dit zijn zomaar wat thema's waarbij het een goed idee is om een NLP-coach in te huren. Snel en effectief!

NLP-coaching en -counseling aanvragen: wat kun je verwachten?

Kom snel jouw situatie verbeteren door NLP te ervaren met een coach. Naast je reguliere thuisopdrachten krijg je 1-op-1 krachtige NLP-technieken die voor jou het beste werken.

En soms is iemand die aandachtig en diep luistert het enige wat je nodig hebt. Een persoon die je de waarheid met compassie kan brengen. Met onze coaches kun je uit de angst stappen en in je briljante zelf.

Hoewel wij succesvolle coaches met je kunnen matchen, blijft het jouw verantwoordelijkheid om te veranderen. Als je taken krijgt tijdens het coachingstraject, is het jouw verantwoordelijkheid om deze te volbrengen voor maximale positieve veranderingen.

Let op: een coach is geen dokter

Je kunt met een beperkt aantal doelen bij coaches terecht. Hieronder staat een lijst waarvoor je bij een medische arts moet zijn. Gebieden waarmee coaches meestal niet mee te maken mogen krijgen, zijn:

 • ADHD
 • Mishandeling
 • Anorexia
 • Angsten
 • Chronische vermoeidheid
 • Depressie
 • Eetproblemen
 • Obsessies en dwangmatig gedrag
 • Pijn-management
 • Paniekaanvallen
 • Post-traumatic stress disorder
 • Slaapproblemen
 • Hoofdpijn
 • Trauma’s

Waarmee kan ik wel terecht?

Waar een NLP-coach je wel bij kan helpen, is bijvoorbeeld:

 • Blozen
 • Tandenknarsen
 • Carrière
 • Claustrofobie
 • Zelfvertrouwen
 • Conflicten
 • Dating
 • Faalangst
 • Energie
 • Examenstress
 • Vliegangst
 • Besluiteloosheid
 • Motivatie
 • Prestaties
 • Presenteren
 • Meer plezier in presenteren
 • Uitstelgedrag
 • Professionele ontwikkeling
 • Levensmissie
 • Hogere doelen stellen
 • Relatieproblemen en ontwikkeling
 • Ontspanning
 • Zelfhypnose en meditatie-begeleiding
 • Spirituele ontwikkeling
 • Sportprestaties
 • State-management
 • Van stress naar ontspanning
 • Afvallen
 • Het ontwikkelen van alle eigenschappen, vaardigheden en gemoedstoestanden, zoals zelfvertrouwen, motivatie, fascinatie, assertiviteit etc.
 • Productiever werken
 • Een doel behalen dat nu nog ver weg lijkt
 • Huwelijk en relatie
 • Bedrijfscoaching, marketingcoaching
 • Leercoaching en educatie-coaching
 • Coaching voor verandering en groei op een persoonlijk niveau
 • Woede

Hoe gaat een NLP-coach meestal te werk?

Ik voer als NLP-coach geen lange gesprekken met je over wat er allemaal mis met je is. Het enige wat NLP doet, is nieuwe opties installeren in jou.

 1. In de eerste sessie houden we een intakegesprek waarin ik er samen met jou achter kom wat je wilt bereiken. Je krijgt direct taken mee om naar je doel te gaan. Wil je bijvoorbeeld een relatie, dan krijg je de taak om per dag drie mensen aan te spreken.
 2. Bij de tweede sessie krijg je een nieuwe taak als volgende stap naar jouw doel en onderga je meteen een interventie die van toepassing is op jouw situatie. Deze zal onbewust op je inwerken. Je leert aan het eind van de sessie hoe je de techniek zelf kunt uitvoeren zodat je er ook thuis mee aan de slag gaat.
 3. In een volgende afspraak bespreken we je voortgang en voegen we extra technieken toe aan je repertoire. We gaan een paar sessies door tot je je doel bereikt hebt.

Waar wordt de afspraak gehouden?

Er zijn verschillende locaties mogelijk. Dit hangt af van de coach waarmee je gekoppeld wordt. Ook coaching aan huis is mogelijk mits je een rustige ruimte hebt.

NLP-coach inhuren: hoe kan ik beginnen?

Je kunt via een mailtje aan [email protected] aangeven wat voor coaching je nodig hebt. Het tarief hangt af van aan welke coach je gekoppeld wordt. Alles wat je Het NLP College toevertrouwt is absoluut vertrouwelijk. Je kunt ons uiteraard ook altijd bellen of mailen. Zie onze contactinformatie onderaan de website.

Daarnaast is het uiteraard mogelijk om zelf contact te zoeken met de coaches uit dit overzicht. Scroll naar boven en vind jouw coach.

We kijken ernaar uit kennis met je te maken. Hartelijk bedankt voor het investeren in jezelf!


Nieuwste blog-artikelen

Je kunt lekker verdwalen in de blogartikelen van onze kennisbank. Waarschijnlijk ben je zelfs via een van deze blog-artikelen met ons in aanraking gekomen. Hieronder vind je in ieder geval de nieuwste toevoegingen.

Doorvragen, Zo Doe Je Dat! [Alle Voorbeelden & Vraagtechnieken]

Hoe doe je dat precies? Dat doorvragen? In dit artikel vind je alle handvatten, voorbeeldzinnen en vragen om te kunnen stellen. Lees verder en ontdek precies hoe je makkelijk kunt doorvragen... Vraag eenvoudig door Doorvragen hoeft niet moeilijk te zijn. Wanneer...

Wat Is Giftige Positiviteit? En Hoe Moet Het Dan Wél?

Wat is giftige positiviteit, waarom is het slecht en wat is het betere alternatief? In dit artikel leggen we het je allemaal uit. Lees verder... Wat is giftige positiviteit? Giftige positiviteit is het te vroeg en te optimistisch doen van een positieve uitspraak om...

Bittere Waarheid: Coaches Zijn Géén Ondernemers Maar Freelancers [Cashflow Kwadrant Voor Coaches]

Het klinkt zo leuk: in Nederland mag je jezelf "ondernemer" noemen zodra je geen loonstrookjes meer ziet maar factuurtjes. Deze simpele wisseltruc lokt veel coaches helaas in de val. In dit artikel leggen we uit waarom je als zelfstandig coach géén ondernemer bent:...

De Kubus: Doe Deze Psychologische Test

Wat is De Kubus? De Kubus is een visualisatie waarmee je iemands psychologie kunt testen. Dat doe je door iemand een kubus te laten visualiseren, evenals een ladder, paard, bloemen en storm. Boeken over De Kubus: "Secrets of the Cube" by Annie Gottlieb, Slobodan D....

Ongevraagde Mening & Advies: Laat OMA Thuis! (Wees Geen Betweter)

Heb je wel eens gehoord van de uitspraak: 'Laat OMA thuis'? OMA staat voor Ongevraagde Meningen en Advies. In dit artikel ga je leren hoe belangrijk die uitspraak is, omdat ongevraagd advies erg schadelijk is om meerdere redenen. Lees verder... Wat is ongevraagd...

Coachingmethodes Overzicht [Alle Coachtechnieken Die Je Moet Kennen]

Zoek je een goed overzicht met alle coachingmethodes? Hier vind je een lijst met alle werkvormen, technieken en methodes voor coaching op een rij. Lees verder... Coaching-methodes en -technieken: een volledig overzicht Denk je aan coaching, dan denk je waarschijnlijk...

6 Essentiële Coachvaardigheden [Coach-Competenties Die Iedere Coach Moet Beheersen]

Welke vaardigheden en competenties moet je als coach hebben? Hier vind je de zes belangrijkste vaardigheden die niet mogen ontbreken bij effectieve coaches. Lees verder... Anti-coachvaardigheden: wat coaching zeker niet is... Coaching is geen vriendschap. Coaching is...

5x Waarom Een IJsbad Goed Is Voor Je Persoonlijke Ontwikkeling, Gezondheid & Mentaliteit

Wat zijn de voordelen van ijsbaden voor je persoonlijke ontwikkeling? Het nemen van een ijsbad leek een paar jaar geleden nog extreem, maar als je tegenwoordig in een gemiddelde wijk rondvraagt, heeft zelfs de gewone Nederlander inmiddels een ijsbad in de achtertuin....

Gratis webinar over coaching: Leer Coachen van de Expert

We zijn verheugd om jullie uit te nodigen voor ons inspirerende en transformerende gratis webinar over coaching: "Ontgrendel je potentieel". Of je nu op zoek bent naar persoonlijke groei, professionele ontwikkeling of het overwinnen van obstakels in je leven, dit...

NLP Informatieavond 2024 [Gratis] [Online & Offline]

Op deze pagina vind je alle informatie om jezelf aan te melden voor een NLP informatieavond bij jou in de buurt. Lees verder en laat jezelf verrassen door NLP en de trainers die jou erin begeleiden. Ontdek de kracht van NLP via informatieavonden Ben je klaar om een...