Zoek je ervaringen over Daisycon? Dan zit je goed bij deze review. Wij testen de beste manieren om geld te verdienen en je droom uit te laten komen en momenteel nemen we het affiliate marketing-platform Daisycon onder de loep. De eerste extra Daisycon-inkomsten zijn binnen, dus het is tijd voor een recensie. Lees verder om te leren hoe goed Daisycon is en hoe jij het ook kunt inzetten…

Even kort: hoe werkt het affiliate verdienmodel?

Affiliate marketing houdt in dat twee partijen elkaar helpen:

  1. Een adverteerder: een bedrijf met een product of dienst.
  2. Een affiliate: een onafhankelijke verkoper die het product of de dienst verkoopt en daar een commissie voor krijgt.

Daisycon is een platform waarop affiliates en adverteerders elkaar kunnen vinden. Bij affiliate marketing hoeft de beloning alleen maar uitgekeerd te worden als de affiliate daadwerkelijk iets verkocht heeft.

Hoe werkt Daisycon? Het werkt op twee manieren…

daisycon review verdienmodel

Optie 1: Daisycon voor adverteerders

Voor adverteerders is Daisycon erg prettig. Als je je aansluit bij Daisycon, krijg je er allerlei onafhankelijke verkopers bij voor jouw producten. De kosten zijn ‘performance based’. Dat wil zeggen dat je alleen een bedragje aan een affiliate en Daisycon betaalt als ze daadwerkelijk een van je producten hebben weten te verkopen.

Optie 2: Daisycon voor publishers (affiliates / influencers)

Heb je zelf geen product maar wil je juist geld verdienen door reeds vertrouwde producten van anderen te verkopen? Dan meld je je aan via de affiliate-kant van Daisycon. Er zijn geen kosten om je aan te mogen melden. Je kunt er alleen maar aan verdienen.

Is het te zien dat je gebruik maakt van Daisycon?

dasisycon-logo

Wanneer jij gebruikmaakt van Daisycon – als adverteerder of als affiliate – is daar voor een leek niks van te zien. Je hoeft bijvoorbeeld geen logo van Daisycon te vermelden. Het enige wat je ervan kunt zien, zijn extra analytics-woordjes in de adresbalk wanneer je op een Daisycon-affiliatelink hebt geklikt. Dat ziet er als volgt uit.

www.website.nl/?utm_source=daisycon&utm_medium=affiliateprogramma&utm_campaign=publishers

Hoe gebruiksvriendelijk is het Daisycon-dashboard?

daisycon-affiliate-platform

Het duurt even voordat je je thuis voelt in dit Dashboard, maar uiteindelijk ga je het wel snappen. Het belangrijkste menu-item dat je moet kennen, is ‘campagnes'.

Bij campagnes kun je namelijk alle duizenden bedrijven vinden die bij Daisycon zijn aangesloten. Je kunt op allerlei manieren filteren en zoeken totdat je geschikte adverteerders hebt gevonden die jij als affiliate wilt promoten.

Campagnes vinden in Daisycon

campagnes vinden in daisycon

Doordat er zoveel verschillende bedrijven aangesloten zijn bij Daisycon, is het makkelijk om een passende adverteerder te vinden. Je kunt de zoekfunctie bovenin of de filter-functie rechts gebruiken om een volledig beeld te krijgen van de campagnes waar je uit kunt kiezen.

Verdient het een beetje?

Voor mezelf kan ik deze vraag met een dikke ja beantwoorden. Als jij een groot bereik hebt, ga je wekelijks of zelfs dagelijks wel iets verkopen. De standaard link-campagnes dragen daaraan bij, maar in mijn geval komen een groot deel van de inkomsten ook uit de bonus features van Daisycon, zoals de app-installs en de widgets. Laten we daar in de volgende paragrafen op ingaan.

De hoogste bedragen zijn te verdienen in energie en verzekeringen

daisycon hoge bedragen verdienen

Je kunt met Daisycon veel verdienen als je iedere dag 200 keer iets weet te verkopen met 50 cent commissie. Dan heb je 100 euro op een dag verdiend. Dat is goed mogelijk, bijvoorbeeld als je 200 keer mensen doorstuurt naar een prijsvraag. Niet onrealistisch voor een gemiddeld grote website.

De grootste commissiebedragen zijn echter te verdienen met verzekeringen en energie. Daarmee komen de commissiebedragen regelmatig boven de 100 euro uit. Ook zijn er heel veel campagnes met commissiebedragen rond de 10 tot 50 euro, bijvoorbeeld voor dating.

Verdienen aan app-installs dankzij de technische hoogstandjes van Daisycon

Daisycon werkt met veel programmeurs en gerenommeerde externe partijen om technische hoogstandjes mogelijk te maken. Een van die uitdagingen is het geld verdienen aan het promoten van apps. Je krijgt daarbij dus betaald per app-download. Dit noemt Daisycon CPI: cost per install.

Deze campagnes hebben een extreem hoge conversie want bezoekers zitten al op hun mobiel en een app is daardoor makkelijk en snel geïnstalleerd. Het is dus een makkelijke manier om op een andere manier te verdienen aan de mobiele bezoekers van je website. Mensen zijn toch al op hun mobiel. De apps zijn makkelijk geïnstalleerd.

Daisycon-widgets en -tools

daisycon-widgets

Daisycon is met deze feature niet alleen uniek in Nederland, maar ook wereldwijd: je kunt als Daisycon-affililiate autoamatisch complete vergelijking-widgets aanmaken en deze op je website plaatsen via een simpele code die je op je pagina plakt.

Je biedt jouw bezoekers hiermee een handige tool om bijvoorbeeld datingsites of mobiele abonnementen te vergelijken, terwijl je automatisch commissies krijgt als ze zich aanmelden.

Support: dat is in orde

Je support-vragen worden binnen een dag via mail beantwoord, maar je kunt ook naar hun telefoonnummer bellen. Wel is het soms te merken dat ze het zo druk hebben dat ze vragen zo snel mogelijk proberen te beantwoorden, zonder dat het antwoord echt volledig is.

Andere Ervaringen & Reviews over Daisycon

Veel mensen klagen over het hoge aantal geannuleerde commissies. Ik vind dit persoonlijk heel erg meevallen en eigenlijk vind ik het normaal: het is heel normaal dat mensen hun proefabonnement – op bijvoorbeeld een datingsite – niet verlengen. De commissies voor andere producten krijgen bij mij dan ook bijna altijd een groen kleurtje voor ‘goedgekeurd'.

Conclusie van deze review over Daisycon

Daisycon is de meest complete affiliate-tool voor Nederland. Als affiliate word je op je wenken bediend met het handige dashboard en de extra tools. Bovendien zijn er veel adverteerders om uit te kiezen. Kortom: voor iedere serieuze Nederlandse affiliate is het een no-brainer om zich aan te melden bij Daisycon. Klik hier om je aan te melden bij Daisycon als affiliate.

Aanmelden bij Daisycon – het is gratis

>> Klik hier om je aan te melden bij Daisycon als affiliate.

Een aanrader net als Daisycon: Tradetracker

Ook kun je je aanmelden voor Tradetracker. Tradetacker is een exacte kloon van Daisycon, maar dan met totaal andere aangesloten bedrijven. Als je als affiliate aan de slag gaat met Daisycon, dan is het een no-brainer om je ook bij Tradetracker aan te melden. Aanmelden bij Tradetracker kan hier en is ook gratis.

Je kwam natuurlijk voor Daisycon, dus maak zeker een account aan bij Daisycon!

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...