Wat is De Bewustzijn School in Amsterdam, wat kun je er allemaal doen en hoe was mijn ervaring met de lessen en de oprichter? Is het een spirituele narcist of gewoon een lieve vrouw? Lees verder…

Wat is De Bewustzijn School?

De Bewustzijn School is een onderneming in Amsterdam die sinds 2015 activiteiten aanbiedt rondom spiritualiteit, gelukkig leven en zakelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Wat kun je doen in De Bewustzijn School?

Hieronder vind je vier hoofdmoten die De Beuwstzijn School voor ons mogelijk maakt:

1 – Evenementen / trainingen

Bij De Bewustzijn School kun je verschillende live en online events volgen. Het vlaggenschip is de Business School, waarin je met een select groepje intensief getraind wordt om een succesvolle ondernemer te worden die wat bijdraagt aan het groter geheel.

2 – Online activiteiten

Er worden een groot aantal online activiteiten gefaciliteerd door De Bewustzijn School – veelal door Marieke van Meijeren. Bijvoorbeeld:

  • Een regelmatige podcast.
  • Facebook-lives en webinars.
  • Een blog. Dit wordt ‘de online school' genoemd op de website. Ook is er een gratis online magazine op de website te vinden: ‘Awake'.
  • Een Youtube-kanaal.
  • Updates en content via de Facebook-pagina.

3 – Lessen op locatie

De Bewustzijn School heeft een gezellige ruimte in Amsterdam waar je dagelijks leefstijl-lessen kunt volgen.

Aanmelden kan via de website of via je onefit-abonnement. Dat is een soort alles-in-een-abonnement waarmee je bij meerdere sportscholen in je regio terechtkunt.

4 – Online cursussen

Daarnaast biedt De Bewustzijn School online cursussen die je altijd en overal kunt doen.

Ervaringen: is het aan te raden? Absoluut!

Ik werd  iedere keer positief verrast toen ik een les of event bijwoonde in De Bewustzijn School. Het is gezellig, schoon, vredig en inspirerend.

Ook de oprichter Marieke van Meijeren is een echt voorbeeld waar je daadwerkelijk wat van wilt en kunt leren. Net als alle andere trainers komt ze iedere keer opdagen – online of offline – voor grote of kleine groepen – en ze is dan ook beschikbaar voor je als jouw vibes bijdragend zijn.

Uitzonderlijk hoge score van 9.2 op Onefit (700+ reviews)

De Bewustzijn School is op basis van 700+ positieve reviews uitzonderlijk hoog beoordeeld op Onefit – het platform waarop je lessen kunt reserveren. Het is belangrijk dat je ook deze reviews bekijkt – omdat het een valkuil is om je alleen op die handjevol Google- en Facebook-reviews te richten.

Hierna lezen:  Simone Levie & MPOP: TOP?! [Review 2024] Dit Moet Je Weten

Kijk niet naar de minder-dan-optimale reviews op Google & Facebook (Ik vind deze onterecht)

Opmerking: dit is puur mijn eigen visie/mening. Neem het niet als al te serieuze waarheid.

‘Spirituele mensen' zijn een van de lastigste doelgroepen om tevreden te stellen. Je verwacht het niet, maar dit zijn soms de minst tolererende, accepterende en eenvoudige mensen om mee om te gaan.

Geef je een seminar, dan is de meest spirituele persoon in de zaal vaak degene met de meest negatieve review. Terwijl iedereen het geweldig vond, is de vrouw met de spirituele boerderij degene die de temperatuur in de zaal te laag vond en de stof te bekend vond.

Ik ben hier niet alleen maar ‘de spirituele doelgroep' aan het beschuldigen (hoewel ik ‘gewoon' naar spiritueel narcisme wijs). Dit zie ik bij meerdere dingen in het leven:

  • De meeste marketeers zijn slecht in marketing.
  • De meeste communicatie-trainers kunnen niet goed communiceren.
  • De meeste mindfulness-leraren zijn de meest gestresste mensen die ik ken.
  • De meest spirituele mensen zijn de meest a-spirituele mensen. Volgens Zen en Non-dualiteit kun je bovendien per definitie niet zeggen dat een persoon spiritueel is. Dus hoe ‘gewoner', hoe ‘spiritueler'. De spirituele doelgroep is dus juist alles behalve spiritueel.

Bovendien is de valkuil van spiritueel narcisme groot bij deze mensen. Het werd eens treffend gezegd in de TV-show ‘Modern Family'.

“Moeten we de mogelijkheid overwegen dat iemand haar heeft geduwd?” “Cam, alsjeblieft. Het waren een stel vredelievende hippies. Natuurlijk heeft iemand haar geduwd.”
– Modern Family (TV-serie)

Er is dus niks aan de hand. In ieder ander ‘gewoon' bedrijf met een ‘gewone' doelgroep zouden er niet zulke negatieve reviews zijn geweest.

Marieke van Meijeren

Marieke van Meijeren, is oprichtster van De Bewustzijn School. Al gauw na de oprichting werd ze benoemd tot één van de 100 duurzame jonge ondernemers van Nederland. Ze is een echte leraar: ze is echt aanwezig en brengt haar lessen met charisma en kracht.

 

Gerelateerd: lees verder...

Hierna lezen:  Byron Katie's 4 vragen: The Work - Stap voor stap uitgelegd (Uitgebreid!)