Wat is Futureness en vinden wij het een goed platform voor ondernemers die zich willen bijscholen? Wij volgden de masterclasses en geven hier onze review en ervaringen over Futureness. Lees verder…

Wat is Futureness?

Futureness is een e-learningplatform met masterclasses over alle aspecten van ondernemen. Toen wij de masterclasses volgden, concludeerden we dat de kennis die de docenten overbrengen, ook voor niet-ondernemers interessant is. Iedereen in een commerciële functie op hbo-werkniveau heeft wat aan het curriculum van Futureness.

Deze zakelijke masterclasses zijn bedacht met gedragspsychologie en NLP in het achterhoofd

Futureness bevat masterclasses rondom commerciële onderwerpen. Bij het opzetten van dit platform hebben de initiatiefnemers ook rekening gehouden met de inzichten van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) over optimaal leren.

Ze hebben daartoe de piramide gebruikt die Robert Dilts heeft gemaakt op basis van Gregory Bateson’s boek ‘Steps to an Ecology of Mind’. Dit model geeft inzicht in hoe we informatie verwerken, hoe mensen (en organisaties) aligned kunnen zijn, en hoe we gedragsverandering kunnen bewerkstelligen. Doordat de initiatiefnemers hierop gelet hebben, kan de informatie logischer in je brein landen.

Futureness presenteert de lessen via gelaagde storytelling

Wat ons opviel, is dat Futureness niet zomaar informatie overbrengt, maar dat de docenten echt een verhaal overbrengen. We weten nou eenmaal dat men via verhalen op een extra diep, onbewust niveau leert. Neem de masterclass van Mandy en Roos over creëren vanuit je eigen identiteit. Hierin leer je bewust, dus de bovenste laag, hoe je een maakproces aangaat. Onderliggend worden door de verhalen die verteld worden overtuigingen over zelfacceptatie, authentieke expressie en durven buiten de norm te werken aangepakt.

Hierna lezen:  e-Cursus Zelfvertrouwen: Doen? [Review & Ervaringen]

Je krijgt echt diepgaande kennis

We waren positief verrast door de lessen! De contributors komen to the point en zijn uitstekend in het vertellen van verhalen vol duidelijke voorbeelden en takeaways. Het niveau van de contributors is hoog, het zijn mensen die zelf veel gepresenteerd en bereikt hebben en daardoor veel kennis en ervaring hebben over hun onderwerp.

Alle academische kennis zit erbij

Bij Futureness passeert alle kennis de revue die ik in mijn commerciële hbo-opleiding gevolgd heb. Zo wordt er bijvoorbeeld in de masterclass van Leonard Bukenya uitgebreid aandacht besteed aan marktonderzoek. Hij legt uit: zoek welk probleem mensen ervaren, waar ze voor zouden willen betalen en ga dat maken. Dát is al direct de kern van de hele hbo-opleiding Commerciële Economie.

Ook leerden we bij Futureness over andere onderwerpen die uitgebreid behandeld worden. Stuk voor stuk onderwerpen die erg essentieel zijn voor iedereen die op hoog niveau wil ondernemen, zoals missiegedreven leiderschap, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en branding. Er is gewoon ontzettend veel content. Per categorie is er genoeg te leren.

Niet alleen voor startende ondernemers

We hadden één grote vraag toen we begonnen met Futureness: wat moet een starter nou met lessen als ‘je eigen visie volgen', ‘eerlijk over je eigen why', ‘ ‘zorg voor jezelf', ‘jezelf positioneren' en ‘creëren vanuit jouw identiteit'?

Het antwoord is: dit is de diepe kennis die jou naar een hoger niveau brengt. Je denkt niet meer alleen aan het verkopen van je limonade, maar je leert nu te denken als een ondernemer. Iemand die groter denkt, met een grotere missie en visie. Dit is nou wat we noemen: strategie.

Ja, de masterclasses hebben allemaal titels op strategisch, abstract niveau – dus niet: wat moet je tegen je klant zeggen om je limonade te verkopen – maar je hoort gewoon kennis te hebben over al die hoogstaande onderwerpen. Deze ‘zachte' kant van werken en ondernemen wordt door velen niet als een kant gezien die je verder zou moeten ontwikkelen.

Hierna lezen:  Udemy Ervaringen: Beste Platform Voor Online Cursussen?

Technisch gezien: soepel en duidelijk

We waren blij om te ervaren dat Futureness maximaal professioneel en gebruiksvriendelijk is. Het wordt je zo makkelijk mogelijk gemaakt om alles te kunnen volgen. Er is bijvoorbeeld een ontzettend goede videoplayer die de masterclasses handig opdeelt per les van een paar minuten. Ook de geluids- en beeldkwaliteit zijn uitstekend en laden alle masterclasses super snel. Het hele platform is echt op het hoogste niveau ontwikkeld.

Beginnen met Futureness

Via de verschillende kanalen van Futureness kun je eenvoudig een abonnement nemen op het platform en beginnen met leren:

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...