Wie is Janne Schuijn en wat voor mindset-training heeft ze ontwikkeld vanuit haar trainingsbedrijf AndersKan? Met Guide Your Mind heeft ze een praktische tool neergezet, maar kunnen wij deze training aanraden? Lees verder voor onze review…

Upgrade je mindset met Guide Your Mind van Janne Schuijn

Laat jij jouw leven beheersen door perfectionisme of de mening van anderen? Heb jij veel last van stress door veranderingen en cijfer jij jezelf continu weg voor anderen? Dan wordt het tijd om je mindset te veranderen. Met de Guide Your Mind methode van Janne Schuijn leer je op een simpele en praktijkgerichte manier weer grip te krijgen op je leven. Deze methode is erop gericht om het beste uit jezelf te halen. Je ontwikkelt hiervoor een nieuwe mindset en leert hoe je deze kunt onderhouden.

Wat is Guide Your Mind?

Guide Your Mind is een krachtige methode waarmee je jouw mindset kunt upgraden en onderhouden waardoor je de regie over je eigen leven terug krijgt. Je leert bijvoorbeeld hoe je om kunt gaan met verandering, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en de meningen van anderen los te laten. Hierdoor leer je hoe je het beste uit jezelf kunt halen. En wanneer je het beste uit jezelf haalt, ben je ook in staat om anderen het beste van jezelf te geven waardoor je een betere vriend(in), echtgenoot of ouder wordt. Met behulp van online trainingen leer je stap voor stap een betere mindset te ontwikkelen.

Wat krijg je bij een Guide Your Mind membership?

De Guide Your Mind methode bestaat uit verschillende onderdelen. Ten eerste ontvang je elke week een video met een nieuwe training inclusief praktijkopdrachten. Daarnaast kun je om de week deelnemen aan een live groepssessie waarin de methode besproken wordt en waarin je vragen over de methode kunt stellen. Tot slot heb je toegang tot de Mindset Community waar je kunt sparren met mensen die dezelfde methode volgen. Je kunt hier ook een buddy zoeken met wie je samen het traject doorloopt. Een buddy is niet verplicht, maar wel helpend bij het consistent volgen van de methode. Wil je dieper ingaan op het veranderen van je mindset? Dan kun je Guide Your Mind ook uitbreiden met de Mindshift Methode. Bij deze methode ontvang je elke maand een module waarmee je jouw mindset blijvend kunt veranderen.

 • Elke week een training
 • Live coaching sessie
 • Mindset Community
 • Optionele uitbreiding: de Mindshift Methode

Elke week een training

Als je een membership afsluit op de Guide Your Mind methode, krijg je elke week een kort en krachtig filmpje over het maandelijkse thema. Dit filmpje behandeld een onderwerp binnen de methode en geeft je opdrachten zodat je het geleerde direct in de praktijk toe kunt passen. Het is belangrijk om de opdrachten elke week uit te voeren, alleen op die manier pluk je de meeste vruchten van de methode en kun je jouw veranderde mindset onderhouden of upgraden. Wil je liever langere filmpjes zodat je meer de diepte in kunt gaan? Kies dan naast de korte video’s ook voor een module van de Mindshift Methode. Deze methode zorgt ervoor dat je op een krachtige manier een nieuw, sterk fundament opbouwt voor jezelf. De Guide Your Mind en de Mindshift Methode zorgen er samen voor dat je een krachtige mindset creëert en deze door middel van oefeningen onderhoudt.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Omgaan met verandering: Veel mensen hebben moeite met plotselinge veranderingen en ervaren veel stress en chaos wanneer iets verandert in hun leven. Met de training Omgaan met verandering leer je hoe je kunt dealen met veranderingen en de stress geen kans geeft.
 • Trouwer aan jezelf leven: In deze training leer je hoe je van jezelf een prioriteit kunt maken in je leven. Je leert wat jij belangrijk vindt in het leven, hoe je grenzen stelt en hoe je jezelf op de eerste plaats zet. Je leert kortom om jezelf voorrang te geven en je niet langer weg te cijferen voor anderen.
 • Jezelf goed genoeg vinden: Heb jij ook de ervaring dat je niet goed bent zoals je bent? Dat je de dingen nooit helemaal goed kunt doen? In deze training leer je jezelf goed genoeg te vinden.
 • Van negatief naar positief: Je kunt niet alle ellende vermijden door positief in het leven te staan, maar het zal je wel helpen om te kunnen dealen met stress en chaos. In deze training leer je hoe je het doemdenken kunt stoppen en een positievere levenshouding kunt creëren.
 • De mening van anderen: Iedereen heeft een mening over alles en iedereen. Veel mensen vinden het moeilijk om de meningen van anderen los te laten. In deze training leer je precies hoe je jouw weg kunt gaan zonder je te laten leiden door de mening van anderen.
 • Meer zelfvertrouwen: Door meer zelfvertrouwen te krijgen zal je makkelijker in het leven staan. In deze training leer je de balans tussen vaardigheid en waardigheid te vinden en te versterken. Hierdoor zal het vertrouwen in jouw eigen zijn en kunnen toenemen.
 • Balans vinden: De moderne mens heeft het druk en het is daarom ook makkelijk om de balans in je leven kwijt te raken. In deze training leer je de balans te herstellen.
 • Geleefd worden: Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt in plaats van zelf te leven? In deze training leer je hoe je zelf de regie weer in handen neemt.
 • Perfectionisme: Een perfectionist wil de dingen niet alleen goed, maar perfect doen. Deze training leert je hoe je het perfectionisme los kunt laten en tevreden kunt zijn met ‘goed’.
 • Alles-of-niets-mentaliteit: Wil jij alles direct voor elkaar hebben en vind je het moeilijk om dingen stap voor stap te doen? Dan heb je te maken met een alles-of-niets-mentaliteit. In deze training leer je deze mentaliteit los te laten en in te ruilen voor een methode die je verder zal brengen.
 • Dealen met gevoelens: Het is niet voor iedereen even makkelijk om de grote diversiteit van gevoelens die we ervaren te accepteren. Veel mensen hebben hierdoor het vermogen om hun eigen gevoelens te herkennen en erkennen verloren. Deze training brengt je opnieuw in verbinding met je gevoel en leert je hoe je ermee om kunt gaan.
 • Doelen stellen & behalen: Wie vooruit wil komen in het leven moet doelen stellen. Maar hoe zorg je ervoor dat je de doelen behaalt? En hoe kun je de resultaten die je bereikt behouden? Dat leer je in deze training.

Live coaching sessies

Als je een membership afsluit op Guide Your Mind, kun je twee keer per maand deelnemen aan een live coaching sessie inclusief Q&A. Je logt daarvoor in op een online omgeving die alleen toegankelijk is voor leden. Tijdens de groepssessie kun je alle zaken bespreken die onduidelijk zijn, zaken waar je tegenaan gelopen bent gedurende de methode of vragen stellen over de training.

Mindset Community

Om te kunnen groeien is het belangrijk om je te omringen met mensen die hetzelfde pad als jij bewandelen. Daarom is het goed om deel te nemen aan de online community van Guide Your Mind. Je kunt binnen deze community bijvoorbeeld je ervaringen delen of met een buddy een ander en jezelf helpen tijdens de training. We kunnen als mensen veel van elkaar leren. Je maakt een eigen profiel aan die je zo summier of uitgebreid kunt invullen als je zelf wilt. De online community is een prettige omgeving gebleken voor mensen die de training volgen. Je vindt er mensen die met je meedenken, je wijzen op blinde vlekken en mensen met wie je jouw behaalde successen kunt vieren.

Mindshift Methode (optionele uitbreiding)

Zoals we bij de bespreking van de Mind Your Guide methode al aangaven, kun je ook kiezen voor een aanvulling van de basistraining met de Mindshift Methode. Dit is een krachtige methode waarin je stap voor stap leert hoe de regie over je leven weer in handen neemt. Door het upgraden van je mindset kun je het beste uit jezelf halen en je beste leven leven. De Mindshift Methode gaat dieper in op de theorie achter jouw manier van denken en handelen en geeft richtlijnen hoe je dit door het veranderen van je mindset blijvend kunt verbeteren.

Over Janne Schuijn

Janne Schuijn veroverde landelijke bekendheid met haar boek ‘Wat nou als het ook anders kan?’ dat uitgroeide tot een nationale bestseller. Sindsdien heeft zij naam gemaakt met haar podcasts en is ze actief op haar populaire Instagram-account. Janne coacht sinds 2014 voornamelijk vrouwen bij het ontwikkelen van een krachtige mindset. Sinds de coronacrisis – die voor veel mensen tot angst en onzekerheid leidde – wilde ze een mindset training ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk is. Daarom startte Janne met Guide Your Mind, een laagdrempelige methode waarmee iedereen een krachtige mindset kan ontwikkelen zodat je beter om kunt gaan met chaos en stress.

Voor wie is Guide Your Mind?

Guide Your Mind is een laagdrempelige methode voor iedereen die de regie over het eigen leven terug wil krijgen, zonder dat je direct vast zit aan een lang en prijzig traject. Of je nu op zoek bent naar meer rust in je hoofd of op zoek bent naar concrete adviezen om van jezelf weer een prioriteit te maken: door je mindset te veranderen met deze methode zal je veel succes boeken. De korte video’s zijn zeer krachtig en zetten aan tot actie waardoor je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen. En het is bewezen dat nieuwe gewoontes beter beklijven wanneer je ze dagelijks herhaalt. Wie meer de diepte in wil gaan, kan kiezen voor een combinatie tussen Guide Your Mind en de Mindshift Methode. Op die manier creëer je een stevig fundament voor je nieuwe mindset. Dankzij de tweewekelijkse coaching sessies kun je met de coach sparren over jouw vragen omtrent de methode. De community zorgt ervoor dat je met anderen kunt praten die dezelfde weg bewandelen als jij. Kortom: de Guide Your Mind methode is er voor iedereen.

Prijs Guide Your Mind methode

Je kunt kiezen tussen een membership op Guide Your Mind of op Guide Your Mind in combinatie met de Mindshift Methode. Als je enkel kiest voor Guide Your Mind, ontvang je elke week een training, tweewekelijks een groepssessie met Q&A en krijg je toegang tot de online community. Je betaalt hiervoor €37 euro per maand. Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Kies je voor een kwartaal- of jaarabonnement, dan ontvang je korting op de abonnementsprijs.

Wil je Guide Your Mind combineren met de Mindshift Methode, dan ontvang je naast bovenstaand basismateriaal ook elke maand een module uit de Mindshift Methode. De reguliere prijs voor de Mindshift Methode is €83 euro, maar als je kiest voor Guide Your Mind in combinatie met de Mindshift Methode, betaal je slechts €67 per maand. Wederom krijg je korting als je kiest voor een kwartaal- of jaarabonnement.

Klantervaringen met Guide Your Mind

Mensen die de methode hebben gevolgd, geven aan zeer tevreden te zijn over Guide Your Mind. Veel mensen spreken zelfs van resultaten die hun leven compleet hebben veranderd. Om een goed resultaat te bereiken is het wel belangrijk om de planning van de methode goed te volgen en de opdrachten consistent uit te voeren. Het helpt daarbij om actief te zijn in de online community, omdat je daarbij in contact bent met mensen die dezelfde methode volgen. Het is ook aan te raden om een buddy te zoeken waarmee je kunt sparren over de opdrachten en met wie je een bepaalde planning afspreekt. Op die manier houd je jezelf gemotiveerd. Veel mensen komen immers makkelijker afspraken met een ander na dan met zichzelf.

Conclusie over Guide Your Mind

Guide Your Mind is voor veel mensen een effectieve methode gebleken om de mindset te upgraden en deze upgrade te behouden waardoor zij zelf de regie weer terug hebben gekregen over hun leven. Guide Your Mind is niet alleen inhoudelijk laagdrempelig en voor iedereen beschikbaar, ook de lidmaatschapskosten vallen erg mee. Guide Your Mind is daardoor voor een brede doelgroep toegankelijk. Het is ook fijn dat er een keuze gemaakt kan worden voor een uitbreiding met de Mindshift Methode voor wie meer diepgang zoekt in de training. De prijs voor deze uitbreiding is zeer aantrekkelijk. Kortom: voor wie op zoek is naar een effectieve training tegen een scherpe prijs is Guide Your Mind zeker een aanrader.

Op jouw geluk!

Gerelateerd: lees verder...