Wat is ikwilgroeien.nl van Ali B en is het een goed platform waar je echt waarde uit kunt halen? Wij besloten het te onderzoeken om je te kunnen vertellen of je hieraan moet beginnen of niet. Biedt Ik wil groeien waar voor je geld? Hieronder lees je meer over het programma en geven wij ons oordeel over dit nieuwe paradepaardje van Ali B. Lees verder voor onze review en ervaringen

Wat is Ik wil groeien?

Ik wil groeien is een online platform van Ali B. waar hij iedereen wil motiveren en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Door je dagelijks te voorzien van de beste tips en trucs kan iedereen volgens Ali zich optimaal ontwikkelen.

Het gaat daarbij niet alleen om rijk en/of bekend worden, maar om het verwezenlijken van je dromen waardoor je echt gelukkig wordt.

Daarbij leert Ali je om blokkades die je tegenhouden op te heffen en elke dag de stappen te zetten die nodig zijn om jouw doel te bereiken. Hierbij speelt met name het creëren van de juiste mindset een cruciale rol. Want als je werkelijk gelooft dat jij je dromen kunt verwezenlijken en elke dag stappen zet, zal jij uiteindelijk je doel bereiken.

Wat leer ik hier nou eigenlijk mee?

Ik wil groeien is in principe groepscoaching waarbij je zelf de inhoud bepaalt. Het hangt er maar net van af wat jouw persoonlijke doel/droom is. Vervolgens kun je via de groepscoaching en q&a's met Ali B hier ondersteuning en motivatie voor krijgen.

Inhoudelijk komt de gebruikte coaching-methodiek vooral neer op allerhande Tony Robbins-wijsheid: dat je alleen succes kunt behalen met de juiste mindset en je hard zal moeten werken om je doelen te bereiken. Zelf staan wij achter deze mindset-stroming, omdat het daadwerkelijk op actie gericht is – en dus niet op een eindje in het luchtledige filosoferen.

Kom je hierdoor daadwerkelijk dichterbij Ali B?

We vroegen ons af of we hierdoor daadwerkelijk contact konden krijgen met Ali B. Het antwoord was verrassend genoeg: ja. Door de q&a's, groepscoaching, meetups en unieke content word je daadwerkelijk begeleid in privé- én groepsvorm. Gewoon door Ali B.

Ali B. zet zich daarnaast met een team van experts in om jou te helpen jouw dromen te verwezenlijken. Dit doet hij onder andere door jou een blik in zijn leven te bieden via een besloten Instagram-account en jou in contact te brengen met mensen die jou kunnen helpen op jouw pad naar succes.

Ali presenteert zich als een mental coach die samen met een groep positief ingestelde mensen wil werken aan persoonlijke groei. De focus ligt dan ook op ‘samen’.

Wat biedt Ik wil groeien?

In tegenstelling tot veel vergelijkbare platforms, stelt Ik wil groeien geen cursussen of andere trainingen centraal. Er is wel degelijk uniek cursusmateriaal, maar dat is niet het voornaamste focuspunt. Als je lid bent, dan koop je vooral de groepscoaching en meetups.

Je krijgt als member toegang tot besloten Instagram-accounts waar je op dagelijkse basis Q&A’s en coaching sessies kunt volgen. Er wordt zeven dagen per week nieuwe content geplaatst waarbij niet alleen de persoonlijke zoektocht van Ali een rol speelt, maar waar je ook kennismaakt met andere bekende Nederlanders die succes, rijkdom en geluk hebben bereikt door hun dromen te verwezenlijken.

Zo leer je uit de eerste hand alles over het ondernemerschap, jouw persoonlijke zoektocht naar geluk en hoe je omgaat met kritiek, tegenslag en stress zodat deze geen blokkade vormen. Daarnaast krijg je toegang tot een online community waar je met andere mensen die member zijn van Ik wil groeien kunt sparren.

Tot slot word je als member uitgenodigd voor meet-ups met Ali die speciaal voor members georganiseerd worden. Deze meet-ups zijn exclusieve events waar geen losse tickets voor geboekt kunnen worden.

Als member krijg je:

 • Toegang tot Ali's platform: niet alleen op instagram maar ook op zijn speciale ledensite.
 • Elke dag een leerzame tip of oefening die Ali zelf ook toepast.
 • Je kunt jouw vragen stellen aan de grootste ondernemers, sporters, artiesten en anderen uit Ali's netwerk.
 • Elke week live online Q&A’s en coachingsessies met Ali.
 • Je kijkt mee met de gewoontes en routines van Ali en andere groten der aarde achter de schermen, zodat we het samen doen.
 • Je leert alles over ondernemen, doorbreken, je dromen waarmaken en omgaan met stress en kritiek.
 • Exclusieve toegang tot member-only meet-ups met Ali (geen losse tickets voor beschikbaar). 
 • Een ingang tot het netwerk van Ali B.
 • Exclusieve besloten community met positieve mensen.
 • Je draagt bij aan een goed doel: voor elke dag dat je meedoet, geeft Ali een kind met honger de hele dag te eten.

Voor wie is Ik wil groeien?

Ik wil groeien is geschikt voor jou als je er klaar voor bent om de leiding te nemen over je eigen leven en in actie wilt komen. Je wilt groeien en meer bereiken dan je tot nu toe gedaan hebt. Jij gelooft dat jij daadwerkelijk kunt bereiken wat je wilt en bent bereid om hier nieuwe vaardigheden voor te leren.

In jouw persoonlijke zoektocht heb je behoefte aan een positief netwerk dat hetzelfde doel nastreeft en voorbeelden die hun persoonlijke weg met succes bewandelen. Kortom: Ik wil groeien is iets voor jou als jij het beste uit jezelf wilt halen en erin gelooft dat jij je dromen kunt verwezenlijken.

Voor wie is Ik wil groeien minder geschikt?

Ik wil groeien is in de eerste plaats niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een methode om snel en eenvoudig rijk te worden. Het programma is erop gericht om hard aan jezelf en je eigen succes te werken, het succes komt je niet aanwaaien.

Bovendien moet je een positief ingesteld persoon zijn, dit komt niet alleen je eigen groei ten goede, maar ook die van anderen. Daarnaast moet je verantwoordelijkheid durven nemen over je leven en tegen kritiek kunnen. Ali B. en de andere experts die bij het platform betrokken zijn zullen namelijk niet schuwen om jou de waarheid te zeggen. Al is dit natuurlijk altijd gericht op het bereiken van jouw doelen.

Wie is Ali B?

De man achter het platform Ik wil groeien is Ali B. Veel mensen kennen hem als rapper en als coach/jurylid bij The Voice of Holland waar hij ook regelmatig met wijsheden strooit.

Ali heeft hard moeten werken om zijn persoonlijke successen te bereiken. Hij erkent dat het hebben van succes en rijkdom alleen niet gelukkig maakt, maar het verwezenlijken van je dromen wel. Met dit platform wil hij een positieve community oprichten die samen groeit naar succes. Hij biedt met live sessies een kijkje in zijn eigen leven waardoor je veel uit eerste hand kunt leren van Ali. Daarnaast maakt hij de weg vrij naar experts en bekende Nederlanders in zijn netwerk aan wie je vragen kunt stellen om jouw persoonlijke doelen te bereiken. De focus van Ali ligt op het samen groeien.

Wat kost Ik wil groeien?

Je kunt kiezen uit twee verschillende memberships. Op dit moment is er een actietarief voor beide memberships:

 • kies je voor het reguliere jaarabonnement, genaamd ‘Doener‘, dan betaal je €240 per jaar of €20 per maand. Voor deze prijs krijg je toegang tot de dagelijkse live sessies van Ali op Instagram met tips en inspiratie. Hij biedt je een online open podium en je krijgt oefeningen waarmee je jouw dromen kunt vertalen naar actiepunten. Bovendien krijg je toegang tot investeerders uit het netwerk van Ali.
 • Wil je maximaal groeien? Dan kies je voor het Elite Membership van €1.200 per jaar of €100 per maand. Naast dagelijkse live sessies met tips, inspiratie en oefeningen, een online open podium en toegang tot investeerders krijg je dan ook veel bonusmateriaal. Bovendien krijg je toegang tot de online community waar je vragen kunt stellen aan experts en kunt sparren met gelijkgestemden. Je krijgt ook toegang tot de Q&A waarin Ali zelf vragen van members beantwoordt. Tot slot krijg je toegang tot een exclusieve meet-up met Ali voor Elite Members, een event waar geen losse tickets voor gekocht kunnen worden.
 • Er is ook een Verkenner-abonnement. Die is voor mensen die willen kennismaken met het platform, maar zullen geen toegang krijgen tot de community, lessen en live sessies.

Je sluit een membership af voor een jaar waarbij je kunt kiezen voor een betaling in maandelijkse termijnen of een betaling ineens. Kies je voor een eenmalige betaling, dan betaal je in totaal minder dan wanneer je kiest voor betaling in maandelijkse termijnen.

De genoemde prijzen zijn actieprijzen – early adopter tarieven – deze kunnen dus afwijken van de huidige prijs. De oorspronkelijke prijzen bedragen €2500 voor een Elite jaar-membership en €720 voor een Doener jaarabonnement.

Positief punt: opzeggen met de 100% geld terug garantie (let wel op)

We waren blij te zien dat er een makkelijk toepasbare garantieregeling is. Daar zitten wel een paar voorwaarden aan verbonden. Lees ze dus even goed:

a) om aanspraak te maken op de geld terug garantie, moet de deelnemer zichzelf hebben ingeschreven voor het Ik Wil Groeien 2021 programma.

b) de geld terug garantie is alleen beschikbaar op de eerste maand van het lidmaatschap van de deelnemer, tussen de 26ste dag vanaf 08.00 's ochtends en de 30ste dag tot 18.00 's avonds.

c) om de geld terug garantie te activeren, moet de deelnemer eerst spreken met een van de coaches. Als de deelnemer na dit gesprek nog steeds wenst om de geld terug garantie te activeren, moet de deelnemer direct de Ik Wil Groeien 2021 community verlaten en zijn lesmateriaal inleveren. Doet de deelnemer dit niet, dan wordt de geld terug garantie niet verstrekt.

d) alleen geldig voor jaarabonnementen.

In de algemene voorwaarden staan geen aanvullende voorwaarden voor het gebruikmaken van de garantieregeling, waardoor je het volledig vrijblijvend kunt proberen.

Dit betekent in de praktijk dat je jouw membership een maand lang kosteloos kunt uitproberen. Ben je na de proefmaand niet tevreden over de content? Dan kun je jouw membership opzeggen en krijg je het door jou betaalde geld terug.

Ik wil groeien en het goede doel

Ali geeft aan dat hij met het platform is gestart om mensen te helpen hun dromen te verwezenlijken. Het is echter niet zijn missie om er veel rijker van te worden, daarom wil hij zijn rijkdom delen. Hij gebruikt een groot deel van zijn inkomsten om de armen in de wereld te ondersteunen.

Door middel van een speciaal voedselprogramma heeft hij zichzelf tot doel gesteld om wereldwijd 10 miljoen kinderen van voedsel te voorzien. Door een member te worden van Ik wil groeien kun jij dit doel van Ali ondersteunen. Dit vinden wij natuurlijk een nobel streven en we hopen in de toekomst meer te horen over de voortgang van dit doel.

Klantervaringen met Ik wil groeien

Ali B. toont online diverse mensen die met zijn programma hun dromen hebben verwezenlijkt. Zo maak je kennis met mensen die een succesvol bedrijf zijn begonnen met de kennis, de oefeningen en het netwerk van Ali.

Het succes van het programma hangt grotendeels af van je eigen inzet. Ali maakt er geen geheim van dat hij geen programma biedt om snel rijk te worden. Je moet niet alleen geloven in je eigen kunnen, maar ook bereid zijn om hard te werken om jouw doelen te bereiken. Daarmee maakt hij materie die op het eerste gezicht ietwat zweverig over kan komen – zoals het veranderen van je mindset – juist heel erg down to earth en praktisch. Feitelijk is zijn boodschap: je kunt al je dromen waar maken als je er maar hard voor wilt werken.

Ook onze eigen ervaring kan dit bevestigen. al lijkt het programma van Ali inhoudelijk niet veel nieuws te bieden als je al bekend bent met de leer van oppergoeroe Tony Robbins, waar Ali B een vaste klant van is. Toch biedt het ogenschijnlijk precies wat zijn volgers nodig hebben. Klanten zijn erg enthousiast over Ik wil groeien en bevelen het anderen ook aan om te starten met hun persoonlijke groei. De hoge kosten lijken daarbij niet in de weg te staan, klanten zien dit als een investering in hun droom waar zij meer dan voldoende van profiteren.

Wat vinden wij van Ik wil groeien?

In eerste instantie zijn wij altijd huiverig en kritisch als er weer een goeroe opstaat en het woordje ‘mindset' in de mond neemt. Mindset is namelijk een verraderlijk lege term. Wij waren dus extra voorzichtig of het platform ook daadwerkelijk inhoudelijke informatie biedt. Gelukkig was dat in orde en krijg je echt praktische handvatten.

Ali B. komt over als een mental coach die je met het veranderen van je mindset helpt om je doelen te verwezenlijken. Op zijn informatiepagina's blijft hij echter vaag over de inhoud van zijn platform: er wordt weinig informatie gegeven over de inhoud van het programma en de namen van bekende Nederlanders, investeerders en experts waar Ali mee samenwerkt worden niet genoemd. Het blijft dus enigszins vaag waar je je precies voor inschrijft. Leer je echt iets nieuws of trekt het netwerk klanten over de streep?

Aangezien de focus ligt op hard werken, vroegen wij ons af of Ik wil groeien werkelijk een meerwaarde biedt qua inhoudelijke tools. Het is namelijk ook heel goed mogelijk om hard te werken en stappen te zetten zonder de motiverende woorden van Ali.

Onze conclusie is duidelijk: de tools zijn overvloedig aanwezig in het lidmaatschap en je wordt hiermee echt op weg geholpen met je droom. Ook lijken veel mensen al baat te hebben bij een dagelijkse motivatie in de vorm van live sessies en geven Ali en de experts de juiste handvatten aan de enthousiaste members van het platform. De online community waarin je contact kunt leggen met gelijkgestemden, experts en investeerders lijkt hier een grote meerwaarde te vormen.

De prijs van Ik wil groeien vinden wij zeker niet goedkoop – zeker wanneer je kiest voor een Elite abonnement – maar dat is juist een gangbare prijs voor coaching van iemand die de weg kent en bewandeld heeft.

Onze tip: ga niet voor het gewone, maar Elite-abonnement

Er wordt op de website aangegeven dat de meeste mensen kiezen voor het gewone doener-jaarabonnement, maar wij vragen ons af of je daar wel voldoende voordelen uit kunt halen. Je mist dan immers essentiële onderdelen zoals de online community, de Q&A en de live meet-up met Ali B.

Enkel het kostbaardere Elite Membership lijkt ons een meerwaarde op jouw weg naar succes en geluk. Kun je zonder deze onderdelen niet net zo goed gratis filmpjes over het verwezenlijken van je dromen bekijken terwijl je zelf hard werkt aan je persoonlijke groei? Klanten zijn echter unaniem positief over het programma, dus wie zijn wij om hieraan te twijfelen? Zij geven aan de oefeningen en tips goed te kunnen vertalen naar hun eigen persoonlijke situatie, waardoor zij daadwerkelijk stappen kunnen zetten.

Conclusie van onze review over ikwilgroeien.nl

Onze conclusie is dat Ik wil groeien een programma is dat een juiste mentaliteit combineert met een no-nonsense actieplan van hard werken. Daarmee is het niet per se vernieuwend, maar de link met Ali B. en zijn netwerk kunnen wel het verschil maken om jouw persoonlijke successen te behalen. Ben je bereid hierin het nodige geld te investeren? Dan is Ik wil groeien een passend programma voor jou.

Ben jij enthousiast, positief ingesteld, geloof je in je eigen succes en ben je bereid hier hard voor te werken? Dan kan je Ik wil groeien gerust een maand uitproberen. In een maand kan je een goed beeld vormen over het programma en beslissen of het platform jou een meerwaarde biedt. Volgens de site kun je binnen een maand beslissen of je jouw jaarabonnement wilt continueren of dat je jouw membership voortijdig wilt beëindigen.

In het laatste geval kun je gebruik maken van de 100% geld terug garantie. Wij willen hierbij echter wel waarschuwen dat er wat voorwaarden aan verbonden zijn. Zie onze paragraaf in dit artikel over de garantie. Daar zie je de voorwaarden, waaronder de voorwaarde dat je nog eventjes niet het elite-abonnement hebt gekozen.

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...