Is de IMU hot or not? Sinds kort zijn wij klant van de oplossingen van IMU, maar raden we het ook aan voor coaches, trainers en andere ondernemers die ‘iets met online marketing' willen doen? Hoe tevreden zijn wij tot nu toe over IMU? Lees verder voor onze review en ervaringen…

Over de IMU: piramide-misbruik?

De Internet Marketing Unie is een bedrijf dat ondernemers helpt hun bedrijf verder te ontwikkelen met online marketing. Bij ons gaan dan standaard alle alarmbellen rinkelen, want het is wel heel makkelijk cashen om ondernemers te helpen. Zij moeten immers investeren.

Gelukkig kwamen we er redelijk snel achter dat hun advies en kennis erg sterk is – evenals hun software die we gebruiken voor onze online marketing-activiteiten.

Doordat de IMU wordt geleid door ondernemers die werkelijk beschikken over de nodige kennis van en ervaring met online marketing weten zij precies wat er wel en niet werkt wanneer je je bedrijf met behulp van internet wilt laten groeien.

Zij doen dit niet alleen met hun software-producten en diensten, maar ook door interessante content met ondernemers te delen. Op de website IMU.nl zijn dan ook diverse blogs, video’s, e-books, trainingen, podcasts, cursussen en evenementen omtrent online marketing te vinden.

Mijn oordeel over de IMU: Ik was overweldigd, maar toen besloot ik: 1 goeroe & 1 methode

Mijn goede vrienden Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach stoppen. Heftig nieuws, want ze leerden me alles over succesvol ondernemen als trainer en coach. Ze brachten me vooral de les: Doen.

Zij waren de sleutel voor mij als ondernemer. Te weinig klanten? Geen groei? Slecht presterende website? Bang om te falen als ondernemer? Dat was zo'n beetje mijn situatie.

Maar nu is dat veranderd. Wil je bijvoorbeeld net als mij 6.000+ betalende deelnemers in je training of coaching – of eenvoudig 10.000+ boeken verkopen?

Ik volgde als een idioot tientallen goeroes over marketing, websites, funnels, betalende klanten tevoorschijn toveren… Ik raakte in de war en deed niks…

Totdat ik het simpel maakte: Één methode om klanten te krijgen. Al snel kwam ik de mannen van de IMU tegen (Tonny en Martijn).

Hun simpele methode heb ik verslonden. Ze zeiden: doe dit, en doe dan dit. Klaar. Het werkte – en wat bleek: het merendeel van hun leerlingen zijn coaches en trainers.

Maar nu komt het slechte nieuws…

Ze gaan stoppen. Nooit meer hulp van hen…

Voordat zij dat doen, gaan ze iets bizars doen…

Zij gaan al hun cursussen weggeven voor een spotprijsje.

Er zitten meerdere cursussen bij waar ik persoonlijk in het verleden duizenden euro's voor heb betaald.

>> Check de tijdelijke spotprijs hier

Normaal ben ik niet zo van het promoten van anderen omdat ik niet garant kan staan voor de kwaliteit… Mijn imago is te belangrijk, maar bij de IMU weet ik zeker dat het goed zit.

Het was hét geheim voor mij. Ik weet dus dat het jou net zo gaat helpen met jouw business.

Dus: Voordat ze voorgoed stoppen…

Alles van de IMU gaat vandaag in de super-uitverkoop voor een prijs die te bizar is voor woorden.

Dit zijn mentoren die ik vertrouw en waar ik dankbaar voor ben. Normaal ben ik niet zo van het promoten van anderen omdat ik niet garant kan staan voor de kwaliteit… Mijn imago is te belangrijk, maar bij de IMU weet ik zeker dat het goed zit: eenvoud & resultaat!

De software van IMU

imu software

De IMU faciliteert ondernemers met verschillende softwareprogramma’s. Zo kun je bijvoorbeeld software van de IMU inzetten om je bedrijf te automatiseren en de traffic en conversie van je bedrijfswebsite te vergroten.

De IMU maakt hiervoor onder andere gebruik van de software van Huddle, Plug&Pay en Phoenix. Dit zijn dochterondernemingen van de IMU die gespecialiseerd zijn in het bouwen van websites, het creëren van betalingspagina’s en community building voor bedrijven.

Plug & Pay

Hier zijn we het meest enthousiast over. Sinds we onze premium e-boeken en audioboeken hiermee zijn gaan verkopen, is het betalingsproces vereenvoudigt, waardoor ook onze resultaten verbeterd zijn. Onze ervaringen met Plug & Pay vind je hier.

Phoenix

Met Phoenix heeft de IMU getracht om de Nederlandse Clickfunnels te maken, maar dan completer en moderner. Zo kun je er uitgebreid mee bloggen en zijn de designs veel strakker dan die van Clickfunnels.

Huddle

Dit is misschien wel het meest interessante onderdeel voor online coaches en trainers. Een online leeromgeving met content en community-boards is namelijk bijna onmisbaar voor kennis-ondernemers. Huddle vinden we een erg compleet product.

Het educatieve materiaal van IMU

De Internet Marketing Unie biedt ook eenvoudig en helder lesmateriaal in zodat je je kunt verdiepen en bijscholen in specifieke onderwerpen rondom online marketing. Wij vinden deze trainingen erg zinvol, niet te lang, niet te kort en inhoudelijk sterk.

De diensten van IMU

Door hun samenwerking met Youri Meuleman kan de IMU ook werk uit handen nemen. Wie een beroep doet op de IMU, kan sinds 2020 gebruik maken van verschillende diensten die ondernemers helpen om hun bedrijf te laten groeien met behulp van het internet. We hebben het dus over het uitbesteden van bijna ieder aspect van je bedrijf. Deze diensten omvatten:

  • Webdesign: de webdesigners van de IMU creëren geoptimaliseerde websites.
  • Conversie optimalisatie: je kunt bij de IMU terecht voor advies omtrent de optimalisatie van je websites, maar je kunt de experts ook je bedrijfspagina’s laten optimaliseren voor gegarandeerd succes.
  • Marketing funnels: het is mogelijk om je marketing funnels volledig uit te besteden aan de IMU.
  • Scoren in Google (SEO): de IMU is de expert op het gebied van SEO. De experts analyseren je website en beschikken over de juiste kennis om deze met SEO content te optimaliseren.
  • Google ads (SEA): laat je Google ads volledig managen door de SEA experts van de IMU.
  • Social Media ads: de IMU kan een volledige social media marketing strategie voor je plannen, uitvoeren en evalueren.
  • Content: de tekstschrijvers van de IMU schrijven alle mogelijke content voor jouw website. Van blogs en nieuwsbrieven tot volledige online cursussen of e-books: bij IMU is heel veel mogelijk.
  • Productdesign: de IMU neemt ook het ontwerpen van een design voor jouw digitale programma, e-book of ander digitaal product voor haar rekening.
  • Sales: het dochterbedrijf van de IMU SalesPassie verzorgt jouw leadopvolging en telefonische verkoop.

Niet alleen software: ook een community van ondernemers

Volgens de visie van de IMU kun je als bedrijf alleen groeien door middel van verbinding. Met de IMU Community worden daarom ondernemers die binnen hetzelfde werkveld actief zijn samengebracht.

Deze verbinding leidt vaak tot een overdracht van kennis en ervaring waardoor alle partijen zich verder kunnen ontwikkelen. Verbinden en delen is een belangrijke missie van de IMU.

Onze ervaringen

Zelf hebben we een aantal online trainingen van de IMU gevolgd. Ook zijn we klant van de software Plug & Pay van IMU. Hoewel we het een onwennige ervaring vonden om op z'n Amerikaans allerlei upsells gepresenteerd te krijgen, staat de software als een huis. We hebben bijvoorbeeld dankzij Plug & Pay direct meer resultaten gezien in het premium-gedeelte van onze website. Ook het premium cursusmateriaal hielp ons vooruit en bracht ons nieuwe kennis die we nog niet eerder op die manier geïmplementeerd hadden.

Eigenaren van de IMU: Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren

imu eigenaren tonny en martijn

Laten we eens kijken naar wie de eigenaren van IMU zijn.

Tonny Loorbach

In 2010 startte Tonny Loorbach de IMU. Het was zijn missie om ondernemers de fijne kneepjes van online marketing bij te brengen. Hij deed dit enkele jaren later ook met zijn eigen softwarebedrijf Phoenix dat nog steeds actief is als dochteronderneming van de IMU. Tonny Loorbach heeft de IMU uit laten groeien tot een succesvol miljoenenbedrijf dat naam heeft gemaakt binnen de online marketing.

Loorbach is de auteur van de bestseller Doelgerichte SEO, een praktijkgericht boek voor ondernemers dat op de eerste positie van de bestsellers belandde. Zijn passie voor SEO is langzaam maar zeker verschoven naar een passie voor neuromarketing en conversie-optimalisatie.

Hij weet precies waarom en hoe bepaalde online marketing strategieën werken en deelt deze kennis graag door middel van e-books, blogs, podcasts en artikelen. Loorbach is in te huren als spreker en coach. Loorbach is eigenaar van de IMU en zes dochterondernemingen. Bij de IMU houdt hij zich met name bezig met de bedrijfsstrategie.

Martijn van Tongeren

Martijn van Tongeren startte als klant van de IMU, maar kwam al snel bij de klantenservice werken omdat hij het erg leuk vond om ondernemers te ondersteunen. Hij werkte zich binnen de IMU in sneltreinvaart op tot mede-eigenaar.

Binnen de IMU is hij verantwoordelijk voor alle activiteiten op de werkvloer. Martijn van Tongeren is gespecialiseerd in marketing funnels en segmentatie en staat nog dagelijks spreekwoordelijk met zijn voeten in de klei. Samen met Tonny Loorbach is hij eigenaar van de IMU en deze taak neemt hij met veel enthousiasme op zich. Volgens mede-eigenaar Tonny Loorbach vormt Martijn van Tongeren de bindende factor van de IMU-familie.

Klantervaringen met IMU

De persoonlijke en positieve aanpak van de IMU zorgt voor een hele reeks positieve klanten. De grote meerwaarde van het bedrijf is dat IMU wordt geleid door ondernemers die zelf ook op dagelijkse basis bezig zijn met online marketing.

Bovendien zorgt het streven naar constante groei ervoor dat de marketingmethodes altijd on trend zijn. Dit zorgt ervoor dat de ondernemers die gebruik maken van de diensten van de IMU gegarandeerd succes behalen.

Niet alleen onze tevredenheid met hun software, maar ook de Google reviews onderstrepen de grote mate van tevredenheid onder de klanten van de IMU. Circa 350 klanten hebben anno 2022 een review achtergelaten op Google Reviews en geven het bedrijf maar liefst 4,7 sterren op het maximale van 5 sterren.

Start met het gratis materiaal van IMU

imu gratis materiaal

Wil jij jouw bedrijf laten groeien met behulp van online marketing? Dan ben je bij de IMU aan het juiste adres. De experts van de IMU zorgen dat jouw bedrijf door middel van een succesvolle online marketing strategie exponentieel zal groeien. Maak dus zeker kennis met de enthousiaste ondernemers achter de IMU en laat hun kennis en ervaring voor jou werken.

Gratis alle kennis van Tonny & Martijn

Gratis proefperiodes

Op jouw succes!