Is JouwWeb een goede tool om jouw website te maken en om daarmee jouw droom te kickstarten? In deze review lees je of we JouwWeb aanbevelen en zie je de ervaringen en voorbeelden van onze alumni-studenten die JouwWeb hebben gebruikt. Lees verder…

Waarom trok JouwWeb ons aan? Snel een moderne website

Wij hebben JouwWeb een jaar lang intensief gebruikt en veel van onze alumni-studenten maken gebruik van JouwWeb. Om maar met de deur in huis te vallen: vanaf het begin bloeide de vriendschap met JouwWeb al op. Dat kwam alleen al door het set-up-proces, waardoor we binnen een paar minuten al tegen onze eigen moderne website aankeken.

Maar zijn de andere aspecten van JouwWeb ook zo verrassend, naadloos en kwalitatief? Niet automatisch, maar die kans zit er dik in. Daar gaan we in de volgende paragrafen op in.

Hoe werkt het? De editor-mogelijkheden van JouwWeb…

Het daadwerkelijk opbouwen van een website was een van de meest aangename verrassingen die we op software-gebied hebben meegemaakt. Links vinden we allemaal handige, mooie en essentiële elementen voor een webpagina. Die hoeven we alleen maar naar rechts te slepen en we zijn al praktisch bezig met het opbouwen van onze website. Dit is een van de krachtige aspecten van JouwWeb. Ook leggen ze hier zelf in het kort uit hoe het werkt.

Wacht even… kun je niet beter voor de alternatieven van JouwWeb kiezen?

Tot nu toe is ons verhaal over JouwWeb erg positief, maar als we geen andere tools hebben getest, zou dat oneerlijk zijn ten opzichte van de alternatieven van JouwWeb. Nou, we hebben de andere tools ook getest en die waren veelal gedateerder, technisch minder vloeiend en minder goed ondersteund.

JouwWeb is managed software. Dat betekent dat alles qua techniek en updates voor je geregeld wordt. Hetzelfde geldt voor alternatieven als Jimdo, Strato, Weebly, Wix, Simplesite, Shopify… Als je JouwWeb met al die alternatieven vergelijkt, dan is JouwWeb moderner, eenvoudiger en beter ondersteund.

Dan is er nog wel de vraag: zou je dan voor WordPress moeten gaan in plaats van JouwWeb? Met andere woorden: zou je voor unmanaged software moeten gaan? In de basis is unmanaged software beter omdat het oneindige opties biedt, terwijl managed software… gemanaged is en dus niet alle oneindige mogelijkheden biedt.

De keuze tussen JouwWeb en WordPress is draait dus om de vraag: hoe efficiënt wil je werken? WordPress vereist veel training en het vereist dat je regelmatig een oogje in het zeil houdt qua techniek en mankementen. Wil je gewoon direct een moderne website die je makkelijk kunt beheren zonder gek te worden van details en duizenden opties, ga dan voor JouwWeb.

Ervaringen van anderen: waarom onze alumni JouwWeb gebruiken

jouwweb ervaringen review

Een van onze goede alumni/contacten is de initiatiefnemer van Speakup Sprekers. Zij heeft met JouwWeb helemaal zelf een uitgebreide website opgezet, inclusief webshop voor het bestellen van tickets voor haar evenementen en inclusief een Nederlandse en Engelse versie van de website.

JouwWeb heeft sowieso een erg actieve en grote community van gebruikers. Ook hun Facebookpagina wordt zowat overspoeld met actieve gebruikers die hun creaties continu delen. Tussen die duizenden gebruikers zitten maar een paar klachten, terwijl klachten normaal gesproken juist heel veel voorkomen in deze branche.

Voorbeelden van JouwWeb-sites (met en zonder webshop)

JouwWeb is niet bang om de creaties van zijn gebruikers aan de buitenwereld te tonen. Met de builder van JouwWeb is het namelijk knap lastig om iets lelijks te maken. Hier vind je een hele lading voorbeeld-sites van JouwWeb-gebruikers.

Webshop maken met JouwWeb

Wij vinden JouwWeb ook meteen de beste webshop-bouwer van Nederlandse makelij. Dat komt omdat het betaalproces erg eenvoudig is gemaakt: je klanten kunnen met Ideal betalen, wat zelden direct kan bij andere websitebuilders, zoals Shopify, wat van buitenlandse makelij is.

Ook zijn er automatische koppelingen met DHL of PostNL, inclusief het handige track&trace-systeem. Een ander sterk aspect van het webshop-gedeelte van JouwWeb, is dat je klanten makkelijk een account kunnen maken en dat facturen automatisch gegenereerd worden.

Gratis de volledige toolset van JouwWeb gebruiken

JouwWeb biedt iets veel beters dan een proefperiode: gewoon altijd gratis gebruik kunnen maken van de volledige JouwWeb-functionaliteiten. Start nu gratis je eigen website!

Wat kost het pro-pakket van JouwWeb? Is het goedkoop?

jouwweb kosten

Wat zijn de kosten van JouwWeb? Als je een eigen domeinnaam wilt, heb je het pro-pakket nodig voor slechts 8 euro per maand. Dat is inclusief hosting én je hoeft voor geen enkele bonus bij te betalen, zoals bij bijvoorbeeld Shopify wel het geval is.

Dit vinden we een erg vriendelijke prijs als je ziet dat je een moderne en volledige website krijgt zonder moeite en problemen onderweg tegen te komen.

JouwWeb-contact: hoe goed is de support?

Je krijgt op handmatige wijze goede hulp van een JouwWeb-medewerker. Niet via een telefoonnummer, maar via e-mail-tickets omdat het support-team daardoor veel beter op visuele wijze ondersteuning kan bieden door middel van screenshots en pijlen.

Conclusie van onze JouwWeb-review: gebruiken of negeren?

Wij zijn erg te spreken over JouwWeb. Op technisch vlak is dit het soepelste wat we ooit hebben kunnen gebruiken, terwijl drag & drop vaak vol frustraties zit. Bij JouwWeb was daar tot onze verrassing geen sprake van. Ook op visueel vlak steekt JouwWeb boven andere alternatieven uit: de designs van de websites zien er echt uit voor de jaren 20 van de 21 eeuw: lekker moderne websites. Tot slot zijn de functionaliteiten erg compleet – mail, webshop, etc. – en kun je er alles mee maken wat je in je hoofd had… en dat helemaal zelf!

Wij raden daarom al onze alumni – ondernemers, coaches, trainers, etc. – aan om een website met JouwWeb te maken en om op z’n minst de gratis versie te proberen om te ervaren hoe het bevalt.

Beginnen met JouwWeb (gratis)

Test het hier gratis uit.

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...