Wat zijn de kosten van een NLP training, cursus of opleiding?

Een NLP training of cursus volgen? Leuk en aardig, maar wat kost dat nu eigenlijk? Om in Nederland een officiële NLP Practitioner met certificering en accreditatie te volgen, moet je ongeveer tussen de 1.590 en 3.900 euro betalen.

De goedkoopste NLP Practitioner Opleidingen van Nederland per aantal trainingsdagen

Aantal opleidingsdagenPractitioner Opleiding met de goedkoopste deelnemersbijdrage
81.590
122.190
152.400
182.550
223.300

De duurste NLP Practitioner Opleidingen van Nederland per aantal trainingsdagen

Aantal opleidingsdagenPractitioner Opleiding met de duurste deelnemersbijdrage
82.590
122.990
153.400
183.650
223.900

Dat is behoorlijk wat geld, zeker als je dat helemaal zelf moet financieren. Hou er rekening mee dat de kosten voor de verschillende training- en cursusaanbieders kunnen verschillen. Soms moet je voor een cursus van 1 week evenveel betalen als voor een cursus van 3 weken.

Een inzicht in de kosten

De beste manier om de kosten op een begrijpelijke manier onder woorden te brengen, is te kijken naar de kosten die je per dag betaalt. Een goede maatstaf om aan te houden, is dat we in Nederland gemiddeld €200,- betalen per cursusdag.

Vaak blijkt dat hoe korter de duur van de cursus is, hoe meer je per cursusdag betaalt. Als je een nog beter overzicht van de kosten krijgen wil, moet je ook kijken naar wat je precies per cursusdag doet. Ben je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig met het opdoen van nieuwe informatie, of elke dag maar een paar uur?

Denk ook aan kwaliteit

Wat is precies de kwaliteit van de cursus? Dat is een belangrijke vraag om jezelf te stellen. Is de cursus van hoge kwaliteit? Of schiet je er niet echt iets mee op? De meeste aanbieders van NLP cursussen en trainingen zullen zeggen dat zij de allerbeste cursus aanbieden.

Maar hoe weet je nu of dit ook echt zo is? Als er reviews zijn van mensen die de cursus eerder al hebben gedaan, lees die dan. Als de kwaliteit van de cursus hoog is, mag je best wat meer betalen. Onze tip: de hoogste kwaliteitswaarborg kun je herkennen doordat een NLP-training IANLP-geaccrediteerd is.

Langere cursussen zijn meestal beter

NLP bevat héél véél technieken. Kijk maar eens in dit overzicht met alle NLP-technieken. In een NLP-training van 12 dagen krijg je slechts een kleine greep van alles wat er te leren valt. Daarom raden wij een NLP-training van 18 dagen aan.

Meestal is het verstandig om voor een langere NLP cursus te kiezen. Dat heeft er alles mee te maken dat je per cursusdag meestal minder betaalt dan voor een korte cursus, maar ook met het feit dat je meer tijd en ruimte krijgt om de verschillende NLP principes in praktijk te brengen. Hoe meer tijd er is, hoe meer onderwerpen er tijdens de cursus aan bod kunnen komen.

Kies voor de opleidingen van UNLP

Droom. Leef, Geniet evenement

Er zijn verschillende redenen om voor een opleiding van UNLP te kiezen. UNLP heeft tot doel de persoonlijke ontwikkeling van alle cursisten zo praktisch, toegankelijk mogelijk te maken. De allernieuwste technieken en inzichten op het gebied van zelfontwikkeling, persoonlijke groei, coaching en praktische psychologie worden toegepast. Door deze technieken in de praktijk te brengen, kun je het leven van anderen aangenamer maken. Leuk leven valt te leren.

>>> Hier zie je hoe je je met extra korting kunt inschrijven bij UNLP

Reden 1: UNLP is een opleidingsinstituut met een uitstekende reputatie

UNLP is erg divers en biedt opleidingen aan voor alle niveaus, niet alleen voor de beginnende NLP practitioner. Ook als je gevorderd bent (de Master Practitioner) kun je een waardevolle en gespecialiseerde cursus volgen. Als je je wilt specialiseren op een bepaald vakgebied, kun je een NLP Coach IANLP volgen of de Familieopstellingen. Bij elke training krijg je uitgebreid en deskundig advies. Groeien wordt een fluitje van een cent als je je aansluit bij de UNLP familie.

Reden 2: alle trainers zijn opgeleid door de grondleggers van NLP

De trainers die jou gaan begeleiden in de basisbeginselen of de meer specifieke principes van NLP zijn opgeleid door de grondleggers van NLP, zoals Dr. Richard Bandler en John Grinder. Het is uniek in Nederland dat een instituut coaches heeft die door allebei de grondleggers zijn opgeleid. Met UNLP blijf je dicht bij de kern: je beoefent NLP zoals NLP bedoeld is.

Reden 3: zowel voor professionele als persoonlijke ontwikkeling

Bij UNLP ben je bezig zowel jezelf als professional en als privépersoon te ontwikkelen. Je wordt niet alleen beter in het begeleiden van anderen, maar ook in het herkennen van je eigen pijnpunten en problemen. Je leert je focus te leggen en de rust ten alle tijden te bewaren.

Kies voor de practitioner zomeropleiding

>>> Hier zie je hoe je je met extra korting kunt inschrijven bij UNLP

Of kies je de ‘reguliere’ practitioner opleiding?

De kosten voor de practitioner opleiding variëren van 2.650 tot 2.950 euro. Dat ligt onder meer aan de locatie en aan de datum. Er is ook een online cursus voor 2.250 euro. Met de NLP Practitioner cursus investeer je in jezelf en in je vermogen anderen te helpen. Van de vorige deelnemers hebben de opleidingen van UNLP een gemiddelde score van maar liefst 9.4 gekregen. Deze cursus zorgt ervoor dat je diepgaande verbindingen met anderen kunt leggen.

Doorgroeien met de NLP Master Practitioner opleiding?

Ben je klaar voor de volgende stap? Overweeg dan ook de NLP Master Practitioner. Deze verdiepende opleiding duurt 18 dagen en geeft je focus op wat je wil bereiken. Je maakt kennis met de meer geavanceerde technieken op het gebieden van communicatie met de medemens. De NLP Master Practitioner is naar eigen zeggen een ‘handleiding voor het leven’. Je volgt een cursus van 18 dagen waarvoor je 2.650 tot 2.950 euro voor betaalt.

Wat is de NLP coach IANLP opleiding?

Bij deze opleiding krijg je 21 dagen live training. Deze opleiding heette voorheen de NLP Master Coach. De opleiding stelt je in staat uit te groeien tot Life Coach op het allerhoogste

niveau. Of je nu net bent begonnen of al meer ervaring hebt, deze post-HBO cursus is voor iedereen. Voor deze uitgebreide en verdiepende cursus betaal je tussen de 4.450 en 4.750 euro.

NLP trainersopleiding

De NLP trainingsopleiding wordt gehouden in Amsterdam en kost tijdelijk 4.450 euro (dat is afgeprijsd van 5.450 euro). Deze trainingsopleiding heeft al bijna 200 trainers de kans gegeven hun expertise op het gebied van coaching uit te breiden met de mogelijkheden van NLP. De trainersopleiding helpt je ook om je eerste (belangrijke) stap te zetten als NLP trainer.

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: