Wat is Linkedin Learning? Is het een goed trainingsplatform en hoeveel kost het? Heeft het goede ervaringen en reviews? Lees verder…

Wat is Linkedin Learning?

Linkedin Learning is een online platform voor het volgen van thuisstudie-trainingen. Hiermee kun je jouw CV aanvullen, een nieuwe vaardigheid of competentie leren, zoals Photoshop, Excel, soft skills, etc.

Het is een resultaat van een overname van een van de grootste en best beoordeelde Elearning-aanbieders: Lynda. Voor de prijs van 30 euro per maand krijg je er ook direct Linkedin Premium bij als bonus.

Ervaringen en reviews: is het een goed trainingsplatform?

Om te beginnen: Linkedin Learning is het resultaat van de overname van Lynda.com, een Elearning-platform dat het best beoordeeld is als je het vergelijkt met Udemy of Coursera.

De basis is dus goed dankzij de kwaliteitswaarborg van Lynda. Bovendien heeft Linkedin extra budget en plannen om het platform vanaf 2019 nog veel uitgebreider en beter te maken. Het is trouwens niet zo dat je een instructeur blind moet vertrouwen. Een kleine Google-zoekopdracht op de docent kan geen kwaad.

Qua feedback is het een stapje minder als je het vergelijkt met Udemy. Je kunt namelijk niet zomaar bekijken of anderen een cursus goed vonden: er is geen rating-systeem. Wel is het zo dat je, dankzij je abonnement, niets hoeft te betalen om het dan maar zelf te beoordelen. Toch is het gek dat aan jou na een cursus niet eens gevraagd wordt om de leraar te evalueren.

Ook andere informatie is moeilijker op te zoeken dan bij Udemy. Zo is het minder overzichtelijk uit welke lessen een cursus bestaat, hoe lang het in totaal duurt (ook een filmpje van 5 minuten wordt ‘cursus’ genoemd) en hoe oud een cursus is. Dit is vooral een probleem bij de tech-cursussen.

Hierna lezen:  Persoonlijke Ontwikkeling: 2.300+ Voorbeelden, Bronnen & Tips

Linkedin Learning (premium) kosten

linkedin learning kosten en ervaringen tips

Het werkt met een abonnementsvorm, waarna je toegang hebt tot alle cursussen. Dit abonnement kost 30 euro per maand, maar dan krijg je er ook meteen Linkedin Premium bij, met alle bijbehorende voordelen. Ook kun je tijdens de eerste gratis trial-maand gewoon annuleren.

Bekijk de Linkedin-cursussen hier (aanmelden en login)

Blader hier eens door de bibliotheek van Linkedin Learning, klik de eerste lessen aan die gratis zijn en start eventueel een proefmaand. De eerste maand is een gratis trial-maand. Je kunt gewoon tijdens de eerste maand annuleren en niks betalen.

Deze review is voor het laatst geüpdatet in het najaar van 2018.

Gerelateerd: lees verder...