Hoe goed is Mathijs Bos? Zijn zijn masterclassses, retreates, opleidingen en transformatiereizen aan te raden of is het maar een wollige kumbaya-cirkeltje waarin niks concreets gebeurt? Lees verder voor onze review…

Om te beginnen: Mathijs Bos is niet zomaar de eerste de beste

Matthijs Bos is misschien wel de beste transformatiecoach van Nederland. Dat is een flink statement om een review mee te beginnen, maar nu we het zelf hebben ervaren durven wij dit zonder twijfel uit te spreken.

Helaas zijn er soms periodes waarin je jezelf in de weg zit. Je zit in een dal en je weet maar niet hoe je hieruit kunt ontspannen. Het lijkt soms alsof de uitgang steeds verder van je af gaat staan. Echter bezit je zelf de intrinsieke kracht om jezelf weer op te richten.

Matthijs Bos laat je zien hoe je dit kunt doen. Matthijs heeft zelf ook het één en ander meegemaakt tijdens zijn leven. Hierdoor weet hij als geen ander dat het dal diep kan zijn, maar dat je er ook weer uit kunt komen. Hieronder vertellen we je meer over Matthijs Bos en waarom zijn masterclasses je een hoop op kunnen leveren.

Biografie Matthijs Bos

Lange tijd was Matthijs Bos op zoek naar zichzelf. Al vanaf jonge leeftijd stelde hij zichzelf vragen waar ieder ander kind nog lang niet mee bezig was. Hierbij kun je denken aan ‘waarom ben ik hier?’ of ‘wat is mijn doel in het leven?’.

Vooral in tijden waarin het even tegenzat, ging Matthijs te rade bij zichzelf. Matthijs heeft in zijn leven een hoop meegemaakt. Zo voelde hij zich bijvoorbeeld niet altijd thuis onder mensen, omdat hij net wat anders was dan gemiddeld.

Daarnaast werd de stress van het dagelijks leven hem soms te veel, met depressies en burn-outs als gevolg. Het leven in moderne tijden vergt een hoop van een mens. Je hebt niet alleen je werk, maar buiten je werk ben je soms te veel bezig met appjes en internet. Ook Matthijs had hier last van en kreeg het gevoel dat hij minder goed tot zichzelf kon komen.

Matthijs had al langere tijd het gevoel dat hij het juiste wilde doen, maar hij wist maar niet hoe. Je kunt echter geen problemen oplossen met de denkwijzen die tot deze problemen hebben geleid. Maar hoe los je dan je problemen op?

Matthijs realiseerde zich dat meditatie de sleutel was. Het mooie aan meditatie is dat je diverse gedachten kunt laten passeren. Ze komen voorbij, en je laat ze voorbij komen zonder oordeel voordat je ze weer loslaat. Matthijs’ missie werd echter belangrijker dan ooit na zijn bijna doodervaring in 2014.

Dit toonde hem niet alleen dat hij zijn leven moest veranderen, maar ook onze diepste dalen ons kunnen helen als we het toelaten. Matthijs besloot om niet meer alleen voor zichzelf te leven, maar ook voor anderen.

Het zijn de dalen die er voor zorgen dat Matthijs andere personen met begrip en empathie kan benaderen. Hij heeft namelijk zelf de nodige struggles gehad. Hierbij kun je denken aan drank- en drugsgebruik, depressies, burn-outs en stress die ertoe leidde dat hij te veel at.

Matthijs kwam tot inzicht dat de wereld niet draait om jezelf vooruit helpen, maar dat het je doel moet zijn in je leven om anderen te helpen. Door te delen ontvang je meer en kun je vervolgens weer meer geven aan anderen.

Daarom besloot Matthijs om het roer rigoureus om te gooien. Hij begon zich meer te focussen op zijn eigen passie: transformatiecoach. Ideaal voor mensen die het gevoel hebben vast te zitten en iemand nodig hebben om hun de juiste weg te tonen. Naast dat hij zelf diverse masterclasses geeft, kun je bij Matthijs ook terecht om zelf een opleiding tot transformatiecoach te volgen.

Waarom kies je voor een opleiding tot transformatiecoach?

Het is goed mogelijk dat je het gevoel hebt dat je huidige carrièretraject niets voor jou is. Misschien vond je jouw functie eerst leuk, maar heb je toch ontdekt dat het niet helemaal jouw ding is. Maar het kan ook dat je het gevoel hebt dat je mensen wilt helpen, maar dat je dit middels je huidige functie te weinig doet.

Als je mensen wilt helpen en tegelijkertijd meer over jezelf wilt leren, is een opleiding tot transformatiecoach bij Matthijs Bos iets voor jou. Je bent niet de eerste en zeker niet de laatste die een carrière switch wilt maken. Dit is een grote en ook wel enge stap, maar Matthijs helpt je om dit zo gemoedelijk mogelijk te laten gebeuren.

Als eindopdracht mag je een eigen workshop organiseren, zodat je meteen kunt laten zien wat je geleerd hebt. Na afronding van de cursus ontvang je een officieel certificaat.

Hoe ziet de opleiding tot transformatiecoach er ongeveer uit?

Als je een carrière switch wilt maken, ben je bij lange na niet de enige. Velen van ons hebben het gevoel dat ze meer willen doen om mensen te helpen, maar ze weten niet hoe. De opleiding tot transformatiecoach laat je zien hoe ook jij een positief effect kunt hebben op mensen.

In totaal beslaat deze praktische training 5 dagen. Niet alleen worden je de basics van het coachen geleerd, een vak op zich, maar je krijgt ook meer inzichten in jezelf. Coachen doe je namelijk vanuit jezelf, vol empathie en begrip naar anderen toe. Je moet dan ook niet bang zijn om jezelf bloot te geven aan anderen. Hieronder vertellen we je meer over wat je per dag van de opleiding kunt verwachten.

Dag 1: spiegelen naar jezelf

Als coach ben je vol begrip naar anderen. Alleen door anderen te begrijpen en empathie te tonen voor hun situatie, kun je echt tot hun doordringen. Hierbij is het van belang om te spiegelen naar jezelf. We hebben allemaal situaties gehad waarin we ons niet goed voelden. Misschien heb jij ook wel een dal bereikt, bijvoorbeeld periodes waarin je depressief was of last had van een burn-out. Dagen waarop je weinig energie had en je het allemaal niet meer zag zitten. Dit is een volstrekt menselijke neiging en dit kan iedereen overkomen. Dit soort periodes zijn vervelend en we vermijden ze liever, maar toch zijn ze ook leerzaam. De lessen die je hieruit haalt, kun je gebruiken als coach. Wij mensen verschillen helemaal niet zoveel van elkaar. Spiegel daarom altijd naar jezelf. Tijdens de eerste dag wordt hier diep op ingegaan.

Dag 2: effectieve communicatie

Als coach is communicatie van groot belang. Niet alleen bereik je zo mensen, maar zo breng je ook jouw lessen aan hen over. Een goed gekozen metafoor kan bijvoorbeeld het verschil maken tussen begrip en onbegrip. Bovendien zijn er soms best ingewikkelde concepten waarmee je om moet gaan. Als je dit uitstekend kunt overbrengen op mensen, zit je als coach gebakken. Daarom ligt de focus van dag 2 op het zo effectief mogelijk communiceren met mensen. Dit is niet iets wat iedereen van nature goed kan, en het is dan ook fijn om te zien dat Matthijs hier goed mee omgaat. Er zijn genoeg introverte mensen die deelnemen aan de opleiding en tot bloei komen. Waar ze dachten dat ze het op sociaal vlak moeilijk vonden om contact te leggen met mensen, bleek dit in de praktijk reuze mee te vallen. Ook jij leert effectiever communiceren tijdens dag 2.

Dag 3: beïnvloeden van groepen

Als transformatiecoach zal het geregeld voor komen dat je een workshop geeft voor een groep. Of deze groep nu bestaat uit 4 mensen of uit 20, het is belangrijk dat je een impact maakt op deze groep. Normaliter is het zo dat je tijdens één op één contact veel meer tot iemand doordringt. Dat is inherent aan één op één contact, wat van nature meer intiem is. Toch is het ook mogelijk om jouw boodschap en lessen over te brengen op een hele groep. Matthijs helpt je hierbij en toont je precies hoe je optimaal tot een groep, of deze nu groot is of niet, kan doordringen. Zo heb je binnen 3 dagen al enkele belangrijke stappen gezet richting jouw transformatie tot coach. Hierna volgen nog enkele leerzame dagen.

Dag 4: jouw verhaal en plan

Niet alleen heb je tot nu toe veel geleerd over het transformatiecoach vak, maar je hebt ook geleerd hoe je vanuit jezelf moet spreken als coach. Om dit nog wat verder uit te breiden, zal tijdens dag 4 jouw verhaal aan bod komen. Vele cursisten zeggen vooraf dat ze tegen deze dag opkijken. Jezelf bloot geven aan een groep is toch best wel eng. Nadat deze dag voltooid is, geven cursisten echter aan dat dit de mooiste van de 5 dagen is. Het is eng, maar als je jouw verhaal eenmaal verteld hebt voelt dit enorm bevrijdend. Naast het delen van jouw verhaal, wat ook relevant is met betrekking tot het spiegelen naar jezelf, stel je voor jezelf een plan op. Dit hoeft helemaal nog geen uitgebreid plan te zijn, een A4’tje is voldoende. Zo schep je alvast de contouren van hoe je jezelf ziet als transformatiecoach.

Dag 5: verkoop je passie

Waarom zouden mensen voor jou als transformatiecoach kiezen? Tijdens deze dagen heb je niet alleen veel geleerd, maar je hebt ook kunnen zien wat jou uniek maakt en waarom je een mens bent dat de moeite waard is om te leren kennen. Ook jij kunt je passen overbrengen aan anderen, en Matthijs zal je leren hoe je dit het beste kunt doen. Hierbij worden praktische oefeningen uitgevoerd zodat je echt leert hoe het in de praktijk ongeveer zal zijn. Bovendien heb je nog een afsluitende oefening die je in de maanden na de afronding van deze opleiding dient uit te voeren: je dient zelf een workshop uit te voeren voor een groep van mensen. Dit is een sprong in het diepe, maar wel één die absoluut de moeite waard is. Na afronding van de opleiding ontvang je een officieel certificaat en mag je jezelf transformatiecoach noemen.

Gratis masterclasses met Matthijs Bos

Naast de opleiding tot transformatiecoach, kun je bij Matthijs Bos ook terecht voor een gratis masterclass. Deze masterclasses worden online gegeven. Tijdens deze class ontdek je hoe je voorkomt dat je jezelf saboteert, hoe je meer van jezelf kunt houden, wat je wilt bereiken en hoe je dit ten uitvoer gaat brengen, hoe je jezelf kunt helen en hoe je volledig vrij het leven dat je wilt leven kunt leiden.

Zelfs online voel je de liefde terug. Matthijs brengt bovendien zijn lessen en boodschappen uitstekend over, zodat er voor iedereen wel iets uit te halen valt. Deze masterclasses zijn altijd bijzonder leerzaam.

Momenteel staan er geen nieuwe gratis masterclasses gepland.

In verbinding met Matthijs Bos

Daarnaast is er het in verbinding programma. Dit programma is geschikt voor iedereen die het gevoel heeft dat er verandering nodig is in het leven. Tijdens dit programma leer je jezelf beter kennen. Wat zijn je drijfveren en wat wil je bereiken?

Daarnaast leer je tijdens deze dagen hoe fijn het is om in verbinding te staan met andere mensen, maar ook hoe goed het voelt om een nauwere verbinding met je innerlijke zelf te creëren. Dit alles leidt er toe dat je het leven zult gaan leiden waar je het meest gelukkig van wordt. Matthijs leert je te omarmen wie je daadwerkelijk bent. Jij mag er zijn.

Voor wie is het in verbinding programma geschikt?

Tijdens het leven sta je niet altijd in je kracht. Dit overkomt iedereen wel eens, maar soms weet je even niet meer hoe je uit dit dal moet komen. Zo heb je misschien wel continu het gevoel dat alles moet. Je moet nog even dit afmaken voor je werk voordat je pas echt kunt ontspannen. Dit leidt er toe dat de boog continu op strak staat, wat op de lange termijn kan leiden tot burn-out klachten en depressies. Daarnaast heb je het gevoel dat je continu met jezelf in de knoop zit.

In dat geval kan het in verbinding programma je helpen. Wij zijn er in ieder geval lovend over. Je leert de gedragingen die niet goed voor je zijn te herkennen en je pakt deze aan. Ook laat je jezelf niet meer te veel beïnvloeden door je omgeving, want je staat sterker in je schoenen omdat je beter weet wie je bent en wat je wilt bereiken.

Op jouw geluk!