Wat zijn de ervaringen over de app Meditation Moments? Wat krijg je allemaal en hoe goed is de app? Lees verder voor een eerlijke review.

Meditation Moments is simpel & uitnodigend

Je neemt een meditatie-app niet om nóg meer opties te krijgen, nóg meer informatie tot je te nemen en nóg meer ingewikkelde app-functies te moeten ontdekken.

Het enige wat je wilt, is mediteren.

Dit is precies waar Meditation Moments in slaagt: het houdt alles simpel en uitnodigend. Er valt niks te ontfutselen of uit te vogelen. Zodra je de app opent, vind je een aantal meditaties gesorteerd op 'thema'. Je speelt er eentje af en that's it. Dit is wat je wilt: meer rust, minder rommel en simpeler leven.

De app is lekker simpel en dat is uniek. Je kunt onmogelijk overweldigd worden met opties, informatie, betutteling en rommel… en dit werkt extreem uitnodigend.

De ironie van de meeste meditatie-apps… zijn het nou lezingen of meditaties?

meditation-moments-app-review

Ik heb ondertussen een paar keer het woord ‘simpel' laten vallen. Wat bedoel ik hier met simpel? Hiermee bedoel ik dat de meditaties van deze app precies de kern weten te vatten. Dat gebeurt op twee manieren:

  • Er is geen onnodige toelichting, uitleg of psychologisering. Dat hoort ook niet bij mediteren of een meditatie-app. Daarvoor lees je maar een boek. Wat moet je met eindeloos gepraat over focussen op je ademhaling? De meeste meditatie-apps zijn ongelooflijk ironisch wat dit betreft. Ze bevatten vaak zelfs lessen(!) waarin ze je allerlei dingen willen leren. Zodra iemand jou iets wil leren over meditatie, heb je met een fraudeur te maken. Meditation Moments rekent hier eindelijk mee af.
  • Er zijn geen onnodige herhalingen in de instructies. Dit is de grote reden waarom ik nooit enthousiast werd van een andere apps – zoals Head Space. In die app leek de verteller eindeloos dezelfde instructies te herhalen, maar dan steeds in andere woorden. In Meditation Moments wordt jou de ruimte gegeven om in stilte een meditatie uit te voeren. En daar gaat het uiteindelijk om bij meditatie. (Innerlijke) stilte en rust.

Zachte en warme berichtjes tussen je notificaties

meditation-moments1

De app plaatst – op momenten waarop je het precies nodig hebt – zachte notificaties in je telefoon met een kleine liefdevolle boodschap of quote. Uiteraard zonder notificatie-geluid, maar juist als aangename verrassing.

En zulke boodschapjes in je telefoon zijn hartstikke welkom. Dit is precies de plek waar je dit nodig hebt. Je herkent het misschien wel: een notificatie-lijst waar geen einde aan lijkt te komen. En al die notificaties geven je dopamine, bijna net als een fruitmachine: ‘Zal ik dit keer een mailtje gaan krijgen met leuk nieuws?' Een uitstekende plek dus om juist hier ‘mindful notificaties' tegen te komen.

Hierna lezen:  Intuïtie / 6e Zintuig Ontwikkelen & Volgen? 96 Praktische Tips!

Meer pluspunten? En zijn er ook minpunten?

meditation-moments2

De eenvoud van de app is al reden genoeg om hem geslaagd te noemen. Het helpt je simpelweg met dagelijks mediteren. Meer pluspunten van de app zijn…

  • Je kunt soms opeens je ‘statistieken' tegenkomen en verrast worden. Hoe goed ben jij bezig? Hoeveel sessies heb je in totaal gedaan en hoeveel dagen achter elkaar heb je gemediteerd?
  • De meditaties zijn ingesproken door Michael Pilarczyk.
  • Mooie zelf-gecomponeerde muziek.
  • Je kunt voor iedere meditatie(thema) kiezen voor een korte variant (3 minuten) of langere varianten.
  • De app wordt maandelijks geüpdatet met nieuwe meditaties en/of functies.

En zijn er minpunten? Misschien eentje:

  • Zorg dat je genoeg ruimte (1GB of meer) op je telefoon hebt.

Alle drie de audioboeken van Michael Pilarczyk krijg je er gratis bij

meditation-moments-ervaringen

Een leuke bonus is dat je Dansen In De Hemel, Think & Grow Rich en Master Your Mindset (verderop in 2019) er gratis bij krijgt als audioboek. Let even op het woordje ‘bonus', want hoewel deze boeken gigantisch krachtig zijn, komt geen enkel boek in de buurt van de kracht die van daadwerkelijk mediteren uitgaat.

Hoeveel kost de premium-versie van Meditation Moments? De app heeft de prijs van één boek

De app is erg zacht geprijsd. Eventjes 30 euro (de prijs van een boek) afrekenen en je kunt een jaar aan de slag met Meditation Moments!

Daarnaast kan iedereen de gratis versie downloaden met de welkomstmeditaties.

Eindoordeel Meditation Moments: 5/5

Meditation Moments slaagt in zijn doel en krijgt je aan het mediteren.

Download hem in de Apple Store >>

Download hem in Google Play >>

Op jouw succes!