Welkom bij deze NLP-boekenlijst top 10. Op deze pagina vind je de beste NLP-boeken die in het Nederlands geschreven zijn. NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren, en als je met deze methodiek aan de slag wil, is het aangeraden om de beste boekentips uit dit artikel te lezen.

Hieronder vind je de NLP-boekenlijst

Lees deze inspirerende boekenlijst die we voor mensen hebben samengesteld die de aspiratie hebben om aan de slag te gaan met NLP. Opmerking: deze lijst met tips is in de loop der jaren uitgegroeid tot een grotere lijst dan 10 boeken. Nu is het een complete lijst met NLP-boeken voor iedereen die van NLP houdt.

Wat deze NLP-boekenlijst top 10 jou gaat leren

Door deze aangeraden literatuurlijst te lezen, leer je hoe je niet meer achterop raakt en hoe je consistent winst behaalt met je doelen. Zakelijk en privé. Daarnaast leren deze boeken je hoe je jouw succes niet meer uitstelt (wat je misschien al jaren doet). Je kunt niet voor altijd blijven wachten. Deze NLP-boekentips laten je zien hoe je de eerste concrete stappen gewoon nu al gaat nemen.

Deze boeken bieden dus direct toepasbare tips om jouw doel te halen. Met deze strategieën ga je de eindeloze (althans, zo kan het lijken) cyclus van uitstelgedrag, stress, angst en apathie doorbreken!

Daarnaast leer je met deze NLP-boekentips:

  • Hoe jezelf en anderen kunt verbazen en verwonderen.
  • Hoe je jouw brein kunt trainen en anderen daarbij kunt ondersteunen.
  • Een rotsvast zelfvertrouwen om de technieken uit te voeren.
  • Hoe je iedereen overal en altijd kan hypnotiseren.
  • Hoe je moet performen en hoe je charisma kan uitstralen.
  • En nog veel meer natuurlijk!

Zes NLP audioboeken in één audiopakket

Wil je al het materiaal van de NLP Practitioner- en Master Practitioner-opleidingen in één mp3-pakket doornemen, dan is dit NLP-audiopakket een goede keuze.

Het Grote NLP Audiopakket [mp3] [Alle Practitioner & Master Theorie]

Premium e-boek: Doe-boek om alle NLP-kennis toe te passen in het dagelijks leven

Als je een structuur wilt om alle NLP-technieken toe te passen in gesprekjes in je dagelijks leven – en om je omgeving ermee te verblijden – dan is dit boek echt wat voor jou. Neem een kijkje in het inkijkexemplaar van dit e-boek.

NLP Praktijk-Doe-Boek: In 52 weken naar meesterschap in NLP [ePub & PDF]

Mening over het NLP-boek: Frogs into Princes

Er zijn veel NLP-boeken verschenen, maar doordat dit boek een transcript is van de originele NLP-seminars, is het een essentieel boek. Ik miste echter een inleiding en een logische structuur, maar dat was tegelijk ook fijn omdat ik steeds over allerlei onverwachte onderwerpen kon lezen.

Sommige verhalen en woorden vond ik ook grappig. Uit de verhalen werd alleen nog niet duidelijk hoe goed daadwerkelijk de seminargevers Bandler en Grinder zijn, omdat ze het hebben over hoe ze onder andere Satir en Erickson nadoen. Daardoor kreeg ik de verwachting dat ze bij lange na niet zo goed als die personen konden zijn. Pas uit de verhalen van Trance Formations werd duidelijk hoe krachtig de auteurs zijn in hun interacties met mensen.

Frogs into Princes staat niet in de boekenlijst omdat NLP op bepaalde vlakken doorontwikkeld is en de nieuwere boeken daar rekening mee hebben gehouden. Om tóch te kunnen ervaren hoe de allereerste NLP-seminars eraan toe gingen, is het erg waardevol om Frogs into Princes aan te schaffen. Dat kan hier via Bol.com.

Mening over het NLP-boek: Trance Formations

Het boek begon voor mij makkelijk en begrijpelijk. Vanaf het midden werd het moeilijker. Het herkaderen wordt hierin uitvoerig geïntroduceerd, door naar de positieve intentie van gedrag te upchuncken, om vervolgens naar ander gedrag te downchuncken (lateraal chuncken).

Ik vond dat dat er snel van onderwerpen gewisseld werd. Een aantal onderwerpen kwamen later weer aan bod, dus het was niet heel geordend opgebouwd.

Daarnaast vond ik dat er een aantal vermakelijke cases en verhalen in zaten. Het verhaal van de alcoholiste zorgde er bijvoorbeeld voor dat ik nu weet dat vragen die mensen stellen heel goed te maken kunnen hebben met een thema waar ze zelf mee zitten op dat moment (de wereld is je spiegel).

Omdat het ondanks alle kennis en cases nog altijd een vrij lang en intensief boek is, zou ik het niet aan iedereen aanraden, maar wel aan de NLP-er die écht goed wil worden. Daarvoor kun je hier terecht bij Bol.com.

Zijn er ook Gratis NLP Boeken?

Alle boeken die normaal gesproken geld kosten en die je gratis ergens op internet zou downloaden, zijn niet helemaal eerlijk verkregen. Toch heb ik een goede oplossing hiervoor: dit NLP-kennisarchief dient als een uitstekende aanvulling op de NLP-boeken die je wel gewoon netjes aanschaft. Dus: kies jouw favoriete NLP-boek uit in de lijst hierboven en raadpleeg het gratis kennisarchief op deze website om specifieke informatie nog eens op te zoeken.

Gerelateerd: lees verder...