Hoe legitiem en kwalitatief is NONONS? Het vak van coach ligt namelijk onder vuur. Aan de ene kant is het een prachtig vak, maar aan de andere kant begint het steeds meer op een piramidespel te lijken waarin het de kunst is om zoveel mogelijk coaches op te leiden… die op hun beurt weer coaches gaan coachen en opleiden. In deze review bespreken we onze ervaringen met NONONS. Zitten zij in de coaching-piramide of is dit een zinvolle opleider? Lees verder…

NONONS online, opleidingen voor coaches en managers

NONONS is een coachingsbedrijf zonder poespas. Je kunt bij hen terecht voor opleidingen die volledig online plaatsvinden en die speciaal bedoeld zijn om managers en coaches zelfverzekerder te maken.

Ze staan bekend om hun opleidingen in een coachende mindset. Dat betekent dat je als manager of coach veel meer verantwoordelijkheid kunt leggen bij je medewerkers of coachees.

Zij zijn daardoor sneller in staat om de touwtjes van hun leven weer in handen te nemen of te groeien op de werkplek. Jij kunt er weer een succesverhaal aan toevoegen en dat geeft jou als coach of manager uiteraard ook veel motivatie.

Wat meer over NONONS: legitiem bedrijf?

NONONS is in handen van Anne de Jong en Nadia van der Vlies. Deze twee vrouwen barsten van de ervaring in coaching en management en vormen samen de drijvende kracht achter NONONS.

Op hun website geven ze aan “professioneel, heel helder en duidelijk” te zijn en dat resulteert in doelgerichte opleidingen vol actie en praktijktoepassingen. Aan de ene kant zijn deze opleidingen luchtig, grappig en bevatten ze zelfs een beetje zelfspot, maar aan de andere kant hebben ze ook diepgang.

Het doel is dat jij je als cursist beter leert kennen en dat wordt gedaan op een functionele- en praktische wijze. Als jij weet wat je angsten zijn of wat je tegenhoudt, dan is het ook gemakkelijker voor je om daar wat aan te doen.

De opleidingen

NONONS biedt drie online opleidingen aan, namelijk Coach Start, Coach Verdieping en Coach Compleet.

1.       Coach Start

Coach Start is bedoeld voor mensen die coach willen worden of die net begonnen zijn en tegen problemen aanlopen. Je leert alle basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals het plannen van een goed coachgesprek en coachtrajecten opzetten. Je kunt de cursus gebruiken om te bepalen of het echt iets voor je is en krijgt alle tools om daar een succes van te maken. De theoretische kant van de cursus is bedoeld om jou te helpen bij het inzetten van bijvoorbeeld interventies en dat test je uit met praktische oefeningen. Je kunt de opleiding in je eigen tijd volgen, want het wordt online aangeboden.

De Coach Start opleiding is samengesteld uit een aantal onderdelen.

 • De cursus zelf bestaat uit 6 online modules en daarin vind je 23 lessen. Deze kun je volgen vanaf de computer of via een handige NONONS app.
 • De oefeningen die je krijgt worden vergezeld door demo filmpjes met uitleg.
 • Je krijgt een persoonlijk werkboek waarin je alles wat je leert bijhoudt en waar je altijd naar kunt terugkijken.
 • Je ontvangt elke week een motiverende e-mail en er worden regelmatig artikelen en filmpjes gepubliceerd voor wat extra informatie.
 • Je krijgt automatisch 8 weken toegang tot de coach community, een online groep met andere cursisten waarmee je ideeën en ervaringen uit kunt wisselen.
 • Je mag je tweewekelijks gratis inschrijven voor een live-vragenuur, een Webinar of een chat-coaching voor extra ondersteuning. Hier krijg je 8 weken toegang toe.

2.       Coach Verdieping

Coach Verdieping is de vervolgopleiding voor Coach Start. Het is dus vooral bedoeld voor mensen die al coach zijn en die daar beter in willen worden. Je krijgt oefeningen waarmee je effectiever leert te coachen, je bouwt zelfvertrouwen op en breidt je kennis uit. Op die manier leer je je eigen coaching stijl kennen en leer je te coachen op intuïtie en niet op theorie. Effectief en zelfverzekerd coachen staat tijdens de gehele cursus centraal.

De Coach Verdieping opleiding bestaat ook uit een aantal verschillende onderdelen:

 • De cursus zelf heeft 7 modules, over onderwerpen zoals Voice Dialogue en het OVK model. Terwijl je bezig bent werk je met het emotie-dashboard. Je volgt deze via je computer of een app op telefoon of tablet.
 • Ook de oefeningen in deze modules worden ondersteund door demo filmpjes.
 • Je krijgt een persoonlijk werkboek waarin je alles bijhoudt en waarmee je altijd terug kunt kijken naar wat je hebt gedaan.
 • Je wordt geïnspireerd en gemotiveerd door blogs en e-mails.
 • Je krijgt 8 weken toegang tot de coach community.
 • Terwijl je in deze community zit mag je elke twee weken deelnemen aan een sessie van NONONS, zoals een masterclass, een live supervisie of een chat coaching sessie.

3.       Coach Compleet

Coach Compleet is de complete opleiding die NONONS aanbiedt en bestaat dus uit Coach Start en Coach Verdieping samen. In plaats van 8 weken krijg je 6 maanden toegang tot de coach community en maak je net zo lang gebruik van de masterclasses, chat coaching sessies en live-supervisies die worden georganiseerd. Als je voor Coach Compleet kiest dan krijg je niet alleen langer toegang tot deze community, maar krijg je ook een extra masterclass en een e-boek waarin verschillende coachmodellen worden behandeld. Momenteel is de prijs voor Coach Compleet ook lager dan wanneer je beide opleidingen tegelijkertijd zou aanschaffen.

Prijs en inschrijven

Voor Coach Start betaal je €599 eenmalig, voor Coach Verdieping is dat €499 eenmalig en Coach Compleet is €1098 eenmalig. Je krijgt op deze laatste optie momenteel €100 korting en betaalt slechts €999. Deze prijzen zijn al inclusief btw.

Er wordt ook de optie aangeboden om in twee maandtermijnen te betalen en het goede nieuws is dat je dan niets extra kwijt bent. Is het voor jou gunstiger om de betalingen te splitsen, dan ga je daar dus niet financieel op achteruit. Betalen kan veilig online met alle bekende betaalmethodes, zoals iDeal, creditcard, PayPal en Bancontact.

Over De Jong en Van der Vlies

NONONS is opgericht door Anne de Jong, een coach met 25 jaar ervaring. Ze is naast coach ook psycholoog, spreker, trainer en opleider en heeft zelf ook alle coach vervolgopleidingen die in Nederland bestaan succesvol afgerond.

Sinds 2010 heeft ze haar eigen opleiding. Daarbij heeft ze een aantal boeken over no-nonsense coaching gepubliceerd, spreekt ze regelmatig op congressen, is ze coach expert voor Psychologie Magazine en geeft ze regelmatig masterclasses.

Nadia van der Vlies is bij NONONS gekomen in 2016 als mede-eigenaar. Ze werkte daarvoor als succesvolle marketeer en leidinggevende, maar besloot haar carrière te veranderen en coach te worden.

Ze volgde verscheidene opleidingen en kon zich daarna volledig richten op het ontwikkelen, coachen en trainen van individuele personen en teams. Bij NONONS werkt ze aan trainingsprogramma’s voor bedrijven en managers.

Onze mening en ervaringen over NONONS

Wij zijn erg tevreden over NONONS. Ze bieden goed gestructureerde trainingen met daadwerkelijk goede, duidelijke tools voor coaches. Van vage dromen voorhouden is geen sprake: ze houden het netjes, zakelijk en legitiem.

Conclusie

NONONS is een coaching bedrijf dat in handen is van twee hele capabele vrouwen. De cursussen worden online aangeboden en je kunt ze bekijken op alle apparaten. Dat is nu tijdens de coronacrisis uiteraard een zeer positief kenmerk.

De kennis en ervaring van De Jong en Van der Vlies is dusdanig groot en indrukwekkend dat je kunt verwachten dat deze cursus kwalitatief prima in orde is – en dat werd ook zeker waargemaakt in onze beleving.

Behalve dat het coachingsvak wat verleidelijk en misleidend kan zijn, valt er weinig negatiefs op te merken aan de opleidingen van NONONS. De prijs is ook erg gunstig en goed betaalbaar. Coaching opleidingen kunnen erg duur zijn, maar dat is hier dus niet het geval. Het feit dat je in twee termijnen kunt betalen zonder extra kosten is erg positief.

Ook de inhoud van de opleidingen is goed en je krijgt daarbij veel extra’s. Een lidmaatschap van de coaching community van slechts acht weken lijkt wat mager. Twee manden zijn zo om en daarna ben je je netwerk en ondersteuning kwijt.

De beste deal als je serieus van plan bent om coach te worden is om Coach Compleet aan te schaffen. Je mag dan een half jaar bij de community en kunt je ook zo lang inschrijven voor de live sessies en masterclasses. Momenteel krijg je dan een korting van €100.

Op jouw succes!