Wil je online tarot leren? Inclusief alle stappen en how-to's? Hier vind je alle info over de beste cursussen en workshops om online tarot te leren. Lees verder…

De beste online tarot-cursus

Tarot: is het een vorm van hocuspocus of is er meer aan de hand? Tarot heeft alles te maken met je intuïtie en die leren gebruiken. Om meer te leren over tarot moet je allereerst goed naar de kaarten en de plaatjes kijken. Je moet de kaarten tot je laten spreken.

Wij raden de online cursus van Lenormand-kaarten.nl aan als #1 keuze. Volg je een tarot cursus bij Lenormand-kaarten, dan leer je alle tarotkaarten één voor één kennen. De verschillende online video’s maken duidelijk waar de kaarten voor staan en hoe je ze moet interpreteren.

Ontvang ook het uitgebreide E-book

In het E-book dat bij deze cursus hoort, staan alle kaarten nogmaals beschreven. Aan de hand van de kaarten in het E-book leer je heel eenvoudig tarot. De cursus heeft van alles voor je in petto:

 • Je leert alles over de historie van Tarot (hoe is het ontstaan? Hoe werd het in het verleden gebruikt?)
 • Je leert de betekenis van alle afzonderlijke Tarot kaarten
 • Je leert ook over de combinaties van verschillende Tarot kaarten, plus hoe je combinaties aan moet voelen
 • Vervolgens leer je over de verschillende manieren waarop Tarot kaarten te leggen zijn
 • Als kers op de taart maak je een oefening voor het vergroten van je paranormale vermogen.

Wat kost de thuisstudie Tarot?

De thuisstudie Tarot kost nu tijdelijk 17 euro (is afgeprijsd van 29,95 euro). Voor dit kleine bedrag leer je alles over het openen en ontwikkelen van je Derde Oog, de kracht van je intuïtie. Er zullen zich geheimen over je familie, over je werk, over ziekte, exen, liefde en geluk openbaren. Wil jij meer weten over je toekomst en het lot wat je te wachten staat?

Tarot in 6 stappen: van Tarot stap voor stap

beste online tarot cursus overzicht

In 6 stappen leren hoe Tarot te gebruiken is? Het onder de knie krijgen van de verschillende Tarotkaarten is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het voordeel van deze methode is dat je niet van elke kaart afzonderlijk de functie hoeft te leren (niet in het begin, tenminste). Je hoeft sowieso niet heel veel uit je hoofd te kennen om na afloop met Tarot overweg te kunnen.

Hierna lezen:  Gratis Online Tarot Legging [o.a. Toekomst, Liefde, Overledenen, Etc.]

De eerste stap: leer het geheel te overzien

Hoe is Tarot precies opgebouwd? Als volgt: 22 van de 78 kaarten behoren tot de Grote Arcana (Arcana is de Latijnse term voor ‘geheim’). Dit zijn kaarten als De Wereld, De Dwaas en De Magiër. Dan heb je ook nog 56 Kleine Arcana kaarten, opgedeeld in 4 series van 14 kaarten.

Wat is de Kleine Arcana?

De Kleine Arcana heeft vier kleuren: Staven, Pentakels, Kelken en Zwaarden, tien kaarten met nummer aas-10 en de figuurkaarten koning, ridder, koningin en page (de schildknaap).

De tweede stap: het juiste Tarotboek kiezen

Vervolgens kies je een boek over Tarot naar keuze uit om mee te werken tijdens de cursus. Kies een boek dat alle symbolen bij naam noemt, maar dat niet té uitgewerkt is. Het gaat om voorkeur.

De derde stap: leer de Tarotkaarten stap voor stap kennen

Je hebt de Tarotkaarten bekeken en een beeld van de werking van het spel. Je begint nu met een serie van getalkaarten. Ontdek de symbolische betekenis van de seriekleur en ga aan de slag. Zoek voor alle kaarten het sleutelwoord dat in het Tarotboek staan vermeld en laat de afbeelding tot leven komen. Zo wordt het lezen van Tarot meer dan alleen het lezen van plaatjes.

De vierde stap: kies steekwoorden en een verhaal

Grip gekregen op de eerste kaarten? Leg dan nu alle kaarten naast elkaar en bedenk 1 of 2 ezelsbruggetjes om elke kaart mee samen te vatten. Maak nu een verhaal van de 10 kaarten.

De vijfde stap: Tarotoefeningen doen

Dan is het nu tijd om Tarotoefeningen te doen. Het leggen van kaarten is het echte werk. Je kunt een legging uitvoeren met de 10 kaarten die je bestudeerd hebt, bijvoorbeeld het drie-kaarten-tarotlegpatroon.

De zesde en laatste stap: herhalen, herhalen

Door de komende dagen dezelfde kaarten te doorlopen en er leggingen mee te doen, leer je ze beter kennen. Je leert de betekenis van telkens een paar woorden tegelijkertijd. Zo wordt het een stuk makkelijker om op den duur alle 78 kaarten plus kaartcombinaties uit je hoofd te kennen.

Het alternatief van Arcanaopleidingen: Tarotcursus voor beginners

beste online tarot cursus het overzicht

Arcanaopleidingen heeft een speciale cursus voor beginnende Tarotlezers. Deze cursus is praktijkgericht. De moeilijkheidsgraad zal na verloop van de cursus steeds een beetje hoger worden. Zo ga je van een simpele Tarotlegging naar een Tarotlegging met veel diepgang.

De voordelen van een Arcana Opleidingen cursus

Arcana opleidingen heeft veel te bieden:

 • Al je huiswerk beantwoord je in open vraag vorm (geen multiple choice, zoals bij andere cursussen).
 • Een docent kijkt persoonlijk je huiswerk na
 • Je ontwikkelt jezelf als therapeut
 • Je hele groeiproces wordt persoonlijk begeleid
 • De cursussen zijn ontstaan uit jarenlange ervaring in de praktijk
 • De cursussen zijn betaalbaar en van hoge kwaliteit
 • Je ontvangt het lesmateriaal via je e-mail en al binnen één werkdag na de betaling
Hierna lezen:  Tarotkaarten kopen? Welke kiezen? Dit zijn de beste decks!

Het alternatief: De 78 Keys cursus

Deze cursus neemt je mee langs alle kaarten, terug naar jezelf (de diepere ‘ik’). Je leert over het verhaal dat Tarot je vertelt en hoe je intuïtie je verder kunt helpen. Je leert alles in een 12 weken durende cursus. Je krijgt écht de tijd om veel te oefenen met de kaarten. Je krijgt de ruimte om alles uitgebreid uit te proberen, zonder dat er langs een onderdeel gehaast wordt.

 • Cursus heeft een rustig tempo en is voor iedereen toegankelijk
 • Worksheets vormen na afloop van de cursus een e-book die je weer als handleiding kunt gebruiken
 • Je krijgt regelmatig verdiepende video’s
 • Je krijgt toegang tot de Facebookgroep: de online community

Het alternatief: de Engelencursus?

Wil je Tarot leren lezen in 2 dagen? Dat kan: je leert alles over tarot, over de opbouw, de structuur, verschillende oefeningen en het bij elkaar plaatsen van kaarten bij leggingen. Je leert de basis van Tarot in slechts 2 weken tijd en krijgt na afloop een werkmap en een certificaat.

Onze #1 keuze blijft de cursus van Lenormand-kaarten.nl

Deze cursus vinden we het meest compleet en vriendelijk geprijsd.

Op jouw geluk!