Heb je originele cadeautips nodig? Voor mannen, vrouwen, meiden, kinderen, vriendin, beste vriend, vader, moeder of ander familielid? Hier vind je de beste en leukste cadeau-ideeën voor hem en voor haar. Bijvoorbeeld voor een verjaardag. Lees verder voor alle cadeautips voor jouw vrienden, inclusief symbolische cadeau-inspiratie…

Idee 1 – Maak een persoonlijk video-cadeau! (Hiermee toon je ware vriendschap)

Wil je bijvoorbeeld een origineel cadeau maken voor je oma? Pak dan je mobiel of videocamera en ga ermee langs alle familieleden en vrienden van de familie, en laat ze allemaal iets leuks of grappigs inspreken.

Als je een beetje smaak hebt als documentairemaker, kun je hier allerlei leuke kanten mee op. Laat bijvoorbeeld iedereen in de video vertellen hoe geweldig je oma is. Bonustip: hoe langer, hoe beter! Zonde als het slechts 5 of 10 minuten zou zijn.

Idee 2 – Een origineel cadeau voor twee: geef een activiteit cadeau!

Zoek je een origineel cadeau voor vriendschap? Zoek het dan niet in spullen, maar in activiteiten. Bekijk de tips voor activiteiten die je kunt weggeven als cadeau. Je kunt het weggeven zodat de ander er alleen naartoe gaat, maar leuker is natuurlijk om zelf mee te gaan. Doe er ook bloemen bij.

Idee 3 – Check de social media van de ander voor inspiratie

leukste cadeau ideeen

Wil je een cadeau halen voor mensen maar weet je niet wat? Check hun social media om te ontdekken wat ze leuk vinden. Dan kun je ook vooral heel goed zien wat de meest actuele interesses van de persoon zijn.

Idee 4 – Geef deze gepersonaliseerde woonaccessoires cadeau

  • Een nette gepersonaliseerde poster voor aan de muur.
  • Hetzelfde, maar dan als gepersonaliseerde woordzoeker.
  • Geef je een cadeau aan een paar, kies dan voor een gepersonaliseerde poster met ‘beroemde' paren.
  • Een gepersonaliseerde deurmat.
  • Een van jullie favoriete eigen uitspraken op een tegeltje laten zetten.
  • Laat op Fiverr het gezicht van jouw vrienden in een coole poster photoshoppen waarin allerlei idolen staan. Of doe het zelf als je goed kunt photoshoppen. Vervolgens print je de poster uit en koop je er een mooie lijst voor. En je hebt een prachtig cadeau.

Idee 5 – Origineel en/of symbolisch cadeau voor vriendschap

cadeau beste vriendin

Heb je al eens van Etsy gehoord? Het is een webshop-netwerk waar veel knutselaars hun creaties kunnen verkopen. Neem specifiek een kijkje op deze Etsy-pagina voor een origineel symbolisch cadeau dat speciaal draait om een beste vriend of vriendin. beste vriendin. Denk aan dingetjes als vriendschapsringen, – armbanden en nog veel meer bijzondere persoonlijke cadeaus!

Idee 6 – Draag bij aan hun spaardoel (envelop)

Willen ze een droomreis naar Hawaï maken? Perfect! Met een envelopje met geld ben je er al en help je ze op weg naar hun spaardoel.

Idee 7 – Nog een cadeau-idee voor vrienden: foto's afdrukken

Een gaaf idee voor beste vrienden? Verzamel foto's (van jullie samen) van social media en laat ze allemaal afdrukken. Dit werkt ook goed voor een hele vriendengroep.

Idee 8 – Maak op deze manier zelf een origineel cadeau

Dacht je eraan om een origineel cadeau zelf te maken? Bekijk dan eens deze, deze, deze, deze en deze plekken voor inspiratie om zelf een mooi cadeau te maken.

Idee 9 – Geef iets dat vrolijk maakt… spellen!

30 seconds staat ook wel bekend als het meest perfecte bordspel, omdat geluk en teamwerk voor hilarische momenten kunnen zorgen, terwijl het zo'n simpel en tegelijk geniaal spel is. Het spel is in 1998 uitgevonden, maar het is pas recentelijk ontploft qua populariteit.

Hebben jouw vrienden 30 seconds al? Kijk dan bij meer spellen voor 13+ en spellen voor volwassenen.

Idee 10 – Bekijk de cadeautip-pagina van Bol.com

Soms kom je gewoon iets verrassends tegen, zoals grappige gadgets, bijzondere boeken, duurzame cadeaus, bourgondische cadeaus, kook-cadeaus of heel lieve cadeaus. Hier vind je deze verrassende pagina. Het is een erg handige pagina dat jou gegarandeerd ideeën geeft.

Idee 11 – Maak een pakketje

Een cadeau is leuk, maar het wordt pas uniek en persoonlijk als je een mooi pakketje maakt van meerdere zaken. Doe er een kaartje en wat (nep)bloemetjes bij, laat het geheel qua kleuren met elkaar matchen – en het liefst ook met het huis van de ontvanger – en je hebt een compleet en perfect cadeau.

  • Een leuk cadeau is altijd een (kartonnen) dienbladje of bord met servetten, kaars, een bijzondere zoetigheid en twee mooie vruchten zoals granaatappels.
  • Ook kun je een borrelplankje maken met houdbare tapenade, pesto, mosterd, knoflook in pot, aioli, feta, sambal, toastjes en turks brood.

Idee 12 – Een speciale sieraad om aan elkaar te denken

Neem een tweedelig sieraad dat als setje bij elkaar hoort… net als jij en degene die het cadeau ontvangt!

Idee 13 – Koop een shoutout video van een Bekende Nederlander

Hartstikke persoonlijk en voor 50 euro kun je al zo'n video bestellen van de favoriete bekende Nederlander van jouw vriend.

En als het cadeau niet in goede smaak valt?

Dan kun je een aantal dingen doen:

  • Een reserve-cadeau achter de hand hebben en de eerste keus naar jezelf op laten schuiven. Dan kun je hem zelf houden of je kunt hem terugbrengen naar de winkel.
  • Zeg dat cadeaus niet altijd nodig hoeven te zijn. We hebben nooit dingen nodig. Het meest van allemaal hebben we onze relaties nodig – en die cadeautjes zeggen dan ook niks. Bovendien hoeven cadeautjes niet zinvol te zijn, maar gewoon leuk om ze te krijgen en een paar keer te gebruiken. Dan is het nut al volbracht.

Dit waren alle tips voor originele cadeautjes voor vrienden, vriendengroepen en bruiloften. Op jullie geluk!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: