PSYCH-K®, Wat Is Dit Voor Methode? [Betekenis & Ervaringen Nederland]

Wat is PSYCH-K®? Wat voor methode is het en wat voor effecten kan het bijvoorbeeld hebben? Lees verder voor een betekenis, uitleg en ervaringen… 

Gastbijdrage door Nargis van stressfree.nl.

Wat is PSYCH-K? Belemmerende overtuigingen veranderen vanuit je onderbewustzijn!

Herken je dit? Je neemt je voor om het dit keer écht anders te gaan doen. Je denkt het allemaal goed uit, bent je bewust van je valkuilen… om na een paar weken weer te realiseren dat je in oude patronen bent geschoten! Hoe komt dit eigenlijk?

We opereren vanuit twee ‘breinen’, het bewustzijn en het onderbewustzijn.

  • Met onze bewuste geest denken we na, zijn we reflectief, creatief en bedenken we allerlei plannen en zetten we intenties om dingen in ons leven te veranderen…
  • Terwijl het onderbewuste op de automatische piloot je bestaande overtuigingen en gewoonten volgt die je tijdens je leven hebt ‘geleerd’.

Neurowetenschap heeft bewezen dat wij voor 95% worden beïnvloed door onze overtuigingen in het onderbewustzijn. Dat verklaart waarom we vaak in een innerlijk conflict belanden. We willen het een, en doen toch het andere! Dat komt doordat het onderbewuste en je bewuste geest niet op een lijn liggen.

Het goede nieuws is dat er methoden zijn om je onderbewuste aan te spreken en de overtuigingen/gewoonten te herschrijven. Een van die methoden is PSYCH-K!

Met PSYCH-K® worden de negatieve, belemmerende overtuigingen in positieve, ondersteunende overtuigingen herschreven. Met als resultaat, dat je vanzelf de gewenste verandering ervaart in je gedrag, gewoonten, gedachten en gevoelens en in staat bent je belemmerende patronen te doorbreken.

Hierna lezen:  Wat Is Mindset? Eindelijk Een Betekenis Voor Deze Vage Term

Werken met het onderbewuste is dus eigenlijk een korte route naar blijvende verandering. Zo pak je immers de oorzaak aan, daar waar de oorzaak ligt, in je onderbewuste. Dit verklaart de snelle werking van PSYCH-K.

Video-uitleg van Bruce Lipton – schrijver, celbioloog en wetenschapper

Waarom en hoe werkt het?

PSYCH-K® werkt snel en effectief omdat de veranderingen op het niveau van het onderbewustzijn plaatsvinden. Dit is mogelijk dankzij de Hele-brein staat. De Hele-Brein staat wordt gecreëerd door het doen van technieken die PSYCH-K balansen worden genoemd.

De positieve, ondersteunende veranderingen worden vervolgens gemeten met spiertesten uit de kinesiologie. De resultaten zijn blijvend en vaak al direct voelbaar.

Door het toepassen van PSYCH-K® balansen worden de linker- en rechterhersenhelft met elkaar gesynchroniseerd. Zo kom je in de Hele-brein staat en ontstaat een ideale situatie, waarin het onderbewustzijn de nieuwe krachtgevende overtuiging opneemt en ongewenste stress of een innerlijk conflict elimineert. Dankzij de neuroplasticiteit van de hersenen ontstaat er zo direct een nieuwe situatie.

Hoe is PSYCH-K ontstaan?

De originator van PSYCH-K is Rob Williams. Hij heeft in 1988 het eerste PSYCH-K proces ontvangen van wat hij de ‘PSYCH-K gedachtenvorm’ noemt. Hij geeft aan de PSYCH-K methode te hebben ontvangen vanuit het Universum en hij heeft toen letterlijk de boodschap meegeschreven.

Als therapeut heeft hij vervolgens deze processen uitgeprobeerd en hij was verbluft met de resultaten die zijn cliënten plotseling behaalden. Het grote succes en de werkzaamheid van PSYCH-K schrijft hij toe aan het feit dat we in PSYCH-K gebruik maken van het gehele verruimde bewustzijn, inclusief de spirituele component, het hogere bewustzijn.

Hierna lezen:  Overtuigingen: belemmerende ombuigen in bekrachtigende

PSYCH-K heeft sindsdien steeds meer bekendheid gekregen en ondertussen worden de cursussen internationaal aangeboden.

PSYCH-K voorbeeld uit de praktijk

Een client kwam met de klacht: “Ik heb continue stress op mijn werk omdat ik mijn grenzen niet aangeef en omdat ik het moeilijk vind om nee te zeggen”.  Na een verdiepend gesprek zijn we overgegaan naar de PSYCH-K balansen en hebben we de volgende overtuigingen geïntegreerd:

  1. Ik ben goed genoeg zoals ik ben.
  2. Ik mag “nee” zeggen.
  3. Ik geef met gemak mijn grenzen aan.
  4. Ik ben tevreden over mijzelf, ook als anderen kritisch zijn.
  5. Mijn welzijn staat op nummer 1.
  6. Als anderen over mijn grenzen gaan, kom ik voor mijzelf op.
  7. Ik spreek makkelijk uit wat mij dwars zit.
  8. Ik blijf rustig als anderen veeleisend zijn.

Na een aantal dagen kreeg ik een enthousiast berichtje, waarin mijn client aangaf dat ze blij verrast was met hoe anders het nu gaat op haar werk en hoe vrij en krachtig ze zich nu voelt.

De effectieve resultaten van PSYCH-K hebben we te danken aan het niveau waarop het werkt, namelijk het onderbewuste.

Eigen ervaring met PSYCH-K

In mijn leven heb ik enorm veel baat gehad aan PSYCH-K. Ik heb o.a perfectionisme, faalangst, bewijsdrang en andere belemmerende patronen kunnen loslaten. Zo leef ik tegenwoordig steeds meer in het moment, geniet ik, maak ik me weinig zorgen, handel ik vanuit vertrouwen en is mijn spirituele ontwikkeling in een sneltreinvaart gegaan.

Ik gebruik deze methode nog steeds, bijna dagelijks. Niet alleen om belemmerende overtuigingen en stress te transformeren, maar ook om verlangens te manifesteren. Een overtuiging in je onderbewuste zorgt er namelijk voor dat de potentie vrijkomt om dit ook te realiseren in de wereld.

Hierna lezen:  Omdenken (362 Voorbeelden + Theorie!) Alle Quotes (Herkaderen)

We leven in een veronderstelling dat onze ‘mind’ ons leven en de situaties in ons leven beschrijft, maar dit is niet helemaal waar: onze ‘mind’ creëert namelijk onze ervaring en daarmee dus de situaties die wij meemaken… Met PSYCH-K wordt het steeds makkelijker om je leven on purpose te creëren, in plaats van steeds te moeten reageren op wat zich ‘voordoet’ in je leven.

Breng je onderbewuste en bewuste geest op één lijn, en manifesteer het leven dat je wilt!

Slotopmerking: waarom staan in dit artikel niet de stappen van de techniek?

Het is de wens van de ontwikkelaar van PSYCH-K, Rob Williams, dat de stappen van de techniek enkel in seminars en privé-coaching gedoceerd worden. Volgens hem kan het tekst-medium ervoor zorgen dat de kwaliteit van PSYCH-K achteruit gaat. In een-op-een-coaching en in live-trainingen kan de techniek integraal en correct overgedragen worden.

Verder lezen over PSYCH-K of een sessie plannen

Wil je meer over PSYCH-K of over mij lezen en een afspraak inplannen? Bezoek dan mijn website: www.stressfree.nl.

Bekijk deze bonuspagina…

Deze stof leerden we niet op school. Hierdoor voelen we vaak negativiteit en belemmeringen bij wat we willen bereiken. Daarom wil ik je iets laten zien. Klik hier om NLP te leren met behulp van video’s, mp3’s, demonstraties en scripts.

Tot slot hebben we nog gratis bronnen voor je:

Stel hier je vraag over dit artikel of geef een tip of compliment. En... sharing is caring!