Wat is sapioseksueel? Sapioseksualiteit heeft geen Wikipedia-artikel omdat het geen officiële maar ‘populaire term' is, maar in dit artikel krijg je een uitleg en lijst met kenmerken van sapioseksualiteit. Lees verder…

Betekenis van sapioseksueel: vallen op intelligentie

Gaan liefde en intelligentie voor jou samen? Dan is er een grote kans dat je sapioseksueel bent.

Voor sommigen gaat het er niet om wat je aan de buitenkant ziet, maar ze vinden hun partner op basis van hun intelligentie en hun mindset. Een sapioseksueel is iemand die zich fysiek en mentaal voelt aangetrokken tot slimme mensen. Sapioseksuelen worden opgewonden door intelligentie.

Hoewel de meeste mensen intelligentie beschouwen als één van de aspecten die helpt bij het vinden van een partner, vindt de groep die het vaakst wordt aangeduid als Sapioseksuelen, intelligentie het belangrijkste punt van seksuele- en zielsverbinding. Intelligentie is voor deze groep niet alleen een bonus, het is een noodzaak.

De term sapioseksueel is vrij nieuw. De verwachting is dat het pas in de jaren 20 van de 21e eeuw een plekje gaat krijgen in de woordenboeken. Wel wordt de term al langzaam geïntroduceerd in de popcultuur.

Hier zijn 10 tekenen dat je een Sapioseksueel bent (kenmerken)

Laten we naar de kenmerken en tekenen van sapioseksualiteit gaan kijken:

1 – Intelligentie en een diepgaand gesprek inspireert je en windt je op

Hoewel de meeste mensen houden van zo nu en dan een geweldig gesprek, heb jij het dagelijks nodig van de persoon die je als partner kiest. De gespreksonderwerpen van de Openhartig-kaarten zijn hier een goed voorbeeld van: interessante en prikkelende filosofische vragen, maar ook reflectieve vragen over jezelf en anderen. Sapioseksuelen lusten er pap van.

Hierna lezen:  Beste Datingsites Voor Hoger Opgeleiden Vergelijken

2 – Je zou veel liever iemand ontmoeten in een boekhandel dan in een bar

Je gaat niet naar bars om mensen te ontmoeten. Er is niets aantrekkelijk aan het schreeuwen van je naam tegen iemand die je drie minuten geleden op de dansvloer hebt ontmoet. In plaats daarvan zou je droom-ontmoeting plaats moeten vinden in een boekhandel of bij een documentairevertoning. Voor jou is dit de plek waar je een intellectuele tegenhanger vindt.

3 – Het gaat je niet alleen maar om de boekenwurmen en nerds

Hoewel de meesten zouden denken dat het zich aangetrokken voelen tot intelligentie in anderen verwijst naar hun kennis van onderwerpen die tastbaar zijn, is dat niet het enige soort intelligentie dat jou naar iemand toe trekt. In plaats daarvan vind je ook emotionele intelligentie en zelfbewustzijn ongelooflijk sexy. Je houdt ervan als iemand in harmonie is met zijn gevoelens. Dat soort volwassenheid vind je verleidelijk.

4 – De fysieke aantrekkingskracht is groot, maar het gesprek is beter

Ja, je moet je fysiek tot iemand aangetrokken worden om bij hem of haar te zijn als partner. Maar als ze gewoon alleen maar een mooi gezicht hebben, raak je snel verveeld. Voor jou is het gesprek de sleutel. En het maakt niet uit hoe aantrekkelijk iemand is, als de ander zich totaal niet kan verdiepen in kennis, is de ander niet de moeite waard.

5 – Hoe meer je iemand leert kennen, hoe meer je je je aangetrokken voelt tot hem of haar

Terwijl de meeste mensen zichzelf vaak meteen geboeid zien raken door andere mensen, ontdek jij altijd een diamant in de ruwe persoon in de kamer die in de eerste instantie niet zo interessant lijkt. Je wilt meer en meer graven in wie die persoon is en langzaam de intelligentie van de ander ontdekken.

6 – Je vindt small talk maar vervelend

Je voelt je fysiek ongemakkelijk als iemand geen diepgaand gesprek met je kan voeren. Small talk is een beetje een nachtmerrie voor je. Je blijft liever in stilte dan dat je een reactie moet geven op iemands commentaar op het weer. Je bewondert degenen die hun intelligentie gebruiken om gesprekken te voeren, ideeën uit te diepen en vragen te stellen die de spreekpunten voeden.

7 – Je bent een ongelooflijk goede luisteraar

Je houdt ervan als mensen je dingen kunnen leren en dit heeft ertoe geleid dat je je luistervaardigheden hebt aangescherpt. Je bewondert wanneer degenen om wie je geeft, in staat zijn om verder te gaan vertellen over iets wat ze geleerd hebben, of iets wat ze fascinerend vinden. Je hebt er geen probleem mee om urenlang stil te zitten en naar ze te luisteren.

Hierna lezen:  Beste Datingsites Voor Hoger Opgeleiden Vergelijken

8 – Domheid, grofheid en kinderachtige humor is een turnoff voor je

Mensen met over de top-gebaren, -agressie en -humor kun je niet uitstaan. Je hebt geen tolerantie voor mannen of vrouwen die ‘simpel' zijn en die gemakkelijk te ontrafelen zijn. Je vindt het aantrekkelijk als iemand moeilijke situaties kan oplossen met nuchterheid en verstand. Je bewondert degenen die hun gevoelens kunnen rationaliseren, en die niet ontploffen of van de hendel vliegen wanneer er iets misgaat.

9 – Je graaft dieper in de mens

Als er niet veel onder de oppervlakte is, raak je verveeld en ongeïnteresseerd. Je kunt je niet eens voorstellen dat je de rest van je leven met zo'n persoon samen bent. Je hunkert naar intelligentie. Voor jou is het spannend en het heeft voorrang boven uiterlijk, wat iemand doet voor de kost of hoeveel geld hij/zij heeft.

10 – Je houdt van debatteren

Als iemand je uitdaagt tot een debat, word je tot die persoon aangetrokken op een dieper niveau. In de ander ontdek je een tegenhanger die altijd je geest zal uitbreiden en die er niet voor terugschrikt om zijn/haar kennis te gebruiken om je te testen of te verleiden. Je vindt dit soort mensen ook niet koppig of pretentieus. Je bewondert hun gretigheid en hun dorst naar slimme gesprekken.

Praktisch boek voor sapioseksuelen: vaak interesse in zelfontwikkeling

Vond je dit een zinvol artikel? En wist je dat sapioseksuelen bijna altijd iets met persoonlijke ontwikkeling doen? Dan wijs ik je tot slot graag op het inspirerende NLP Doe-Boek, zodat we de verschillende zelfontwikkeling-technieken ook samen in de praktijk gaan brengen. Hierin zitten meer dan 100 verschillende tools, tips en technieken vanuit NLP, waaronder bruikbare challenges om met mindset en communicatie aan de slag te gaan. Zo leer je ook meteen hoe je met sapioseksuelen kunt communiceren… en zelfs flirten. Bekijk het NLP Doe-Boek hier >>

Op jouw geluk!