Wat vinden we van de Senang School van Broer Rasta Senang? Biedt het daadwerkelijk inhoudelijke en zinvolle lessen of is het meer spirituele gebakken lucht? Wij hebben in het bijzonder gelet op de ‘echtheid' van de Senang School: kun je er echt iets mee of wordt er maar met spirituele kreten gestrooid zoals ‘rust', ‘balans' en ‘gratitude'? Lees verder voor onze review en ervaringen

Review: jezelf persoonlijk ontwikkelen en energetisch verrijken met de Senang School

We komen allemaal wel eens wat energie te kort of voelen dat mensen ons leegzuigen. Dat ligt niet altijd aan het seizoen of het voedsel dat je eet. Soms voel je gewoon dat alles wat “buiten” je is – en dat kan een plek zijn, maar ook mensen – te veel of te hard binnenkomt. Je kunt je dan maar beter hiertegen leren beschermen, want je bent niet van plan om als kluizenaar door het leven te gaan.

Mijn persoonlijke zoektocht naar balans

Eind 2018 voelde ik dat ik aan het eind van de dag onvoldoende energie over had ten opzichte van een aantal maanden daarvoor. Hierdoor ging ik bewust op zoek naar wat me kon helpen. Er zijn vele mogelijkheden, maar bijna allemaal kosten dezen nog meer energie en die had ik al zo weinig.

Toen kwam ik de website van Senang tegen en de woorden die er geschreven stonden raakten me diep. Ik wist niet zeker of ik aan alle aspecten van de masterclass iets had, maar ik wist wel dat ik iets moest doen om me weer energiek te voelen. Daarom besloot ik eerst de gratis training te proberen en af te tasten wat ik aan Senang zou hebben.

Wat me verraste was de hoeveelheid energie en input die ik kreeg om weer met de volle 100% – en misschien nog wel iets meer – aan de slag te gaan. De bronnen die aangereikt worden, geven weer mogelijkheden om de weg terug naar jezelf te vinden, zonder dat je hiervoor elke week naar allerlei therapeuten hoeft.

Wie zijn wij en waarom reviewen we Senang?

Vanuit eigen ervaringen was er nieuwsgierigheid ontstaan naar Senang. Ik voelde van binnen dat wat er beschreven stond bij de masterclass me verder zou kunnen helpen. Alleen van het lezen van de website kreeg ik al weer wat energie. Uiteindelijk moet je het toch allemaal zelf doen in het leven en het aanbod van Senang kwam ik dan ook op precies het juiste moment tegen.

Waarom je altijd kritisch moet blijven bij trainingen over persoonlijke ontwikkeling

Als mens zijn we gevoelig voor hoe iets verpakt is, maar hoe iets in de markt gezet wordt, zegt niet per definitie iets over de kwaliteit van een product. Hoe mooier het gebracht wordt, hoe sneller we er voor vallen. Toch moet je de kenmerken iets verder verkennen en ervaringen van anderen kunnen checken, voordat je een definitieve beslissing neemt.

Het mooie van reviews is dat je over echte ervaringen kunt lezen, zonder dat je in je eigen netwerk hoeft te gaan navragen. Sommige trainingen houd je immers veel liever voor jezelf en pas als het gewenste effect er is, ben je klaar om je vaardigheden met de rest van de wereld te delen.

Spiritualiteit? Wat een zweverig gedoe!

Het woord spiritualiteit heeft voor veel mensen een vreemde lading gekregen, alsof je er geen tijd voor mag vrijmaken en geen geld aan mag uitgeven. Een boek over spirituele ontwikkeling bestellen durven we nog wel, maar daar houdt het dan ook snel op.

Wanneer je de plek waar je geboren bent even los kunt laten en richten het Oosten gaat, is spiritualiteit iets heel gewoons. Yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie zijn daar aan de orde van de dag. Mensen lijken daar in ieder geval een stuk gelukkiger en veel blijer met zichzelf. Dat wil je ook ervaren.

Jezelf weer in balans brengen kan op verschillende manieren en het is vooral zaak te ontdekken waar je behoefte aan hebt. Eet je ongezond? Beweeg je te weinig? Zit je even zonder werk? Dan is het misschien slimmer om eerst die zaken aan te pakken, want ze brengen ook ritme in je leven.

Zijn al die zaken al in orde en merk je nog steeds ergens een gebrek aan energie of heb je spirituele ervaringen waar je maar moeilijk met je eigen vriendenkring over kunt praten? Dan kan een gerichte training juist wel heel nuttig zijn. Alles op het juiste moment en op jouw eigen initiatief.

Wat belooft de Senang School en heb je er wel echt iets aan?

 • Het belooft dat je je spirituele gaven zult ontdekken om anderen te helen. Het lijkt mij dat iedereen eerst maar eens bij zichzelf aan het werk moet gaan, voordat er op anderen geoefend wordt. We zijn zo druk bezig om andere te helpen, dat we vergeten dat wijzelf of in ons eigen gezin eerst tijd en aandacht vraagt.
 • Het belooft onzichtbare zaken (energie, Heilig licht, kleuren) in ons leven “zichtbaar” te maken, zodat je het echt kunt voelen. Voor de meeste mensen is dit al te veel abracadabra. Je moet van goede huizen komen om dit waar te maken.
 • Het belooft diverse stappenplannen die allemaal bijdragen aan meer energie en balans, maar kun je dit wel in je eentje, thuis, zonder begeleiding? Moet je niet toch eerst naar de huisarts en een verwijsbrief krijgen voor ander soort hulp?

Criteria waar we de Senang School op beoordeeld hebben

Wat wij belangrijk vinden, is dat je het effect voelt van de tijd die je in deze online training of masterclass gaat steken. Het gaat niet eens zozeer om het geld, maar juist om wat het je concreet oplevert. Wat niet mag ontbreken:

 • Een nulmeting waardoor je weet wat je nodig hebt en of de cursus daar ook aan zal beantwoorden.
 • Specifieke trainingsonderdelen die bijdragen aan het creëren van een positieve spiraal voor de deelnemer die zich spiritueel wil ontwikkelen.
 • Extra ondersteuning (voor wie het nodig heeft) tijdens de cursus.
 • Bepaalde garanties voor wie zich binnen een redelijke termijn niet kan vinden in de inhoud of aanpak van de training.

Hoe hebben wij de Senang School getest?

Allereerst is de online workshop doorlopen om een idee te krijgen van de cursus en hoe deze begeleid wordt. Je hebt toch een klik nodig met de materie en de begeleider. Als je je grondig irriteert aan een stem of hoe iets gebracht wordt, haak je al snel af en daarom alleen al zou je altijd gebruik moeten maken van het gratis aanbod dat er is.

Vervolgens hebben we de masterclass aangeschaft. De 7 weken waren razendsnel voorbij en doordat je elke dag geprikkeld wordt met een nieuwe video, ben je er veel bewuster mee bezig dan wanneer je bijvoorbeeld eens in de drie weken een training hebt.

De Senang School in het kort

Broer Rasta Senang is de spiritueel leider van de Senang School. Door zijn eigen, pijnlijke ervaringen heeft hij al op jonge leeftijd geleerd hoe je je als mens kunt ontwikkelen en hoe je zelf uit een diep dal kunt komen. Al het geleerde wil hij nou overdragen aan iedereen die het maar wil horen en er behoefte aan heeft.

Hij doet dit via de Senang School en naast de gratis training kun je ook de masterclass volgen of 1-op-1 sessies boeken. Wie na zijn ervaring met de Senang School de smaak te pakken heeft en voor zichzelf een toekomst als spiritueel heler ziet, kan ook nog een opleidingstraject volgen.

Informatie over de drijvende kracht achter de Senang School

Voor Broer Rasta Senang draait alles in het leven om je goed voelen. Hapert het ergens of ontbreekt er iets? Dan doe je daar wat aan. Hij gelooft dat je niet voor alles naar hulpinstanties hoeft, maar dat je ook zelf je eigen potentie kunt ontdekken en ontwikkelen. Volgens ons is dat de basis van een goede trainer. Hij reikt je alle handvatten aan om die persoonlijke ontdekkingsreis mogelijk te maken, daarna moet je het zelf doen.

Hoe ziet de masterclass er dan uit?

De masterclass bestaat uit een cursus van in totaal zeven weken, waarbij je elke dag een video ontvangt. In elk van de video’s komt een onderwerp aan bod dat je weer op het juiste spirituele pad brengt. De masterclass is voor de rest van je leven toegankelijk, waardoor je de stof altijd weer opnieuw kunt bekijken en beluisteren.

Daarnaast heb je gedurende een heel jaar toegang tot de ledenomgeving. Bij deze Senang Studenten Community vind je mensen die dezelfde ontdekkingsreis aan het maken zijn, al zal niet iedereen op hetzelfde moment op hetzelfde niveau zitten. Dat is meteen het mooie, want je zult bij je medestudenten merken dat de een veel verder is dan de ander.

Ook krijg je de Senang Muziek Playlist en dit voorkomt dat je uren op YouTube moet gaan zitten snuffelen naar de beste muziek voor de stemming die je wilt creëren. Geen vervelende reclames of geluid dat ineens harder of zachter gaat. Alle muziek is speciaal voorbereid, zodat je die naar gelang je behoefte kunt beluisteren.

Onze ervaringen: welke resultaten hebben we met de Senang masterclass bereikt?

Wat direct opviel was de kalmte en rust die uitstraalde van elke boodschap in de video’s. Hierdoor voelde je zelf ook meteen een soort golf van positiviteit over je heengaan. Om de stof goed tot me door te laten dringen, had ik bewust op vaste tijden een moment ingepland voor de video’s. Telefoon uit, geen andere afspraken en een ruimte waar ik me echt kon focussen.

Dit heeft geholpen om alles wat behandeld werd goed binnen te laten komen. Ik besloot dat dat moment echt voor mezelf en mijn persoonlijke ontwikkeling was en dat voelde zo goed. Het waren momenten van zelfreflectie die niet altijd makkelijk waren. Het ego wil toch altijd de baas zijn en daar doorheen komen is niet altijd makkelijk. Dat zal het waarschijnlijk ook nooit worden.

Maar daarom zijn er alle tools, de wijze woorden en levenslessen die gebundeld zijn in de masterclass. Je voelt je een rijker mens en zelfs als je helemaal niet van plan bent om anderen in je omgeving te behandelen, is dit iets moois voor jou en voor niemand anders. Dat is waar je het op zijn minst voor doet.

Wat zijn de kosten?

De waarde van de Senang-training is 2752 euro. De prijs waarvoor het normaal aangeboden wordt, is 777 euro. Op dit moment is er een aanbieding, waardoor je maar 377 euro voor de cursus betaalt als je in een keer het bedrag overboekt. Kun je geen 377 euro ineens missen? Dan is gespreid betalen mogelijk. Je betaalt dan drie termijnen van ieder 147 euro en bent dan in totaal 441 euro kwijt.

Is het aanbod van de Senang School het geld waard?

Elke cent die je aan je eigen groei durft uit te geven is goed besteed. Het maakt niet uit of je een cursus voetreflexmassage volgt, een intensieve mindfulnesstraining gaat doen of bij Senang een workshop of masterclass doet, zolang jij er zelf maar een fijnere innerlijke wereld van krijgt. Zelfs als een cursus een keer niet bevalt, leer je er nog van en kun je aan je persoonlijke ontwikkeling weer opnieuw richting geven.

Wat vinden wij van de Senang School masterclass?

Vooral de video’s zijn heel erg waardevol en leerzaam. Het effect is dat je direct met de besproken materie aan de slag kunt gaan, waardoor je ook vanaf dat moment de resultaten zult voelen. Daar doe je het uiteindelijk toch voor.

De playlist zal niet voor iedereen evenveel toegevoegde waarde hebben, maar als je wel om de muziek verlegen zit, is het altijd handig. Het is dan fijn om de rust van de klanken te ervaren op juist op het moment dat je het nodig hebt, zoals bijvoorbeeld na een stressvolle vergadering of drukke dag met de kinderen.

De community hebben we als wisselend ervaren en dat is vooral omdat je hier toch ook mensen tegenkomt die naar iets specifieks op zoek zijn. Als je al weinig energie hebt, kunnen andere leden – zonder zich hiervan bewust te zijn – nog meer van je vragen, terwijl je eigenlijk juist een positieve balans voor elkaar wilt krijgen.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Senang School?

Voordelen

 • Je kunt direct na het betalen van de masterclass aan de slag.
 • Je hebt een cursus van 7 weken die te overzien is, waarbij je dagelijks inspiratie opdoet om jezelf te verrijken. De cursus blijft altijd toegankelijk.
 • Je leert van iemand die zelf ervaring heeft met energie, chakra’s, aura en andere spirituele elementen.
 • De stappenplannen zijn concreet en geven je houvast om je eigen ontwikkelpad vorm te geven.

Nadelen

 • Je dient binnen een week te bepalen of je door gaat met de masterclass, of aanspraak wilt maken op de “niet goed, geld terug” garantie. Dit is een vrij korte periode, want er volgen nog 6 weken met inhoud.
 • De community en muziek is niet voor iedereen even waardevol, terwijl je daar natuurlijk wel voor betaalt bij aanschaf van de training.

Onze score voor de Senang masterclass

Wij raden de masterclass aan vanwege de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Nog geen 400 euro voor een cursus van 7 weken waarbij je elke dag content krijgt, valt reuze mee. Daarnaast merken steeds meer mensen dat ze tegen dezelfde problemen blijven aanlopen, waardoor ze merken dat de traditionele aanpak niet meer effectief blijkt te zijn.

Verder kun je zodra je hebt besloten om de masterclass te volgen, direct na betaling de eerste video bekijken. Dit geeft een boost aan de start van het traject, waardoor je je voor de volle 100% kunt focussen op de inhoud en de toepassing ervan.

Ondanks dat de community en playlist niet voor iedereen iets bijdraagt aan de echte inhoud van de training, maakt het het pakket wel compleet. Er blijkt een grote behoefte te zijn aan een gevoel van saamhorigheid en dat is precies wat je bij de overige leden kunt constateren.

Waarom zou je niet gewoon alles gratis opzoeken via internet?

Natuurlijk wordt tegenwoordig veel kennis – al dan niet gratis – gedeeld via internet. Het probleem is dan echter, dat er nooit een samenhang is tussen de verschillende spirituele onderdelen. Die samenhang moet je dan zelf zien aan te brengen. Als je niet weet waar je het moet zoeken, wordt dat een flink karwei. Het kan er zelfs voor zorgen dat je prioriteit aan een gevorderd onderdeel geeft, terwijl je de basis nog niet onder de knie hebt.

Waarom dan toch de Senang School een kans geven?

Hier vind je alles voor je spirituele groei op een plek, geordend en wel. Je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar relevante informatie, want elke dag krijg je een nieuwe video aangeboden binnen het programma. Dit betekent – als de stof je natuurlijk aantrekt – dat je ook geen uitstelgedrag gaat vertonen.

Persoonlijke ontwikkeling is namelijk al gauw iets dat naar de achtergrond verdwijnt. Er zijn altijd dringendere zaken, waardoor je zelfs iets dat je voor jezelf in je agenda had gezet, toch weer vooruit schuift. De dagelijkse herinnering met de informatie van die dag zijn een flinke steun in de rug om echt door te zetten, ook als het even tegenzit.

Voor wie is de masterclass of workshop van de Senang School geschikt?

Iedereen die zich aangetrokken voelt tot woorden als “energie, aura, chakra, balans, spiritualiteit”, kan baat hebben bij de workshop of training. Als je nieuwsgierigheid gewekt is, is dat de eerste stap in de goede richting om je balans te herstellen. Ontdek je je speciale gave? Dan kun je je vaardigheden ook nog met je omgeving willen delen door healing sessies aan te bieden.

Wat moet je kunnen om van het aanbod van de Senang School gebruik te maken?

Je hoeft geen hoog IQ te hebben of een lege agenda te regelen. De stof is geschikt voor iedereen die (weer) in contact met zichzelf wil komen en balans in zijn persoonlijke leven wil aanbrengen. Door de dagelijkse input die je krijgt, kun je er op elk moment mee starten.

Stappenplan voor je persoonlijke ontwikkeling

Bekijk je behoeften eerst grondig, voordat je allerlei activiteiten of trainingen boekt. Bij de juiste keuze is het het geld waard, maar je moet niet als een wilde maar van alles uitproberen en een fortuin uitgeven om erachter te komen dat het jou niet verder helpt.

Bedenk dat er meerdere facetten in je leven kunnen zijn waar het je aan iets ontbreekt. Je kunt op sociaal, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel vlak iets te kort komen. Als je leefstijl om aandacht schreeuwt, of je relaties niet lopen zoals je wilt, kan dat eerder aangepakt worden, dan je spirituele drang naar groei.

Weet je na je check dat spirituele groei wel aan de top van je wensenlijstje staat? Dan wordt het tijd om na te denken over wat en in welke vorm je wilt leren. Online leren is niet voor iedereen weggelegd, want je hebt er wel bepaalde discipline voor nodig. Ook de inhoud kan per cursus of aanbieder verschillen. Een vergelijkingsonderzoek kan je dan op weg helpen.

Hoe ging het er vroeger aan toe als je je spiritueel wilde ontwikkelen?

Vroeger sprak men nauwelijks over spiritualiteit. Je had het geloof en dat was voor velen al moeilijk te verklaren, laat staan dat je het over energiebanen in het lichaam hebt of kleuren waarmee je kunt zuiveren. Als je al interesse in spirituele zaken durfde te tonen, kwam je vaak in aparte boekenzaakjes terecht die zich hierin hadden gespecialiseerd.

Tegenwoordig is spiritualiteit geen vies woord meer en iedereen die gelukkiger wil worden of meer tevreden met zichzelf wil zijn, kan ermee uit de voeten.

Ervaringen van anderen met de Senang School

 • Betrouwbarereviews.nl is zeer te spreken over de masterclass, omdat je meer energie zult ervaren en meer plezier.  
 • Vrolijkyoga.nl is ook positief over de Senang School en hun aanbod, vooral om van een mooier en vrolijker leven te kunnen gaan genieten.
 • Superreviews.nl geeft aan verlichting te ervaren na de masterclass. Wel wordt eerlijk gezegd dat iemand die nooit problemen in het leven ervaart waarschijnlijk niet snel de cursus zal gaan doen.
 • Reviewplek.nl geeft vijf van vijf sterren vanwege het positieve effect dat de cursus op zijn leven heeft gehad.
 • Steffietimmermeester.nl is blij met de masterclass vanwege de rust van de inhoud en het gebruiksgemak van de digitale omgeving.

Garantie

Indien je binnen 7 dagen er achter komt dat de cursus toch niet aan je verwachtingen voldoet, kun je dit aangeven en je cursusgeld terug krijgen. Dit betekent dat je geen enkel risico loopt en je geld nooit verkeerd besteed is.

Kortingscode

Op dit moment is de cursus voor het bedrag van 377 euro te koop, maar je weet niet wanneer de cursusprijs weer terug naar het normale bedrag zal gaan. Ben je er toch al over uit dat je training wilt gaan doen, twijfel dan niet te lang.

Gratis beginnen

Wil je niet meteen de Senang Masterclass kopen, maar eerst eens ervaren of het voor jou het gewenste effect kan hebben? Dan is er de gratis live online workshop van Senang. In een korte training leer je hoe je jezelf meer in balans kunt brengen, maar ook hoe je je helende krachten op anderen zou kunnen toepassen. Je kunt kiezen uit meerdere dagen en tijdstippen, zowel in de ochtend als avond.

Conclusie: Senang masterclass wel of niet kopen?

De strekking van deze review is wel duidelijk: onze keuze is op deze masterclass gevallen vanwege zijn toepasbaarheid als het gaat om spirituele groei. Ons onderzoek toont aan dat het effect op je leven en de prijs die je voor de cursus betaalt, prima in balans zijn.

Op jouw geluk!

Gerelateerd: lees verder...