Wat is de SMMB Masterclass en is deze hele operatie wel deugdelijk? Boyd Hoek heeft een ‘word snel succesvol'-businessmodel samengesteld voor het starten van je eigen SMMB. Moet je zijn SMMB Masterclass volgen en net als hem ‘financiële vrijheid' behalen? Of is het lulkoek? Omdat ons publiek vrijheid nastreeft, besloten we de SMMB Masterclass aan te schaffen om het te beoordelen. Lees verder…

Onze belangrijkste boodschap: volg de gratis training zodat je de methode leert

De volledige training hebben we doorlopen en gaan we hier bespreken, maar we raden je in ieder geval aan om de gratis training te volgen. De kern van een SMMB kun je vatten in drie onderdelen:

  • Advertenties leren maken.
  • Funnels aansluiten aan die advertenties.
  • Het bovenstaande als dienst verkopen aan bedrijven.

Alles leer je al in deze gratis training.

Wat is de SMMB Masterclass?

de modules van de smmb masterclass

Met de SMMB Masterclass – die is samengesteld door Boyd Hoek – leer je hoe je een succesvolle SMMB, oftewel een Social Media Marketing Bureau start.

Een Social Media Marketing Bureau is een onderneming die de advertenties van bedrijven samenstelt en deze op de diverse social media platforms plaatst. Vervolgens worden deze advertenties door de SMMB up to date gehouden en gemanaged. Boyd Hoek heeft met het succes van zijn eigen SMMB bewezen dat hij over een succesformule beschikt.

Wacht even, dan heeft de SMMB Masterclass toch niks te maken met ‘passief' en ‘financieel vrij'?

Tot nu toe nog niet, maar de ware magie komt bij het uitbesteden. Een succesvolle SMMB stelt je in staat een passief inkomen te verwerven waarmee je financiële vrijheid bereikt. Dit komt doordat je jouw SMMB leert op te schalen.

Terwijl je opschaalt, ga je steeds meer taken uitbesteden. Ondertussen heb jij alle zeggenschap over de mensen met wie jij samenwerkt en de prijs die jij vraagt voor jouw diensten.

Laten we beginnen met die – ja, we zeggen het gewoon – verschrikkelijke reclames van de SMMB Masterclass

Clichématiger dan de reclames van Boyd Hoek is bijna niet mogelijk. We hebben de huge villa, we hebben het goedkope Bali, we hebben het zwembad en de ‘escape 9 to 5‘-kreten.

Als je dat allemaal bij elkaar neemt, dan is het simpelweg verschrikkelijk. Vinden we dat erg? Niet per se, want een beetje humor en motivatie kan geen kwaad. Het gaf ons in ieder geval wel adrenaline om er vol voor te gaan.

Hilarisch dat Boyd Hoek in Egbert Reacting verscheen, maar werkt het business model?

Natuurlijk zijn de reclames van Boyd Hoek zwaar overdreven en kunnen we er goed om lachen – ook met Egbert – maar wie lacht er uiteindelijk als laatste? Dat hangt af van de kwaliteit van het business model.

Het succes van de SMMB masterclass – en het SMMB-businessmodel – staat of valt met jouw vermogen om kwaliteit te leveren. Ben je goed in wat je doet? Dan kun je veel geld verdienen met de kennis en vaardigheden die je met deze masterclass opdoet.

Adverteren op social media is voor veel bedrijven erg belangrijk geworden en er wordt dan ook veel geld uitgegeven voor goede social media marketing. Wie binnen dit werkveld goede kwaliteit aflevert, kan een hoge prijs vragen voor zijn diensten.

Als je jouw talent voor online marketing combineert met de salestechnieken uit de SMMB Masterclass ben je in staat om een autoriteit te worden binnen jouw werkgebied.

Hoe ziet de SMMB Masterclass eruit?

hoe ziet de smmb masterclass eruit

De SMMB Masterclass bestaat uit zes modules verdeeld over zes weken. Je hoeft de masterclass echter niet binnen zes weken te voltooien, je mag er net zo lang over doen als je zelf wilt. Sommige modules kosten relatief veel tijd waardoor je waarschijnlijk langer over de masterclass zult doen dan zes weken, zeker wanneer je de masterclass combineert met andere activiteiten. Je kunt dus zelf je tempo bepalen.

Wil je de masterclass in minder dan zes weken doorlopen? Ook dat is mogelijk. Het is echter aan te raden om minstens een week aan elke module te besteden zodat de kennis en vaardigheden die je leert de tijd krijgen om te landen. Om de masterclass succesvol af te sluiten is het belangrijk om je kennis en vaardigheden direct in praktijk te brengen.

Module 1: De fundering leggen

De eerste module vormt de inleiding van de masterclass. Boyd Hoek zet hierin de essentie van de masterclass uiteen in vier video’s. Je leert meer over het businessmodel en wat voor resultaat je van dit model mag verwachten. Daarnaast leer je diverse aspecten over de markt en hoe social media marketing daarin een rol speelt. De video’s van Hoek zorgen ervoor dat je zin krijgt om te starten met de rest van de masterclass. Het is daarmee een goed begin dat smaakt naar meer.

Module 2: Resultaten behalen

In de tweede module worden diverse aspecten van social media marketing en manieren om jouw taken te automatiseren besproken. Je leert alles over ads, funnels en handige tools. Deze module omvat drie video’s van in totaal meer dan vijf uur. Hoek brengt de theorie niet droog, maar laat direct praktijkvoorbeelden zien. Zo neemt hij je mee in de marketingstrategieën voor een aantal verschillende ondernemingen. Je kunt de theorie direct in praktijk brengen binnen je eigen onderneming. De tweede module vraagt veel tijd voor het bekijken van de video’s en het in de praktijk brengen van de theorie.

Module 3: De eerste klant

Module drie bestaat uit twee video’s waarin Hoek meer vertelt over het veroveren van je eerste klant. Bovendien bespreekt hij hoe je na kunt gaan of jij alles uit jezelf haalt om van je bedrijf een succes te maken. In deze derde week ga je dus echt aan de slag met de eerste stappen naar je eigen SMMB. Deze module kost minder tijd qua theorie, maar je gaat meer aan het werk in de praktijk.

Module 4: Sales

In de vierde week volgt de module die de meeste ondernemers als de moeilijkste ervaren. Hoek deelt in deze module een succesformule voor het realiseren van meetings met de potentiële klant. Opvallend is dat je de mogelijkheid wordt geboden om sales calls van Hoek te beluisteren. Dit is zeer leerzaam. Hoek vertelt ook het een en ander over de aanpak van de meeting die op zo’n gesprek volgt en geeft advies over het binnenhalen van de klant.

Module 5: Systemen en processen

Module 1 t/m 5 gaan voornamelijk over het opzetten van je onderneming en het binnenhalen van de klant. De rest van de masterclass ligt de focus op het optimaliseren van je SMMB. Met module vijf breng je jouw bedrijf naar the next level. Hoek introduceert diverse systemen die je administratieve taken uit handen nemen. Bovendien leer je hoe je waardevol kunt blijven voor de klant. Het binnenhalen van de klant is immers pas het begin van de samenwerking en het is zaak om daarin te (blijven) investeren.

Module 6: Passief maken en opschalen

Tot slot leer je hoe jij passief geld kunt gaan verdienen met jouw SMMB. Een belangrijk onderdeel is het aantrekken van freelancers die kwalitatief bij kunnen dragen aan jouw online business. Door het aantrekken van freelancers besteed je steeds meer taken uit. Tegelijkertijd kun jij je bedrijf verder opschalen. Hoek zet in een laatste video uiteen hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Bonusmateriaal en andere extra’s

hoe ziet de smmb masterclass eruit

Ten eerste krijg je in week zeven de beschikking over extra opnames. Je krijgt ook kant-en-klaar materiaal dat je aan kunt passen naar je eigen onderneming. Denk daarbij aan ads, contracten en kant-en-klare funnels. Hiermee bespaar je jezelf veel tijd. Je krijgt ook de beschikking over de sales scripts van Hoek waarmee je gerichte salesgesprekken kunt voeren.

Daarnaast krijg je toegang tot de Mastermind Groep, een besloten groep op Facebook waar je in contact kunt komen met andere cursisten. Tot slot kun je ook deelnemen aan een wekelijkse Q&A met Hoek.

Hoe ziet zo'n coaching call eruit?

Voor wie is de masterclass geschikt?

Als we eerlijk zijn is de masterclass niet voor iedereen geschikt. Je moet wel gemotiveerd zijn om hard te werken. Zeker in het begin zal je veel uren moeten maken om klanten binnen te halen, social media marketing voor de bedrijven uit te voeren et cetera.

Er zal de nodige tijd overheen gaan voordat je passief geld kunt verdienen. Bovendien moet je goed zijn in het creëren van waardevolle ads, leadpages en salespages, want je zult niet direct in staat zijn deze taak uit te besteden aan freelancers.

Voordelen van de SMMB Masterclass

Het grootste voordeel van deze masterclass is dat je gegarandeerd succes zult boeken als je de lessen van Hoek goed volgt en vervolgens kwaliteitswerk aflevert aan de klant. Je kunt veel (passief) geld verdienen met een SMMB.

Het lesmateriaal is tijdloos – en wordt continu geüpdatet – waardoor je niet afhankelijk bent van tijdelijke trends om succes te behalen. Verandert er iets ingrijpend? Als cursist kun je altijd beschikken over updates.

Bovendien kent de masterclass een logische opbouw en kun je de theorie al vanaf de eerste module in praktijk brengen. Tot slot kent de masterclass ook een uitstekende support zodat je er nooit alleen voor staat als je er even niet uit komt.

Volg de gratis training: die bevat genoeg SMMB Masterclass-kennis

Het business model is logisch: bedrijven betalen nou eenmaal graag voor goede advertenties die voor nieuwe leads en klanten zorgen. Leer er dus zeker wat over!

Op jouw vrijheid!

Gerelateerd: lees verder...