Teachable staat bekend als de go-to-software om jouw eigen online trainingen mee te maken, maar vinden wij dat ook? Is Teachable een goed programma voor Nederlanders die een online training willen maken? Lees verder voor onze review

Wat is Teachable? Online cursus-platform om je eigen online academie te bouwen

Teachable Inc is een online-leren-platform waarmee je je eigen online videocursus kunt maken. Deze software is voor mensen die geen technische kennis en/of programmeringsvaardigheden hebben. Teachable bevat namelijk allerlei eenvoudige en gebruiksvriendelijke functionaliteiten om er een complete online school van te maken.

Wij hebben Teachable gebruikt voor onze online trainingen. Jij kunt deze software ook zelf ervaren door hier een altijd-gratis account te maken.

Waarom een eigen online training? Verdienen met je hobby of niet meer 100 keer voor groepen hoeven staan

Waarom zou je je eigen online training maken? Omdat het steeds meer geaccepteerd wordt en omdat een online training gewoon veel tijd bespaart voor coaches en trainers.

Daarnaast is het een lucratieve onderneming. Een eigen online academie is niet alleen een manier om van je hobby je werk te maken of om een deel van je werk te automatiseren zodat je niet steeds meer je kostbare tijd hoeft te besteden aan het voor de klas staan… Het levert namelijk ook nog eens serieus geld op.

Wat vonden we goed aan Teachable?

 • Je kunt bij Teachable een gratis account maken waarmee je je training direct kunt maken – en van dat account kun je ook altijd gratis gebruik van blijven maken.
 • De prijzen van de betaalde accounts zijn veel coulanter dan de meest bekende concurrent van Teachable: Kajabi. De prijzen zijn tot wel 4 keer goedkoper, terwijl je precies hetzelfde ermee kunt doen.
 • Teachable heeft indrukwekkende functies die gewoon makkelijk te vinden en aan te passen zijn. Zo kun je je eigen online leeromgeving in je eigen huisstijl inrichten met je eigen kleuren, logo en stijl.
 • Teachable legt je geen flauwe limieten op, bijvoorbeeld op het aantal cursussen dat je mag maken of het aantal studenten dat je mag toelaten.
 • Teachable fungeert uitstekend als online dropbox voor klassen, studenten en leraren. Je kunt allerlei soorten bestanden plaatsen en delen met elkaar.
 • Vloeiende drag and drop-builder om je cursussen en pagina’s te maken.
 • Je hoeft niet met aparte tools salespagina’s te maken. Dat kan gewoon met Teachable.
 • De support reageert direct of binnen een paar uur. Dat schiet lekker op.
 • Actieve community. Doordat Teachable een van de marktleiders is, kun je gebruikmaken van een grote achterban aan Teachable-gebruikers.
 • Extra marketingtools zoals e-mailmarketing, kortingsbonnen en salespages. Ook kun je jouw studenten vóór jou laten werken door ze een geldelijke beloning te geven als ze nieuwe studenten aanmelden. Dit is de affiliate marketing-functie.

Nadelen? Teachable is geen Udemy…

Het enige nadeel aan Teachable vinden we dat et geen Udemy is. Bij Udemy komen jouw cursussen namelijk in een grote marktplaats te staan waarin veel geïnteresseerden jouw cursus zien en kunnen kopen.

Als je met Teachable aan de slag gaat, ben je volledig zelf verantwoordelijk voor de verkoop van je cursussen. Udemy doet die verkoop dus vóór jou. Maar goed, je houdt ook maar een klein deel van de cursuskosten over die jouw Udemy-studenten betalen.

Teachable gratis gebruiken

Bij Teachable kun je een gratis account maken waarmee je direct je eigen online cursus kunt maken. Dit account kun je altijd gratis gebruiken. Maak hier alvast een opzet van jouw online training.

De prijzen van Teachable (jaarlijks = extra korting)

Een van de mooiste punten van Teachable vinden we de betaalbaarheid. Daarnaast doen ze niet moeilijk over limieten. Je kunt gewoon oneindig aantal cursussen en gebruikers toevoegen. Er zijn geen flauwe limieten opgelegd.

Je kunt al met Teachable beginnen voor 29 dollar per maand als je jaarlijks betaalt. Dit biedt lekker veel zekerheid, en voor die zekerheid betaal je steeds 5% van de deelnemersbijdrage aan Teachable. Als je eenmaal ziet dat jouw cursussen aan de lopende band verkocht worden, kun je upgraden naar Professional voor 79 dollar per maand bij jaarlijkse betaling.

Alternatieven voor Teachable

 • Maatos. Dit is een volledig Nederlands bedrijf.
 • Kajabi. Dit is praktisch hetzelfde als Teachable, maar dan tot vier keer duurder.
 • Teachery. Dit vinden we te veel op een goedkope WordPress-template lijken. Teachable vinden we er moderner uitzien.
 • Huddle. Super-platform om een community in neer te zetten. Dit is alleen interessant als je er meer dan 1.000 leden in kunt zetten, want anders ziet het eruit als een spookstad.
 • Je kunt ook ‘gewoon’ een online training maken in WordPress, bjvoorbeeld met Learndash of Lifter LMS. Dit vonden we een heel gedoe in de toch al chaotische WordPress-admin-omgeving, terwijl de cursussen er aan de voorkant erg ‘WordPress-achtig’ uitzien.
 • Udemy. Het overwegen waard als je een Engelstalige cursus wilt maken. Dan kun je namelijk gebruikmaken van het grote publiek van Udemy. Je mag dan een klein deel van de cursus-opbrengsten houden.

Hoe kun je de online leeromgeving van je Teachable-cursus maken?

In de tutorial hierboven zie je hoe je een online leeromgeving kunt maken met Teachable.

Teachable en Ideal? dat kan!

Als je niks verandert aan het standaard betaalproces van Teachable, kunnen je klanten alleen met Paypal of creditcard betalen. Als je het professionele plan neemt, kun je ook Stripe activeren – en Stripe bevat ook Ideal. Echter: Teachable heeft het alsnog geflikt om Ideal eruit te gooien bij hun Stripe-integratie. Gelukkig is er nog een andere optie voor Ideal…

Een andere optie is om Zapier in te schakelen, waarmee je jouw studenten via Mollie/Ideal kunt laten betalen via je eigen website. Dan vindt de betaling plaats via jouw website/webshop, waarna jouw studenten binnen 15 minuten hun inloggegevens voor de Teachable-omgeving krijgen.

Ervaringen van anderen

Veel grote namen maken gebruik van Teachable, waaronder Pat Flynn. De gebruiksreviews zijn erg goed. Je moet namelijk goed oppassen op negatieve reviews op het internet. Deze worden geschreven door de cursisten van Teachable-teachers. Ergens staat dan ‘gemaakt met Teachable’, waardoor de ontevreden cursisten bij Teachable gaan klagen, in plaats van de onafhankelijke teachers.

Maak hier een altijd-gratis-account van Teachable

Maak hier alvast een opzet van jouw online training.

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...