Op deze pagina vind je de top 10 beste spirituele boeken ooit. Deze lijst met bestsellers, van bekende spirituele schrijvers, biedt heldere spirituele oplossingen. Deze inspirerende boeken moet je dus gelezen hebben.

Wat deze lijst met spirituele boekaanraders je gaat leren

In de lijst vind je een perfecte mix van boeken die gezamenlijk alle belangrijke onderwerpen behandelen. Op deze manier kom je in aanraking met Non-dualiteit, Zen, Mindfulness, Tao, Hoogsensitiviteit, Gedichten, Meditaites en Intuitie. Vooral dat laatste, intuïtie, is een erg welkom cadeau. Auteur Sonia Choquette is hier heel goed in. Haar boek staat ook in de lijst.

Je vindt hieronder twee lijsten: een recente en een klassieke lijst

We beginnen in dit artikel met de actuele top 10 met de beste spirituele boeken / romans, inclusief uitgaven van de laatste jaren. Daarna vind je een lijst met de meest invloedrijke uitgaven van de afgelopen 50 jaar.

Hieronder vind je de actuele lijst van top 10 beste spirituele boeken

Meditatie Handboek: De Mooiste Meditaties In 1 Boek – How-To Stappenplan Met No-Nonsense Oefeningen, Scripts & Geleide Meditatieteksten – Voor Beginners & Gevorderden

Tao, als water

Tao, als water€ 22,75

Become What You Are

Become What You Are€ 15,06

Een nieuwe aarde

Een nieuwe aarde€ 23,50

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Dingen die je alleen ziet als je e…€ 17,99

Hoogsensitiviteit als kracht

Hoogsensitiviteit als kracht€ 9,99

Mindfulness

Mindfulness€ 14,99

Essential Rumi V3 Video Revolution

Essential Rumi V3 Video Revolution€ 21,99

Vraag je gidsen

Vraag je gidsen€ 19,99

Ikigai

Ikigai€ 37,95

Stilzitten als een kikker

Stilzitten als een kikker€ 69,95

Hieronder vind je de top 10 beste spirituele van de afgelopen 50 jaar

In de afgelopen 50 jaar zijn er een heleboel invloedrijke spirituele boeken verschenen. De lijst hierboven ging vooral in op recente uitgaven, en in deze lijst gaan we verder de geschiedenis in.

  1. Op de eerste plaats vinden we The Secret, puur omdat het zo'n fenomeen is geworden. Hoewel je er misschien marketing-moe van bent geworden, is de boodschap van het boek toch echt heel waardevol: vraag voor wat je wil, geloof wat je wil en wees open om het te ontvangen.
  2. De Celestijnse Belofte is deels avontuur, deels spirituele roman. Het gaat over de reis van een man door Peru, waarin hij negen spirituele inzichten verkrijgt. Let niet op het plot, maar let vooral op deze negen inzichten.
  3. Paulo Coelho's The Alchemist gaat over een herder die leert zijn hart te volgen. Hier kun je uiteraard prachtige lessen uit trekken.
  4. The Art of Happiness gaat simpelweg over geluk en spreekt de westerese lezer aan. Het gebruikt geen spirituele regels of religieuze handvatten.
  5. Een Nieuwe Aarde raakt je alleen al doordat je de woorden leest. Je komt in een compleet ego-loze gemoedstoestand.
  6. In De 7 Spirituele Wetten van Succes bespreekt Chopra hoe belangrijk succes en geluk is, waarbij hij eeuwenoude oosterse lessen in een westers jasje stopt.
  7. The Road Less Traveled ontdekt het Christendom en Psychiatrie (hoewel de psychiatrische ontwikkelingen uit 1978 gedateerd zijn). Het gaat over liefde, genade en discipline.
  8. Jonathan Livingston Zeemeeuw grijpt je fantasie. Ik herinner me hoeveel liefde er ook in de verfilming zat. Het verhaal gaat over liefde, vergeving en het bereiken van je ware potentie (de meeuw die perfect wil vliegen).
  9. Mijn Dinsdagen met Morrie bevat de lessen van Morrie Schwartz over liefde ontvangen en liefde geven.
  10. The Vier Inzichten bevat extreem simpele lessen voor een gelukkig leven. Heb een aangename en liefdevolle spraak, neem niks persoonlijk, neem niks vanzelfsprekend aan en doe altijd je best.

Heel veel plezier met deze leeslijst met bestsellers die je gelezen moet hebben! Laat in de reacties weten welke van deze esoterische boeken het grootste effect op jou heeft gehad.

Bonustips: vriendelijk geprijsde spirituele videocursussen

Hierboven staan al goede spirituele boekentips – en daarnaast kunnen we een aantal goede, coulant geprijsde videocursussen rondom spirituele onderwerpen aanbevelen:

Op jouw succes!