Wat is Weight Watchers, hoe werkt het, hoeveel kost het, zijn er aanbiedingen en hoe kun je inloggen? Lees verder voor alle info…

Hoe werkt Weight Watchers en wat is het in een notendop? Eten, bewegen én denken…

Weight Watchers is een bewezen en erkend dieet-programma dat goed is aangeslagen in Nederland. Dit dieetprogramma staat erom bekend dat je gewoon lekker veel mag eten. En dat is goed!

Terwijl het wetenschappelijk onderbouwd is dat je het tegenovergestelde effect bereikt als je jezelf gaat verhongeren, zijn er ook twee andere aspecten die een grote rol spelen bij Weight Watchers: naast eten is bewegen en op een gezonde manier denken een belangrijk component.

Hoe werkt Weight Watchers? Door middel van één programma in abonnementsvorm (ze noemen dit ‘Flex®') waar alle stappen en hulpmiddelen in zitten.

Hoe heet het programma / product van Weight Watchers? Flex®!

Weight Watchers is lekker simpel doordat het één product in het aanbod heeft: het Flex® Programma (voorheen heette dit het Feel Good Programma).

Het programma komt in twee varianten:

 • Digital: Het programma wordt in de basis gevolgd met allerlei tools en de gratis app om zelfstandig aan de slag te gaan. Logisch, want je hebt niet continu een oppas bij je die je controleert.
 • Digital+Studio: Toch kun je ook een stuk meer betalen zodat je ook persoonlijke coaching erbij kunt ervaren. Daarnaast zijn er in iedere woonplaats regelmatig workshops voor deelnemers van Digital+Studio.

Meer informatie over hoe WW werkt.

Kosten & Aanbieding

weight watchers recepten

Als je een heel jaar meedoet, krijg je veel korting. Ook heeft de Libelle soms een promotiecode voor Weight Watchers. Hieronder vind je de prijzen voor als je een jaar mee gaat doen. Je kunt uiteraard ook voor 6 maanden of 1 maand meedoen, maar dan betaal je wel meer per maand.

 • Digital, 17,95 per maand. Momenteel heeft Weight Watchers een aanbieding: je krijgt er een extra maand gratis bij
 • Digital+Studio, 37,95 per maand

Er zijn zorgverzekeraars die de gemaakte kosten voor deelname aan het WW-Programma geheel of gedeeltelijk vergoeden. Dit kun je bij je eigen zorgverzekeraar navragen.

Bekijk hier de prijzen (dit laat standaard de prijzen zien van Digital+Studio).

Een Weight Watchers Wellness Workshop/Cursus in de buurt?

Als je het Digital+Studio-abonnement hebt, kun je via de website van Weight Watchers een workshop in je buurt vinden en je hiervoor aanmelden.

De componenten van het Weight Watchers online (& offline) programma

Het programma van Weight Watchers heette vroeger het Feel Good Programma en heet nu het Flex® Programma. Dit is niet alleen een afval-programma, maar ook een manier om gelukkiger in het leven te staan.

Het programma bestaat uit onder andere:

 • Het Smartpoints® Systeem voor slimmere, wetenschappelijk onderbouwde voedingskeuzes, recepten en menu's. In het kort houdt dit in dat je voor alles wat je eet, punten gaat tellen, terwijl je nog gewoon je eigen keuzes blijft maken.
 • Een sterke community (forum voor leden).
 • Veel motivatie.
 • Nieuwe wetenschappelijke inzichten.
 • Veel nieuwe online tools.
 • Beweging door middel van een zelf samen te stellen individueel bewegingsplan. Dit plan wordt precies op jouw afvaldoelen, leven en behoeftes afgestemd. Inclusief ondersteuning van e-lessen, podcasts en bewegingsadvies.
 • Een verandering van levensstijl: jezelf op 1 zetten, vrolijker worden en meer aandacht voor jezelf hebben.

Contact & Opzeggen

weight watchers opzeggen

Een abonnement wijzigen, omzetten of opzeggen kan via de telefoon of e-mail. Bezoek daarvoor hun contactpagina. Houd er wel rekening mee dat wanneer je een abonnement voor een bepaalde periode hebt afgesloten, het dan na die periode opgezegd kan worden.

Recepten op de blog van Weight Watchers

Hier vind je recepten van Weight Watchers om af te vallen.

Ervaringen? Er worden veel vlogs bijgehouden

Tik maar eens ‘Weight Watchers' in op Youtube. Veel deelnemers aan Weight Watchers houden hun ervaringen bij in vlogs.

Webshop van Weightwatchers: ze hebben ook een aantal eigen etenswaren…

Je hebt de producten waarschijnlijk wel eens bij de Albert Heijn zien staan. Kijk ook eens in de kleine webshop van Weight Watchers.

Inloggen (of aanmelden) voor Weight Watchers

Ga eerst naar de website. Rechts-boven in het scherm kun je vervolgens op inloggen klikken.