Welke (merken) vitaminepillen, mineralen en andere supplementen heb je nodig? Welke bronnen, zoals de Consumentenbond of Radar, kun je raadplegen? Lees verder…

Kunnen supplementen schadelijk zijn?

En zijn vitaminepillen goed, slecht of zelfs schadelijk? Zijn voedingssupplementen zelfs gevaarlijk? Lees hier alles over bij het Voedingscentrum en Radar.

Welke vitaminepillen en mineralen heb ik nodig?

Welke vitamines en mineralen heb ik nodig? Hieronder vind je een lijst van wat ik zelf neem.

Welke supplementen voor spieropbouw?

beste supplementen tips

En welke pillen en supplementen helpen voor spiergroei (breder worden), spiermassa en bodybuilding? Qua fitness- en sport-supplementen vind je hier een online overzicht die alle vragen beantwoordt als het gaat om krachttraining, spieren en gewrichten.

En welk merk vitaminen? Beste vitaminepillen volgens de consumentenbond?

Als je vitaminetabletten en supplementen wilt kopen, wat is dan het beste merk? Welke vitaminepillen zijn het best? Kun je de goedkope van Kruidvat nemen of moet je eerder denken aan de duurdere merken? De consumentenbond gaf hier geen antwoord op. Zij gingen vooral in op het nut van vitaminepillen over het algemeen.

Een compleet overzicht met alle informatie van de Consumentenbond vind je hier.

Wat zijn handige winkels?

Waar kun je mineralen en vitamines van hoge kwaliteit online kopen? In onderstaande winkels vind je de bekende merken:

Hierna lezen:  Kromme rug corrigeren: 20 beste oefeningen voor een rechte houding

Heb je überhaupt vitaminepillen nodig? Zit het niet al in onze voeding?

vitaminen nodig

Wat is het nut van supplementen? Zijn vitaminesupplementen wel nodig? En zo ja, wanneer heb je extra vitamine nodig? Als je iedere dag al groene smoothies en groentesoepen drinkt, dan krijg je toch misschien al alles binnen?

Dit antwoord kunnen we voor onszelf al bedenken: als we zouden moeten kiezen tussen een aantal borden soep vol met peterselie, koriander, munt, spinazie, etc. en supplementen, dan zouden we 100% voor de soep gaan. Dus waar mogelijk: verwerk alle supplementen in je voeding.

Er reist echter al snel een nieuwe vraag: sommige mensen, zoals vegetariërs en veganisten, moeten de voedingsstoffen uit vlees missen. Ook onze huid heeft bepaalde vitaminen nodig die niet altijd even makkelijk in eten zitten.

Het internet zit vol met tegenstrijdige adviezen. Niet iedere bron is te vertrouwen. Lees gerust het Voedingscentrum en Radar, maar weet dat ook hun methodes niet de absolute waarheid opleveren. Daarom raad ik aan om een aantal discussies in een goed gemodereerde Facebook-groep te lezen. Word lid van de groep ‘Alternatieve geneeswijzen’ en zoek in de zijbalk op ‘vitamine’ en ‘supplementen.’

En multivitamine-pillen, hoe zit het daarmee?

Moet je de voordelen van multivitamine-pillen geloven? Moet je laag gedoseerde multivitamine nemen? Kijk eens op deze pagina van de consumentenbond.

Kun je je vitaminen beter s’morgens of s’avonds nemen?

Het maakt niet uit of je ze in de ochtend of in de avond neemt maar het wordt aanbevolen om de vet-oplosbare vitamines A, D, E en K tijdens het eten te nemen en niet vlak voor je gaat slapen. Voor de rest maakt het niet uit. Meerdere supplementen tegelijk nemen kan over het algemeen ook geen kwaad.

Tot slot hebben we nog gratis bronnen voor je:

Gerelateerd: lees verder...