Ben jij al bekend met onze NLP Business Practitioner? In dit artikel bespreken we uitgebreid wat deze opleiding precies inhoudt en wat je er aan hebt. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) kan op veel verschillende manieren worden toegepast, ook in de zakelijke (business) omgeving. De NLP Business Practitioner stelt je in staat leiderschap aan te leren en een betere leider te worden. Niet alleen kun je anderen beter aansturen, maar ook jezelf.

De opleiding in het kort

De NLP Business Practitioner heeft de volgende kenmerken:

 • Hij wordt op unieke locaties in Rotterdam en Amsterdam gegeven

 • Bij succesvolle afronding ontvang je een erkend certificaat7

 • De opleiding duurt 8 dagen int totaal

 • De waardering van deze opleiding is hoog onder de deelnemers.

Een leiderschapsprogramma

De NLP Business Practitioner is een écht leiderschapsprogramma waarmee deelnemers hun leiderschapskwaliteiten aanscherpen. Het is dé vervolgstap in de carrière van professionals en ondernemers. Aan deze opleiding nemen financieel deskundigen, adviseurs, teamleiders en sales professionals deel. NLP biedt krachtige tools en inzichten om jouw vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. De opleiding vergroot efficiëntie en verbetert je relatie met klanten.

Alles over emoties op werkgebied

Ook helpt de NLP Business Practitioner je meer inzicht te krijgen in je eigen emoties en het gedrag wat hieruit voortkomt, maar ook de stemming van anderen. Kortom: je leert betere en diepere (zakelijke) connecties maken met anderen. De opleiding geeft je energie, geeft je werk meer diepgang en betekenis. Het is een leerzame ervaring en nuttige investering voor de toekomst.

Een kleine groep

Het fijne van deze opleiding is dat de groep deelnemers heel beperkt is: maximaal 14. Dat betekent dat er genoeg persoonlijke aandacht voor jou zal zijn door de ervaren coaches. Met andere woorden: er wordt diep ingegaan op jouw ambities, wat je moeilijk vindt, waarin je je kunt verbeteren.

>> Meld je hier aan (en mail Rubin apart voor een extra Bol Cadeaubon van €75,00)

Over UNLP

UNLP is een opleidingsinstituut op het gebied van NLP en bestaat al meer dan 10 jaar. In korte tijd heeft het een goede naam weten op te bouwen. Toonaangevend zijn het ruime aanbod studies en de innoverende methodes. Inmiddels hebben duizenden mensen bij UNLP hun NLP-practitioner of NLP Master practitioner certificaat behaald. De opleidingen van UNLP worden positief beoordeeld en de opgedane kennis nog elke dag op de werkvloer toegepast.

Nieuwe inzichten opdoen

NLP heeft tot doel jouw inzichten te vergroten op het gebied van emoties, gedragspatronen en motivatie.

 • Je leert obstakels herkennen én overwinnen
 • Je ontdekt het verschil tussen functioneel en disfunctioneel gedrag
 • Je leert beter communiceren
 • Je helpt jezelf en anderen hun prestaties te vergroten
 • Je verbetert je leidinggevende vaardigheden
 • Je hebt middelen om je werkplezier te vergroten
 • Dankzij de aangeleerde inzichten en technieken zul je minder werkdruk ervaren.

8 dagen tellende opleiding

De 8 dagende tellende opleiding is onderverdeel in twee delen:

 • NLP Leadership (Basis) – dit deel duurt 8 dagen
 • NLP Leadership (Advanced) – dit gedeelte duurt 10 dagen.

> Meld je hier aan (en mail Rubin apart voor een extra Bol Cadeaubon van €75,00)

Blokken NLP Leadership Basis

De module NLP Leadership Basis bestaat weer uit verschillende blokken:

 • Blok één: sociale intelligentie

In dit blok draait alles om sociale vaardigheden. Goede sociale vaardigheden hebben, is een vereiste voor goed kunnen leiden. In dit blok krijg je niet alleen beter inzicht in hoe anderen in elkaar zitten, maar ook in hoe je zelf in elkaar zit. Je ontdekt hoe je reacties en gedrag actief kunt beïnvloeden. Je leert jezelf een meer charismatische leiderschapshouding aan te nemen.

 • Blok twee: “High Performance” gemoedstoestanden

In dit blok leer je emoties te controleren – of liever: je leert er op gezonde wijze mee om te gaan. Ook ontdek hoe je anderen de middelen kunt geven het beste uit zichzelf te halen. Wat bedoeld wordt met “High Performance” gemoedstanden is het volgende: dit zijn gemoedstoestanden (emotionele toestanden) waarin jij en je werknemers het lekkerst in hun vel zitten en het beste uit zichzelf kunnen halen. Je leert hoe je anderen emotioneel aanstuurt.

 • Blok drie: de ontwikkeling van Persoonlijk Leiderschap

Persoonlijk Leiderschap heeft niet te maken met het aansturen van anderen, maar juist van jezelf. Hiervoor worden de S.M.A.R.T. technieken toegepast. Met behulp van deze methode leer jij doelen stellen en optimaal succes te realiseren en zo de carrière te krijgen die bij jou past.

 • Blok vier: “Excellent Overtuigen” en Beïnvloeden

Jezelf en anderen overtuigen? Dat is soms best een uitdaging. Maar gelukkig is het zeker niet onmogelijk. In tegendeel: in dit blok leer je de trucs aan om succesvol te kunnen overtuigen.

Deel twee: NLP Business Leadership Advanced

In deel 2 van de NLP Business Practitioner leer je je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Ook in het tweede deel van de opleiding wordt gebruik gemaakt van verschillende blokken:

 • Blok één: Sociale Intelligentie II

Je hebt de basis over sociale intelligentie al geleerd, maar in dit blok krijg je aanvullende kennis en technieken om je effectiviteit te vergroten. Zo leer je onder meer alles over de drijfveren van anderen. Als je weet wat de ander drijft, kun je hierop inspelen en hun output vergroten.

 • Blok twee: Excellent communiceren

Ook dit blok is een verdieping van wat je in het eerste deel van de opleiding hebt geleerd. In dit blok leer je om snel tot de kern van een probleem te komen en vanuit die kern te werken aan een oplossing.

 • Blok drie: Persoonlijk leiderschap II (ook wel: High Performance coaching)

In dit blok pas je de vaardigheden die in de vorige blokken hebt opgedaan toe op anderen. Met andere woorden: je brengt je nieuwe kennis in de praktijk, onder begeleiding van de coaches.

 • Blok vier: Excellent Presteren

Tot slot is ook presentatie heel belangrijk als je anderen wil overtuigen. Heel goed zijn in wat je doet, is één ding, maar jouw talenten aan anderen duidelijk maken, is een heel andere vaardigheid. In dit blok draait het allemaal om charismatisch spreken voor groepen, klein of groot.

 • Blok vijf: onderhandelen, conflict oplossen en mediation

In dit blik draait het allemaal om onderhandelingstechnieken. Je leert de beste methode te gebruiken om het optimale resultaat te boeken. Je leert hoe je de belangen van meerdere mensen tegelijk behartigt en hoe je mensen samen kunt laten komen en afspraken kunt laten maken.

Dit levert de NLP Business Practitioner je op

De praktische kennis en inzichten worden je op 8 inspirerende opleidingsdagen aangeleerd. Je maakt gebruik van een syllabus met theoretische kennis, oefeningen en voorbeelden (je krijgt deze ook als e-boek). Ook krijg je een erkend NLP Business Practitioner certificaat als je de opleiding succesvol afrondt. Dit certificaat is erkend door onder andere de NVNLP – de Nederlandse Vereniging voor NLP, – maar ook ABNLP en IANLP. Deze is dus internationaal erkend.

Gedurende de opleiding

Gedurende de opleiding krijg je veel 1-op-1, persoonlijke begeleiding van coaches. Ook kun je deelnemen aan een intervisiegroep, zowel tijdens als na de opleiding. Bang dat je tijdens de opleidingsdagen honger leidt? Nergens voor nodig: je krijgt een fruit, lunch, koffie en thee arrangement. Voor deze opleiding worden alleen de meest actuele inzichten binnen de NLP gebruikt.

Wanneer is deze opleiding voor jou geschikt?

Deze opleiding is ideaal voor alle professionals die actief gebruik willen maken van NLP in hun werkveld en werkomgeving. Persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van teams staan centraal. De opleiding is geschikt voor beginnende en ervaren professionals, voor mannen en voor vrouwe, voor theoretische of praktisch ingestelde mannen. Professionals uit zo’n beetje alle sectoren en bedrijfstakken waarin in teams wordt gewerkt kunnen deze opleiding doen.

Wanneer word je toegelaten?

Er wordt wel een aantal toelatingseisen gehanteerd voor je tot deze opleiding wordt toegelaten:

 • Je moet kunnen aantonen dat je minstens 2 jaar werkervaring hebt als vakspecialist, ondernemer, leidinggevende, manager of consultant
 • Je moet minstens MBO/HBO werk- en denkniveau hebben
 • Je moet grote interesse hebben in persoonlijke groei
 • Je moet nieuwsgierig zijn en bereid te leren (niet te koppig vasthouden aan wat je gelooft dus).

Wanneer slaag je?

Je krijgt een certificaat voor elk van de beide modules: Basic en Advanced. Dit is het certificaat NLP Business Practitioner. Om de certificaten te ontvangen, moet je minsten 90 procent van alle opleidingsdagen aanwezig zijn geweest. Dat betekent dat je er maar één mag missen.

Verschillende startmomenten

Wist je dat de NLP Business Practitioner meerdere keren per jaar van start gaat, in zowel Amsterdam als Rotterdam? Een opleidingsdag duurt – tenzij anders aangegeven – van 9.30 to 17.00. Het kan voorkomen dat een opleidingsdag uitloopt. De lengte is ongeveer die van een werkdag.

Wat kost de opleiding?

In totaal kost het eerste deel van de opleiding je 2.000 euro. Die kosten zijn all-inclusive. Dat betekent dat je hiervoor lesmateriaal en begeleiding krijgt, plus koffie en thee, fruit en lunch.

> Meld je hier aan (en mail [email protected] apart voor een extra Bol Cadeaubon van €75,00)

NLP in de praktijk: YouTube toelichting

In de onderstaande video ontdek je de toegevoegde waarde van NLP-technieken:

Op jouw succes!