Over Het NLP College

Hartstikke leuk dat je deze verzamelplek voor een gelukkiger leven bezoekt - waarbij NLP en ondernemerschap ontzettend goede hulpmiddelen zijn - voor iedere coach en trainer.

De beste coachtools… direct van de bron

Wij zijn niet zomaar de eerste beste coachvrouw of -man vanuit een zolderkamer. Bij ons krijg je te maken met PhD's in psychologie, bijvoorbeeld dr. Vincent van der Burg. Ook leer je het coach-vak van een goed voorbeeld met dat daadwerkelijk zes of zeven cijfers draait én we hebben de materie direct van de ontwikkelaars van NLP en andere methodieken overgedragen gekregen. Nu geven we deze tools door aan jou voor coaching en zakelijk succes als coach.

Met grote groepen tegelijk…

Dit maken we in samenwerking met UNLP momenteel mogelijk voor 150.000+ mensen per maand door middel van:

Live trainingen...

in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Antwerpen. Alle klassikale trainingen van partnerinstituut UNLP kun je met vroegboekkorting volgen.

Theater-events...

zoals Droom, Leef, Geniet. Want hoewel de opleidingen in een eigen schoolgebouw plaatsvinden, is een theater-seminar toch wel extra bijzonder.

Audio's, werkboeken en online programma's...

zijn uitstekende manieren om in de actie te schieten en jezelf te ontwikkelen. Kijk in de shop wat voor online trainingen er momenteel beschikbaar zijn.

Concrete blogartikelen...

zonder vage verhalen: je vindt hier 700+ uitgebreide kennisartikelen met duizenden tips.

Mijn leraren zijn belangrijk voor me

Ik vind het belangrijk dat mijn leraren geëerd  worden. In mijn ontwikkeling heb ik buiten traditionele school het meest te danken aan mijn leraren Saskia en Peter van Vidarte. Daarna volgen UNLP en mijn diverse Amerikaanse leraren als Tad James en John Grinder.

Waarom de naam ‘Het NLP College'? Omdat ik geloof dat NLP de tool voor respect & vrede is. Ik ben niet gehecht aan deze overtuiging en tegelijk zou ik het geweldig vinden als NLP mainstream wordt in Nederland. Zo wil ik het werk van mijn leraren voortzetten.

Verwacht je hier een ‘deugende' ‘missie' / ‘blabla'-tekstje?

Inderdaad… in zo'n ‘over ons'-pagina hoort een ‘missie‘. Laat ik je wat vertellen: die heb ik niet.

Ik deug helemaal niet. Ik geniet van sukadelappen en biefstuk, inclusief de bijbehorende ecologische voetafdruk.

Ik zou hier een verhaal kunnen ophangen over ‘wat ik bijdraag' of ‘wij zijn allemaal één' maar ik ben eigenlijk gewoon egoïstisch en arrogant.

Wie draagt nou echt wat bij? Dat zijn zijn de mensen die spontaan besluiten een vluchteling te helpen, de vriendelijke buschauffeurs, de mensen die aan goede doelen geven…

Niet ik, achter mijn computer, met mijn gezever in de ruimte. Maar waarschijnlijk jij wel, met je innemende lach en wakkere begroeting naar al die mensen die erdoor verlicht worden.

Ook moet ik niks vanuit mijn ‘spirituele' achtergrond. We hoeven van God niet verplicht moralistisch te zijn.

Ik (Rubin Alaie) houd niet van alleen maar ‘zenden'. Ik leer juist ook graag wat jou gelukkig maakt en wat jouw dromen zijn. Ik laat mijzelf dagelijks inspireren door één persoon. Gewoon als vrienden met een kopje thee of tijdens een fijne natuurwandeling. Je hebt altijd een vriend in Eindhoven (daar woon ik).

Ik heb geen persoonlijke missie. Ik wil mijzelf gewoon blij/gelukkig maken en ik leer van de deugden van anderen, zoals hun behulpzaamheid, vreugde en spontaniteit.

Ben je een keer in de buurt, stuur me dan een mail, whatsapp of telefoontje. Dan ontmoet ik je graag in De Vooruitgang of we gaan lekker wandelen op de heide. Of misschien heb jij zelf ook een leuk idee!

Niet als coach (dat doe ik momenteel niet eens), maar als vriend. Gewoon chillen en elkaar leren kennen. Geld verdien ik al met webshops. Het kan trouwens zijn dat mijn telefoon een of meerdere dagen uitstaat. Stuur dus ruim van te voren een mail of een whatsappje.

De kleine dingen? Zo klein zijn ze niet!
– Jon Kabat-Zinn

Misschien wandelen we in stilte of misschien hebben we een dialoog met elkaar over wezenlijke en onderscheidende vragen zoals:

  • Hoe ziet mijn ideale leven eruit? Naar wat voor inrichting van mijn werkdagen en weekenden ben ik aan het toewerken?
  • Wat kan of ben ik aan het bijdragen aan het grotere geheel? Met andere woorden: wat is mijn missie? Hoe groot is mijn effect momenteel en hoe groot kan mijn effect zijn?
  • Waarom doe ik wat ik doe?

En inderdaad: het antwoord mag ook zijn: ik hoef helemaal niks! Alles is al oké. Echt.

Nog wat van je vraagjes beantwoord…

Wat doet Het NLP College?
Via ons vind je de meest overvloedig geaccrediteerde en uitgebreide live trainingen van Nederland op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ook zijn de online trainingen en blog-artikelen uitgebreid en volledig. Scroll naar het bovenste stukje van deze pagina om uitgebreid te zien wat we aanbieden.

Wat hebben de gebruikers aan die trainingen en blog-artikelen?
Niks en dat meen ik. Je bent al precies goed. Niks meer aan doen. Ik wil serieus dat je lekker je ding doet zonder onze hulp. Ik geloof namelijk in je. Wil je toch een officieel antwoord? Met NLP heb je minder gezeur, minder frustraties en meer respect, actie en vredige communicatie.

Waarom ben je dit initiatief gestart?
Ik wil het werk van mijn leraren voortzetten zodat we respectvol en vredig communiceren met elkaar. Dat vind ik namelijk de grote kracht van NLP.

Waarom vind je het zo belangrijk om dit te doen?
Ho, wacht even. Wat ik doe, vind ik niet belangrijk. Jij, met je glimlach en aanwezigheid, doet veel belangrijkere dingen dan ik. Dus deze vraag wil ik gewoon niet beantwoorden.

Wat vind je het tofste/mooiste aan je werk?
Dit is niet mijn werk. Het is het werk van mijn leraren. Ik heb zulke waardevolle dingen van ze geleerd dat ik het wil voortzetten. Dat vóórtzetten, zie ik als mijn werk en het mooiste daaraan vind ik dat ik het voor miljoenen mensen voortzet.

Wat is je favoriete YouTube-filmpje?
Dit filmpje uit het ‘tijdperk' vóór Instagram, is mijn favoriet. Een tiener die een zware stem en een accentje opzet terwijl hij zijn merkkleding laat zien.

Wat zijn jouw belangrijkste waarden?
Familie staat bij mij op een. Vervolgens vind ik ‘kleine actie' het belangrijkst. Wat is iets heel kleins wat ik nu kan doen, zodat ik me gelukkiger voel en dichter bij mijn doel kom? Dat wil ik ook jou meegeven. Je hoeft geen bergen te verzetten. Ik ben nu al trots op je.

Met welke klanten werk je het liefst?
Heel eerlijk? Klanten die veel geld te besteden hebben, niet zeuren en ook wat te bieden hebben voor hun mede-cursisten. Ik zou liegen als ik iets anders zou zeggen. Ben je zo'n persoon, dan wil ik jou graag in de trainingen zien. Zo, nu weet je ten minste wat ik echt denk 😉

Ik ben enthousiast over je aanbod, wat is de eerste stap?
Niks. Want je hoeft helemaal niks van mij. Lees gerust een artikel op deze site en als je gewoon een stapje extra wilt zetten, bekijk dan de (online) trainingen in het hoofdmenu. Ook kun je zelf wekelijks met gratis NLP-materiaal aan de slag via de wekelijkse NLP-momentjes. Je kunt je daar via deze pagina voor aanmelden.

 

We kunnen het niet alleen… Ondernemers zijn hard nodig!…
Ik heb een visie die me adrenaline geeft! Namelijk om alle Nederlanders minimaal één keer in hun leven in aanraking te laten komen met persoonlijke ontwikkeling. Via de trainingslokalen of via andere bronnen voor NLP, spiritualiteit en een gelukkig leven.

Ik kan dit echter niet alleen. We hebben meer ondernemers nodig! Daarom bieden we ook trainersopleidingen en ondernemersbronnen aan zodat ook jij hieraan kunt bijdragen.