Over NLP, Het NLP College & Rubin Alaie

Laten we beginnen met de vraag: wat is NLP? Nou, het is niks complex of wetenschappelijks. NLP is gewoon een verzameling technieken waarmee je leuker kunt communiceren, motiveren, beïnvloeden en coachen. Handig voor iedere coach en trainer, maar ook voor alle 2 miljoen jaarlijkse bezoekers van Het NLP College, de grootste NLP-website van Nederland.

De mooiste award winning coachtools… Direct van de bron

Wij zijn niet zomaar de eerste beste coachvrouw of -man vanuit een zolderkamer. Bij onze trainingen krijg je te maken met PhD's in psychologie, bijvoorbeeld dr. Vincent van der Burg. Ook leer je het coach-vak van een goed voorbeeld met dat daadwerkelijk zes of zeven cijfers draait – met landelijke NLP-bestsellers – én we hebben de materie direct van de ontwikkelaars van NLP en andere methodieken overgedragen gekregen. Nu geven we deze tools door aan jou voor coaching en zakelijk succes als coach.

nlp doe boek bestseller

Met grote én kleine groepen tegelijk…

de opleidingen

Dit maken we in samenwerking met UNLP momenteel mogelijk voor 150.000+ mensen per maand door middel van:

Live trainingen met persoonlijke aandacht...

in de locaties Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Alle klassikale trainingen van partnerinstituut UNLP kun je met extra korting volgen.

Audio's, werkboeken, coachspel en online programma's...

zijn uitstekende manieren om in de actie te schieten en jezelf te ontwikkelen. Schaf eens iets simpels aan in de shop en voeg jezelf bij de 6.000 andere cursisten in onze online omgeving.

(Anderen over) Het werk van Rubin Alaie

Mijn werk wordt onder andere gebruikt door GGD Twente, GGD Gooi En Vechtstreek, GGD Gelderland Zuid, KVK, Hogeschool van Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, Hanzehogeschool Groningen, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Radar Plus, Gemeente Rotterdam, Avans Hogeschool Den Bosch, Simone Levie, Hugo Bakker, Hypnose Instituut Nederland, Gezondheidsdossier Rabobank Ikwoonleefzorg, Hogeschool van Amsterdam, NPO 3, UNLP, Fontys E-Learning en Grazia.

nlp producten van rubin

Verwacht je hier een ‘deugende' ‘missie' / ‘blabla'-tekstje?

Inderdaad… in zo'n ‘over ons'-pagina hoort een ‘missie‘. Laat ik je wat vertellen: die heb ik niet.

Ik deug helemaal niet. Ik geniet van sukadelappen en biefstuk, inclusief de bijbehorende ecologische voetafdruk. Waarom zou ik pretenties hebben?

En mijn boek dan? Die mag je leven in plaats van lezen.

Ik zou hier een moralistisch verhaal kunnen ophangen over ‘wat ik bijdraag' of ‘wij zijn allemaal één' maar ik ben zelf ook maar een ego.

Wie draagt nou echt wat bij? Dat zijn zijn de mensen die spontaan besluiten een vluchteling te helpen, de vriendelijke buschauffeurs, de mensen die aan goede doelen geven, de mensen in de zorg…

Niet ik, door even een boek uit te geven en trainingen te verkopen, met mijn gezever in de ruimte. Maar waarschijnlijk jij wel, met je innemende lach en wakkere begroeting naar al die mensen die erdoor verlicht worden.

Ook moet ik niks vanuit mijn ‘spirituele' achtergrond. We hoeven van God niet verplicht moralistisch te zijn.

Ik (Rubin Alaie) houd niet van alleen maar ‘zenden'. Ik leer juist graag wat jou gelukkig maakt en wat jouw dromen zijn. Ik laat mijzelf dagelijks inspireren door één persoon. Vertel me jouw verhaal.

 

Ik heb geen persoonlijke missie om anderen te helpen. Ik wil mijzelf gewoon blij/gelukkig maken en ik leer onderweg graag van de deugden van anderen, zoals hun behulpzaamheid, vreugde en spontaniteit.

rubin alaie

Soms is een klein telefoontje of een kleine ontmoeting al zinvol. Voel je dus welkom om contact op te nemen of eventjes mijn boek te bestellen.

Ik wil namelijk loslaten wat ik wist en leren van een ander. Ontdekken wat een ander persoon allemaal ervaart, dat is NLP.

De kleine dingen? Zo klein zijn ze niet!
– Jon Kabat-Zinn

Misschien hebben we een dialoog met elkaar over wezenlijke en onderscheidende vragen zoals:

  • Hoe ziet mijn ideale leven eruit? Naar wat voor inrichting van mijn werkdagen en weekenden ben ik aan het toewerken?
  • Waarom doe ik wat ik doe? Wat kan of ben ik aan het bijdragen aan het grotere geheel? Met andere woorden: wat is mijn missie? Hoe groot is mijn effect momenteel en hoe groot kan mijn effect zijn? 

En inderdaad: het antwoord mag ook zijn: ik hoef helemaal niks! Alles is al oké. Echt.

Mijn leraren zijn belangrijk voor me

Hoewel ik zelf al lange tijd NLP-trainer ben, vind ik het belangrijk dat mijn leraren geëerd  worden. In mijn ontwikkeling heb ik buiten traditionele school het meest te danken aan mijn leraren Saskia en Peter van Vidarte. Daarna volgen UNLP en mijn diverse Amerikaanse leraren als Tad James en John Grinder.

Waarom de naam ‘Het NLP College'? Omdat ik geloof dat NLP de tool voor respect & vrede is. Ik ben niet gehecht aan deze overtuiging en tegelijk zou ik het geweldig vinden als NLP mainstream wordt in Nederland. Zo wil ik het werk van mijn leraren voortzetten.

Nog wat van je vraagjes beantwoord…

Wat doet Het NLP College?
Via ons vind je de meest overvloedig geaccrediteerde en uitgebreide live trainingen van Nederland op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ook zijn de online trainingen uitgebreid en volledig. Scroll naar het bovenste stukje van deze pagina om uitgebreid te zien wat we aanbieden.

Wat heb je aan die trainingen en producten over NLP?
Niks en dat meen ik. Je bent al precies goed. Niks meer aan doen. Ik wil serieus dat je lekker je ding doet zonder onze hulp. Ik geloof namelijk in je. Wil je toch een officieel antwoord? Met NLP heb je minder gezeur, minder frustraties en meer respect, actie en vredige communicatie. Je bent dan gewoon geen grijze muis meer.

Wat is er anders bij mijn materiaal en trainingen in vergelijking met anderen?
Het is praktischer, simpeler en minder pretentieus. 

Waarom zou je aan je mentaliteit werken? Dat is toch blabla?
Ja, het is blabla. Het is blabla die óók soms echt nodig is. Veel mensen voelen zich zwak of onzeker. Ze durven daardoor niks. Niet midden in de arena staan, niet opdagen, niet struikelen en niet écht leven. Soms kom je mensen tegen die er wél echt staan, die je omver blazen en die diep geluk uitstralen. Waar komt die charisma vandaan? Het antwoord is mentaliteit. Als je mentaliteit combineert met een werkwoord – mentaliteit versterken – dan is NLP het kindje dat eruit komt. Je kunt namelijk kleine technieken doen om de controle weer te pakken…

Waarom ben je dit initiatief gestart?
Ik wil het werk van mijn leraren voortzetten zodat we respectvol en vredig communiceren met elkaar. Dat vind ik namelijk de grote kracht van NLP. De waarheid is: NLP is niet mijn werk. Het is het werk van mijn leraren. Ik heb zulke waardevolle dingen van ze geleerd dat ik het wil voortzetten. Dat vóórtzetten, zie ik als mijn werk en het mooiste daaraan vind ik dat ik het voor miljoenen mensen voortzet.

Wat zijn jouw belangrijkste waarden?
Familie staat bij mij op een. Vervolgens vind ik ‘kleine actie' het belangrijkst. Wat is iets heel kleins wat ik nu kan doen, zodat ik me gelukkiger voel en dichter bij mijn doel kom? Dat wil ik ook jou meegeven. Je hoeft geen bergen te verzetten. Ik ben nu al trots op je.

Met welke klanten werk je het liefst?
Heel eerlijk? Klanten die veel geld te besteden hebben, niet zeuren en ook wat te bieden hebben voor hun mede-cursisten. Ik zou liegen als ik iets anders zou zeggen. Ben je zo'n persoon, dan wil ik jou graag in de trainingen zien. Zo, nu weet je ten minste wat ik echt denk 😉

Ik ben enthousiast over je aanbod, wat is de eerste stap?
Niks. Want je hoeft helemaal niks van mij. Lees gerust een artikel op deze site en als je gewoon een stapje extra wilt zetten, of bestel even mijn NLP Doe-Boek. Simpel zat.