Zoek je de beste waterfilter voor thuis voor gefilterd drinkwater? In dit artikel vind je de beste waterzuiveraars en waar je ze kunt kopen, waaronder Berkey en Brita. Lees verder en vind de beste drinkwaterfilters…

Waterfilters: de zin en onzin

Waterfilters ontkalken je kraanwater en ze maken je kraanwater lekkerder en gezonder. Je hoeft er geen complotgekkie of ‘prepper' voor te zijn. Ook voor het gewone dagelijks leven is gezuiverd water erg prettig.

Wat is dan de beste? Brita komt goed uit verschillende waterfiltertests voor zuiver water. Zelf zie ik geen kalkaanslag meer in mijn ketel, thee- of koffiepot. Je zal ook zien dat je je koffiemachine en drinkbakken voor huisdieren niet meer hoeft te ontkalken.

Waterfilter Brita: is dit de beste voor thuis?

Brita is de marktleider qua systemen die gebaseerd zijn op wegwerpfilters. Brita-filters doen hun werk prima, maar het is een lichtere filtermethode in vergelijking met andere merken zoals Berkey. Alle Brita-artikelen, zoals filterpatronen, vind je hier.

De klassieke Brita-waterfilter-kan is altijd een prima idee, maar het is niet het beste waterfiltersysteem. Voor serieuze filteraars is er het bekende merk Berkey. Zie volgende paragraaf.

Wil je af van wegwerpfilters? Dan kun je een Berkey-waterfilter kopen

Toch maar een Berkey kopen? Neem je het filteren van water echt serieus, dan neem je een Berkey – de krachtigste filters op de markt, terwijl het met 8,5 liter ook lekker groot is. Hierdoor is Berkey een ideaal waterfilter voor thuis.

Ik heb er ook een thuis staan. Niet alleen doordat je geen wegwerpfilters meer nodig hebt, maar ook vanwege de geavanceerde waterzuivering-elementen. Deze behouden de gezonde mineralen die ons lichaam nodig heeft, maar ze verwijderen virussen, schadelijke chemicaliën zoals herbiciden en pesticiden, VOC’s, wasmiddelen, organische oplosmiddelen, troebelheid, slib, zware metalen en vieze smaakjes en luchtjes.

Waterfilter Aqualine

Waterfilter voor koffiemachine? Neem Jura

Waterfilter voor het kamperen? Neem Lifestraw Mission

Pocketfilter nodig? Waterfilter Katadyn

Ik wil een waterfilter kopen, maar waar zijn ze te koop?

Goed, je wilt een drinkwaterfilter kopen, maar waar doe je dat? Als je weet waar je moet zijn, kun je waterfilters zeker vinden in een goed verkooppunt:

  • Volg bovenstaande links naar Bol.com.
  • Als je gewoon voor Brita gaatn, dan kun je ook even langs de Kruidvat voor een Brita-waterfilter.

Op jouw geluk!