Wat zijn de beste sportboeken van de laatste jaren? Hier vind je een top 10 met de mooiste sportbiografieën om geïnspireerd te worden door topsporters, waaronder voetballers en andere topsporters.

Wat vind je in deze top 10 biografieën van topsporters?

Ieder jaar lijken er weer stapels voetbalboeken geschreven te worden. Wat is een goede keuze hieruit? In deze lijst vind je niet per se de allerbeste sportboeken ooit, maar inspirerend en aangrijpend zijn ze zeker.

Ook voor kinderen is het goed om sommige van deze boeken over voetbal en andere sporten te lezen, bijvoorbeeld zodat ze precies weten hoe iemand succesvol is geworden of zodat ze bekend worden met de valkuilen van beroemd zijn.

Top 10 biografie-boeken voetballers en andere sporters

Kieft

Kieft€ 21,99

Rico

Rico€ 13,99

Badr Hari

Badr Hari€ 9,99

Max

Max€ 10,65

Dirk Kuyt

Dirk Kuyt€ 12,50

Ik ben voetbal

Ik ben voetbal€ 29,99

Ik, Zlatan

Ik, Zlatan€ 8,00

De hand van Van Gaal

De hand van Van Gaal€ 6,90

De wereld volgens GIJP

De wereld volgens GIJP€ 19,99

Ali: een leven

Ali: een leven€ 7,90

Welke mag je echt niet missen?

  • I am Zlatan en Ik Zlatan zijn onmisbaar om te leren wat er schuil gaat in de manier waarop Zlatan Ibrahimovic leeft, denkt en speelt. Hij is uitgegroeid tot een voetballer die iedere keer blijft verrassen en nooit teleurstelt.
  • De wereld volgens Gijp laat zien dat er een heleboel kan tegenzitten in het leven. Niemand wordt ontlopen, maar sommige mensen krijgen het zwaarder dan anderen.
  • Dirk Kuyt – Het geloof in succes. Alleen al als je naar Dirk keek, wist je dat het een puur persoon is. Erg boeiend persoon om meer over te lezen.
  • Kieft. Dit boek laat je de vele valkuilen van succes zien. Sportboek van het jaar 2015. Het vervolg kwam uit in 2018.
  • De hand van Van Gaal laat zien hoe het kan dat Van Gaal een groep jonge sporters zonder buitenlandse ervaring (Cillessen, de Vrij, Martins Indi, Blind, Janmaat, Veltman en Depay) ertoe kon brengen om ieder persoonlijk duel te winnen en derde te worden op een wereldkampioenschap.

Andere aanraders buiten de top 10

Veel leesplezier!