Deze Mindfulness Training in Amsterdam schenkt je volledige aandacht in het hier-en-nu. Je ontwikkelt bewustzijn over wat je nu ervaart, waardoor het leven niet meer automatisch aan je voorbij gaat. Vrijwel iedereen kan hierdoor met liefde, compassie, oordeelloosheid, ontspanning, levensvreugde en rust leven. Lees verder om meer te leren over deze bijzondere training.

Waarom een Mindfulness training?mindfulness training amsterdam

Doordat je aan mindfulness doet, weet je eerder en preciezer wat je in je lichaam ervaart. Dat kan bijvoorbeeld stress zijn. Ook gedachten die niet behulpzaam zijn, merk je op die manier beter op. In de mindfulness training in Amsterdam ontwikkel je nieuwe manieren om met deze dingen om te gaan, die je normaal gesproken in de weg zouden zitten. Hierdoor ontspan je je beter en makkelijker, kun je je meer concentreren, heb je een rustigere geest, vergroot je je bewustzijn en bewaak je je eigen grenzen. En dan is het belangrijkste nog niet opgenoemd: door aan mindfulness te doen, ervaar je meer levensvreugde. Je staat intenser in contact met het leven, in plaats van met je gedachten.

De voordelen van een klassikale training

checkmark  Doordat je iedere dag aan de slag gaat met mindfulness, en consequent stappen zet, ervaar je de voordelen van mindfulness sneller en blijvend. Hoe vaker je iets doet, hoe beter je erin wordt. ‘Repetition is the mother of skill'.
checkmark  Je weet misschien wel iets van mindfulness, maar je past het nog niet toe. Je hebt een stok achter de deur doordat je een keer per week naar een trainingsavond komt.
checkmark  Je hebt misschien al eens aan Mindfulness gedaan, maar nu pas je het ook echt toe, waardoor je over een jaar blijvend innerlijke rust en vrede voelt en doorstraalt naar anderen.
checkmark  Je hebt een peer group waarmee je samen de transformatie doormaakt.
checkmark  Je profiteer van de expertise van een meester.

Waarom een mindfulness training bij UNLP in Amsterdam?

De mindfulness training wordt bij UNLP gegeven in Amsterdam. In onderstaande video's vind je de sfeerbeelden van het opleidingsintituut. Deelnemers, trainers, gasttrainers, trainingen en opleidingen komen allemaal voorbij.

checkmark  Kwaliteitswaarborg: UNLP heeft de nieuwste ontwikkelingen over persoonlijke ontwikkeling in huis, en je krijgt les van een Phd.
checkmark  Bij UNLP maak je een eenmalige investering, want opleidingsdagen kun je onbeperkt opnieuw tot je nemen.
checkmark  Je krijgt voor 100% een garantie voor kwaliteit en tevredenheid. Je geld krijg je, zonder gezeur en onder de voorwaarden, terug als je niet tevreden bent.
checkmark  Je ontvangt persoonlijke begeleiding. Dit krijg je tijdens, voor en na je training.

Stress is de nummer 1 klacht in Nederland

De top 10 specifieke nadelen die mensen aan stress ondervinden, zijn:

 • Weinig energie hebben en daardoor moe zijn.
 • Steeds maar doorgaan met werken, zonder eens te ontspannen.
 • Niet kunnen slapen, en daardoor niet genoeg rust krijgen.
 • Onmiddellijk geïrriteerd raken: een kort lontje hebben.
 • Piekeren over zaken die gisteren of morgen plaatsvinden, en deze niet los kunnen laten.
 • Emotioneel gezien somberder en onzekerder zijn dan normaal.
 • Een vol hoofd hebben.
 • Spanning in het lichaam voelen, bijvoorbeeld in de nek.
 • Afname van de weerstand.
 • Lichamelijke klachten.

MBSR, wat is dat, en is het wetenschappelijk bewezen?

De term voor de officiële mindfulness-trainingen is ‘Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).' Het programma voor deze trainingen staat altijd duidelijk vast, omdat de effecten van dit specifieke programma wetenschappelijk bewezen zijn. De Amerikaanse moleculair bioloog Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness met de westerese psychologische wetenschap samen laten smelten, waardoor de beproefde 8-weekse MBSR-training is ontstaan. Al meer dan 35 jaar heeft dit trainingsprogramma veel mensen geholpen. De onderzoeksresultaten die regelmatig gepubliceerd worden, laten zien dat MBSR voor een hogere levenskwaliteit zorgt, evenals positieve ontwikkelingen in de cognitieve en neurobiologische werking van ons lichaam.

Is deze mindfulness training in Amsterdam praktisch?

Mindfulness leer je door het te doen. De MBSR-training is dus erg praktisch, waardoor je na de acht weken er een gewoonte van hebt gemaakt om mindfulness dagelijks in je leven te integreren. Vaardigheden ontwikkel je door herhaling. Naast de mindfulness-oefeningen komen ook theoretische aspecten aan bod in de MBSR-training. Ook het groepsproces is belangrijk: samen kunnen ervaringen besproken worden. Je kunt namelijk direct je opmerkzaamheid opscherpen door naar je eigen ervaringen, én naar de ervaringen van anderen, te kijken. Hierdoor kunnen inzichten nog sneller ontstaan.

Wat voor oefeningen kan ik verwachten?

De oefeningen die aan bod komen, zijn op oosterse technieken gebaseerd, zoals yoga en meditatie. Onder andere zitmeditaties, aandachtsoefeningen, concentratieoefeningen, bewegingsoefeningen, oefeningen om emoties en gedachten op te merken en oefeningen om alerter, scherper en bewuster in het dagelijks leven te zijn. Ook is er ruimte voor reflectie: de oefeningen worden op geschikte tijden nabesproken. Hierdoor sta je stil bij je vooruitgang en eventuele obstakels die je kunt ervaren. Je krijgt dan inzicht in hoe je ermee omgaat.

Mindfulness in 2 minuten: een korte introductie door opleidingsinstituut UNLP

Wat leer ik in een mindfulness training in Amsterdam?

Het eerste thema van de training is bewustwording. In de tweede bijeenkomst komt perceptie en reactie aan bod. Sessie drie gaat over de kracht en plezier van het hier-en-nu. In het vierde thema staat stress volledig centraal. Hoe ervaar je dat precies? Thema vijf gaat over mindfulness in het dagelijks leven. Thema zes gaat over hoe we met andere mensen ook mindful om kunnen gaan. De zevende sessie draait om bewuste en onbewuste beslissingen. In de laatste trainingsdag wordt alles geïntegreerd, en wordt er naar de toekomst gekeken.

Voor wie is de mindfulness training in Amsterdam bedoeld?

De MBSR-training is voor iedereen ontzettend nuttig. Jong en oud, preventief of met klachten… Iedereen kan van mindfulness profijt trekken. Je kunt in ieder geval altijd de studieadviseur spreken. Onderaan deze pagina staan de contactgegevens.

Wat kan ik qua huiswerk verwachten?

Thuis doe je dagelijks oefeningen om je aandacht en bewustzijn te trainen. Dit doe je door gebruik te maken van het werkboek en de CD-set. Hierdoor leef je daadwerkelijk iedere dag mindful en verrijk je je leven.

Waar vindt de mindfulness training plaats?

De mindfulness training in Amsterdam bij UNLP is eenvoudig bereikbaar met de auto en met de bus en trein. Dit is het adres van de locatie:

Schipluidenlaan 4
1062 HE Amsterdam

Wie is mijn trainer?

Vincent NLP Trainer

Dr. Vincent van der Burg is in 2014 met zijn proefschrift gepromoveerd aan de Amerikaanse Institute of Transpersonal Psychology (ITP). Vincent publiceerde zijn onderzoeksresultaten over de kenmerken van mindsets die hoog ontwikkeld zijn, en hoe ze het denken, doen en voelen beïnvloeden.

Wanneer vindt de training plaats en hoe lang duurt het?

Regelmatig start de (online) training. De MBSR-training vindt wekelijks plaats en bevat 8 bijeenkomsten van een dagdeel. Ieder dagdeel duurt 2 1/2 uur. Ergens rondom de zevende of achtste week, vindt er een volledige stiltedag plaats.

Hoeveel is de deelnemersbijdrage?

De deelnemersbijdrage voor deze mindfulness training in Amsterdam (MBSR-training) is 590,-. Er zijn kortingen beschikbaar.

Kortingen en aanmelden

Kortingen voor de MBSR-training:

 • 50,00 vroegboekkorting
 • Extra: 5% Ideal-betalingskorting.
 • Extra: mail na je aanmelding bij UNLP naar [email protected] voor €50,00 Bol.com-tegoed. Misschien koop je er wel leuke boeken mee zodat je extra goed van start gaat.

Hoe meld ik me aan voor de mindfulness training in Amsterdam?]

Klik hieronder op de button om naar de site van het opleidingsinstituut UNLP te gaan.

Kan ik studieadvies of hulp krijgen?

Je mag ons uiteraard bellen of mailen. Mail naar [email protected], [email protected] of bel 06 39888109 voor de studieadviseur of voor hulp bij het inschrijven. Ook kun je de mindfulness-kennisbank bezoeken voor allerlei informatieve artikelen en oefeningen.