Wat is de beste aroma-diffuser om te kopen? Moet je voor de best geteste diffuser van Bol.com gaan of toch die van de Action? Hier vind je de best geteste olie-verdamper, gebaseerd op ervaringen en de best geteste etherische olie-verstuivers. Aroma diffusers verspreiden een heerlijke geur door je huis of studio, die vaak een rustgevende werking heeft. Denk je erover na een diffuser aan te schaffen? Lees hier alles over de voordelen, de geuren die erin kunnen en hoeveel zo’n apparaat kost.

Hoe wordt zo'n ding genoemd? De essentiële olie-verstuiver kent vele namen…

Een aroma-diffuser is een van de woorden met de meeste synoniemen, wat het wellicht verwarrend kan maken. Dit apparaat heeft veel verschillende benamingen. Bijvoorbeeld:

 • Aromatherapie-diffuser
 • Elektrische aroma-diffuser
 • Aroma vernevelaar
 • Ultrasone verstuiver voor etherische olie
 • Elektrische geurverspreider van etherische olie
 • Elektrische verdamper van etherische olie
 • Geurverspreider etherische olie
 • Aroma-LED-geurverspreider en -luchtbevochtiger
 • Geur-diffuser
 • Aroma-diffuser
 • Diffuser voor aroma-therapie

Wat zijn de beste aroma diffusers? [Best getest: O'dor]

Als je er internationale forums, ervaringen en artikelen op natrekt, kom je stevig op O'dor uit als beste diffuser. De ervaringen en de prestatiecijfers van dit apparaat vertellen ons dat dit beter is dan andere merken zoals Doterra. Er past namelijk 300 ml water in en het verdampt 50-58 ml per uur, waardoor het ook erg effectief is in grote ruimtes. Deze diffuser is niet te koop bij de Action maar wel bij Bol.com.

In top 10-lijstjes zou dit apparaat het vaakst bovenaan eindigen. Met een tijdsduur van 8 uur, vele opties, het automatisch uitschakelen en de hoge verneveling per uur stijgt dit apparaat met kop en schouders boven vergelijkbare apparaten uit. Ook houden veel mensen van het houten ontwerp van deze aroma diffuser.

Waar kun je deze O'dor-diffuser kopen?

Klik hier om meer over deze favoriet te lezen en om hem te kopen. Hij kan aangeschaft worden bij Bol.com. Als je daarnaast wilt weten wat de beste etherische olie is voor in de diffuser, dan kun je dit artikel lezen met de beste essentiële olie.

Aroma diffuser aanbiedingen

aroma diffuser beste aanbiedig

Hoewel O'dor het best getest is (zie vorige paragraaf), kun je overige aroma-vernevelaars in ieder geval bij onderstaande winkels krijgen. Dit zijn winkels die vaak aanbiedingen hebben:

 • Action
 • Holland & Barrett (De Tuinen)
 • Mediamarkt
 • Marskramer
 • Aliexpress
 • Coolblue
 • Intratuin
 • Blokker

De voordelen van een aroma diffuser

Doordat je met een aroma diffuser geuren de lucht in stuurt, gaat de ruimte waarin het apparaat staat automatisch heerlijk ruiken. Maar dat is niet het enige voordeel van een aroma diffuser: door het gebruik van de juiste geuren kun je ook nog eens een heleboel gezondheidsproblemen oplossen of verkleinen. Lees meer over welke geur voor welk probleem goed is in de paragraaf hieronder.

Een ander voordeel vinden veel mensen het lichte geluid dat van een aroma diffuser afkomt. Dit kun je het beste als een fonteintje omschrijven, wat als erg rustgevend wordt ervaren.

De nadelen van een aroma diffuser

Hoewel een diffuser dus een boel voordelen kan opleveren, plakt er ook een nadeel aan. Het kan namelijk nogal verleidelijk zijn om het apparaat de hele dag aan te laten staan, maar dit moet je nou juist niet doen. Je kunt hierdoor te veel essentiële oliën binnen krijgen, wat juist averechts zal werken.

Ook kunnen sommige oliën slecht zijn voor zwangere vrouwen, huisdieren of kleine kinderen, waardoor je er altijd op moet letten dat je niet te veel druppels in het apparaat doet. Beter te veel, dan te weinig. Gelukkig wegen deze nadelen niet op tegen de vele voordelen van een aroma diffuser, en is het enkel zaak er verstandig mee om te gaan. 

Verschillende geuren om gezondheidsproblemen te helen

De grootste reden voor het kopen van een aroma diffuser is vaak de gezondheid. In de diffuser kun je namelijk etherische oliën stoppen, die niet alleen die lekkere geur veroorzaken maar ook gezondheidsklachten tegen kunnen gaan. Een bekende olie die helpt tegen gezondheidsproblemen is eucalyptus: deze kun je in de diffuser stoppen wanneer je verkouden bent.

Andere voorbeelden zijn lavendel, een olie die helpt tegen stress of angstige gevoelens, tea trea of citroen, oliën die een goede werking op je immuunsysteem hebben, of kamille, een olie die hoofdpijn kan verlichten. Dan zijn er ook nog oliën die bewezen helpen bij een goede nachtrust, zoals ceder, sandelhout of mandarijn. Heb je regelmatig last van je gezondheid? Dan is het goed om onderzoek te doen naar de werking van verschillende oliën, zodat de aroma diffuser misschien wel je problemen oplost.

Wat je moet weten over de beste aroma-diffuser: samengevat…

Wat is een aroma-diffuser en wat doet het?

Een aroma-diffuser verstuift essentiële olie. Daarom wordt het apparaat ook wel ‘olie-verstuiver' genoemd. Hiermee verspreid je een prettige, reinigende en heilzame geur door een ruimte. Bovendien ziet het apparaat er gezellig uit.

Wat is de beste aroma-diffuser?

Uit de tests en ervaringen is gebleken dat de olie-verstuiver van het merk O'dor veruit het beste is. Hier beschrijven we hoe deze conclusie tot stand is gekomen.

Waar is de beste aroma-diffuser te koop?

De O'dor-diffuser is niet te koop bij Action, Aliexpress of Blokker. We laten je hier zien hoe je deze O'dor-verstuiver het beste kunt aanschaffen.


Succes met de zoektocht naar jouw favoriete verstuiver van etherische olie en geniet lekker van fijne geuren!

Gerelateerd: lees verder...