Wat is de beste aroma-diffuser om te kopen? Moet je voor de best geteste diffuser van Bol.com gaan of toch die van de Action? Hier vind je de best geteste olie-verdamper, gebaseerd op ervaringen en de best geteste etherische olie-verstuivers. Aroma diffusers verspreiden een heerlijke geur door je huis of studio – vaak met een rustgevende werking. Overweeg je een diffuser aan te schaffen? Lees hier alles over de #1 keuze, de voordelen, de geuren die erin kunnen en hoeveel zo’n apparaat kost.

Hoe wordt zo'n ding genoemd? De essentiële olie-verstuiver kent vele namen…

Een aroma-diffuser is een van de woorden met de meeste synoniemen, wat het wellicht verwarrend kan maken. Dit apparaat heeft veel verschillende benamingen. Bijvoorbeeld:

 • Aromatherapie-diffuser
 • Elektrische aroma-diffuser
 • Aroma vernevelaar
 • Ultrasone verstuiver voor etherische olie
 • Elektrische geurverspreider van etherische olie
 • Elektrische verdamper van etherische olie
 • Geurverspreider etherische olie
 • Aroma-LED-geurverspreider en -luchtbevochtiger
 • Geur-diffuser
 • Aroma-diffuser
 • Diffuser voor aroma-therapie

Hoe hebben wij ons onderzoek voor aroma-verdampers uitgevoerd?

de beste diffusers getest-min

Om tot ons oordeel te komen, hebben we gedurende een aantal weken een tiental diffusers getest in een huiskamersetting. Onder andere de diffuser(s) van O'dor, Zedar, HappyHaves, Suntop, Action, Chi, Sensahome, Zenful, Seidon en Lifegoods hebben we een flink aantal dagen aangezet. Sommige diffusers vielen in de eerste dagen al meteen af. Zo is die van Chi weinig fraai en die van LifeGoods een te simpele cashgrab van AliExpress. Vervolgens keken we naar de stilheid, het gebruiksgemak en het ontwerp. Zo werkten baanden wij ons een weg door de berg aan diffusers tot de beste overbleef.

Wat zijn de beste aroma diffusers? Onze testresultaten

We besloten een groot aantal diffusers aan te schaffen en een aantal weken te gebruiken in verschillende ruimtes. Over welke waren we het meest tevreden? Laten we hieronder kijken naar de diffusers die bij ons als beste uit de test kwamen.

#1 best getest: de Zenful Oasis Aroma Diffuser

We hebben deze diffuser van Zenful een aantal weken uitgebreid uitgetest. We hebben vooral gelet op de technische prestaties en het gebruiksgemak. Is het mogelijk om zorgeloos olie te vernevelen zonder allerlei gedoe of defecten? We kwamen tot de conclusie de diffuser van Zenful de beste en meest betrouwbare aroma-diffuser is.

Die kwaliteit blijkt ook wel uit de iets hogere, maar nog altijd erg coulante prijs: voor slechts enkele euro's meer heb je een veel krachtiger en mooier apparaat dan de meeste vergelijkbare diffusers. Er kan veel meer in en je kunt er een twee keer zo grote ruimte mee vullen als onze tweede keuze.

In top 10-lijstjes zou dit apparaat het vaakst bovenaan eindigen. Met een tijdsduur van 8 uur, vele opties, het automatisch uitschakelen en de hoge verneveling per uur stijgt dit apparaat met kop en schouders boven vergelijkbare apparaten uit. Ook houden veel mensen van het houten ontwerp van deze aroma diffuser.

Voor ons was Zenful dus duidelijk het sterkste merk. Het was het meest prettig in gebruik en de apparaten hadden de meeste kracht in onze ervaring. Hier kun je de Zenful Oasis aanschaffen en hier kun je de gehele catalogus van Zenful bekijken. Ook vind je onderaan dit artikel een linkje naar hun officiële website voor meer informatie.

Wat vonden wij van de andere modellen van Zenful? De Zenful Dewdrop: beste large-diffuser

Heb je niet zomaar een woonkamertje, gang of slaapkamer te vullen met vernevelde olie, maar een groot huis of kantoor, dan raden we de Dewdrop aan van Zenful. We waren net zo enthousiast over deze diffuser als de nummer 1, alleen is deze wat groter. Hier kun je de Dewdrop aanschaffen.

De Zenful Lyra: de beste compacte verstuiver in ons onderzoek

Heb je liever een handzaam, klein sensueel modelletje, dan raden we de Lyra aan. Deze stond erg mooi in onze woonkamer. Het donkere model paste erg mooi bij onze donkere muur, piano en banken. Het houten model Hier kun je de Lyra aanschaffen.

De Zenful Geursteen: de beste geurverspreider zonder elektronica

We kunnen niet om elektronica heen, maar wil je het liefst niet met stekkertjes werken, dan kun je ook gewoon een geursteen nemen. De Zenful-geursteen verrasten ons positief als elektronica-vrije alternatief. Hier kun je deze geurstenen aanschaffen.

Zenful Diffuser Onderhoud Set: extra tip

Het bijzondere van het merk Zenful vonden we dat ze ons niet zomaar iets verkopen. Ze leveren er een complete service bij: hun communicatie is bijvoorbeeld heel duidelijk, waardoor we precies weten hoe we een diffuser moeten gebruiken en onderhouden. Het is dan ook niet gek dat ze een uitstekende onderhoud-set erbij verkopen. Hier kun je deze onderhoud-set aanschaffen.

Zenful Etherische olie set: #1 keuze qua olie voor je verstuiver

Het prettige van Zenful vonden we tot slot dat ze het denkwerk voor ons deden. Zij hadden al een set samengesteld met de beste, meest gezonde flesjes olie om te vernevelen. Dat scheelt ons weer uren uitzoekwerk op Google, Wikipedia of de Happinezz. Hier kun je deze olie-set aanschaffen.

De tweede plek in onze test: O'dor

De diffuser van O'dor is erg bekend, maar stuken minder krachtig dan die van Zenful. Maar voor de meeste mensen is O'dor afdoende omdat maar weinig mensen een woonkamer, kantoor of slaapkamer hebben die groter is dan 25².

Ook als je er internationale forums, ervaringen en artikelen op natrekt, kom je stevig op O'dor uit als een van de beste diffusers. De ervaringen en de prestatiecijfers van dit apparaat vertellen ons dat dit beter is dan andere merken zoals Doterra. Er past namelijk 300 ml water in en het verdampt 50-58 ml per uur, waardoor het ook erg effectief is in grote ruimtes.

Deze diffuser is niet te koop bij de Action maar wel bij Bol.com. Klik hier om meer over deze #2 keuze te lezen en om hem te kopen. Hij kan aangeschaft worden bij Bol.com.

Over ons onderzoek

Onze zoektocht naar de beste etherische diffuser

Onaangename luchtjes in huis of op kantoor is iets waar we allemaal weleens mee te maken krijgen. Zeker in de regenachtige herfst- of koude wintermaanden als ventileren niet zo eenvoudig is. Op ons eigen kantoortje hebben we ook regelmatig last gehad van onprettige geuren (en nee, dat kwam niet eens door honden of een kattenbak). Hoe we het opgelost hebben? Met een etherische olie diffuser. Een snufje is voldoende om al je problemen weg te nemen.

Waarom wij etherische/essentiële olie diffusers reviewen

Voor we de ideale essentiële olie diffuser hadden gevonden, hebben we er verschillende uitgetest. Nog steeds vinden we het leuk om zo nu en dan te experimenteren met nieuwe luchtjes en nieuwe vormen van diffusie (verspreiding). Met andere woorden: inmiddels kennen we alle ins en outs van essentiële olie. Het is ons voorrecht onze kennis hier met je te delen.

Blijk kritisch op het essentiële olie aanbod

Het spreekt voor zich dat je altijd kritisch moet blijven op het aanbod essentiële olie en diffusers. Waarom dat is? Omdat niet elke olie en niet elk apparaatje van even hoge kwaliteit is. Dat is ook precies de reden dat we onderzoek zijn gaan doen. Zou elk apparaatje van hoog niveau zijn, dan was ons onderzoek overbodig. Helaas is het nodig om het kaf van het geurige koren te scheiden. Dat is dan ook precies wat we gedaan hebben. Lees dus vooral verder.

Wat beloven etherische olie producenten je zoal?

De producenten van olie diffusers zullen je beloven dat het diffusers vol automatisch zijn en precies wanneer jij het nodig hebt een aangename geur verspreiden. Ze beloven je dat alle onaangename luchtjes verwijderd worden en dat je helemaal tot rust zult komen. Dat mag je uiteraard met een korreltje (geur)zout nemen. Producenten willen iets van je: je geld. Ze zullen je vertellen dat hun product rozengeur en maneschijn is. Negatieve aspecten worden verzwegen.

Aroma diffuser aanbiedingen

aroma diffuser beste aanbiedig

Hoewel O'dor het best getest is (zie vorige paragraaf), kun je overige aroma-vernevelaars in ieder geval bij onderstaande winkels krijgen. Dit zijn winkels die vaak aanbiedingen hebben:

 • Action
 • Holland & Barrett (De Tuinen)
 • Mediamarkt
 • Marskramer
 • Aliexpress
 • Coolblue
 • Intratuin
 • Blokker

De voordelen van een aroma diffuser

Doordat je met een aroma diffuser geuren de lucht in stuurt, gaat de ruimte waarin het apparaat staat automatisch heerlijk ruiken. Maar dat is niet het enige voordeel van een aroma diffuser: door het gebruik van de juiste geuren kun je ook nog eens een heleboel gezondheidsproblemen oplossen of verkleinen. Lees meer over welke geur voor welk probleem goed is in de paragraaf hieronder.

Een ander voordeel vinden veel mensen het lichte geluid dat van een aroma diffuser afkomt. Dit kun je het beste als een fonteintje omschrijven, wat als erg rustgevend wordt ervaren.

De nadelen van een aroma diffuser

Hoewel een diffuser dus een boel voordelen kan opleveren, plakt er ook een nadeel aan. Het kan namelijk nogal verleidelijk zijn om het apparaat de hele dag aan te laten staan, maar dit moet je nou juist niet doen. Je kunt hierdoor te veel essentiële oliën binnen krijgen, wat juist averechts zal werken.

Ook kunnen sommige oliën slecht zijn voor zwangere vrouwen, huisdieren of kleine kinderen, waardoor je er altijd op moet letten dat je niet te veel druppels in het apparaat doet. Beter te veel, dan te weinig. Gelukkig wegen deze nadelen niet op tegen de vele voordelen van een aroma diffuser, en is het enkel zaak er verstandig mee om te gaan. 

Verschillende geuren om gezondheidsproblemen te helen

De grootste reden voor het kopen van een aroma diffuser is vaak de gezondheid. In de diffuser kun je namelijk etherische oliën stoppen, die niet alleen die lekkere geur veroorzaken maar ook gezondheidsklachten tegen kunnen gaan. Een bekende olie die helpt tegen gezondheidsproblemen is eucalyptus: deze kun je in de diffuser stoppen wanneer je verkouden bent.

Andere voorbeelden zijn lavendel, een olie die helpt tegen stress of angstige gevoelens, tea trea of citroen, oliën die een goede werking op je immuunsysteem hebben, of kamille, een olie die hoofdpijn kan verlichten. Dan zijn er ook nog oliën die bewezen helpen bij een goede nachtrust, zoals ceder, sandelhout of mandarijn. Heb je regelmatig last van je gezondheid? Dan is het goed om onderzoek te doen naar de werking van verschillende oliën, zodat de aroma diffuser misschien wel je problemen oplost.

De beste essentiële olie volgens Luchtwijzer

Luchtwijzer.nl heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar wat de beste olie diffuser is. Hier delen we de top vijf van het platform met je. Maar eerst belichten we de door Luchtwijzer genoemde specificaties waar je goed op moet letten. Bij essentiële olie let je altijd goed op of…

 • De diffuser ook voor geurolie (zie specificaties) geschikt is

 • De diffuser van het juiste duurzame materiaal gemaakt is (dus geen zacht plastic dat mee verdampt)

 • Of de diffuser een ultrasone koud waterverdamper heeft (olie verdampt door hitte heeft minder aroma therapeutische werking)

 • Of de olie niet synthetisch en té geparfumeerd is (slecht voor je gezondheid)

 • Of de olie biologisch etherisch is

 • Wist je dat een donker flesje voorkomt dat UV licht de etherische olie aantast?

De top vijf etherische oliën van Luchtwijzer zijn de volgende:

 1. De Oolie Etherische olie set van 14 flesjes
 2. Chi Tea tree olie (20 ml)
 3. De SensaHome essentiële geurolie (14 stuks)
 4. Jacob Hooy lavendelolie (30 ml)
 5. Jacob Hooy Relaxing etherische olie mix.

En hoe weet je dan welke olie je moet gebruiken voor je diffuser?

In dit artikel gingen we in op ons onderzoek naar het beste vernevel-apparaat. Als je daarnaast wilt weten wat de beste etherische olie is voor in de diffuser, dan kun je dit artikel lezen met de beste essentiële olie.

Wat je moet weten over de beste aroma-diffuser: samengevat…

Wat is een aroma-diffuser en wat doet het?

Een aroma-diffuser verstuift essentiële olie. Daarom wordt het apparaat ook wel ‘olie-verstuiver' genoemd. Hiermee verspreid je een prettige, reinigende en heilzame geur door een ruimte. Bovendien ziet het apparaat er gezellig uit.

Wat is de beste aroma-diffuser?

Uit de tests en ervaringen is gebleken dat de olie-verstuiver van het merk O'dor veruit het beste is. Hier beschrijven we hoe deze conclusie tot stand is gekomen.

Waar is de beste aroma-diffuser te koop?

De O'dor-diffuser is niet te koop bij Action, Aliexpress of Blokker. We laten je hier zien hoe je deze O'dor-verstuiver het beste kunt aanschaffen.


Waar kun je de #1 aanraders (de Zenful-diffusers) kopen?

zenful diffusers beste uit de test

Er zijn twee manieren om dit #1 aangeraden merk aan te schaffen. De eerste manier is door hierboven te klikken om hem via Bol.com te bestellen. Je kunt daarnaast direct op de aroma diffuser-webshop van Zenful kijken om er eentje te bestellen, evenals de etherische olie voor in je diffuser. Wij raden hun website sowieso aan om meer over dit uitstekende merk te leren.

Jouw essentiële olie vervolgstap

Succes met de zoektocht naar jouw favoriete verstuiver van etherische olie en geniet lekker van fijne geuren! Het aanbod essentiële oliën is erg breed: er zit ongetwijfeld iets tussen dat bij je past. Uitproberen kan geen kwaad. Wij weten zeker dat je aangenaam verrast zult zijn.