Gebruik je essentiële olie (ook wel etherische olie genoemd), bijvoorbeeld voor de prettige geur of goede nachtrust? Dan wil je – net als ons – weten welke olie het beste is en welke merken de beste kwaliteit bieden. Hier vind je wat kleine tips en aanraders om te kopen. Lees verder…

Beste merken? Schaf waar mogelijk biologische etherische olie aan

Dit soort olie is het beste wanneer het biologisch is. Gelukkig zijn er veel merken die volledig biologisch zijn: de merken Farfalla, Jacob Hooy, Tisserand, Physalis, Aromed en Chi zijn de beste qua kwaliteit omdat ze biologisch zijn. De oliën van bijvoorbeeld het Tuinen-merk (Holland & Barrett) zijn niet altijd automatisch biologisch.

Hiermee kunnen we kort zijn in onze review over de beste etherische olie: als je bovenstaande merken neemt, zoals Chi, Physalis, Aromed, Jacob Hooy en Farfalla, zit je in onze ervaring goed.

Etherische / Essentiële olie kopen… waar?

Etherische olie hebben ze in heel veel winkels zoals Etos, Action, Kruidvat, Blokker, Hema, Holland & Barrett en Bol.com. Bij welk verkooppunt je het ook koopt, ga bij voorkeur voor een biologisch merk, zoals Aromed. Hun lavendel-olie is bijvoorbeeld erg fijn voor in je aroma-diffuser.

En aanbiedingen?

Goede etherische olie kan soms ook goedkoop zijn als je een aanbieding vindt. Voor goedkope etherische olie kun je een aanbieding van Holland & Barrett afwachten.

Ook biedt Bol.com essentiële olie voor standaard een zo laag mogelijke prijs. Zo is bijvoorbeeld de bekende Chi Davos-olie (voor het zuiveren van de lucht) bij Bol.com een euro goedkoper dan bij de website van Chi zelf.

Welke etherische olie moet je sowieso gebruiken? Welke zijn de beste?

essentiele oplie aanbiedingen

Gebruik altijd biologische essentiële olie. Absolute aanraders voor de verstuiving van de geur zijn in ieder geval:

Welke essentiële olie is goed? En welke essentiële olie kun je waarvoor gebruiken? Vele oliën worden wonderolie genoemd omdat ze gezond zijn – bijvoorbeeld voor de huid. Must-haves voor huidverzorging zijn in ieder geval:

  • Zwartzaadolie
  • Neemolie
  • Kokosolie
  • Aragonolie
  • Aloe Vera
  • Tea Trea
  • Castorolie. Deze olie wordt zelfs officieel ‘wonderolie’ genoemd!
  • Een paar druppels rozemarijn-olie mengen met wat kokosolie. Dit is goed om op je hoofdhuid en in je haar aan te brengen.

Gezonde oliën om in te nemen:

  • CBD-olie
  • Oregano-olie. Wees hier wel voorzichtig mee. Enkele druppels zijn al extreem geconcentreerd en sterk.

Ook handig om te weten: is er een verschil tussen essentiële olie en etherische olie?

Dit zijn synoniemen van elkaar. Er is dus eigenlijk geen verschil. ‘Essentiële’ olie houdt in dat het een sterk geconcentreerde olie is. Het enige verschil is dat essentiële olie ook ingenomen kan worden, terwijl etherische olie vaak alleen voor de geur gebruikt wordt en niet in te nemen is.

Samengevat: dit moest je zeker gelezen hebben in dit artikel

Wat is het beste merk etherische/essentiële olie?

Het belangrijkste waar je op moet letten, is dat het merk biologisch is. In dit artikel gaan we in op de specifieke merken die goed én biologisch zijn.

Waar kun je die beste merken kopen?

De goede merken essentiële olie zijn verkrijgbaar bij Etos, Action, Kruidvat, Blokker, Hema, Holland & Barrett en Bol.com. In dit artikel zie je welke je sowieso moet hebben.

Wat zijn goede aanbiedingen en goedkoopste winkels?

Wanneer je etherische olie bij Bol.com aanschaft, dan ben je een stukje goedkoper uit dan wanneer je bij de website van een individueel merk zou kopen.

Veel succes met het kiezen van de beste essentiële olie!

Kijk nog eens bij de aangeraden merken bovenaan dit artikel en kies vervolgens de beste olie uit die jij nodig hebt. Op jouw geluk!

Gerelateerd: lees verder...