Wat zijn de beste boeken over tantra? Hier vind je een lijst met de 10 beste aanraders voor beginners en gevorderden in tantra. Wil jij het contact met jouw partner nóg dieper en liefdevoller maken? Lees verder…

Snel overzicht: Deze Tantra-Boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Meest inzichtelijke keuzeDe kracht van echte mannen van David Deida: David Deida, een vooraanstaand figuur in de tantra-wereld, duikt diep in de dynamiek van relaties. We vinden zijn werk zeer verrijkend omdat het ons gidst naar het hebben van spiritueel erotische en gepassioneerde relaties. Zijn boeken bieden unieke inzichten die zowel oprecht als toegewijd zijn aan de liefde. >> Check laagste prijs
Beste holistische benaderingDe boeken van Osho: Osho, een wereldwijd erkende spirituele leraar, heeft een breed scala aan boeken geschreven over spiritualiteit. We waarderen zijn holistische benadering van tantra, waarbij het niet alleen om seks gaat, maar om onze algehele aanwezigheid in de wereld. Zijn boeken zijn een mix van spirituele en psychologische vrijheid, wat ze zeer bevrijdend maakt om te lezen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor moderne tantraUrban Tantra van Barbara Carrellas: Dit boek, dat zowel een gids voor seksualiteit als een boek over bewustzijn is, spreekt ons enorm aan. We houden ervan hoe het de principes van traditionele Tantra combineert met moderne seks-acceptatie. Bovendien vinden we het geweldig dat het boek inclusief en divers is, met een openheid voor homo-, transgender- en BDSM-gemeenschappen. >> Check laagste prijs

Stipt op 1: alle boeken van David Deida

Ooit het gevoel gehad dat je seksleven/relatie een beetje seksueel geneutraliseerd is? Heb je je je ooit afgevraagd waarom je je vaak aangetrokken voelt tot bepaalde soorten mensen? Of ben je bezorgd over waarom je je niet langer aangetrokken voelt tot degene met wie je naar bed gaat?

David Deida is een tantra-zwaargewicht. Zijn werk bestaat uit fantastische boeken die een inzicht geven in de dynamiek van relaties. Deze boeken onderzoeken op intelligente wijze hoe je je relaties kunt laten groeien. Ze begeleiden je in het creëren van relaties die spiritueel erotisch en seksueel diepgaand zijn – op gepassioneerde wijze en oprecht toegewijd aan liefde.

2 – De boeken van Osho

Bijvoorbeeld ‘Tantra. Het Allerhoogste Inzicht.' Osho was een wereldwijd bekende – en omstreden – spirituele leraar en de auteur van talrijke boeken over spirituele oefeningen waarvan miljoenen exemplaren over de hele wereld hebben verkocht.

Net als andere auteurs kiest hij voor een holistische benadering, waarbij hij ons eraan herinnert dat tantra niet alleen over seks gaat, maar over onze manier van zijn in de wereld. Een spiritueel en psychologisch bevrijdend boek om te lezen.

3 – Tantra – Margot Ananad

Een introductie-boek over de weg naar intimiteit en extase / een handleiding tot een intense en totale seksuele ervaring.

4 – Urban Tantra – Barbara Carrellas

Urban Tantra is een boek over bewustzijn dat toevallig ook een seksgids is. Het is voor iedereen die meer seksuele en spirituele extase in zijn/haar leven wil hebben. Dit boek laat je zien hoe heilige seks overal kan worden beoefend – en in de tijd die je daadwerkelijk beschikbaar hebt in je drukke leven.

Het boek combineert de principes van het oude Tantra met de hedendaagse seks-acceptatie. Dit is namelijk een van de zeldzame homo- transgender, en BDSM-vriendelijke boeken. Bewuste en heerlijke seks voor iedereen: of je nu een partner hebt of niet, ongeacht je leeftijd, seksuele voorkeur of geslacht – dankzij de meer dan 100 oefeningen waar je in kunt springen en uitproberen.

5 – Orgasm Unleashed – Eyal Matsliah

Orgasm Unleashed begeleidt je in het verdiepen en uitbreiden van je orgastische ervaring, eerst alleen en daarna met je geliefde. Het is een geweldig boek over het vrouwelijke orgasme. Orgasm Unleashed is gemakkelijk te begrijpen en heeft veel oefeningen om je te helpen.

6 – Tantra Illuminated. The Philosophy, History, and Practice of a Timeless Tradition

Dit is een ambitieus literair werk dat zich verdiept in de complexe en intrigerende geschiedenis van de tantra. Het geeft een uitgebreid begrip van de tantrische filosofie en een weergave van misverstanden die zijn ontstaan sinds de westerse samenlevingen de tantra ‘ontdekten' en erotisch maakten.

Het benadrukt de heiligheid van deze oude spirituele traditie en veel van de kennis die hierin wordt gedeeld, wordt rechtstreeks vertaald uit originele Sanskrietbronnen. Het laat je geïnspireerd en geïnformeerd achter met een grondig begrip van tantra en met een verlangen om naar een tantra retraite te gaan toewerken om de kracht voor jezelf te ervaren.

7 – Introduction to Tantra. The Transformation of Desire

Deze inleiding tot tantra bekijkt de praktijken en filosofie vanuit het perspectief van het Tibetaans Boeddhisme. Geschreven door een Tibetaanse Lama, stelt het boek de grote vragen over wat tantra is, voor wie het is en hoe het moet worden beoefend.

8 – Kundalini Tantra

Dit boek is een basistekst voor degenen die de tantra op een dieper niveau willen begrijpen. Geschreven door een Indiase Swami (meester) en tantra-goeroe die studenten over de hele wereld heeft onderwezen, kiest het voor een traditionele benadering met de nadruk op de geschiedenis en culturele betekenis van tantra.

Maar het is ook een praktische gids die uitlegt hoe tantra de chakra's en de kundalini-energie activeert en hoe je met je praktijk kunt beginnen.

9 – 28 Days To Ecstasy For Couples — a basic primer

Als je nieuw bent op het spirituele pad – of je bent gewoon op zoek naar iets anders in de slaapkamer. 28 Days To Ecstasy For Couples by Pala Copeland and Al Link legt een beginnerscursus neer voor het beheersen van tantrische technieken.

Rekening houdend met de realiteit van het dagelijks leven, brengen de auteurs de praktische toepassing – die bekend staat als iets tijdrovends – samen tot vier weken van 20 minuten durende sessies. De oefeningen behouden de geest van de tantrische beoefening terwijl ze gericht zijn op het cultiveren van meer intimiteit en bewustzijn in de slaapkamer.

10 – Dan kom ik toch weer terug bij David Deida

Lees hier mijn samenvatting over David Deida's boek ‘Way of the superior man', inclusief favoriete oefeningen uit het boek.

Op jouw geluk!