Wat zijn essentiële kenmerken van een spirituele liefdesrelatie en intimiteit? Wat is de ware fundering van je relatie en hoe kun je daarin groeien? Lees in dit artikel de uitgebreide tips en oefeningen voor meer intimiteit en om spiritueel verbonden te zijn met je partner.

Zie dit artikel als een samenvatting van het werk van David Deida. Hij heeft onder andere het boek ‘Intieme Relaties' geschreven.

Inhoud van deze pagina:

De drie collectieve liefdesfases van David Deida

Wil je een goed begrip krijgen over een spirituele relatie? Laten we dan beginnen met de drie collectieve fases van David Deida…

Fase 1 van groei in een spirituele liefdesrelatie: Zelf

Over de eerste fase kunnen we kort zijn. Deze fase gaat over jezelf. ‘Ik heb x nodig, ik wil graag dat je x doet, ik wil x voelen van je, ik zeg nu nee… en dit zijn mijn grenzen.' Afhankelijkheid is een sleutelwoord in deze fase. Mannen zijn mannelijk en vrouwen zijn vrouwelijk.

Dit is echt van vroeger. De vrouw wilde bijvoorbeeld mooi zijn voor de man, zodat hij haar wil. De man was een stoere, harde macho.

Ik wil dat je in mijn ogen kijkt. Ik wil dat je me op deze manier aanraakt. Ik wil voelen dat je van me houdt.

Fase 2 van groei in een spirituele liefdesrelatie: Ander

Fase 2 kenmerkt zich door onafhankelijkheid, ‘wij' en de ander. Eerlijkheid, samenwerking, luisteren naar de ander en rekening houden met de ander. En ja, dat vereist wat compromissen, maar nu doen we het ten minste wel samen. Het gaat in deze fase om groei voor anderen, groei van de wereld, delen, samenwerken, iets geven voor het geheel.

Hierna lezen:  Liefde Is (Samen) Spreuken - Dit Zijn De Mooiste Quotes [Lijst]

Dit kwam sterk op in de jaren 60 en 70. De man werd gevoelig en vrouwelijk: hij had lang haar, drukte zijn gevoelens uit, deed aan samen zingen, kletsen, emoties voelen, van de natuur genieten, er verzorgd uitzien, naar de schoonheidssalon gaan, oorbellen dragen, beter leren communiceren… Allemaal dingen die vrouwen altijd al deden.

Eindelijk mochten mannen ook flowen en dansen… terwijl ze voorheen niet mochten huilen en hun emoties niet mochten uiten.

Ook ontwikkelde de vrouw mannelijke energie – en werd ze dus meer heel en gebalanceerd. Onafhankelijke zakenvrouwen die beslissingen maken, grenzen stellen, carrière maken, doelen stellen, een eigen visie hebben, et cetera.

Vrouwen emancipeerden en werden assertiever. “Ik hoef niet alleen maar het huis mooi en stralend houden, luisteren en de maaltijden bereiden… Ik wil mijn eigen ideeën, meningen doelen, carrières en dromen tot uiting brengen.” Ze hoeven niet meer mooi te zijn voor de man: ze houden zich bezig met minder oppervlakkige zaken, zoals vrede, harmonie en samenwerking.

Veel vrouwen in deze fase besluiten hun vrouwelijke energie even te laten rusten, single te blijven en carrière te maken.

Fase 2 is dus: ‘Dit heb jij nodig, ik zorg voor jou. Laten we onze waarden met elkaar delen en samen iets creëren.Je kunt niet gelukkig worden door te krijgen wat jij wilt. Je moet ook denken aan wat anderen willen. Compromissen zijn hier inherent aan.

Wat willen wij? Ik zal je dit geven – jij kunt me dat geven. Ik zal jouw rug krabben als jij mijn rug krabt. Ik breng de vuilniszak weg als jij de afwas doet.

In fase 2 wordt er een muur om je hart gebouwd. Dat betekent ook dat je niet bereid bent volledig in het mannelijke of vrouwelijk te stappen. Je respecteert de grenzen van de ander. ‘Mjn leven is compleet, maar ik mis iets…'

Fase 3 van groei in een spirituele liefdesrelatie: Eenheid

Spirituele liefdesrelatie en intimiteit kenmerken

Fase 3 is van een compleet ander niveau: Wat maakt het uit wat ik wil (fase 1) en wat jij wil (fase 2)? Dat leek het belangrijkste te zijn, maar was een illusie, bevredigt je niet volledig en voldeed niet helemaal… want we gaan toch vroeg of laat allemaal sterven, inclusief wijzelf, onze partners, kinderen en de hele aarde. Het is allemaal een illusie. We worden hier niet gelukkig van.

Er moet dus iets groters zijn dat voorbij onze eigen en gedeelde voorkeuren gaat. Wat in deze fase belangrijk wordt: wat moeten we doen om liefde aan te wakkeren, zodat we onze diepste gaven kunnen geven, zodat het Goddelijke door ons heen kan bewegen? Hoe kan liefde door ons allemaal vollediger gaan stromen, ook al moeten we daarvoor onze persoonlijke voorkeuren opgeven?

Deze derde fase gaat om grenzen loslaten, en het loslaten van ons gevoel van zelf – het schild om ons hard. Dat heb je jarenlang opgebouwd, dus is het moeilijk om die los te laten. Maar dat is nodig, want wat je wilt is complete overgave aan het hart van een ander, en nog belangrijker: complete overgave aan Liefde, wat dieper is dan jullie persoonlijke voorkeuren, waar je nu door geleefd wordt. Overgenomen worden door Liefde zelf en volledig kunnen ontspannen in het extreme mannelijke of het extreme vrouwelijke. Er is dan passie tussen het mannelijke en vrouwelijke.

Waar geluk krijg je als je in dienst van het grotere geheel leeft. Je wordt geleefd door iets groters. Er wordt hier wel eens naar verwezen met:

 • Eenheid
 • Licht
 • Liefde
 • Ruimte zonder object
 • Bewustzijn
 • God

De beste tips om samen een spirituele liefdesrelatie te beleven

Laten we eens kijken welke tips en oefeningen er zijn om fase 3 te betreden…

Tip 1 – Leer elkaar te vertrouwen

Deze fase heeft nodig dat jullie elkaar vertrouwen. De eerste twee fases gingen om het vertrouwen van jezelf: de ander weet wat jij nodig hebt. Maar nu bieden we onszelf aan om geleefd te worden door een liefde die groter is dan onze eigen voorkeuren.

Wat boeit het wat jouw voorkeur of mijn voorkeur is? Hoe kan de liefde het meest bevrijd worden? Hoe kunnen we onze diepste gaven het beste geven? Hoe kan liefde door ons allemaal voller stralen?

Vertrouwen is dus een belangrijk sleutelwoord in deze derde fase – en dat kan zich ook al uiten in het vertrouwen in elkaars trouw aan elkaar:

 • 1e fase: “Ik wil niet dat je seks gaat hebben met een ander. Ik beloof dat…”
 • 2e fase: “Goh, die eis was wel egoïstisch van mij: wie ben ik om jou te vertellen wat je wel en niet mag doen?”
 • 3e fase: Nu gaat het niet meer om wat we willen of wat ‘eerlijk' is. Hoe kan liefde het meest bevrijd zijn door onze beide lichamen en harten? Hoe kunnen onze kinderen, onze vrienden, Liefde zelf, Licht zelf… het beste floreren? Een monogame relatie is hier verreweg het meest geschikt voor.
Hierna lezen:  Wat Voor Toekomstige Partner Past Bij Mij? (Eigenschappen & Uiterlijk)

Tip 2 – Vind je missie… je hartsverlangen

Deze derde fase gaat niet om het zoeken van liefde en licht, maar om het aanbieden ervan. Je diepste zelf aan de wereld geven. Daarvoor moeten we groeien. In deze fase ga je elkaar steunen in elkaars missie, elkaars spiritualiteit, in het openmaken van elkaars hart.

Geef me niks minder dan je hart. Je diepste hart.

‘Dit is de kunst van mijn leven, die ik mijn vrouw aanbied.' Je geeft liefde. Dit maakt van fase 3 een Goddelijke fase. Je gaat je realiseren dat alles verandert. Je voelt: alles gaat voorbij. Bijvoorbeeld wat je creëert in deze wereld, je relaties… Dus geef,  en laat gaan, geef, laat gaan… Het draait om overgave, en om het geven van onze diepste mannelijke en vrouwelijke gaven. Je hele leven is als een gift aan de wereld, ondanks dat het soms niet geaccepteerd wordt.

Je gift aan de wereld terughouden is lijden. Geef je gift altijd aan iedereen.

In deze derde fase ben je bezig met het geven van vrijheid, liefde en diepte aan je partner. Je bent het niet aan het zoeken voor jezelf.

Niets is aantrekkelijker dan een vrouw die in fase 3 verkeert. Ze laat haar volle licht schijnen, wetend dat ze volledig aantrekkelijk is: ze gebruikt het om de man te openen, om hem te inspireren naar diepere liefde. Niks is aantrekkelijker dan dat.

Tip 3 – Voel alle grenzen vervagen: jij bent één met alles

Je houdt niet op buiten de huid van je lichaam. Je bent niet je naam, je lichaam, waarvan alle cellen iedere zoveel jaar compleet anders zijn, niet je verstand, maar je bent nog altijd wel dezelfde persoon.

In deze derde fase voel je: wie ben ik? De aanschouwer, de getuige van alles.

Dus jij bent dat wat als enige niet verandert. Bewustzijn zelf. Dat oneindige bewustzijn is het mannelijke. Ontspan (mediteer, contempleer) in dat wat voor je geboorte kwam, wat er nu is én wat je ook zal zijn na je dood. Wie ben je om dit leven heen? Wees gegrond uit dat wat nooit begon en nooit kan eindigen. Laat al je acties in je leven gegrond zijn uit het gevoel van: ik ben bewustzijn, ik houd van de wereld, hoe kan ik die liefde aan de wereld geven? Hoe kan ik zo mijn missie uitdrukken?

Dit kan via formele momenten van meditatie, gebed, momenten van geen-afleiding, isolatie… Bijvoorbeeld een half uur of een uur per dag, om contact te maken met je diepste missie en om opnieuw contact te maken met je ware bron. Stop met doen, begin met voelen.

Na verloop van tijd, de komende uren, weken, maanden, zal die bron zachtjes met je communiceren en je vertellen wat het wil doen. Je voelt dan een impuls. Je hebt alles gegeven wat je kon.

Hierna lezen:  Beste Relatiecursussen Nederland [2024 Update] [Inclusief Online]

Tip 4 – De fundering van een relatie is het luisteren naar je diepste impulsen, in plaats van oppervlakkige impulsen

Als je voor een gecommitteerde intimiteit kiest, is het belangrijk te begrijpen dat de vrouw die je kiest, niet nummer 1 wil zijn in je leven. Ze wil natuurlijk de meest belangrijke mens zijn in je leven – of meest belangrijke vrouwelijke bron – maar niet het belangrijkste wat-dan-ook.

Ze weet dat als je je diepste purpose / missie / levensimpuls verbergt of negeert om haar te pleasen en om haar nummer 1 te maken, je haar spoedig gaat beschuldigen. Er is een groot verschil tussen dat ze het licht van je leven is, de inspiratie van je hart, de bron van je hartsopwinding… en een vrouw waar je niet zonder kunt leven. Dat laatste is erg beperkend.

Als je niet zonder haar kunt leven, als je afhankelijk bent van haar, als je alleen je gift aan de wereld kunt blijven geven als ze in je leven is, en stopt je gift te geven als ze niet in je leven is, zal ze die zwakte voelen. Ze wil geen baby die afhankelijk is van haar. Ze wil een man die zijn gift volledig aan de wereld en aan haar geeft, en haar volledig omarmt in die gekozen purpose. Ze is onderdeel van deze purpose. maar ze is het niet volledig.

Ze wil een vrije man voelen, een man die van haar houdt, een man die haar kiest boven alle andere vrouwelijke bronnen, een man die haar kiest als de schat van zijn leven, dat licht brengt naar zijn hele leven. Maar ook een man die doorgaat met zijn gift te geven, zelfs als ze morgen zou verdwijnen. Een man die blij is met haar, en blij is zonder haar, maar haar kiest, krachtig en vol passie, terwijl hij net zo krachtig en passievol zijn gift aan de wereld kan geven, met of zonder haar.

Dat is het soort man die ze kan vertrouwen, samen met zijn hart. Een man die niet neerbuigt voor haar behoeften, maar die liefde aanbiedt. Een man die niet de diepste impulsen van zijn hart negeert. Hij houdt ze niet terug om haar maar bij zich te houden. Hij is een levend geschenk, haar voelend, haar omarmend, haar liefhebbend, haar diepste hart kennend.

Maar als ze vertrekt, kan hij volledig doorgaan. Als zij dood gaat, zal zijn hart rouwen, en zeer doen. Maanden en maanden lang, met intens lijden en verdriet, maar midden in dat lijden heeft hij nog volledige toegang tot de bron van zijn wezen, tot de liefde dat zijn leven beweegt, met of zonder haar. En dan kan ze vertrouwen in hem.

De derde fase draait om het dienen van anderen zodat je compleet kunt sterven.

 • Door je kunst.
 • Door kinderen op te voeden.
 • Door een bedrijf te starten waarmee je met een dienst of product dient.
 • En het vrouwelijke? Door zich af te vragen: hoe geef en ontvang ik liefde, zodat ik kan sterven als liefde?

Maak haar niet het enige, het meest belangrijke in je leven. Omarm haar als de mens waar je mee kiest het meest intiem te leven. Omarm haar als de schat in je leven, dat straalt en je de waarde van het leven zelf geeft. De aantrekkende kracht, waarvan je blij bent dat ze s'ochtends naast je wakker wordt, waardoor je blij bent levend te zijn. Aan de ontbijttafel, waar ze lacht en waardoor je hart groter wordt. Wanneer ze in je ogen kijkt, middenin al je drukte, doelen en spanningen, voel je in haar ogen de diepte van devotie die je versteld doet staan.

Tip 5 – Gecommitteerde initimiteit: seksuele polariteit dient jullie spirituele missie

Spirituele liefdesrelatie en intimiteit kenmerken

Polariteit, seksuele polariteit, is de ark van aantrekkingskracht tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Als jij geïdentificeerd bent met je eigen mannelijkheid, beslissingen nemen, doelen bereiken… dan zal je seksueel aangetrokken worden tot een partner die op dat moment geïdentificeerd is met vrouwelijke energie.

Hierna lezen:  Affectie & Genegenheid Tonen: 16 Tips [+Voorbeelden] Zo Uit Je Liefde

Het is onschuldig – het gebeurt automatisch. Je zal altijd aangetrokken zijn tot de seksuele energie die je niet ontvangt in de rest van je leven. Zo is er wederzijdse dienstbaarheid: ‘Ik wil jou dienen.' Je partner wil jou ook dienen. Je wilt elkaars openheid en diepte dienen. Elkaars leven helpen te bloeien. Zo kun je je gift aan de wereld geven. Dat is gecommitteerde intimiteit. Wat is jouw doel? Wat is het doel van onze relatie? Ken je diepste doel. Dit is jouw anker tegen oppervlakkige dingen, zoals vreemdgaan.

Het vrouwelijke is levenskracht. Het mannelijke is onveranderlijk bewustzijn.

Soms moet je haar voelen: geef haar de ruimte om haar schoonheid en licht in je leven te kunnen brengen, bijvoorbeeld doordat zij de meubels uitkiest. Vertrouw het vrouwelijke in je partner. Laat je eigen vrouwelijkheid ook eens los en stap in je mannelijke energie.

Op andere momenten is het andersom en kun je op haar mannelijke energie vertrouwen. Maar soms moet je ingrijpen vanuit je integriteit. Het mannelijke heeft namelijk keuzes en grenzen, omdat het bepaalde waarden in het diepste van zijn hart echt belangrijk vindt. Daardoor moet het mannelijke soms tegen het vrouwelijke zeggen: ‘Ik hou van je, en ik kan je dit niet laten doen omdat ik van je hou. Mijn diepste hart voelt dit, en ik wil je vragen om mijn diepste hart te vertrouwen, daarom zijn we samen.'

Lees het artikel over mannelijke en vrouwelijke energie, en weet dat er een diepe reden is voor het bestaan van mannelijke en vrouwelijke energie. Dezelfde vrouw die jou seksueel gezien het meeste aantrekt, is dezelfde vrouw die jou het meeste frustreert in andere gebieden van je leven (en vice versa).

Wanneer je een taak af wilt krijgen, kan haar vrouwelijke energie een sta-in-de weg zijn voor je. Ze zal bijvoorbeeld niet begrijpen wat je bedoelt. Wat is het meest belangrijk voor jou in jullie intimiteit? Samenwerking, seksualiteit, de kinderen?

Tip 6 – Ga voorbij mannelijk en vrouwelijk: word één en vind jouw wederhelft in jouw partner

Fase 3 is de fase van eenheid. De man is nu ook al het vrouwelijke, en zoekt daar niet meer naar. Ieder licht, iedere vorm is jou, is bewustzijn. Samen, jij en je vrouw, zijn, ontspannen in het besef dat jij haar bent. Ze is jouw licht, jij bent haar diepte, en er is geen verschil. Bewustzijn (het mannelijke) en licht (het vrouwelijke) zijn samengesmolten.

Je wordt één met elkaar: laten gaan van afstand, afzondering en verschil. ‘We hebben elkaar altijd al gekend. We hebben van elkaar altijd al gehouden. Word een met mij, als je durft!‘ We voelen in fase 3 óók dat we niet gescheiden zijn van andere mensen – enkel op het beperkte niveau van de vijf zintuigen.

We houden van iedereen in de wereld. Ons hart wordt dus een extreem gevoelig en kwetsbaar orgaan, omdat het voelt. Voelen is dus een belangrijk onderdeel van de derde fase. We leven in een onkenbare magische weergave van liefde.

In fase 3 ga je delen van je partner meer vertrouwen dan jezelf. Je wordt compleet in de ander. Je verlost jezelf van de behoefte om je eigen vrouwelijke essentie te animeren. Je begint compleet te worden door je partners vrouwelijke te ontvangen, door dat te vertrouwen. Ze wordt de wederhelft die jij zo nodig had om compleet te worden.

Na de ejaculatie is de energie gedepolariseerd. Wat houdt jullie dan nog samen? De diepe liefde die je voelt voor de vrouw naast je in bed, ondanks dat het seksuele verlangen, om te mengen met haar energie, is afgenomen.

Hierna lezen:  Tantra-Meditatie Wiki: Betekenis, 11 Beste Oefeningen & Cursussen

Het mannelijke voelt: nu is mijn diepste doel om met jou te zijn. Om je te nemen. Ik ben een zender van bewustzijn – via mijn vingers, tenen, gezicht, hart… en dat is wat ik nu durf. Ik ben hier met jou. Ik verlang naar jou en ik neem je. Mijn verlangen voor jou is zo sterk dat ik met jou samensmelt, open word met jou – als jou. Ons hart samengesmolten tot één.

Ik wil dat je me vindt. Dat je me voelt. Dat je mijn hart voelt. Mijn vertrouwen in jou.

Het vrouwelijke voelt dat het tot leven komt, vol licht en vol spanning, vrij en ongetemd, wild, dansend, bewegend door adem,  energie en seksueel verlangen.

In de derde fase gaan we dus voorbij de mannelijke en vrouwelijke eigenschappen. Voorbij die grenzen. Voorbij iedere grens. In de derde fase ga je de reis leven – maar dan reeds gearriveerd. In plaats van het zoeken naar licht, acceptatie, bewustzijn en liefde, bieden we al die dingen aan via onze seksualiteit.

Open zijn. Nog verder openen. Verbonden zijn. Overgeven en ontspannen.

Nu is bewustzijn – niet-afzondering – aan het stralen als alles wat we zien en voelen in dit moment. Onze harten willen die niet-afzondering voelen in dit moment. Dat is de essentie van dit moment. Dat is seks: die afzondering van lichamen en harten laten gaan zodat ze kunnen samensmelten en realiseren dat ze één liefde zijn – en dat ze bewogen en geleefd worden door één liefde.

We erkennen hierin dat we elkaar altijd hebben gekend en liefgehad. En toch dat we elkaars lichaam en persoonlijkheid kunnen kwijtraken. Ook dat erkennen we: dat alles ten einde kan komen. Alles wat niet echt is. 

Tip 7 – Erken dat elkaars lichaam en persoonlijkheid uit je leven verdwijnt, maar de Liefde niet

Alles komt tot een einde. Jezelf tóch committeren aan dat wat verandert – alsof het nooit zal veranderen – is een hel. Jezelf committeren aan Liefde, het aanbieden van Liefde, de eenheid van licht en eenheid – wat we in onze seks en onze relatie verlangen… is een hemel.

In de derde fase voel je geen voldoening meer door voor jezelf of de ander te zorgen. Je realiseert je dat het een illusie is om daar voldoening uit te halen, omdat al dat aardse eindigt: alles en iedereen sterft – hoe goed je ook voor jezelf, je partner, je kinderen en de planeet zorgt. Je probeert dus niet meer te krijgen wat jij wilt of aan anderen geven wat anderen willen – want niemand wordt daar echt gelukkig van. Nu richt je je op iets groters dan dit alles: Liefde. Daar wil je een channel van worden. Geef je over en word overgenomen door de liefde. Word geleefd door de liefde.

We zijn volledig Bewust in dit moment. Dit willen we geven en ontvangen. Daarin kunnen we ons committeren – door dik en dun – zelfs als onze partner komt en gaat en sterft – en als ons eigen lichaam en verstand sterft. 

Je kunt elkaar gerust verliezen, zodat je elkaars ziel weer kunt vinden.

Je gaat die Liefde – dat Bewustzijn – in elkaar zoeken… en vinden. En wellicht weer kwijtraken doordat het overschaduwt wordt door persoonlijkheid/ego/angst. En je zal elkaar weer vinden. Ver weg. Dichtbij. Altijd weer opnieuw. Dit is het spel der spelen. Het essentiële spel van het leven: kiekeboe is dan ook het eerste spel van iedere baby.

Het vrouwelijke voelt of het mannelijke er is. Ze zal die heldere reflectie aan het mannelijke geven.

Tip 8 – Omarm de seksuele polariteit: dit is jullie gift aan elkaar

Spirituele liefdesrelatie en intimiteit kenmerken

Die seksuele polariteit is essentieel: samen worden jullie compleet. Laten we het voorbeeld nemen van het ‘in het nu zijn'. Dat is een vrouwelijke kenmerk. Het mannelijke kan uit het nu stappen, afstand nemen en vanuit een gedissocieerde positie, op basis van het grotere plaatje, een rationele beslissing maken. Het neemt alle evenementen van de tijdlijn in ogenschouw bij zijn oordeel, waardoor hij kan vergeven. Stel dat zijn vrouw nog nooit in haar leven gelogen heeft, en voor het eerst over iets kleins liegt, kan hij haar vergeven omdat hij uit het moment kan leven en het totaalplaatje kan bekijken.

Hierna lezen:  Beste Boeken Over Liefde & Relaties [Liefdesboeken Top 10]

Als de vrouw daarentegen in haar vrouwelijke essentie is, maakt het niet uit of je al 10 jaar niet gelogen hebt. Je track record van 10 jaar doet er niet toe. Voor haar is er geen trackrecord. Ze beoordeelt nu. Je liegt nu, dus is ze nu boos, en ze vertrouwt je nu niet, ook al had je in de voorafgaande 10 jaar nul keer gelogen. Het mannelijke kan fouten vergeven, en vrouwelijke energie niet omdat het een zuivere reflectie levert.

En dat is prima, en sterker nog, het is gewenst! Tuurlijk, ze kan in haar mannelijke energie gaan, zodat ze je kan vergeven… Maar dan is er geen polariteit, geen seksuele aantrekkingskracht meer. Verwacht van de vrouw dus niet dat ze net als jou moet zijn, maar laat haar de diepte van je integriteit van dit moment voor jou reflecteren. Dat is haar gift aan jou. Accepteer deze gift, maar vraag wel door over haar gevoel. Zo kun je de diepe passie van polariteit ervaren en zo reflecteert zij, moment voor moment, jouw integriteit, zodat je kunt groeien en je hart dieper kunt maken.

Zij is water, en jij hebt het water geroerd, en dat rimpelt en golft verder. Ze is dan een vrouw die je verbeterpunten direct aan je reflecteert, met haar diepe wijsheid en gevoelens in het moment, in respons op jou. Maar ze reageert net zo diep op je aanbod van diepte en liefde.

In ieder moment heb je de kans haar hart te openen of om het te sluiten. Voel haar hart en doe wat je kunt om haar harts bloesem te openen, om jouw aanwezigheid diep in haar hart en lichaam te ontvangen. Help haar om haar Goddelijkheid te voelen, haar diepste devotie met God en commitment met liefde, zodat zij ook aan jou de liefde vanuit haar diepste hart kan geven.

Dat bereik je door de respons van de vrouw in het volgende nu-moment te voelen en jezelf daardoor te verbeteren. Plus, geef haar energie: het vrouwelijke leeft in het domein van energie (dus niet aandacht, zoals aandacht gericht op informatie, theorie, beloften voor de toekomst of gebeurtenissen). Energie is beweging, connectie, aanraking, omhelzing, oogcontact etc.

Het geheim om je diepste hart aan een vrouw aan te bieden, is door niet in tijd te hangen maar in het moment. Soms kun je haar lichaam openen met aanraking, Soms kun je haar hart openen met humor. Soms kun je haar ziel binnentreden met aandachtig oogcontact. Omarmen, dansen, kietelen, een lach, een liefdevolle spank, misschien een plotselinge omhelzing, misschien een passievolle omhelzing.

Vrouwen reflecteren als de maan. Mannen schijnen als de zon. Als ik als man mijn vrouw dingen zie doen die ik niet wil, is het mijn eigen fout. Zij reflecteert namelijk mij. Mannen projecteren het licht van God op de planeet. Vrouwen reflecteren het.

Eer het vrouwelijke door jouw mannelijke te eren. Blijft je hart verbonden met haar? Zijn je spieren zacht? Is je hart kwetsbaar in plaats van afgeschermd? Voel je de beweging van haar lichaam alsof je met haar gaat dansen? Adem je met haar? Is je adem vol? Kijk haar in de ogen. Omhels haar. Voel haar, maak je hart dieper. Voel dieper in haar hart. Haal adem met haar. Voel haar diepste hartsverlangens. Verbind jouw diepste hartsverlangens met haar.

Tip 9 – Vind hier meer manieren om het mannelijke en het vrouwelijke te eren in je relatie

Spirituele liefdesrelatie en intimiteit kenmerken

Niet alleen het mannelijke wordt compleet door de feedback van het vrouwelijke: hetzelfde geldt voor het vrouwelijke. Het vrouwelijke leert door bemoediging en liefde. Geef haar dus feedback: ‘Zeg/doe dat vaker! Dat wil ik horen, waanzinnige vrouw, kom hier voor een knuffel'. Het vrouwelijke geeft op haar beurt unieke feedback op het mannelijke. Maar geef haar met mate wat ze nodig heeft: een knuffel, ademhaling of iets anders tegen de stress. Maar genoeg is genoeg. Ik heb mijn ruimte nodig, jij ook.

Hierna lezen:  Kwetsbaarheid & Jezelf Kwetsbaar Opstellen [How-To] [Brene Brown Samenvatting]

Stel het geven van je gift aan de wereld niet uit. Dit is het verlangen van het mannelijke. Leef alsof je nog 3 dagen te leven hebt. Je purpose, je missie, moet altijd zeker zijn. Het moet niet veranderen, zodat de vrouw kan vertrouwen dat de man het weet in zijn hart. Ze moet voelen dat het gegrond is in dat wat niet verandert. Wat wel verandert, is vrouwelijk. Al die veranderingen in de vrouw zijn haar dans. Omarm die dans.

Het vrouwelijke test je soms in hoe helder je je purpose hebt, door het te pushen. Ze wil je afleiden, en ze vindt genot wanneer ze ontdekt dat ze dat niet kan.

Laat je verstand en lichaam (veranderlijke organen) een expressie zijn van je diepte. Laat je veranderlijke expressies gegrond zijn uit je hart, en laat het dus niet zomaar ‘random' zijn. De vrouw moet dat voelen om je te kunnen vertrouwen. De vrouw kan voelen wanneer jij écht vanuit je hart, je diepte komt, en ze kan voelen wanneer ze je niet moet vertrouwen omdat je van een meer oppervlakkig motief komt.

Ook als het gaat om intimiteit, kun je de mate van mannelijkheid of vrouwelijkheid in de vrouw eren. Gebalanceerde vrouwen trekken gebalanceerde mannen aan en willen rustige seks. Erg mannelijke/vrouwelijke vrouwen willen meestal passievolle, dramatische seks. Lees hier meer over in in dit artikel over seksuele chemie.

Tip 10 – Verbind jouw spiritualiteit met jouw relatie: waarom is intimiteit zo'n spiritueel verschijnsel?

Wanneer ze jouw hart voelt, wil ze het hart van God voelen. In jouw diepte wil ze de diepte van God voelen. Ze wil de goddelijkheid zelve voelen, die jou motiveert en die jouw verlangen motiveert om met haar te zijn. Ze wil genomen worden door God, wanneer ze geliefd en genomen wordt door jou. Dus God is het meest belangrijke voor haar en voor jou.

Haar diepste verlangen is om het onuitdrukkelijke, Goddelijke te voelen. Dit is niet in woorden uit te drukken. Dit is wat in ons allemaal leeft. Je diepste verlangen is niet haar. Demonstreer je diepste commitment: ‘Ik hou van jou, maar ik hou meer van God dan van het achter je aangaan. Dus als je bij me wil zijn, ben ik hier. Ik zal van je houden, ik zal mezelf committeren om met jou te zijn, jou te dienen in de naam van God. Ik geef en wil van jou dat allemaal. Maar als je dat niet wil, wil ik dat ook niet.'

Dat is wat ze wil: je diepste verlangen, waar zij ook onderdeel van kan zijn. Ze wil niet het enige zijn voor jou, en ze wil niet voelen dat ze belangrijker is voor jou dan God.

Ze wil iemand kiezen die liefde heeft voor het de wereld inbrengen van de wil van God, je commitment om liefde en licht naar de wereld te brengen, en dat zij daar onderdeel van mag zijn. Ze wil niet het enige, de nummer 1 zijn in je leven. Kies dus voor een partner die ervoor kiest om bij jou te zijn. Daar wil ze onderdeel van zijn.

Als je achter haar aangaat terwijl ze niet je diepste doel in je hart voelt, zeg je eigenlijk: ‘Ik leef op oppervlakkige verlangens. Tuurlijk, ik wil jou. Je bent heel mooi en aardig. Ik zou graag bij jou willen zijn, hoewel ik mijn leven, mijn missie verloren ben. Ik weet niet waar ik naartoe ga, God zal je niet in mijn hart vinden. Je voelt mijn oppervlakkige verlangens, maar dat zou goed genoeg moeten zijn…?'

Hierna lezen:  Seksuele Blokkades & 19 Oorzaken Seksuele Geremdheid [Met Oplossingen]

Zo'n vrouw zal jou niet kiezen. Heb je op die manier, als dé missie in je leven, de vrouw ‘gewonnen' die je wilde? Het is nooit zo goed als je dacht dat het zou zijn. Business as usual. Als je denkt dat er dan iets fundamenteel zou veranderen, heb je het fout.

Je ervaring van intimiteit met een ander persoon of ander object, reflecteert direct jouw verlangen en capaciteit om God te ervaren. Het gaat erom jouw leven en jouw mind met anderen samen te laten smelten. Jouw succes in het huwelijk, in je zakelijke en lichamelijke gezondheid is direct gerelateerd aan jouw ervaring van God. Je kunt niet verder gaan met iets of iemand, dan hoe ver je kunt gaan met God. Als jouw vertrouwen op God zwak is, of er helemaal niet is, dan zal jouw vertrouwen in andere mensen en jouw vertrouwen in het leven hetzelfde zijn. Dit is de reden waarom je je relatie met God zou moeten overwegen voor je een andere soort relatie overweegt.

Tip 11 – Intimiteitsoefening om met je partner te doen: Affirmeer hoe aanwezig je partner is

Zit tegenover elkaar. Sluit eventueel jullie ogen. Wees aanwezig door de stilte binnen te treden. Wellicht focus je je aandacht ook op je hart en/of buik. Praten met elkaar mag natuurlijk. Op welke manier is jullie gesprek nu anders?

Affirmeer na een tijdje hoe verbonden met het hier-en-nu je partner is:

In dit moment kan ik je zien. En in dit moment ben je aanwezig – en niet aan het denken. Er is niks om over te denken. Ik bereid niet het volgende voor wat ik ga zeggen. Het komt er gewoon uit. Nu ben je de ruimte die iedereen is. Nu ben je in verbinding met alles.

Tip 12 – Intimiteitsoefening om met je partner te doen – Hoe aanwezig is mijn partner met mij?

Spirituele liefdesrelatie en intimiteit kenmerken

 • Bij deze ademhalingsoefeningen kijk je naar je partners linker oog.
 • Voel de ruimte om je heen. Voel je partners hart, als een visser die het vis in het water voelt. Een liefde, een wording,
  er is geen afscheiding, er is hier het Goddelijke dat het Goddelijke ziet, zichzelf herkennend in het hart van de ander.
 • Voel hoe aanwezig je partner nu met je is, dus: hoe veel voelt ze jou? Op een schaal van 1 tot 10?
 • Eerst doen jullie dit beoordelen van de aanwezigheid stil, na een tijdje begint de actieve partner eerst hardop met nummers noemen. Iedere vijf seconden een nummer noemen bijvoorbeeld. Daarna doe je het weer stil. Merk je dat je partner niet aanwezig is en in gedachten gevangen is (onder de 7)? Stuur dan met je intentie jouzelf en je partner naar 10: volledig gevoel, volledige connectie.
 • Na een tijdje kun je ook je handen gebruiken om je partner terug te halen. Met je handen roep je haar naar aanwezigheid. ‘Kom alsjeblieft terug naar me. Ik moet je voelen, ik moet je hart meer voelen. Kom terug. Hallo. Voel me. Voel mijn hart.' Voel de ‘kiekeboe' van de ziel. Voel hoe de iris van het art zich opent en zich weer sluit – het samen openen en dan weer de terugslag in afzondering. En dan weer de verbinding.
 • Doe dit eerst om de beurt. Doe dit daarna tegelijk, dus niet meer om de beurt maar tegelijk die getallen opnoemen. Zo trainen we elkaar.
 • Eindig met een buiging of simpel gebaar om te zeggen: dankjewel, ik kan het waarderen om dit samen met jou te doen. Een simpele buiging van dankbaarheid.
Hierna lezen:  Wat Voor Toekomstige Partner Past Bij Mij? (Eigenschappen & Uiterlijk)

Doe deze oefening niet alleen met je partner, maar neem de energie van deze oefening mee in je omgang met iedereen. Iedere keer dat je dit terughoudt van je vrienden, houd je je gift terug, je gift van aanwezigheid. Je gift terughouden is lijden. Misschien was je op zo'n moment moe, of misschien wist je gewoon niet dat het mogelijk was.

Variatie:
Zeg tegen elkaar: ‘Ik wil je.' Doe hetzelfde als de vorige variatie. Geef feedback op een schaal van 1 tot 10.

Variatie:
Zit (uitgekleed) op elkaars schoot en kijk elkaar diep in de ogen aan, zodat jullie echt contact met elkaar maken en in het huidige moment raken. Raak ondertussen elkaar seksuele zones niet aan. Laat dit vervolgens overslaan in een massage zodat jullie elkaar voelen: sluit jullie ogen en streel en masseer elkaar. Degene die de massage ontvangt, houdt zijn/haar handen op de handen van de gever van de massage.

Ik ben er. Jij bent er.

Tip 13 – Intimiteitsoefening om met je partner te doen – ‘Wat is je diepste Missie / Liefde?'

Vraag aan je partner met de mannelijke energie: ‘Wat is je diepste missie?' Focus niet op wat de ander zegt, maar voel of het van zijn/haar hart komt. Je bent je missie. Je leeft het. Hoe diep verbonden – en dus niet afgeleid – bleef je partner toen hij/zij antwoord gaf op de vraag? Geef het weer aan op een schaal van 10. Is je partner aanwezig met je terwijl ze het zegt? De antwoordende partner kan doorgaan met een nieuwe statement of het opnieuw uitspreken tot het getal stijgt. Zeg steeds dankjewel na iedere rating en vertel je missie opnieuw. Je missie zeg je SMART voor deze oefening.

Vraag aan je partner met de vrouwelijke energie: ‘Wat is je diepste verlangen / manier om liefde te geven?' Adem, voel haar hart, kijk in haar linker oog. Voel dat, in haar hart, ze verlangt om gekend te worden. Om gezien te worden, jou te voelen dat je haar wil binnentreden, dat je haar hart wil voelen, precies zoals ze is, dieper dan ze zelf kan. Zodat ze zichzelf kan voelen via jou. Dit is een gift die geliefden aan elkaar kunnen geven.

Voel – om af te sluiten – jouw én je partners diepste Gift / Liefde naar buiten uitstralen naar het universum, de ruimte in. Zegen het zodat het alle wezens kan bereiken en helpen. Bied een buiging aan aan je partner. Zodat het via je partner het universum in gaat.

Tip 14 – Intimiteitsoefening om met je partner te doen – De cirkel

Zit of sta met jullie buiken tegen elkaar. De ene partner haalt adem, en als een cirkel komt de ademhaling via de ruggengraat van de ander terug. Diep in je genitaliën inademend, het leven voelend en vullend in ons lichaam. Zet je tong op je gehemelte om het energie-circuit te sluiten.

 • In: we zeggen ja tegen de levenskracht die onze buik vult.
 • Uit: we laten los. Een complete overgave van het lichaam.

Je kunt op deze manier ook je ademhaling met elkaar synchroniseren door met de ruggen naar elkaar toe te zitten. Zit helemaal tegen elkaar aan en voel je adem van beneden naar boven reizen. Voel hoe jullie adem op deze manier samen beweegt. Sta tot slot weer op door jullie armen in elkaar te haken en met kracht omhoog te komen – met de ruggen nog altijd tegen elkaar aan.

Wil je dit een stapje verder brengen, voel dan tijdens het ademhalen ook naar buiten toe. Alle richtingen uit. Hier gaat de volgende oefening dieper op in.

Tip 15 – Intimiteitsoefening om met je partner te doen: de derde fase betreden

Wil je toewerken naar verlichte seks, oftewel seks in de derde fase van David Deida, doe dan deze oefening.

 • We beginnen met het ontdekken van de eerste fase: Voel eerst je eigen lichaam, emoties en gedachten als meditatieve oefening.
 • Dan gaan we naar de tweede fase: nu ga je vanuit je hart naar buiten je lichaam voelen. Voor je. Naast je. Achter je. Boven je. Onder je. In alle richtingen voorbij jezelf dus.
 • Nu gaan we terug naar de eerste fase, maar dan focussen we alleen op onze adem. We gaan onze adem zien als cirkel van licht/energie: je gaat je eigen adem, oftewel levenskracht, volgen in deze eerste fase. Voel de adem je longen vullen… je buik vergroten… en adem ook helemaal door in je kruis. Dan heb je ook nog de uitademing: de adem komt omhoog via de ruggengraat. Omhoog… helemaal naar de hemel zelfs. Het inademen en uitademen vormt op deze manier een cirkel.
 • Nu doen we allebei de twee vorige bullets met oefeningen tegelijk: doe de cirkel-ademhaling én voel de ruimte buiten je, maar nu nog verder: na een tijdje voel je dus ook steeds verder reikend buiten je – tot in oneindigheid. Wellicht voel je je nu transparant worden doordat je zo aan het voelen bent vanuit je hart naar buiten toe.
 • Laat je partner je hierbij assisteren door op je buik te drukken bij het uitademen – met zijn/haar hand of lichaam.
 • Voel terwijl je dit doet, de eenheid van de derde fase. Alles wordt nu geleefd in eenheid – door Licht zelve. Blijf dus Alles voelen in alle richtingen, zodat jij voelt dat jij de ruimte zelve bent, in plaats van objecten in die ruimte. In deze fase laat je je grenzen gaan. Je bent dus één. Je gaat dus verder dan je eigen lichaam, emoties en gedachtes… en die van je partner. Je gaat vanuit het hart voelen zonder te stoppen.
Hierna lezen:  Affectie & Genegenheid Tonen: 16 Tips [+Voorbeelden] Zo Uit Je Liefde

Dit is belangrijk tijdens seks. Voel nu dat jij je partner bent, zijn/haar adem ademt en vanuit je partners hart voelt in alle richtingen. Alsof je je partner als jas hebt aangetrokken en in je partner bent. Niet alleen je partner – maar Alles. Voel jezelf als het universum. Voel iedereen en alle emoties van alle wezens. Dit wordt het bedrijven van de liefde van de kosmos. Ieder moment is gevangen in dit moment van het bedrijven van de liefde – waarin je in alle richtingen vanuit je hart aan het voelen bent.

Voel jezelf – want jij bent belangrijk – en voel je partner – want je partner is belangrijk… én voel alles en iedereen, want dat is het belangrijkst.

Gebruik jouw tong en lippen om deze universele energie bewust te delen met je partner. Kies er bewust voor om je partner te kussen, met intentie, met gerichte energie.

Beweeg zijn/haar lichaam naar een andere positie zodat jullie harten het meest geopend worden… en kus hem/haar op een manier die jouw partner het meest opent als een bloem. Gebruik je tong en lippen om zo bewust mogelijk die Universele Liefde te uiten. Spreek met je partner op een manier waarop het verlangen naar liefde het beste geuit kan worden.

Het mannelijke: ‘Ik wil jou.' Het vrouwelijke: ‘ik wil dat jij mij wilt'. Ik wil dat jij mij ziet, kent, betreedt, neemt, het diepste deel van mijn hart opent. Voel jouw verlangen voor je partner. Zijn/haar licht, liefde, heiligheid en openheid. Om hem/ haar te kennen, dieper dan je partner zichzelf kent. 

Wanneer je dat niet aan het doen bent, is je mond dicht en blijf je ademen met je tong op je gehemelte zodat je je volledige energiecircuit bij jezelf houdt.

Tip 16 – Intimiteitsoefening om met je partner te doen – Jouw beweging is een met mijn beweging

 • Zit tegenover elkaar, en raak elkaar niet aan.
 • Adem diep door je buik en kruis. Adem in via je buik… hart… en kruis. Je hebt uiteraard ook elkaar, dus je kunt met je hand je partner helpen om echt alle lucht eruit te krijgen door voor elkaar op de buik te drukken.
 • Sluit je ogen en voel elkaars aanwezigheid zonder elkaar aan te raken. Voel je een persoon? Warmte?
 • Doe je ogen open en kijk naar de liefde die je voor je ziet, die van je houdt. Je ziet jezelf, als die ene liefde: die ene liefde,  kijkend naar zichzelf. Jij kent die liefde, en die liefde ben jij.
 • Houd beide handen voor je. Iets boven je knieën zevend, ogen nog dicht. Breng je linker hand omhoog alsof je een appel vasthoudt en breng je rechter hand omlaag alsof je een hond aait.
 • Raak elkaars handen nu heel lichtjes aan, laat jullie handpalmen elkaar kussen, in verbinding blijven.
 • Bij de uitademing breng je samen de ene kant naar je toe en de andere kant van je af. Bij de inademing doe je het andersom. Het is een treinbeweging als het ware.
 • Laat om de beurt iemand leiden.
 • Voel goed elkaars handen. Niet vastpakken en ook niet wegglippen: palmen strak aan elkaar, zachtjes. Niet vastpakken met je vingers.
 • Nu ga je van die neutrale voor – achter beweging naar een vrije dans-beweging in de ruimte.
 • De vrouwelijke partner geeft bewust het licht van haar hart aan de mannelijke partner. ‘Voel dit. Dit is mijn liefde, dit is mijn licht.' Het mannelijke ontvangt het actief.
 • Ga weer naar de neutrale 'trein-stand.'
 • Nu leidt de man in de dans. ‘Dit is het diepste bewustzijn wat ik te bieden heb. Mijn diepste, meest oneindige, en onbeperkte  bewustzijn. Jouw beweging is een met mijn beweging.
Hierna lezen:  Liefde Is (Samen) Spreuken - Dit Zijn De Mooiste Quotes [Lijst]

Tip 17 – Intimiteitsoefening om met je partner te doen – Je bent een prachtig mens

Deze bijzondere oefening leerde ik van dr. Vincent van der Burg van UNLP. Voor deze oefening ben je aanwezig met de ander, terwijl je tegelijk bij jezelf blijft.

 • Pak eventueel elkaars handen en kijk elkaar 5 minuten aan. Zonder sociale maskers zoals een lach om de kwetsbaarheid van deze ontmoeting te verbergen. De ene partner ontvangt, de andere partner geeft. De gevende partner zegt tijdens deze 5 minuten: “Je bent een prachtig mens.” De ontvangende partner blijft in stilte.
 • Hoewel je aanwezig bent met de ander, is het de bedoeling om je eigen gevoel niet te verliezen. Doe daartoe het volgende: De gevende partner en de ontvangende partner blijven beiden ondertussen bij hun eigen ademhaling. Ook gaan ze bij zichzelf na: hoe voelt het voor mij om dit te ontvangen / uit te spreken? Daarnaast kun je er eventueel voor kiezen om met je aandacht naar je buik en/of het centrum van je hart te gaan. Hierdoor krijg je automatisch ook de volledige aandacht voor de ander, juist doordat je zo bij je eigen gevoel blijft.
 • Willen jullie nog een ronde? Neem dan tussendoor steeds even pauze en doe met je lichaam en je gedachten datgene wat je nodig hebt om je meer thuis te voelen en bij jezelf te blijven. Wat vind je fijn voor jezelf om te doen, zodat je je meer op je gemak voelt en nog beter bij jezelf kunt blijven?
 • Extra variaties/opdrachten om mee te experimenteren: Focus je op het gevoel (‘aura‘) dat je van de ander opvangt. Adem bovendien met de ander mee terwijl je dit doet.

Ook kun je andere liefdevolle woorden en complimenten in het oor van je partner fluisteren, zoals:

 • Ik ben bij je.
 • Je bent schitterend.
 • Je bent meer dan genoeg.
 • Ik accepteer je zoals je bent.
 • Je bent veilig bij mij.
 • Ik houd je veilig.
 • Ik ben er voor je.
 • Ik heb je.
 • Ik zie je.
 • Je bent geliefd.
 • Ik vind je zo sexy.

Omdat dit maar vijf minuten duurt, is het onmogelijk om dit niet dagelijks even te kunnen doen.

Tip 18 – Hield je van de tips van dit artikel? Ze zijn gebaseerd op het werk van David Deida

Bekijk hieronder het beste werk van David Deida. Hoewel de titels soms doen vermoeden dat het enkel voor mannen is, kan ik je vertellen dat het ook voor vrouwen is.

Je wordt in zijn werk als man aangesproken, maar de auteur maakt geen onderscheid tussen man en vrouw. Hij maakt enkel onderscheid tussen mannelijke en vrouwelijke energie, en dat kan zowel in mannen als in vrouwen zitten.

Hierna lezen:  Beste Relatiecursussen Nederland [2024 Update] [Inclusief Online]

De boeken van David Deida zijn goede aanraders over (spirituele) relaties. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het boek ‘Intieme Relaties'.

Tip 20 – Bekijk deze humoristische blik van Sanny Verhoeven over dit onderwerp

Bekijk tot slot deze video met een humoristische blik in Sanny's relatie. Sanny Verhoeven is een aanrader als je zaken vanuit een spiritueel perspectief wil bekijken. Wil je spiritueel verbonden zijn met iemand, dan is de relatie van Sanny en haar man een mooi voorbeeld.

Samengevat: verlang van elkaar die Liefde

Het mannelijke verlangt van het vrouwelijke:

 • Maak mijn hart open. Open me. Inspireer me naar diepere liefde. Wees de inspiratie van mijn hart, de bron die mijn hart opwindt.
 • Wees mijn zuivere reflectie – met je diepe wijsheid en gevoelens in het moment, in respons op mij, voor bijvoorbeeld mijn integriteit – zodat ik kan groeien en mijn hart dieper kan maken.
 • Jij bent mijn licht. Laat je volle licht schijnen. Ik wil de diepte van jouw devotie zien in jouw ogen. Niets is aantrekkelijker dan dat.
 • Breng jouw schoonheid en licht in mijn leven.
 • Kom tot leven, vol licht en vol spanning, vrij en ongetemd, wild, dansend, bewegend door adem, energie en seksueel verlangen.
 • Blijf voelen. Wees maar veel. Het mag allemaal. Kom maar op. Ga jezelf nog meer voelen. Ik zie dat je een rijke emotionele wereld hebt en ik vind het mooi. Kom maar met meer. Wat zit daar?
 • Ontvang, laat binnenkomen en voel.

Het vrouwelijke verlangt van het mannelijke:

 • Geef je diepste gaven. Geef je diepste zelf aan de wereld. Leef in dienst van het grotere geheel. Geef, penetreer en bouw. Wat is je diepste missie, je diepste levensimpuls? Met of zonder mij. Stel het geven van je gift aan de wereld niet uit. Dan kan ik je vertrouwen.
 • Je purpose, je missie, moet altijd zeker zijn. Het moet niet veranderen. Ik wil dat je dat weet en voelt in jouw hart – dat jouw missie gegrond is in dat wat niet verandert.
 • Geef me niks minder dan je hart. Je diepste hart. Laat je hart groter worden. Is je hart kwetsbaar in plaats van afgeschermd? Voel mijn diepste hartsverlangens. Verbind jouw diepste hartsverlangens met die van mij.
 • Ken mijn diepste hart.
 • Jij bent mijn diepte. Wees dat diepe, oneindige Bewustzijn. Wees. Wie ben je? Wees die aanschouwer, de getuige van alles. Mijn diepste verlangen is om het onuitdrukkelijke, Goddelijke te voelen. Dit is niet in woorden uit te drukken.
 • Ik wil dat je me vindt. Dat je me voelt. Dat je mijn hart voelt.
 • Voel. Voel mijn hart en doe wat je kunt om mijn harts bloesem te openen.
 • Channel de energie – in het moment – om mijn ziel binnen te treden en om jouw hart in verbinding te houden met mij: aandachtig oogcontact, dansen, kietelen, een lach, een liefdevolle spank, misschien een plotselinge omhelzing, misschien een passievolle omhelzing, beweging, connectie, aanraking, omarm me, houd je spieren zacht. Voel je de beweging van mijn lichaam alsof je met me gaat dansen? Adem je met mij? Is je adem vol? Kijk me in de ogen. Omhels me. Voel me, maak je hart dieper. Voel dieper in mijn hart.
 • Geef me bemoediging.
 • Heb me lief als de schat in je leven.
 • Vertel me wat we gaan doen. Want anders vertelt mijn ego wat ik moet doen.
 • Ik wil grenzen krijgen van mijn man. Er is een grens waar ik niet kan komen. Ik kan niet verwachten dat hij altijd ja zegt en altijd zal helpen. Dat zou heel onveilig zijn voor mij.
 • Ik wil geen kind aan mijn man.
 • Ik wil geen man die daadwerkelijk bang voor mij is, ook al controleer ik hem met mijn vrouwelijke energie. Ik wil geen man die ik daadwerkelijk kan controleren. Ik wil voelen dat ik je niet kan controleren omdat jij sterk blijft, hoe hard ik het ook probeer (en ik zal het altijd blijven proberen).
 • Ik wil voelen dat ik ergens tegenaan kan duwen. Figuurlijk maar ook letterlijk tegen zijn lijf bij het spelen, om zo ook mijn eigen lijf te kunnen voelen.
Hierna lezen:  Seksuele Blokkades & 19 Oorzaken Seksuele Geremdheid [Met Oplossingen]

Jullie zijn één

 • Hoe kan het Goddelijke door ons heen bewegen en stralen? Zie de ware aard van je partner. Zie zijn/haar ziel, door de ogen van je eigen ziel.
 • Hoe kan Liefde door ons allemaal vollediger gaan stromen? Hoe kunnen we overgenomen door Liefde zelf? Reeds gearriveerd? In plaats van het zoeken naar licht, acceptatie, bewustzijn en liefde, bieden we al die dingen aan via onze seksualiteit. Geef je over en word overgenomen door de liefde. Word geleefd door de liefde.
 • Gebruik jouw tong en lippen om deze universele energie bewust te delen met je partner. Kies er bewust voor om je partner je kussen, met intentie, met gerichte energie. Beweeg zijn/haar lichaam naar een andere positie zodat jullie harten het meest geopend worden… en kus hem/haar op een manier die jouw partner het meest opent als een bloem. Gebruik je tong en lippen om zo bewust mogelijk die Universele Liefde te uiten. Spreek met je partner op een manier waarop het verlangen naar liefde het beste geuit kan worden.
 • Wees aanwezig met me. Kom alsjeblieft terug naar me. Ik moet je voelen, ik moet je hart meer voelen. Kom terug. Hallo. Voel me. Voel mijn hart. Ik wil gekend worden. Ik wil gezien worden. Dieper dan ik zelf kan.
 • Treed mijn hart binnen, zodat ik mezelf kan voelen via jou.
 • Voel vanuit je hart naar buiten toe – zonder te stoppen.
 • Open zijn. Nog verder openen. Verbonden zijn.
 • Ga met mij voorbij iedere grens. Nu ben je de ruimte die iedereen is. Nu ben je in verbinding met alles.
 • Geef je over aan me.
 • Vertrouw me. Vertrouw me meer dan jezelf. Daarom zijn we samen. Vind mijn vertrouwen in jou.
 • Word één met mij, als je durft. En één met alle andere wezens. Word de wederhelft die ik nodig had om compleet te worden. Ik verlang naar jou en ik neem je. Mijn verlangen voor jou is zo sterk dat ik met jou samensmelt, open word met jou – als jou. Onze harten samengesmolten tot één – zodat onze harten zich realiseren dat ze één liefde zijn – en dat ze bewogen en geleefd worden door één liefde.

Laat in de reacties achter wat jij gaat toepassen in jouw relatie.