‘Ik wil van mijn boeken af. Hoe kan ik ze verkopen?' In dit artikel vind je alle opties en tips om jouw boeken tweedehands te verkopen, bijvoorbeeld via het internet. Zowel studieboeken als andere soort boeken. Lees verder…

Tweedehands boeken verkopen via internet: alle tips en opties

Laten we naar de opties en tips gaan kijken om onze boeken tweedehands te verkopen via internet. Bol.com is een bekende optie. Daarnaast is er meer mogelijk…

1 – Tweedehands boeken verkopen via Bol.com (& ervaringen)

Je boeken verkopen via Bol.com is makkelijk omdat er altijd wel kopers zijn. Wanneer iemand een boek wil kopen, toont Bol.com altijd de optie om een tweedehands exemplaar te nemen.

  1. Je maakt een account.
  2. Ja laat aan het systeem van Bol.com weten welke boeken je te koop wilt zetten en wat de prijs van die boeken is.
  3. Je wacht totdat iemand het boek bestelt.
  4. Jij doet het boek op de post naar de koper.
  5. Bol.com stuurt je jouw geld.

Hier kun je beginnen, vind je meer info en kun je inloggen.

2 – De Slegte tweedehands boeken

Ook De Slegte koopt jouw boeken in. Dit verloopt via persoonlijk contact met medewerkers van enkele filialen van De Slegte. Hier vind je meer informatie.

3 – Boekenbalie: boeken verkopen via een speciale app

Dit is een handige app waarmee je je boeken kunt verkopen. Je ziet namelijk steeds meteen hoeveel je boek waard is. Bovendien zijn de verzendmogelijkheden erg handig. Hier vind je meer informatie.

4 – Bookmatch: 2e hands schoolboeken en studieboeken verkopen

Dit is een speciale website voor inkoop en verkoop van tweedehands studieboeken. Het is een erg fijne website waar je alles makkelijk kunt vinden. Hier vind je hun website.

5 – Booknext: marktplaats voor boeken

Booktnext is een overzichtelijke website waar niet alleen boeken staan, maar waar je ook berichtjes kunt plaatsen op een prikbord. Veel functies dus om gebruik van te maken.

6 – Marktplaats boeken verkopen

Marktplaats heeft zelden geen resultaat opgeleverd voor mensen. Er is dus een grote kans dat je boek verkocht wordt als je het op Marktplaats zet. Bovendien is dit de ideale plek om je antieke boeken te verkopen.

7 – Waarde van boeken checken (met ISBN-nummer)

Voor studieboeken kon je tot een tijdje terug de tool van Studystore gebruiken, bijvoorbeeld om de waarde te bepalen op basis van isbn. Voor non-studieboeken kun je de waarde bepalen met een aantal vuistregels.

8 – Waarde van antieke boeken bepalen

Hier vind je een uitleg waarmee je de waarde van je antieke boeken kunt bepalen.

9 – Opkopers boeken en strips (‘Wij kopen uw boeken')

Hier vind je een landelijk overzicht met alle boekwinkels en opkopers van boeken en strips. Je kunt altijd wel een boekhandel vinden die boeken bijvoorbeeld per kilo opkoopt.

10 – Snel boeken verkopen of oude boeken gewoon wegdoen

Boeken verkopen kost tijd. Je moet een shopitem aanmaken op Bol.com of Marktplaats, eventueel met een foto erbij, en je moet de boeken individueel op de post doen.  Als je je boeken snel wilt verkopen, moet je ze gewoon wegdoen. Stop ze dan allemaal in een doos en zet de doos gratis op Marktplaats.

Op jouw geluk!