Wil je je oude studieboeken verkopen? In dit artikel vind je de beste manieren om dit te kunnen doen, waardoor je makkelijk van je studieboeken af kunt komen, terwijl je er veel geld voor overhoudt. Dus: “Waar kan ik het beste mijn studieboeken verkopen?” Lees verder…

De waarde van je studieboeken bepalen

Om te beginnen zijn er fijne tools die je helpen met het bepalen van de waarde van je studieboeken. Bijvoorbeeld hier kun je de waarde bepalen.

Tweedehands studieboeken en schoolboeken verkopen: alle opties

Goed, waar ga je die stapel oude studieboeken verkopen? Laten we eens kijken naar de beste mogelijkheden…

1 – Studieboeken verkopen via Bol (beste optie!)

studieboeken verkopen

Vroeger had je studieboekenmarkt.nl, tegenwoordig hebben we Bol.com. Dit is de beste keuze om jouw studieboeken aan te bieden omdat de meeste nieuwe studenten ook op Bol.com op zoek gaan naar studieboeken, terwijl niet alle nieuwe studenten bekend zijn met andere winkels zoals Study Store.

Begin hier met het aanbieden van jouw oude studieboeken op Bol.com.

2 – Studieboekencentrale, wat tegenwoordig Study Store heet

studieboeken tweedehands verkopen

Study Store is een controversiële naam met negatieve reviews, maar bij gebrek aan beter kun je ook gewoon hier terecht. Het kan nooit kwaad om te checken wat jouw oude studieboeken hier opleveren. Hier kun je beginnen.

3 – Je studieboeken verkopen via Marktplaats

je oude studieboeken verkopen

Marktplaats is nog net zo populair als altijd en zorgt nog steeds bij veel mensen voor reacties op hun advertenties. Hoewel je bij Bol.com meer kans maakt, kun je het zeker ook bij Marktplaats proberen. Maak hier een advertentie.

4 – Studieboeken verkopen via Studers

je oude studieboeken verkopen

Ook de website van Studers kun je gebruiken voor het verkopen van je studieboeken. Hier zou je ook een poging kunnen wagen. Hier kun je beginnen.

5 – Studieboeken verkopen via Bookmatch

de beste plekken om je studieboeken te verkopen

De ervaringen voor Bookmatch zijn erg positief door gebruikers van heel Nederland. Deze site is een van de betere opties voor het eenvoudig verkopen van je studieboeken voor de beste prijs. Over het algemeen raden we deze optie zeker aan.

6 – Oude studieboeken doneren

oude studieboeken doneren

Soms is het verkopen van je studieboeken zo'n gedoe. Dan is het veel makkelijker om ze lekker weg te geven. In sommige gevallen ontvangt De Slegte ook boeken-donaties.

7. Ook een goed alternatief: studieboekenverkopen.com

De ervaringen voor Studieboekenverkopen.com zijn gemengd, maar het is een extra optie als de bovenstaande methodes niet geschikt waren voor je. Over het algemeen raden we deze optie echter niet aan.

Op jouw succes!