Wat is de beste glutenvrije webshop? Daar geven we op deze pagina antwoord op. Wat zijn jouw opties voor het kopen van glutenvrije producten om een glutenvrij ontbijt, lunch of diner klaar te maken? Hier vind je een lijst met mogelijkheden voor het doen van boodschappen bij glutenvrije webshops, markten en winkels.

Het lijkt erop dat er langzaam meer (web)winkels van glutenvrije producten bijkomen…

Steeds vaker eten mensen gluten-arm of glutenvrij. Alleen het boodschappen doen valt nog steeds niet mee voor hen. Die groep mensen groeit, maar het assortiment is niet groot in de meeste winkels. Toch zijn er de laatste jaren meerdere grote glutenvrije webshops bijgekomen.

Bij die glutenvrije winkels en glutenvrije webshops vragen mensen regelmatig: “Zijn al deze producten echt allemaal glutenvrij?” Het is toch echt zo. Zulke webshops zijn een soort walhalla voor mensen die glutenvrij willen of moeten eten.

Goedkoop is het allerminst. Tijdens de productie mogen de producten namelijk niet besmet worden met gluten… waardoor een glutenvrij brood gemiddeld meer dan 5 keer duurder is dan een normaal brood (prijs per kilo). Voor die prijs kun je ook een glutenvrij ontbijt hebben door 2 avocado's, wat eieren en een schaal yoghurt te eten.

Toch is een aantal maanden geleden een eerste algemene landelijke prijsverlaging waargenomen bij een deel van de glutenvrije producten in Nederland. Beetje bij beetje groeit het aantal aanbieders en dus ook de concurrentie.

Glutenvrije winkels in Nederland vinden voor glutenvrije producten…

glutenvrije-supermarkt-vinden

Wil je weten welke glutenvrije winkels er bij jou in de buurt zijn? Ze zijn helaas erg moeilijk te vinden om de volgende redenen:

  • Er is niemand geweest die lijstjes, overzichtjes of een ‘gouden gids' heeft gemaakt rondom glutenvrije winkels om boodschappen te doen. Dit soort lijstjes bestaan er wel genoeg als het gaat om glutenvrije restaurants
  • De winkeleigenaren van glutenvrije winkels zijn gewoon ‘offline'-ondernemers zonder oog voor online vindbaarheid. Vaak hebben ze hun winkelgegevens niet in Google ingevoerd, waardoor ze bijna onvindbaar zijn als je via Google ‘glutenvrij' en jouw plaatsnaam invoert…

Wat ik sowieso aanraad, is dat je het woord ‘glutenvrij' plus jouw plaatsnaam in Google Maps invoert, om te kijken welke glutenvrije winkels er in jouw buurt zijn. Soms heb je dan al een goede winkel gevonden. Ook kun je de zoektermen ‘glutenvrije markt' of ‘glutenvrije supermarkt' proberen.

Ook veel supermarkten zoals Lidl, Albert Heijn en Jumbo hebben glutenvrije producten in een speciaal schap. Zo is het glutenvrij gebak, brood en bladerdeeg van deze winkels helemaal niet verkeerd. Ze hebben allemaal verschillende merken en prijzen. Zo lijkt het broodmerk Yam van Jumbo erg duur, maar het is ook meteen bijna twee keer zwaarder dan de glutenvrije broden van Albert Heijn…

De beste glutenvrije webshop (ook korting met kortingscode)

Wil je glutenvrije producten online bestellen? Winkelglutenvrij.nl heeft in de afgelopen jaren nog geen negatieve review – en alleen maar positieve reviews gehad. Zowel op hun Facebookpagina als op de review-site van de Thuiswinkelwaarborg.

Het gehele assortiment is glutenvrij. Ook hebben ze soms kortingen en zelfs opruimingen. Die kun je als volgt vinden:

  • In het menu vind je ‘acties'. Daar vind je goede kortingen voor glutenvrije producten.
  • Als je onderaan hun webshop jezelf voor hun nieuwsbrief inschrijft, blijf je op de hoogte van hun acties.
  • Ook doen ze heel soms een welkomstcadeau in de vorm van een kortingsbon van 20% als je je voor hun nieuwsbrief inschrijft. Die krijg je in de vorm van een kortingscode voor hun glutenvrije webshop.

Online glutenvrije producten kopen? Bezoek deze winkel…

De beste glutenvrije webshop? Wij raden winkelglutenvrij.nl aan. Deze webshop is compleet glutenvrij en heeft ook soms gluten- én lactosevrije hapjes zoals brood en donuts. Ook dient hun uitgebreide catalogus als inspiratie-lijst voor glutenvrije producten.

Kijk meteen wat je favoriete glutenvrije merken zijn via deze fijne winkel, met gratis verzending vanaf 45,- (veel lager dan de besteldrempel van Albert Heijn)!