Zoek je informatie – of zelfs een goede cursus – over Kundalini Reiki? Hier krijg je alle info om Kundalini Reiki te kunnen leren. Of je nou gratis informatie, pdf's, behandelingen of oefeningen zoekt, we behandelen het. Lees verder voor alle oefeningen, ervaringen en behandelingen.

Wat is Kundalini Reiki?

De term Kundalini Reiki betekent opgerolde energie en verwijst naar het opgerolde energiekanaal dat zich in ieders lichaam bevindt. Dit energiekanaal ligt opgerold aan de onderkant van je ruggengraat, ter hoogte van de wortelchakra.

Om gebruik te kunnen maken van deze energie, dient deze geactiveerd te worden. Het ontwaken van het energiekanaal gaat gepaard met sterke spirituele, mentale en fysieke gevoelens. Na de activatie voel je je uitzonderlijk goed verbonden met de bron van het leven.

Kundalini Reiki is een aanvulling op het traditionele reiki-systeem met meer mogelijkheden en toepassingen voor je eigen spirituele ontwikkeling en die van anderen.

Wat doet Kundalini Reiki?

Met Kundalini Reiki werk je aan de doorstroming van de energiekanalen zonder blokkades. Blokkades in je energiekanalen kunnen ervoor zorgen dat je energie niet goed kan stromen. Wanneer de energie niet goed stroomt, krijg je last van lichamelijke en emotionele onbalans.

Kundalini Reiki zorgt er gericht voor dat de balans in je chakra’s hersteld wordt en de energie vrij door het lichaam kan stromen. Kundalini Reiki heeft dus een reinigende en stabiliserende werking en zorgt ervoor dat je meer energie krijgt.

Je werkt met de energie die in ieder van ons verborgen zit

kundalinie reiki en pdf

Reiki is een helende methode waarbij gebruik wordt gemaakt van de universele levensenergie. Kundalini Reiki is een methode waarbij deze traditionele vorm wordt gecombineerd met andere oosterse inzichten en toepassingen.

Zo wordt er bij Kundalini Reiki ook gewerkt met chakra’s, yoga en meditatie. Wie Kundalini Reiki beoefent, zal merken dat de energie waarmee je werkt in kracht toeneemt.

Iedereen heeft de Kundalini-energie in zich, de energiebron moet alleen geactiveerd worden om deze energie te kunnen gebruiken. Als de Kundalini energie ontwaakt is, zal je dit direct merken. Deze energie heeft namelijk direct een positief effect op je lichaam en geest.

Hierna lezen:  Online Reiki Leren: #1 Reiki-Cursus [Uitleg Alle Oefeningen]

Kundalini activeren: hoe doe je dat?

De Kundalini energie wordt geactiveerd door de universele levensenergie tegelijk met de energie uit de aarde in een neerwaartse beweging door het energiekanaal te trekken. Dit proces veroorzaakt ter hoogte van de sacrale chakra een warme en krachtige energiebron die zuivert en stimuleert.

Wanneer deze energie de Kundalini raakt, vindt er een buitengewoon krachtig proces plaats waardoor de Kundalini-energie ontwaakt. De Kundalini-energie werkt zich van beneden richting de kruin. Je kunt direct alle positieve kwaliteiten van de Kundalini-energie in lichaam en geest ervaren.

Kundalini Reiki leren: de drie niveaus

Het is aan te raden om allereerst te starten met een traditionele Reiki cursus. Op die manier raak je vertrouwd met de methode en de basisbegrippen. Het is echter niet noodzakelijk om eerst een traditionele Reiki cursus te volgen, je kunt ook een Kundalini Reiki cursus volgen als je in het verleden geen traditionele Reiki inwijdingen hebt ontvangen.

Er zijn Kundalini Reiki cursussen op drie niveaus: voor beginners, gevorderden en masters. Tijdens een Kundalini Reiki cursus worden je chakra’s en energiekanalen gereinigd en in balans gebracht waarop de krachtige Kundalini-energie wordt geactiveerd.

Na de cursus kun je jezelf helen, maar ook anderen direct of op afstand helen met Kundalini energie. Als je de titel Kundalini Reiki Master bereikt (het derde niveau), dan mag je ook anderen Kundalini Reiki leren en inwijden.

Mentale, fysieke en spirituele veranderingen door Kundalini-energie

reiki kundalini

Kundalini-energie stelt je in staat om jezelf en anderen te helen. Het is echter een zeer krachtige energie die ook direct invloed heeft op je lichaam en geest zodra de energie geactiveerd is.

Zo zal je merken dat je creatiever wordt, je beter kunt concentreren, je zelfvertrouwen verbetert, je meer empathie ervaart voor je medemens, je doelen en wensen duidelijker worden, je gezonder wordt, je leert accepteren en zult beter slapen.

Kundalini zorgt er kortom voor dat je zelfontplooiing een vlucht neemt. Bovendien zal wie al ervaring had met Reiki of handoplegging ervaren dat de energiestromen waar je mee werkt vele malen krachtiger en effectiever zijn.

Kundalini Reiki combineren met andere helende methodes

Er zijn diverse helende methodes die gebruik maken van de universele levensenergie, zoals het traditionele Reiki, handoplegging, magnetisme, yoga en meditatie. Wanneer je een dergelijke methode combineert met Kundalini Reiki, zul je merken dat de energie waar je mee werkt veel krachtiger is.

Wie bekend is met Kundalini Yoga zal het activeren van de energie typeren als ingewikkeld en zeer krachtig. Daarmee vergeleken is de methode van Kundalini Reiki veel universeler omdat deze methode makkelijker en minder dynamisch is.

Hierna lezen:  Wat Is Reiki? Alles Wat Je Moet Weten [Betekenis & Uitleg]

Kundalini-energie stimuleert zelfontplooiing

In ieder lichaam ligt de Kundalini energie opgerold ter hoogte van de wortelchakra. Als de energie wordt geactiveerd, rolt deze uit van boven naar beneden, van het stuitje richting de kruin.

Iedereen is in staat om dit energiekanaal geheel of gedeeltelijk te activeren. Met het activeren van deze energie stopt het proces echter niet, ook na de activatie blijven wij onszelf ontplooien. Door te werken met de Kundalini energie op onszelf of op de ander, helpt de energie ons spiritueel te ontwikkelen.

Zo helpt de energie ons in het streven naar een hogere zelf. We leren ons zelf kennen -ons ware zelf – en leren steeds beter hoe wij het leven volgens onze idealen moeten inrichten.

Alle oefeningen: zelf werken met Kundalini Reiki

kundalini reiki cursus

Wil jij ook de positieve invloed van Kundalini Reiki ervaren? Volg dan een Kundalini Reiki cursus met alle technieken en pdf's. De cursus beslaat meerdere dagdelen en bevat naast theorie veel praktijkoefeningen. Ieder cursusniveau bevat een inwijding en een activering van de Kundalini energie.

Na afloop van de cursus kun je met behulp van de Kundalini-energie een groot verschil betekenen voor jezelf en anderen. De krachtige energie helpt namelijk niet alleen bij het genezen van fysieke en mentale problemen, maar stimuleert ook je zelfontplooiing.

De cursus: Kundalini Reiki 1, 2 & 3

  • Ontvang het PDF handboek Kundalini Reiki niveau 1, 2 en 3 (master)
  • Oefen de lessen, technieken en meditaties in je eigen tempo
  • Oefeningen en duidelijke uitleg over alle technieken.
  • Ontvang de drie inwijdingen op voor jou passende momenten
  • Maak gebruik van tips en advies van Reiki Master Bas Akkerma

Na je betaling ontvang je het Kundalini Reiki-boek direct in je mailbox!

Start hier >>