Wat is Reiki en hoe kun je het leren? Hier vind je een korte uitleg en mogelijkheden om Reiki te leren in een online cursus. Alle oefeningen van Reiki 1 & 2 komen langs via beeld, geluid en pdf. Lees verder om het lesmateriaal en de gratis bonussen te ontdekken…

Wat is Reiki? Energie leren voelen…

Reiki‘ betekent ‘universele levensenergie' en komt van oorsprong uit Japan. Bij reiki werk je onder andere met handopleggingen om energie te leren voelen. Vervolgens kun je blokkades opheffen in die energie.

Iedereen kan het leren en iedereen kan het bij zichzelf en anderen toepassen. Laten we in de komende paragrafen dus kijken naar de beste manier om het te leren, bijvoorbeeld via de uitgebreide oefeningen van een gedegen online Reiki-cursus.

Reiki 1 & 2 cursus online: alle oefeningen die je nodig hebt

reiki oefeningen in de online reiki cursus

Het verminderen van stress en/of pijn door middel van Reiki kan door iedereen worden toegepast. Je moet alleen weten wat en hoe je het doet. Is je interesse gewekt? Online vind je verschillende cursussen Reiki, waarmee je de methode van handoplegging zelf kunt leren. Onze favoriet is de cursus van Bas Akkerman, die op verschillende niveaus lessen aanbiedt.

Reiki is via thuisstudie-cursussen online te leren. In het programma van reikimeester Bas Akkerman leer je de volgende elementen – mét gratis bonussen:

 • Reiki oefeningen voor jezelf
 • Hoe je met je handen te werk gaat en alle Reiki-handposities
 • Spirituele energie voelen
 • Energie afvoeren
 • De Reiki-symbolen
 • De beste Reiki-tips
 • Hoe je zelf een healing doet
 • Reiki-energie voelen
 • Warmte bij Reiki
 • Chakra-healing
 • Reiki oefeningen in audio, visueel en pdf

Als je bovenstaand curriculum hebt doorlopen, bevat je de vaardigheden van een Reiki-practitioner.

De effecten en kracht van Reiki

Reiki is goed voor je energetische ontwikkeling. Door de energiebalans te herstellen (bijvoorbeeld met je handen), ontstaat er lichamelijke ontspanning, een gevoel van geluk en vrede en innerlijke rust. Daarom is het erg zinvol om op regelmatige basis de Reiki-oefeningen te doen.

Reiki wordt veel gebruikt door mensen die op zoek zijn naar innerlijke rust en kracht en zichzelf weer willen terugvinden. Dat zijn ook meteen de grootste pluspunten van Reiki: het kan je rust brengen, en kan gevoelens van stress en angst wegnemen. Door een bepaalde techniek met je handen kun je zogenaamde blokkades in je lichaam opheffen, waardoor je een krachtige energie gaat voelen en beter in je eigen vel gaat zitten.

Reiki komt namelijk uit Japan, waar liefhebbers van spiritualiteit de methode al jaren gebruiken om dichter tot zichzelf te keren. De methode kan zelfs fysieke pijn verlichten, als het wordt uitgevoerd door iemand met kennis van zaken. Ook dit wordt weer mogelijk gemaakt door de handen op een bepaalde manier te plaatsen, waardoor de juiste energie het lichaam wordt ingestuurd.

Alle Reiki-oefeningen kun je direct heel simpel online leren

reiki leren online

Bij de online cursus van Bas Akkerman kun je drie verschillende cursussen volgen. Leer het begin van Reiki met de basiscursus, die 69 euro kost. In deze basiscursus leer je wat Reiki precies is en leer je het toepassen op jezelf en op anderen, inclusief kinderen en huisdieren. Deze cursus komt met oefeningen en meditatielessen.

Wil je iets uitgebreider Reiki leren, dan kun je kiezen voor de tweede cursus. Hierin leer je bovenop alle technieken van de basiscursus Reiki op afstand toe te passen, alles over het gebruik van Reiki-symbolen en de werking van blokkades en energie. Dit hele pakket kost 89 euro, maar daarvoor krijg je ook toegang tot alle lessen uit de basiscursus.

Is ook dat je niet genoeg en wil je nog meer over Reiki leren? Ga dan voor de Reiki Master Opleiding van Bas Akkerman, die je een expert in Reiki maakt. Deze opleiding kost 299 euro, en biedt veel extra’s zoals leren werken met het Master-symbool en leren hoe je inwijdingen kunt geven. Wel moet je om deze cursus te volgen ook Reiki op niveau 1 en 2 al hebben behaald.

Start op deze pagina om Reiki te leren met gratis bonussen…

➡️Klik hier voor meer informatie over Reiki en over hoe je het online kunt leren. Deze training van Bas Akkerman is de best mogelijke online Reiki-opleiding van Nederland. Het bevat alle oefeningen en tools om Reiki te leren.

Bij je Reiki-cursus 1 en/of 2 online ontvang je gratis het e-boek “Reiki Oefeningen” dat vol zit met extra meditaties, healing-technieken en Reiki-tips.

Alternatief voor de online cursus: Reiki op afstand zelf ervaren

In bovengenoemde cursus leer je zelf hoe je aan Reiki kunt doen. Echter, het is essentieel om ook te ervaren hoe het is om Reiki te ontvangen. Dat is de beste manier om iets te leren. Als je zo'n Reiki-healing zelf op afstand wilt ervaren, dan kun je dat ook online gewoon aanvragen. Wil je de kracht van Reiki zelf ervaren? Voor slechts € 10,- stuurt Reiki Master Yvonne Pecht je een week lang elke dag minstens 15 minuten Reiki energie. Om gebruik te maken van deze aanbieding, stuur je via het e-mailadres [email protected] een aanvraag en geef je de code InBalansMetReiki door.

Op jouw geluk!