Wat zijn de beste boeken over solliciteren? De aanraders op deze pagina gaan onder andere in op hoe je jezelf presenteert, hoe je je sollicitatiebrief en CV schrijft en hoe je erachter komt wat je precies wilt. Lees verder…

Aangeraden sollicitatie-boeken:

Hier vind je 10 extra aanraders.

Stand out from the Crowd

Stand out from the Crowd€ 14,95

Een onweerstaanbaar cv

Een onweerstaanbaar cv€ 14,99

Het grote sollicitatiewerkboek

Het grote sollicitatiewerkboek€ 12,50

Jobmarketing 3.0

Jobmarketing 3.0€ 20,99

Tzum-reeks 11 -  De sollicitant

Tzum-reeks 11 – De sollicitant€ 16,00

Zou jij jezelf aannemen?

Zou jij jezelf aannemen?€ 15,95

Solliciteren?

Solliciteren?€ 20,00

Spring eruit met je sollicitatiebrief

Spring eruit met je sollicitatiebr…€ 17,50

Succesvol solliciteren voor introverte mensen

Succesvol solliciteren voor introv…€ 19,99

So Good They Can't Ignore You

So Good They Can't Ignore You€ 13,14

Toelichting op bovenstaande lijst met sollicitatie-boeken

 • Stand Out From The Crowd bespreekt het hele sollicitatieproces. Van de sollicitatiebrief tot aan het gesprek. Geen 101 details, maar vier simpele stappen en praktische tips.
 • Een onweerstaanbaar cv – de nieuwe methode om je onderscheidend te presenteren gaat over solliciteren in het algemeen, maar gaat extra uitgebreid in op de CV.
 • Het grote sollicitatiewerkboek gaat niet alleen over het hele sollicitatieproces, maar geeft ook een aantal doe-opdrachten zodat je met twee benen in je nieuwe baan staat.
 • Jobmarketing 3.0 beschrijft alles rondom solliciteren vanuit het idee dat je een product bent en dat je jezelf moet ‘marketen'.
 • De sollicitant is een echt voorbeelden-boek. Je vindt een heleboel sollicitatie-brieven, waardoor je een mooi inzicht krijgt in wat werkt en wat niet werkt.
 • Zou jij jezelf aannemen is een compleet sollicitatiehandboek dat ook realistisch kijkt naar de krapte op de arbeidsmarkt voor sommige beroepen.
 • Solliciteren? Zet je gunfactor in gaat in op netwerken en het sociale aspect van solliciteren. Dat is in de 21e eeuw namelijk een steeds belangrijker onderdeel van solliciteren.
 • Spring eruit met je sollicitatiebrief is een handig hulpmiddel bij het schrijven van je sollicitatiebrief. Met uitleg en voorbeelden.
 • Succesvol solliciteren voor introverte mensen geeft speciale aandacht aan introverte mensen en helpt ze een ijzersterke indruk te maken bij de sollicitatie.
 • So Good They Can't Ignore You is een bekend boek dat niet specifiek ingaat op solliciteren, maar meer op jouw levensfilosofie: wat is jouw missie?

E-boeken en e-cursus: Vind je ideale baan

In dit digitaal boeken- en cursuspakket leer je hoe je jouw ideale droombaan vindt. Dit is een erg populair online pakket dat erg volledig is. Hier kun je zien wat voor boeken en informatie er allemaal in dit pakket zit.

In deze cursus zit ook het sollicitatiebrief-handboek. In het sollicitatiebrief-handboek leer je onder andere hoe je jezelf daadwerkelijk verkoopt, aan welke vuistregels je je moet handen en hoe je je sollicitatiebrief optimaal indeelt.

Bovendien bevat de cursus het CV-handboek met voorbeelden en sjablonen. In dit handboek leer je waar recruiters op letten bij het selecteren van CV's, welke essentiële CV-elementen je erin moet zetten, een heleboel voorbeelden, sjablonen en checklists.

Op jouw succes!