Zoek je een goed loopbaancoaching-boek? Of een boek over het maken van een carrière-switch? Lees verder voor onze top 10 carrière-boeken.

De beste boeken voor jouw loopbaan

Laten we hieronder met de lijst beginnen…

1 – De Droomcarrière-Code: 10 sleutels om jouw droomcarrière-code te kraken

Dit is onze #1 aanbeveling voor als je aan je best mogelijke loopbaan wilt werken. De genormeerde loopbaancoach Sebastiaan Herkemij heeft 60 mensen geïnterviewd die hun droomcarrière hebben bereikt. Wat zijn de overeenkomende trends die duidelijk te zien waren in al deze 60 succesvolle mensen? Het staat op briljante wijze beschreven in de DC Code.

2 – Carrièreswitchen doe je zo! – Effectieve tips om succesvol van baan te veranderen

Als je een boek zoekt over het maken van een carrière-switch, dan is dit boek een aanrader. De auteur is een ervaren loopbaancoach die praktische tips geeft. De methoden begeleiden je helemaal tot aan je nieuwe baan en zijn erg bekend in het loopbaancoaching-landschap. Onder andere de 360 graden-feedback-methode, de STARR-methode, het quadrant van Ofman en handige ‘do's and don'ts' komen aan bod.

Carrièreswitchen doe je zo!

Carrièreswitchen doe je zo!€ 30,66

3 – De Ladder – Waarom veranderen zo moeilijk is én… welke 3 stappen wel werken

Ben Tiggelaar is een wetenschapper. In dit boek krijg je dan ook de resultaten van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van verandering. De resultaten worden getoond door middel van stappenplannen, schema's en modellen. Je krijgt bovendien 82 tips op het gebied van veranderpsychologie.

De Ladder

De Ladder€ 19,95

4 – Professionele loopbaancoaching – Praktijkboek voor het begeleiden van loopbaanvragen

Dit boek is formeel gezien voor loopbaancoaches bedoeld, maar daardoor biedt het juist extra veel inzicht voor jou als ‘loopbaancoaching-afnemer'.

5 – Dansend naar je werk – 99 manieren om minder te stressen, korter te vergaderen en beter te presenteren

Dit boek gaat over het terugvinden van vreugde en effectiviteit in het werk. Daarvoor maakt de auteur gebruik van theorie en praktijk. Er komen al heel praktische kleine tips aan bod, zoals het inbouwen van een kleine powernap.

Dansend naar je werk

Dansend naar je werk€ 18,99

6 – F*ck the quarterlife crisis – Waardevolle lessen waar je écht gelukkig van wordt

Als je niet weet wat je met je leven en carrière wilt, helpt dit boek je er sterk uit te komen. Het verhaal van de auteur wordt bijgestaan door citaten van wetenschappers.

Fuck the quarterlife crisis

Fuck the quarterlife crisis€ 17,99

7 – Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf – Een inspirerende gids om ook jezelf te worden

Als je jong bent en alles perfect gaat, kun je opeens tegen een burn-out oplopen.  Het overkwam de auteur van dit boek, waardoor ze opeens kon nadenken over wat er allemaal mis kan gaan tot dat punt waarin die burn-out er opeens is.

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.€ 14,10

8 – Schrijf je loopbaan – Schrijf jezelf naar meer plezier en voldoening in werk en leven

Dit boek zit vol schrijftechnieken die jou uiteindelijk naar het punt brengen waarop je weer weet wat je wilt qua werk en hoe je dat gaat bereiken. Je schrijft zo het volgende hoofdstuk van jouw levensverhaal.

Schrijf je loopbaan

Schrijf je loopbaan€ 16,50

9 – De kracht van motivatie – Ontdek de weg naar je ideale loopbaan

Meer plezier in je huidige baan, dat moet ook een goede optie kunnen zijn. Je hoeft niet per se een altijd carrière-switch te maken. Dit boek maakt gebruik van de SIMA-methode. Systeem voor Individuele Motivatie Analyse.

De kracht van motivatie

De kracht van motivatie€ 29,99

10 – Instant sabbatical – Coach jezelf naar meer inzicht, geluk en effectiviteit

Als je het dan toch even niet meer weet, dan is een sabbatical voor veel mensen een optie. Echter, niet iedereen heeft de financiële middelen om daadwerkelijk een hele tijd te stoppen met alles. Met dit boek haal je alles wat je in een sabbatical haalt, gewoon naar je eigen huis.

Instant sabbatical

Instant sabbatical€ 24,50

Bonustip: Een werkweek van 4 uur – Ontsnap aan de 9-tot-5-mentaliteit en leid een rijk leven

Dit boek gaat niet om letterlijk rijk worden, maar om het hebben van een rijk leven. Met andere woorden: ervoor zorgen dat je leuke en fijne dingen doet met je tijd. Je verlegt hiermee de focus van werken naar leven. Het gooit in ieder geval al je overtuigingen om die je in de loop der jaren hebt ontwikkeld.

Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur€ 20,00

Speciaal voor jongeren: Ontdek je passie en talenten – Droom-doe-boek voor jongeren

Dit boek helpt jongeren om na te denken over hun dromen. En wel door ze daadwerkelijk praktische vragen te stellen, waardoor jongeren ontdekken wat hun talenten zijn, wat ze leuk vinden… gewoon wat ze willen. Én hoe ze het gaan waarmaken.

Ontdek je passie en talenten

Ontdek je passie en talenten€ 24,99

Ook een aanrader: “Vind je ideale baan”

Met dit e-boeken- en opdrachten-pakket ga je actief werken aan je ideale loopbaan. Hier kun je meer ontdekken over je ideale loopbaan.

Op jouw succes!