Wat is een Purpuz Planner Agenda? Hoe is zo'n Passion Planner populair geworden in Nederland en waar kun je hem kopen? Lees verder…

Alles over Passion Planner & Purpuz Planner

De Purpuz Planner is het Nederlandse antwoord op de Passion Planner uit Amerika. Het is het verhaal van Clen, de oprichter van Purpuz. Hij was een succesvolle rechterhand van een directeur, maar zijn succes had ook een negatieve kant: hij kreeg een burn-out. Clen ging een persoonlijke coach zien en samen maakten zij een helder overzicht van zijn leven. Hij begon met op te schrijven waar in zijn leven hij begon en welke droom hij had om uiteindelijk naar toe te werken.

Purpuz Planner of Passion Planner?

Een voordeel van de Purpuz Planner ten opzichte van de Passion Planner is dat alles in het Nederlands staat. Ook staan alle Nederlandse feestdagen en (school)vakantie aangegeven. Naast je dagdoel, kun je bij de Purpuz Planner ook opschrijven wat je overwinningen zijn en hoe je bent gegroeid.

Snel overzicht: Deze planners raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor doelstellingPurpuz Planner Agenda 2024: Deze planner is niet alleen geschikt voor het noteren van afspraken en taken, maar helpt je ook je dromen om te zetten in resultaat. Het biedt een combinatie van notitieruimte voor persoonlijke en professionele taken. Wij waarderen de veelzijdigheid ervan, waardoor het zowel privé als voor werk of school gebruikt kan worden. >> Check laagste prijs
Beste planner voor gezinnenPurpuz Familieplanner Ongedateerd: Wij geloven dat elke drukke familie van deze planner zal profiteren. Het is ontworpen om de schema's van alle gezinsleden te centraliseren, zodat iedereen weet wat er te wachten staat. Daarnaast biedt het handige to-do lijstjes, een verjaardagskalender en zelfs een maaltijdplanner. De extra grote weekplanner zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is voor alles. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor bewustwordingPassion Planner-12 maanden- wekelijks – A5: Deze planner is uitstekend voor diegenen die hun dagen, weken en projecten gedetailleerd willen plannen. We zijn vooral onder de indruk van hoe het je helpt bewuster te worden van je dagelijkse activiteiten. Het is compact, maar biedt genoeg ruimte voor notities, het plannen van je workouts en reflectie. >> Check laagste prijs

De Purpuz Planner kopen

De Purpuz Planner is wat kleiner dan de Passion Planner. Je begint de Purpuz Planner met het maken van een map van je dromen. Vervolgens kan je je dromen ordenen en een eerste doel uitkiezen. Purpuz helpt je eren plan te maken je doel in kleinere stukken (stappen) op te delen. Je volgt het pad, bepaalt een deadline en maakt een planning voor de dag, de week en de maand.

Hierna lezen:  Structuurjunkie van Cynthia Schultz: Review & Ervaringen 2024

Passion Planner 12 maanden – wekelijks A5

Nieuwsgierig geworden naar de Passion Planner? Je vindt verschillende modellen op Bol.com. De 12maanden-wekelijks planner is te koop in A5 formaat (de helft van een A4). Ideaal voor het plannen van je dag, week, hele projecten, een work-out schema en voor het maken van notities. Je bent je veel meer bewust van wat er in je dagelijks leven om je heen gebeurt.

Purpuz Planner Agenda 2022 & Life coach

Met deze Purpuz Planner Agenda en Life Coach zet je dromen om in resultaat. De Purpuz Planner is ideaal voor het noteren en bijhouden van dromen, doelen, afspraken, te doen lijstjes en aantekeningen. Het mooie is dat hij zowel voor privé te gebruiken is, als voor werk of school.

Purpuz Familieplanner 2022

De Purpuz Familieplanner 2022 helpt je grip op je leven te krijgen. Het kan heel stressvol zijn om een gezin te runnen, zeker als het een groot gezin is, of als de kinderen en partner veel verschillende activiteiten hebben. De Purpuz Family Planner brengt alle agenda’s van het huishouden samen en laat zien wat er op een dag moet gebeuren. Je vindt handige te doen-lijstjes, een verjaardagskalender en zelfs een maaltijdplanning. De weekplanner is XL: lekker veel ruimte.

Plannen met een planner

Je gebruikt een planner natuurlijk om plannen in op te schrijven en uit te werken. Maar je moet de plannen niet alleen opschrijven, je moet het natuurlijk ook gaan doen! De planners waarover we je hier vertellen zijn meer dan simpele agenda’s waarin je dagtaken opschrijft. Met deze planners kun je ook op de lange termijn (weken, maanden of misschien wel jaren) plannen.

Je leven op orde

Angelia Trinidad wist niet wat ze met haar leven aan moest toen ze klaar was met studeren. Ze wist niet welke stap ze in haar leven moest nemen, dus besloot ze een papieren planner te maken om haar op weg te helpen. In oktober van 2013 werd het concept van de Passion Planner op Kickstarter gezet. In de volgende dagen bleek dat het idee van Angelia een groot succes was.

De eerste Passion Planner

In slechts 30 dagen tijd had het idee van de Passion Planner 48.000 dollar opgeleverd en waren er maar liefst 2000 investeerders voor het product. Een jaar later was er maar liefst 650.000 dollar verzameld. Vanaf dat moment is het snel gegaan: inmiddels telt het bedrijf Passion Planner 28 gemotiveerde collega’s en een netwerk van meer dan 1 miljoen mensen wereldwijd.

Het Get One, Give One Program

Dit programma is een initiatief om goede doelen te steunen. Het idee is, zoals de naam van het programma al aangeeft, dat wanneer je een Passion Planner koopt (get) dat Passion Planner iets aan de gemeenschap teruggeeft (give). Bij elke verkochte Passion Planner wordt er namelijk een bedrag aan een goeddoel geschonken. Verschillende goede doelen krijgen geld binnen van Passion Planner, onder meer voor geestelijke gezondheid en kansarme jeugd.

Hierna lezen:  Dagboek Bijhouden: Voorbeeld & Format [5 Minute Journal]

Gratis PDF-versies

Passion Planner geeft ook gratis PDF versies weg, die mensen zelf kunnen uitprinten of gebruiken. Vooral mensen met een lager inkomen zijn hier erg bij gebaat. In totaal zijn al meer dan 400.000 Passion Planners via goede doelen en scholen bij mensen wereldwijd terecht gekomen. Passion Planner maakt gebruik van hashtag #PashFam voor een betere toekomst.

Wat maakt Passion Planner uniek?

Passion Planner zet zich in voor verschillende goede doelen. Daarnaast geeft Passion Planner je de kans je dromen te ontwikkelen en elke dag een stapje in de goede richting te zetten. Passion Planner wordt ook wel de ‘Planner der Planners’ genoemd. Er zijn regelmatig acties waarbij modellen worden afgeprijsd, zo kun je een planner goedkoop uit Amerika laten overkomen.

Passion Planner uitleg

Elke Passion Planner heeft een uitleg voor het gebruik van de planner. In een hoek, bij het vakje ‘Fresh start’, kun je invullen wat je grootste doel voor het jaar is, wat je belangrijkste motivaties zijn. Ook kun je hier woorden opschrijven om jezelf aan te moedigen als je even geen inspiratie hebt. Op die manier bepaal je in één keer wat je precies met je planner wilt bereiken.

Je Passion Roadmap

In de Passion Roadmap worden alle stappen die je gaat nemen om je doelen te bereiken overzichtelijk beschreven. Hier moet je echt even voor gaan zitten, want precies opschrijven wat je wilt, kan best lastig zijn. In de Passion Planner vind je vervolgens schema’s en ruimtes voor notities.

Passion Planner maandschema

In het maandschema maak je een overzicht van je maandelijkse afspraken. Ook zul je een aantal blokken zien staan, waar je je zakelijke en je persoonlijke focus voor de maand in kunt noteren. Hier geef je ook aan welke mensen je wilt ontmoeten en welke plekken je wilt bezoeken. Ook is er ruimte voor verschillende deadlines, voor wanneer je taken klaar wilt hebben.

Maandelijkse reflectie

Hier schrijf je op hoe je maand was: wat je hebt meegemaakt, wat je leuk vond en wat niet leuk. Hier kun je hoogtepunten opschrijven en lessen die je geleerd hebt. Misschien heb je al een aantal punten voor verbetering gevonden. Op basis van de reflectie kun je weer plannen maken voor de nieuwe maand en alle dingen die niet goed gingen proberen te vermijden.

Passion Planner weekoverzicht

In het weekoverzicht schrijf je precies op wat je per week wilt doen. Ook kun je per dag dingen aangeven die je wilt doen of bereiken. Hier schrijf je ook je afspraken op, verdeeld in tijdsvakken van telkens een half uur. Je hebt één regel om een naam te geven aan de afspraak. Ook kun je een te doen lijstje maken voor zowel privé als voor werk/school of studie.

Hierna lezen:  Bullet Journal Voorbeelden Incl. Uitleg & Ideeën [Inspiratie]

Overige dingen

In de Passion Planner is elke week ruimte om de hoogtepunten van de week op te schrijven. Je kunt jezelf een opdracht geven. Er staan ook quotes die je inspiratie geven of juist goede moed. Achterin de planner vind je een vak speciaal voor bonnetjes, kaartjes en andere losse dingen.

Rol als organisatiesocioloog

Clen was organisatiesocioloog en had er zijn werk van gevonden mensen gelukkig te maken in hun werk. Zijn eigen geluksmomenten ging hij opschrijven. Dat gaf hem meer balans in zijn leven en maakte hem gelukkiger. Zo werd de balans in zijn leven te hersteld. Op basis van zijn ervaringen maakte hij de Purpuz Planner: het Nederlandse planmiddel om je doelen te bereiken.

Op jouw succes!